Trpeza

Najukusnija jela na vašem stolu za najradosniji hrišćanski praznik

​Vaskrs kao najradosniji i jedan od najljepših hrišćanskih praznika zahtijeva bogatu i ukusnu trpezu.

Iskoristite ostatke praznične trpeze

Tokom praznika većina domaćica pripremi bezbroj ukusnih specijaliteta u kojima uživa cijela porodica.

Očistite organizam od "praznika"

Ma koliko uživali u njima, morate priznati da praznici poprilično loše utiču na vaše tijelo, ali to nikako ne znači da po njihovom završetku treba da se upuštate u stroge dijetalne programe. Naprotiv, drastične dijete odmah nakon perioda obilnog uživanja u hrani mogu donijeti više štete nego koristi.

Praznična čarolija na trpezi

Lijepo dekorisan sto u vrijeme praznika je neophodan. I oni koji nemaju baš mnogo ideja niti volje da unesu praznični duh i u trpezariju, mogli bi bar malo da se potrude. Ideja je mnogo, a ne zahtijevaju velike finansijske izdatke.

Vaskršnja trpeza: Neka vaš dom obuzmu divni mirisi i ukusi

Nijedan Vaskrs ne može da prođe bez tradicionalne trpeze. Osim ofarbanih jaja, čijim konzumiranjem se završava post na dan Vaskrsa, tu je trpeza prepuna ukusnih jela i slatkiša.

Bogata božićna trpeza začinjena ljubavlju i slogom

Božićna trpeza simbolizuje dobrobit koju ćemo imati tokom cijele godine, pa bi oko trpeze trebala da bude okupljena čitava porodica i na njoj da se nađe od svega ponešto, prema mogućnostima domaćina.

U 2018. uđite punog stomaka

Nova godina i Božić su tradicionalno vrijeme okupljanja i druženja s porodicom i prijateljima. A centralni dio okupljanja čini upravo praznična trpeza na kojoj se mogu naći najrazličitije đakonije.

Trulo brazilsko meso na trpezama u Srpskoj

BANJALUKA - Afera globalnih razmjera koja je izbila poslije otkrića da je Brazil izvozio trulo meso posijala je strah i u RS jer podaci nadležnih institucija pokazuju da su pošiljke sa mesom iz najveće zemlje Južne Amerike stizale i na naše tržište.

Najčitanije