Trst

Premijera filma "Mrak" Dušana Milića u Trstu

​Novi film Dušana Milića "Mrak" imaće premijeru na 33. Filmskom festivalu u Trstu, u okviru takmičarske selekcije dugometražnih filmova, saopštili su producenti.

Dramatično u Trstu, zbog kovid potvrda htjeli blokirati luku, reagovala interventna

TRST - Italijanska interventna policija danas je suzavcem i vodenim topovima rastjerivala stotine ljudi koji su htjeli blokirati luku u Trstu zbog uvođenja obaveznih kovid potvrda za sve zaposlene u Italiji.

Miki Manojlović nagradu “Eastern Star” prima 21. januara

Srpski glumac Predrag Miki Manojlović primiće nagradu "Eastern Star 2021" (Istočna zvijezda) u četvrtak, 21. januara, na otvaranju 32. Filmskog festivala u Trstu, koji se održava onlajn na platformi “MYMovies”, kada će biti prikazan i film "Underground" (1995) Emira Kusturice.

Ivanović iz Trsta za "Nezavisne": Muzika se opet čuje na ulicama

Do danas, nažalost, Italija broji više od 15.000 preminulih od posljedica virusa korona i preko 130.000 zaraženih. Svakog dana ovaj virus odnese nekoliko stotina života.

Političar iz Trsta "pripojio" Istru, Kvarner i Dalmaciju Italiji

TRST - Gradski vijećnik u Trstu Lorenco Đorđi smatra da su Istra, Kvarner i Dalmacija do Splita - italijanska područja.

Kinezi osvajaju Trst

TRST - Luka Trst, koja u ponedeljak obilježava 300 godina postojanja, nastaviće da se razvija uz pomoć kineskih investitora, prenosi portal Seebiz.

Zvizdić i Danijelson: Odobreni projekti u Trstu predstavljaju beneficije za građane BiH

BRISEL - Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić razgovarao je danas u Briselu sa generalnim direktorom Direktorata Evropske komisije za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Kristianom Danijelsom.

Đentiloni: EU da bude otvorena za Zapadni Balkan ili raste uticaj Rusije Đentiloni: EU da bude otvorena za ZB ili raste uticaj Rusije

TRST - Italijanski premijer Paolo Ðentiloni uputio je upozorenje da Evropska unija mora da drži otvorena vrata članstvu zemalja Zapadnog Balkana koje bi na kraju ušle u EU ili da rizikuje da Rusiji i drugim globalnim silama dozvoli povećanje uticaja u regionu, prenosi AP.

Završen Samit lidera zapadnog Balkana u Trstu

TRST - Potpisivanjem Ugovora o Transportnoj zajednici večeras je u Trstu završen 4. Samit lidera zapadnog Balkana, koji se organizuje u okviru Berlinskog procesa.

Merkel: Politička stabilnost Balkana znači i našu stabilnost

TRST - Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas na samitu o Zapadnom Balkanu u Trstu da je dužnost Evropske unije da približi region "sporo, ali sigurno" u pravcu članstva u EU.

Najčitanije