Trudnice

Zbog hormona trudnice imaju skroz drugačije snove i noćne more

Nesanica, umor i privikavanje na ulogu roditeljstva mogu vas mučiti i prije nego što sretne vijesti o trudnoći podijelite sa drugima, piše Healthline.

Još dvije trudnice primljene u KC Niš

NIŠ - U niški Klinički centar, gdje je juče još jedna porodilja pozitivna na korona virus preminula, primljene su još dvije trudnice pozitivne na COVID-19.

Savjeti za trudnice u vrijeme pandemije

Trudnoća je fiziološko stanje, ali važno je znati da su u trudnoći potrebne dodatne snage kako bi se trudnica adaptirala na promjene koje drugo stanje nosi.

Škola za trudnice "Radosnica" nastavlja sa besplatnim online predavanjima

Škola za trudnice "Radosnica" počela je u subotu s majskim ciklusom besplatnih online predavanja za buduće majke, a u njemu će učestvovati 100 trudnica, potvrdila je za "Nezavisne" Vlatka Bojanić, vlasnica ove škole.

Buduće majke zbog korone pod dodatnim stresom

BANJALUKA - Buduće majke i one koje su to netom postale trenutno su u stanju stresa, ne samo zbog trudnoće i poroda, već i zbog novonastale situacije uzrokovane virusom korona, jer nije lako kada imate takva dva stresogena faktora.

Trudne medicinske sestre rade tokom pandemije

Četiri medicinske sestre s odjela hitne pomoći bolnice “UNC REX Healthcare” u u Sjevernoj Karolini, igrom slučaja su ostale trudne otprilike u isto vrijeme. Sada, u vrijeme pandemije Kovida - 19, i dalje rade svoj posao.

Škola za trudnice u virtuelnoj učionici

Škola za trudnice "Radosnica" od sredine marta počela je sa online časovima za polaznice ove škole, kako bi im olakšala ovaj period i pomogla da prebrode ovu situaciju.

U Banjaluci besplatna radionica s babicom

BANJALUKA - Škola za trudnice "Radosnica" u Banjaluci organizuje sutra s početkom u 18 časova u ovoj školi besplatnu radionicu pripreme za porod s babicom.

Da li trudnice smiju da se sunčaju?

​Postoji čitava lista stvari koje trudnice ne bi trebalo da rade - da jedu sirovu ribu, puše, konzumiraju alkohol...

Lijek utrogestan besplatan u Srpskoj od 1. maja

BANJALUKA - Lijek ''progesteron'' (komercijalnog naziva ''utrogestan'') od 1. maja nalaziće se na Listi A lijekova Fonda zdravstvenog osiguranja RS, što znači da će ga Fond u potpunosti finansirati za trudnice kojima je ovaj lijek propisan.

Najčitanije