Trudnice

U Banjaluci besplatna radionica s babicom

BANJALUKA - Škola za trudnice "Radosnica" u Banjaluci organizuje sutra s početkom u 18 časova u ovoj školi besplatnu radionicu pripreme za porod s babicom.

Da li trudnice smiju da se sunčaju?

​Postoji čitava lista stvari koje trudnice ne bi trebalo da rade - da jedu sirovu ribu, puše, konzumiraju alkohol...

Lijek utrogestan besplatan u Srpskoj od 1. maja

BANJALUKA - Lijek ''progesteron'' (komercijalnog naziva ''utrogestan'') od 1. maja nalaziće se na Listi A lijekova Fonda zdravstvenog osiguranja RS, što znači da će ga Fond u potpunosti finansirati za trudnice kojima je ovaj lijek propisan.

Trudnice u Srpskoj više neće plaćati lijek utrogestan

BANJALUKA - Činjenica da će lijek utrogestan, koji se koristi kod rizičnih trudnoća za sprečavanje prijevremenih porođaja i nekih drugih smetnji koje se mogu javiti, ubuduće biti besplatan u RS, veoma je značajna za trudnice, jer neće plaćati nešto što im je neophodno kako bi do kraja iznijele trudnoću.

Trudnice oslobođene troškova studiranja

KRAGUJEVAC - Trudnice i mame koje imaju djecu do jedne godine starosti, a koje studiraju na kragujevačkom Univerzitetu, od sada će biti oslobođene troškova studiranja.

Besplatna radionica za trudnice

BANJALUKA - Škola za trudnice "Radosnica" u četvrtak u 18 časova organizuje besplatnu radionicu na temu kako se pripremiti za porod.

Šta treba da jedu trudnice

U narodu je uvreženo mišljenje da trudnice mogu da jedu koliko žele i šta žele, ne vodeći računa o kilogramima, kojih se kasnije većina teško oslobađa. Međutim, da bi plod pravilno rastao i razvijao se neophodno je da se trudnica ispravno hrani, naglašavaju nutricionisti.

Trudnice uzimale Viagru, umrlo 11 novorođenih beba

Holandsko medicinsko istraživanje hitno je prekinuto nakon smrti 11 novorođenčadi čije su majke u trudnoći uzimale Viagru, javlja BBC.

Počelo testiranje nove aplikacije za trudnice

U Japanu je počelo testiranje nove aplikacije koja će omogućiti trudnicama da nađu slobodno mjesto u prepunoj tokijskoj podzemnoj željeznici.

Nova školica za trudnice od 15. maja

BANJALUKA - Udruženje građana DRIP od 15. maja organizovaće novu školicu za trudnice u kojoj se, pored psihološke pripreme, trudnicama i njihovim partnerima nude predavanja i praktični časovi koje drže stručnjaci.

Najčitanije