Trupci

Zabrana izvoza trupaca iz BiH još na čekanju, tek formirana radna grupa

​SARAJEVO - Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH formiralo je radnu grupu koja treba da sagleda mogućnosti zabrane izvoza šumskih drvnih sortimenata, tačnije trupaca, iz BiH.

Ukradeno 10 metara kubnih ogrevnog drveta

MODRIČA - Na području opštine Modriča ukradeno je oko 10 metara kubnih ogrevnog drveta, složenog pored lokalnog puta koji vodi do porodične kuće oštećenog lica.

Oduzeti trupci jele i smrče

ISTOČNO SARAJEVO - Policija iz Han Pijeska oduzela je od lica čiji su inicijali D.V. (61), a koje je prevozilo lice J.M. (35), 22 trupca jele i smrče jer nisu posjedovali prateću dokumentaciju i jer su na trupcima uočeni tragovi koji asociraju na šumarske žigove kojima se obilježava privatna građa.

BiH konačno zabranjuje izvoz trupaca?

​BANJALUKA - Skoro godinu dana nakon što su se vlade Republike Srpske i Federacije BiH dogovorile u vezi sa zajedničkom inicijativom kojom se traži zabrana izvoza sirovine i takse na izvoz građe i ogreva, reagovalo je resorno ministarstvo na državnom nivou.

Pronađeni trupci jele bez šumarskog žiga

ISTOČNO SARAJEVO - Sokolačka policija je na Ravnoj Romaniji oduzela 20 trupaca jele koji su pronađeni u teretnom vozilu "mercedes" bez prateće dokumentacije i šumarskog žiga.

Prevozio trupce bez potrebne dokumentacije

ISTOČNO SARAJEVO - Policija je kontrolom teretnog vozila "volvo" na magistralnom putu Romanija-Mokro ustanovila da prevozi 18 metara kubnih neobilježenih trupaca, saopšteno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Zabranjen izvoz trupaca i iz privatne šume

BANJALUKA - Odluka kojom će biti zabranjeno prometovanje trupaca izvan Republike Srpske pored sirovine u državnom vlasništvu odnosiće se i na trupce koji su u vlasništvu privatnih lica, rečeno nam je u resornom ministarstvu.

Najčitanije