Tužba

Tužili Volkswagen pa dobili 226 miliona evra

Advokatske firme Slater i Gordon, Leig Dai i PGMBM predstavljaju 91.000 vlasnika Volkswagena koji su se obratili VW Grupi i Volkswagen dilerima sa zahtjevom za kompenzaciju za Volkswagenovu neovlašćenu upotrebu nelegalnog softvera.

NATO odgovorio na tužbe oboljelih od kancera kao posljedica bombardovanja

BEOGRAD - Sjevernoatlanski pakt (NATO) odgovorio je na tužbe koje su protiv njega podnijete prošle i ove godine Višem sudu u Beogradu, u ime oboljelih od kancera, kao posljedice NATO bombardovanja osiromašenim uranijom u Srbiji, pozivanjem na imunitet.

Radončić ne odustaje, od BiH traži 30.000 KM

​SARAJEVO - Na ponovljenom postupku pred Upravnim odjeljenjem, nakon što je Drugostepeno savjeta Suda BiH predmet u kojem je Fahrudin Radončić, lider SBB-a, tužio Bosnu i Hercegovinu vratilo na ponovni postupak, tužitelj je ponovo zatražio naknadu nematerijalne štete od 30.000 KM.

Zdravko Mamić tuži Hrvatsku Evropskom sudu za ljudska prava

Zdravko Mamić, nekadašnji čelnik zagrebačkog Dinama, koji je osuđen na šest i po godina zbog izvlačenja 52 miliona kuna (oko sedam miliona evra) iz tog kluba, podnio je tužbu protiv Hrvatske Evropskom sudu za ljudska prava.

Njemačka tužila Italiju jer dopušta traženje odštete zbog nacističkih zločina

Njemačka je podnijela tužbu protiv Italije pred Međunarodnim sudom pravde jer Rim i dalje dopušta odštetne tužbe žrtava nacističkog režima protiv Njemačke zbog zločina iako je već ranije presuđeno da takvo postupanje Italije krši međunarodno pravo, objavio je sud.

Akcionari Twittera podnijeli tužbu protiv Ilona Maska

Grupa akcionara Twittera podnijela je tužbu protiv Ilona Maska jer nije blagovremeno, odnosno u zakonom propisanom roku, otkrio da je kupio značajan udio u tom društvenom mediju, izvještava CNBC.

Apple se suočava sa novom tužbom

Kompanija Apple je na udaru nove tužbe zbog monopola na tržištima Evropske unije. Ovo je uslIJedilo nakon što se Spotify požalio, što je dovelo do toga da EU preuzme slučaj.

Dragan Stojković Piksi: Zvezdana Terzića čekam na sudu

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković oglasio se danas povodom saopštenja u kojima je spominjano njegovo ime nakon VAR penala na utakmici Superlige između Spartaka iz Subotice i Partizana.

Bred Pit tuži Anđelinu Džoli

Bred Pit tuži svoju bivšu suprugu Anđelinu Džoli, optužujući je da je nezakonito prodala svoj dio njihovog francuskog imanja Château Miraval, piše Page Six. Pit tvrdi da su se dogovorili da nijedno od njih neće prodati svoj dio Château Miravala, u kojem su se vjenčali 2014, bez saglasnosti druge strane.

U Nizozemskoj pripremaju kolektivnu tužbu protiv Applea i Googlea

Nizoemska fondacija počela je okupljati potrošače spremne podnijeti kolektivnu tužbu protiv Applea i Googlea, tvrdeći da su ih visoke naknade za kupnju putem njihovih trgovina aplikacija stajale milijardu evra.

BiH dužna da isplati Radončiću još 27.000 KM zbog neosnovanog hapšenja

SARAJEVO - Nakon tužbe Fahrudina Radončića, predsjednika SBB-a, protiv Bosne i Hercegovine, radi naknade štete zbog neosnovanog hapšenja i nezakonitog pritvora, koju su zastupali advokati Asim Crnalić i Almina Pilav, Sud BiH donio je presudu kojom je obavezao Bosnu i Hercegovinu da Radončiću isplati 27.000 KM u roku od 30 dana.

Tužbe protiv "Elektroprivrede BiH" zbog nezakonitih ugovora o nabavci struje

SARAJEVO - Veliki broj kompanija iz Federacije BiH (FBiH) tužiće "Elektroprivredu BiH" zbog nezakonitih ugovora o nabavci električne energije, saopšteno je iz Udruženja poslodavaca FBiH.

U RS krenule tužbe za kriptovalute, a tržište neuređeno

BANJALUKA - Republika Srpska uskoro bi mogla da zakonski reguliše oblast kriptovaluta, što je neophodno, ako se uzme u obzir da se u samoj Republici Srpskoj pred sudom vode sporovi milionske vrijednosti.

Google u problemu - tužba zbog lažnih navoda

Google se suočava sa tužbom zbog navodnog lažnog prikupljanja lokacijskih podataka na Androidu.

Tužba Netfliksu zbog klevete u jednoj od najpopularnijih serija

​Usvojena je tužba gruzijske šahistkinje None Gaprindašvili protiv Netfliksa zato što je netačno prikazana u mini-seriji Damin gambit (The Queen's Gambit).

Najčitanije