Tužba

Džoni Dep tuži britanski "San"

LONDON - Popularni američki glumac DŽoni Dep pokrenuo je pravni postupak protiv britanskog lista "San" zbog članka u kojem se navodi da je tukao bivšu suprugu glumicu Amber Herd.

Pukao mu stakleni krov na Mercedesu, traži odštetu 200 miliona

Zamislite samo da vam stakleni krov eksplodira iznad glave dok ste u vožnji, nimalo prijatno. Upravo se to dogodilo vlasniku Mercedesovog modela ML350 iz 2015. godine, koji je potom tužio kompaniju i tražio 200 miliona dolara odštete plus troškove suđenja.

"Roling stounsi" prijete tužbom Trampu

LONDON - Legendarni britanski rok sastav "Roling stouns" zaprijetio je tužbom američkom predsjedniku Donaldu Trampu jer je na predizbornim mitinzima koristio njihove pjesme.

Dobili tužbu zbog sira: Čija je feta?

Grčka je formalno od Evropske unije zatražila da se započnu zakonske procedure protiv države Danske zbog prisvajanja feta sira.

Šarović: Tužba protiv Dodika i svih koji su prisluškivali poslanike

BANJALUKA - Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović rekao je da će uputiti tužbu protiv predsjednika SNSD-a Milorada Dodika i svih onih koji nelegalno prisluškuju narodne poslanike.

Narodno pozorište Mostar sprema tužbu protiv Vlade HNK

Narodno pozorište Mostar sprema tužbu protiv Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona zbog neizmirenih dugovanja, čime im je dodatno otežan položaj u kojem su se našli zbog pandemije virusa korona i zabrane rada kojim su teško pogođeni kao i brojne ustanove i institucije.

Četiri hiljade njemačkih turista se priključuje tužbi protiv Išgla

BERLIN - Oko 4.000 turista iz Njemačke, koji su se zarazili virusom korona, priključuje se tužbi Udruženja za zaštitu potrošača (VSV) protiv austrijskog skijaškog centra Išgl.

Australijski regulator privatnosti tužio Facebook

Australijski regulator privatnosti podnio je tužbu protiv Facebooka, optužujući društveni medijski gigant zbog dijeljenja ličnih detalja više od 300.000 ljudi, bez njihovog znanja.

Podnose prve optužnice za zločine OVK

BEOGRAD - Specijalizovani tužilac obavijestio je predsjednicu Specijalizovanih vijeća Kosova o svojoj namjeri da pokrene postupke pred Specijalizovanim vijećima i zatražio da se, u skladu sa zakonom, odredi sudija za prethodni postupak.

Vanesa Brajant podnijela tužbu protiv vlasnika helikoptera

Vanesa Brajant, udovica NBA legende Kobija Brajanta, podnijela je danas tužbu protiv vlasnika helikoptera, u čijem padu su prošleg mjeseca poginuli Brajant, njihova 13-godišnja kćerka Ðijana i još sedam osoba.

Najčitanije