Tužba

Tužio ljubavnika svoje žene za razaranje braka i dobio 750.000 dolara

Muškarac iz Sjeverne Karoline bio je toliko potresen svojim razvodom da je zbog njega tužio ljubavnika svoje žene za kojeg tvrdi da je kriv za konac njihovog braka. Ova tužba rezultirala je pobjedničkom presudom u visokom iznosu od 750 000 dolara.

Počinje suđenje "Volkswagenu" po kolektivnoj tužbi

HANOVER - U Njemačkoj danas počinje suđenje proizvođaču automobila "Volkswagen" po kolektivnoj tužbi zbog skandala sa emisijama dizelskih motora, što je prvi ovakav proces u zemlji.

Prvo ročište po tužbi Srpske protiv FBiH u oktobru

SARAJEVO - Pripremno ročište po tužbi Republike Srpske protiv Federacije BiH, podnesenoj zbog duga po osnovu raspodjele prihoda od indirektnih poreza, biće održano krajem oktobra, potvrđeno je u Sudu BiH.

Nijemci tuže Volkswagen, pridružuju se i oštećeni Hrvati

ZAGREB - Zbog manipulacije s podacima o izduvnim gasovima u vozilima s dizel-motorima EA 189 iz Volkswagen grupe, Savezno udruženje njemačkih potrošača iz Berlina pokrenulo je najveću kolektivnu tužbu u Evropi, kojoj se priključuju i hrvatski potrošači.

Tužba protiv Šredera zbog brakolomstva

BERLIN - Nekadašnji njemački kancelar Gerhard Šreder suočen je sa tužbom zbog brakolomstva.

Višković: Tužba protiv FBiH spremna

SRBAC - Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da je tužba protiv Federacije BiH (FBiH) zbog duga prema Srpskoj koji je prouzrokovan neutvrđivanjem koeficijenata za raspodjelu prihoda od indirektnih poreza - spremna i sigurno će biti podnesena.

Goca Tržan tužila bivšeg muža: "Njegov postupak će ga strpati u zatvor"

Pjevačica Goca Tržan tužila je bivšeg muža Ivana Marinkovića sa kojim ima kćerku Lenu zbog toga što joj ne plaća alimentaciju.

Država pred tužbom zbog otrovnog ulja u Banjaluci

BANJALUKA - Država je znala za tu situaciju s uljem, a ipak je prodala zemljište, tako da razmišljam da se konsultujem sa pravnicima i da tužim državu, rekao je za "Nezavisne" Ranko Lukić, vlasnik firme "Lukić invest", koji je kupio zemljište nekadašnje "Incelove" energane na kojem se nalazi kancerogeno ulje.

Višković: Spremna tužba protiv UIO i Federacije BiH

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da ne očekuje ništa od sutrašnjeg sastanka Upravnog odbora Uprave za indirektno oprezivanje /UIO/ BiH, te da je spremna, ali još nije pokrenuta tužba protiv UIO i Federacije BiH /FBiH/ zbog neprimjenjivanja novih koeficijenata za raspodjelu prihoda od indirektnih poreza.

Radnici Uljanika najavljuju tužbu protiv Plenkovića

ZAGREB - Sindikati u Uljaniku razmatraju pokretanje tužbe protiv premijera Andreja Plenkovića i članova njegove vlade koje smatraju odgovornima za nanošenje štete radnicima, samom Uljaniku, ali i državnom budžetu svojim nečinjenjem i odlaganjem donošenja odluka, izvještava "Poslovni dnevnik".

Najčitanije