Tužba

"Hit je ovih dana tužiti premijera"

BIJELJINA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da je tuženje premijera hit u zadnjih nekoliko dana i najavio da i sam sprema razne tužbe.

Podnesene prve tužbe protiv Austrije zbog Išgla

BEČ - Podnesene su prve tužbe protiv Republike Austrije povodom infekcije virusom korona u austrijskom skijaškom centru Išgl, gradiću koji je postao poznat širom svijeta na početku pandemije.

Vanesa Brajant tužila odjeljenje šerifa u Los Anđelesu

Vanesa Brajant, udovica legendarnog NBA košarkaša Kobija Brajanta, podnijela je tužbu protiv šerifovog odjeljenja Los Anđelesa i šerifa Aleksa Vilanueve zbog nedozvoljenog objavljivanja fotografija mjesta helikopterske nereće, u kojoj je poginuo njen muž i njihova 13-godišnja kćerka Ðijana.

Džumhur najavljuje tužbu: Da li bi tako Rodžeru ili Rafi?

Najbolji teniser BiH Damir Džumhur najavio je tužbu protiv organizatora Rolan Garosa zbog suspenzije sa turnira, nakon što je njegov trener Petar Popović bio pozitivan na testu za virus korona.

Britanska naftna firma tužila Sloveniju, traži 50 miliona evra

Britanska kompanija za istraživanje nafte i gasa Asent Risorsiz podnijela je tužbu protiv Slovenije nakon što je od nje zatraženo da, prije nego što počne s frakingom u blizini izvora vode, izvrši procjenu uticaja na životnu sredinu, što ona smatra nerazumnim zahtjevom.

Mehmedović tuži BiH za 30.000 KM

Šemsudin Mehmedović, poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, protiv koga je 2018. godine obustavljena istraga za ratni zločin u Tešnju, tužio je državu za naknadu štete od 30.000 KM zbog nezakonitog postupanja institucija i njenih službenika tokom provođenja, istrage i hapšenja.

Zahtijevaju ukidanje Štaba, tužiće državu i tražiti odštetu

Nezadovoljstvo radom i odlukama Nacionalnog štaba Civilne zaštite Hrvatske već duže vrijeme tinja u javnosti.

Pao mu kofer na presađenu kosu, traži odštetu

RIM - Italijan koji je u Istanbulu uradio transplantaciju kose tuži tursku avio-kompaniju "Turkiš erlajns" za štetu koja mu je nanesena kada mu je u avionu na tek operisanu glavu pala putna torba, piše agencija Dire.

Odbačena tužba Tihanovske protiv Izborne komisije Bjelorusije

MINSK - Vrhovni sud Bjelorusije odbio je da pokrene krivični proces koji je inicirala kanditakinja ujedinjene opozicije Svetlana Tihanovska podnijevši žalbu protiv odluke Centralne izborne komisije da su rezultati izbora regularni.

TikTok tuži Trampa zbog zabrane aplikacije

NJUJORK - Kineska kompanija BajtDens, vlasnik video-aplikacije TikTok, tužiće administraciju predsjednika SAD Donalda Trampa zbog nastojanja da zabrani popularnu aplikaciju zbog zabrinutosti za nacionalnu bezbjednost.

Najčitanije