Tužilaštvo

Na slobodi Sokočani osumnjičeni za premlaćivanje mladića

ISTOČNO SARAJEVO - Trojica Sokočana osumnjičena za premlaćivanje Marka Borovčanina (30) puštena su na slobodu nakon ispitivanja u Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo.

Izvještaj protiv Mektića pod lupom Tužilaštva

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH postupa po izvještaju koji je FUP podnio protiv Dragana Mektića, bivšeg ministra bezbjednosti BiH, Igora Golijanina, koji je bio šef Mektićevog kabineta, Slavka Bojića, direktora kompanije MMSCODE, te ove banjalučke firme, zbog sumnje da su malverzacijama pri nabavci opreme za Graničnu policiju BiH oštetili budžet BiH za blizu 1,68 miliona KM.

Tadić: Do kraja godine biće predmeta visoke korupcije

SARAJEVO - Glavni tužilac Tužilaštva BiH Gordana Tadić najavila je danas na sjednici Privremene istražne komisije Predstavničkog doma parlamenta BiH za utvrđivanje stanja u pravosudnim institucijama BiH, da će do kraja godine biti podignute optužnice za visoku korupciju i da se na tome predano radi.

Tadićeva pred komisijom: Mijenjati Zakon o OBA, potrebne promjene i u VSTS

SARAJEVO - Glavna tužiteljka Tužilaštva Bosne i Hercegovine Gordana Tadić konačno je saslušana nakon nekoliko odgađanja pred istražnom komisijom državnog parlamenta.

Radnici RUGIPP-a oslobođeni optužbi da su grad oštetili za milione

BANJALUKA - Radnici Republičke uprave za geodetske i imovinskopravne poslove RS (RUGIPP) oslobođeni su danas u Okružnom sudu Banjaluka krivice za višemilionske zloupotrebe, kojima je grad Banjaluka oštećen za oko 7,43 miliona KM.

Posmrtni ostaci jedne osobe pronađeni u Travniku

SARAJEVO - Kompletni posmrtni ostaci jedne osobe pronađeni su na lokalitetu Šarića brdo u opštini Travnik, gdje je završen proces ekshumacije, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Federalni revizori: Tužilaštvo FBiH ne suzbija kriminal i korupciju

SARAJEVO - Federalni revizori u izvještaju o radu Tužilaštva FBiH za prošlu godinu skrenuli su pažnju na neformiranje posebnog odjela za suzbijanje korupcije, organizovanog i međukantonalnog kriminala pri Tužilaštvu i Vrhovnom sudu FBiH, jer nisu osigurani smještajni kapaciteti za posebne odjele.

Graničnom policajcu predložen pritvor zbog primanja mita

Tužilaštvo BiH uputilo je Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora za graničnog policajca Senada Samardžića, koji je pod istragom zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivična djela primanje dara ili drugih oblika koristi i zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Inspektor granične policije primio novac za vraćanje oduzetog vozila

Inspektor Granične policije BiH čiji su inicijali S.S. uhapšen je na području Velike Kladuše zbog koruptivnog krivičnog djela primanja dara i drugog oblika koristi, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Tužilaštvo zatražilo mjere zabrane za Ratka Đurkovića

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH zatražilo od Suda BiH da odredi mjere zabrane nekadašnjem komandantu Prvog bataljona Prve majevičke brigade Vojske Republike Srpske Ratku Đurkoviću, osumnjičenom za navodni ratni zločin počinjen 1992. godine na području Ugljevika.

Najčitanije