Tužilaštvo

Zatražen pritvor za Jasmina Mulahusića

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH zatražilo je od Suda BiH da odredi pritvor za Jasmina Mulahusića (45) osumnjičenog za izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti.

Tužilaštvo BiH "efikasno" samo u decembru

SARAJEVO - Tužilaštvo Bosne i Hercegovine već godinama unazad najveći broj optužnica podiže u decembru, što je, po mišljenju stručnjaka, najbolji dokaz da sve što se radi - radi se u svrhu statistike i kako bi se u javnosti stvorila slika da je pravosuđe, u ovom slučaju Tužilaštvo BiH, efikasno.

Tužilac odustao od prijedloga za produženje pritvora Elezu

SARAJEVO - Tužilac Tužilaštva BiH Dubravko Čampara odustao je danas od prijedloga za produženje pritvora Darku Elezu za krivična djela počinjena 2018. i 2019. godine, jer je od Suda BiH obaviješten da je Elezu potvrđen pritvor u trajanju od tri godine u predmetu "Lutka".

Čampara: Eleza više ne štiti državljanstvo Srbije

SARAJEVO - Dubravko Čampara, tužilac Tužilaštva BiH, smatra da Sud BiH sada može Darku Elezu odrediti pritvor i u sklopu predmeta "Lutka", jer on više, kako je naglasio, nema državljanstvo Srbije.

Dodik: Zahtjev Tužilaštva BiH o hrvatskim generalima podvala

BEOGRAD - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da Republika Srpska nije obaviještena o zahtjevu Tužilaštva BiH prema Hrvatskoj u vezi s ispitivanjem odgovornosti hrvatskih generala zbog akcije "Bljesak", ali da smatra da je to podvala.

Vrhovac: Spriječiti primjenu nametnutih dopuna krivičnog zakona

SOKOLAC - Predsjedništvo Savaza udruženja ratnih vojnih invalida Republike Srpske danas je zaključilo da na sve moguće načine treba spriječiti primjenu dopuna Krivičnog zakona BiH koje je nametnuo bivši visoki predstavnik u BiH Valentin Incko, rekao je Srni predsjednik Saveza Dragan Vrhovac.

Šarović: Oslobađanje za masovne zločine, a kažnjavanja zbog izjava

BANJALUKA - Predsjednik SDS-a Mirko Šarović osudio je danas određivanje pritvora predsjedniku Boračke organizacije Republike Srpske Milomiru Savčiću, ističući kako su nevjerovatni potezi pravosuđa BiH, jer dok srpske generale kažnjavaju zbog izjava, hrvatske oficire praktično oslobađaju odgovornosti za masovne zločine.

Hrvatska dobila zamolnicu BiH

Hrvatsko Ministarstvo pravde potvrdilo je danas da je od Tužilaštva BiH dobijen zahtjev za krivično gonjenje 14 hrvatskih komandanata.

Dodik: Rješenje da se svi sami prijave Tužilaštvu

Krivična prijava koju je predsjednik Skupštine opštine Srebrenica Ćamil Duraković podnio protiv novinara RTRS-a Branimira Đuričića zbog, kako je naveo, poricanja genocida u Srebrenici, generalno predstavlja napad na Srbe i sve institucije na prostoru Srpske, rekao je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Dodik: Sam sam se prijavio Tužilaštvu BiH

BIJELJINA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas se sam prijavio Tužilaštvu BiH, saznaje Srna.

Najčitanije