Tužilaštvo

Jašarevića puštaju na slobodu

BANJALUKA - Milan Jašarević, radnik Republičke uprave civilne zaštite (RUCZ), osumnjičen u predmetu "korona ugovori", biće pušten da se brani sa slobode.

Dijani Hrkalović produžen pritvor

BEOGRAD - Bivšoj državnoj sekretarki MUP-s Srbije Dijani Hrkalović produžen je pritvor.

Vidovićeva saslušana u Tužilaštvu: "Obustaviti istragu"

SARAJEVO - Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović izjavila je danas da istragu o navodnom rušenju ustavnog poretka treba obustaviti jer Republika Srpska ne radi ništa što nije u skladu sa Ustavom BiH.

"Nezavisne" saznaju: Tužilaštvo BiH na saslušanje pozvalo i ministricu Zoru Vidović

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH pozvalo je na saslušanje u svojstvu svjedoka i Zoru Vidović, ministra finansija Republike Srpske, a u vezi sa istragom u predmetu "napad na ustavni poredak", saznaju "Nezavisne novine".

Tužilaštvo s MUP-om usmjerava potragu za nestalim mladićem

BEOGRAD - Više javno tužilaštvo u Beogradu u saradnji s MUP-om Srbije, aktivno učestvuje i usmjerava potragu za nestalim državljaninom Hrvatske, Matejem Perišom, kažu u tužilaštvu za Tanjug.

Optužen bivši general VRS zbog zločina u Srebrenici

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Milenka Živanovića (76), bivšeg generala VRS, zbog zločin protiv čovječnosti na području Srebrenice.

Višković: Ne pridajemo značaja šta radi Tužilaštvo BiH, ne radimo ništa protivustavno

FOČA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da Srpska radi sve u skladu da Ustavom i da ne pridaje previše značaja tome šta radi Tužilaštvo BiH, ali je istakao da će se on odazvati na poziv te istitucije, koji do sada nije stigao.

Lukač saslušan kao svjedok u Tužilaštvu BiH

SARAJEVO - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je Srni da je danas u Tužilaštvu BiH dao izjavu u svojstvu svjedoka i da je tužioca interesovalo postupanje Vlade u toku pripreme sjednice Narodne skupštine Republike Srpske o vraćanju prenesenih nadležnosti, kao i Vladin stav u pogledu odluka parlamenta i njihovog sprovođenja.

Kasipović na saslušanju proveo jedan sat

SARAJEVO - Ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović izjavio je da tokom njegovog današnjeg ispitivanja u Tužilaštvu BiH nije bilo pitanja o "rušenju ustavnog poretka BiH" nego da je tužioca uglavnom interesovalo postupanje Vlade u pogledu skupštinskih odluka o vraćanju prenesenih nadležnosti.

Kasipović na saslušanju u Tužilaštvu BiH

SARAJEVO - Anton Kasipović, ministar pravde Republike Srpske, stigao je jutros u Tužilaštvo BiH, gdje će u svojstvu svjedoka biti saslušan u okviru predmeta "napad na ustavni poredak".

Najčitanije