Tužilaštvo

Tužilaštvo traži šest mjeseci zatvora za Sarkozija

PARIZ - Francuski tužioci zatražili su danas šestomjesečnu kaznu zatvora za bivšeg predsjednika Nikolu Sarkozija kojem se sudi zbog finansiranja njegove izborne kampanje 2012. godine, javila je fransuska televizija BFM.

Tužilaštvo BiH podiglo optužnice za terorizam protiv 63 osobe

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH je podiglo optužnice protiv 63 osobe za krivična djela povezana s terorizmom, rečeno je danas na sastanku Udarne grupe za borbu protiv terorizma i jačanje sposobnosti borbe protiv terorizma.

Epilog akcije "Šiša": Na meti službenici UIO BiH

BANJALUKA - Akcijom kodnog naziva "Šiša" obuhvaćeno je deset osoba, među kojima se nalazi i više službenika Uprave za indirektno oporezivanje BiH, i osumnjičeni su da su duži vremenski period uvozili akciznu robu, a u dokumentaciji prikazivali da se radi o robi koja je oslobođena plaćanja akcize.

Tužioci BiH mogu davati uputstva entitetskim i tužilaštvima Distrikta

SARAJEVO - Kolegijum Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju zauzeo je stav da tužioci Tužilaštva BiH mogu u svim predmetima iz nadležnosti Tužilaštva i Suda BiH davati potrebna uputstva tužilaštvima entiteta i Brčko distrikta, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Tužilaštvo BiH traži još tri mjeseca pritvora za Dupovca i Mutapa

SARAJEVO - Tužilaštvo Bosne i Hercegovine Sudu BiH uputilo je prijedlog da se Hasanu Dupovcu i Zijadu Mutapu, osumnjičenima u okviru istrage o stradanju Dženana Memića mjera pritvora produži za naredna tri mjeseca.

U Tužilaštvu BiH tek svaki četvrti tužilac iz Srpske

SARAJEVO - Od 57 tužilaca u Tužilaštvu BiH čak 75 odsto dolazi sa prostora FBiH, a najveći broj njih, više od 45 odsto, izjašnjavaju se kao Bošnjaci, potvrđeno je u ovoj pravosudnoj instituciji.

Savčić: Odluka Tužilaštva BiH - čisto politikantstvo

BANJALUKA - Predsjednik Boračke organizacije (BORS) Republike Srpske Milomir Savčić smatra potpuno neprihvatljivom, pravno neosnovanom, nelogičnom, te čisto politikantskom odluku Tužilaštva BiH da formira predmet povodom obilježavanja Dana ruskih dobrovoljaca u Višegradu.

Tužilaštvo odlučilo: U TK nije bilo napada na Ustav FBiH

TUZLA - Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona danas je saopštilo da neće provoditi istragu protiv sedam zastupnika u Skupštini Tuzlanskog kantona iz različitih političkih stranaka i predsjednika SDP-a BiH za krivično djelo napad na ustavni poredak FBiH i osnivanje udruženja ili nabavljanje sredstava za učinjenje krivičnih djela protiv ustavnog poretka FBiH.

Dodik saslušan u Tužilaštvu BiH zbog ikone

SARAJEVO - Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH, saslušan je u Tužilaštvu BiH, u predmetu u javnosti poznatom kao "Ikona", potvrđeno je u ovom Tužilaštvu.

Tužilaštvo BiH na ročištu optužilo Mutapa i Dupovca za trgovinu dokazima

SARAJEVO - U Sudu BiH održano je ročište uhapšenima Hasanu Dupovcu i Zijadu Mutapu kojima se na teret stavlja organizovani kriminal i trgovina dokazima u slučaju Dženan Memić.

Najčitanije