Tužilaštvo BiH

Podignuta optužnica: I 74-godišnjak optužen za šverc droge

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv F.G. (74), D.S. (30), A.V. (39) i M.B (39), koje tereti za organizovani kriminal i međunarodno krijumčarenje velikih količina skanka iz Crne Gore u BiH, te dalje prema Hrvatskoj i drugim zemljama EU.

Tužilaštvo BiH: Zaključci Suda BiH miješanje u rad Tužilaštva

SARAJEVO - Glavni tužilac Gordana Tadić i šefovi tužilačkih odjeljenja i odsjeka u Tužilaštvu BiH ocijenili su danas da zaključci Suda BiH, koji ukazuju na navodne neregularnosti prilikom izuzimanja dokumentacije u istražnim predmetima u kojima postupaju tužioci i ovlaštena službena lica, predstavljaju direktno miješanje i opstrukciju njihovog rada u borbi za jačanje vladavine prava, kao i u pojedinim aktivnim predmetima u kojima postupa Tužilaštvo, značajnim za vladavinu prava.

Brčak osumnjičen da je na izborima glasao umjesto druge osobe

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Slobodana Lukića (58) iz Brčkog, koja ga tereti da je za vrijeme opštih izbora 2018. godine glasao umjesto druge osobe pod njenim imenom, saopšteno je iz ove pravosudne institucije.

Novi oblici kriminala u BiH tokom pandemije

SARAJEVO - Glavni tužilac Tužilaštva BiH Gordana Tadić razgovarala je sa učesnicima Stalne konferencije tužilaca za organizovani kriminal o novim pojavnim oblicima kriminala koji se javljaju u vanrednim situacijama izazvanim pandemijom, te o koruptivnim aktivnostima i zloupotrebi budžetskih sredstava putem javnih nabavki.

Brčanka optužena da je glasala umjesto drugih osoba

BRČKO - Biljana Petrović (49) iz Brčkog, optužena je da je na opštim izborima 2018. godine, u svojstvu predsjednika biračkog odbora na biračkom mjestu, glasala umjesto drugih osoba, pod njihovim imenima, saopštilo je Tužilaštvo BiH.

Određene mjere zabrane Zolaku, ne smije komunicirati sa Novalićem i ostalima

SARAJEVO - Sud BiH prihvatio je prijedlog Tužilaštva BiH da se direktoru Agencije za lijekove BiH Aleksandru Zolaku, osumnjičenom za zloupotrebu položaja, odredi zabrana sastajanja sa osumnjičenima i svjedocima iz afere "Respiratori", potvrđeno je iz Tužilaštva BiH za "Nezavisne".

Tužilaštvo BiH zatražilo mjere zabrane za Zolaka

SARAJEVO - Sud BiH trebalo bi već danas da donese odluku da li će uvažiti prijedlog Tužilaštva BiH i odrediti mjere zabrane za Aleksandra Zolaka, direktora Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH, koji je ispitan u aferi "Respiratori" u predmetu "Fadil Novalić i drugi".

Tužilaštvo BiH formiralo predmet o nabavci respiratora u RS

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH formiralo je predmet koji se odnosi na nabavku respiratora na području Republike Srpske, potvrđeno je "Nezavinim" iz ovog tužilaštva.

Podignuta optužnica za nedozvoljen promet cigareta

SARAJEVO – Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Miljana Kulića (45) iz Foče koja ga tereti da je u dva navrata pokušao neovlašteno prometovati većom količinom akciznih proizvoda, sa namjerom da cigarete stavi u prodaju na ilegalnom tržištu.

Tužilaštvo BiH: Pretpostavlja se da su pronađeni posmrtni ostaci Bošnjaka

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH saopštilo je da se pretpostavlja da posmrtni ostaci, pronađeni na nepristupačnom terenu u planinskom području opštine Kneževo, pripadaju Bošnjacima iz kotorvaroškog mjesta Večića, koji su u novembru 1993. godine pokušali da se preko Vlašića prebace do Travnika.

Najčitanije