Tužilaštvo BiH

U BiH 400 neriješenih predmeta ratnih zločina

SARAJEVO - Ministar pravde u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Josip Grubeša istakao je da u BiH još nije završeno gotovo 400 predmeta ratnih zločina, od kojih dva spadaju u kategoriju najsloženijih.

Suđenje Dudakoviću svakog ponedjeljka, datum prvog još nepoznat

​SARAJEVO – Sudsko vijeće Suda BiH danas je odlučilo da će svakog ponedjeljka biti ročište u predmetu Atif Dudaković i još 16 komandanata i pripadnika Petog korpusa za zločine nad Srbima na području Krajine 1995. godine.

Optužnica protiv inspektora SIPA za zloupotrebu položaja i iznude

SARAJEVO - Tužilac Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva Bosne i Hercegovine podigao je optužnicu protiv Darka Marčetića (45) iz Prijedora, zaposlenog kao istražilac u Kriminalističko-istražnom odjeljenju SIPA-e, RK Banjaluka i Adnana Aličića, zvanog Ado (40) iz Ključa.

Gordana Tadić položila svečanu zakletvu

​SARAJEVO - Gordana Tadić, nakon imenovanja za glavnog tužioca Tužilaštva BiH, danas je u Visokom sudskom i tužilačkom savjetu (VSTS) BiH dala svečanu zakletvu povodom imenovanja za glavnog tužioca na mandatni period od 6 godina.

Tužilaštvo BiH godinama ignoriše predmet "Krstičević i ostali"

Inspektor Uprave MUP-a Republike Srpske za suzbijanje terorizma, ekstremizma i istrage ratnih zločina Simo Tuševljak izjavio je da predmet protiv ministra odbrane Hrvatske Damira Krstičevića i ostalih optuženih za ubistvo više od 1.000 Srba u BiH stoji u Tužilaštvu BiH od 2007. godine i da ništa po tom pitanju nije urađeno.

Nikšićaninu predložen pritvor zbog falsifikovanja novca

SARAJEVO – Tužilac Tužilšatva BiH uputio je prijedlog za određivanje mjere pritvora za Radula Popovića (56) iz Nikšića, koji je osumnjičen da je pustio u opticaj falsifikovane evre na području Čitlika.

Podignuta optužnica protiv osam osoba za zločine protiv Srba u Lukavcu

SARAJEVO - Tužilac Posebnog odjela za ratne zločine podigao je optužnicu protiv osam osoba koje se terete za ratne zločine počinjene nad žrtvama srpske nacionalnosti na više lokacija u Lukavcu 1992. godine.

Tužilaštvo BiH: Podignuta optužnica protiv Ramiza Drekovića

​SARAJEVO - Tužilac Posebnog odjela za ratne zločine podigao je optužnicu protiv Ramiza Drekovića (62).

Tužilaštvo BiH će zatražiti da Srbija preuzme predmet za zločine u Bratuncu

SARAJEVO - Tužilaštvo Bosne i Hercegovine zatražiće spajanje dviju optužnica protiv Novaka Stjepanovića za zločine počinjene na području Bratunca 1992. godine, te nakon toga ustupanje predmeta Srbiji jer se optuženi nalazi na području te države.

SDA traži od VSTS da za glavnog tužioca imenuje Bošnjaka

SARAJEVO - Stranka demokratske akcije traži od Visokog sudkog tužilačkog savjeta Bosne i Hercegovine traži na funkciju glavnog tužioca BiH bude izabran Bošnjak, zaključak je sa sjednice Predsjedništva ove stranke.

Najčitanije