Tužilaštvo BiH

Pokrenuta istraga protiv određenih osoba u predmetu "Memić"

SARAJEVO - Glavna tužiteljka Tužilaštva BiH, Gordana Tadić, zajedno sa svojim ssradnicima i tužiocima iz tužilačkog tima koji radi na predmetu Memić, sastala se sa Murizom i Arijanom Memić, kao i pravnim zastupnikom porodice Ifetom Feragetom.

Tužilaštvo BiH radi na predmetu o prijetnjama Dodiku

SARAJEVO - U Tužilaštvu BiH u toku je rad na predmetu o prijetnjama smrću srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku izrečenim u komentarima na portalu BN televizije, potvrdila je Srni viši stručni saradnik za odnose sa javnošću ove pravosudne institucije Adisa Karačić.

Optužnica zbog utaje više od 300.000 KM poreza

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Nidhata Inkića i pravnog lica "Autotehnik" d.o.o. u stečaju Gradačac, koji se terete da su u periodu od 2013. do 2017. godine počinili utaju poreza na dodatnu vrijednost (PDV) u iznosu od 315.266,82 KM i za taj iznos oštetili budžet BiH.

Utaja poreza od tri miliona KM: Nezakonito otkupili 100 tona duvana

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH podiglo je optužnice protiv pet lica zbog organizovanog kriminala i nedozvoljenog prometa akciznih proizvoda, te utaje akciza od najmanje 3,2 miliona KM.

Tužilaštvo BiH godinama ćuti o rekordnoj zapljeni heroina

SARAJEVO, BANJALUKA - Duže od dvije godine Tužilaštvo BiH ne saopštava javnosti šta je s istragom o pronalasku 82 kilograma heroina u skladištu jedne zeničke firme, niti ima bilo kakvih informacija o tom slučaju i u kojoj je fazi istrage.

Berton: Tužilaštvo BiH predmete ratnih zločina procesuira veoma sporo

SARAJEVO - Ukoliko nastavi rješavati predmete ovom brzinom, Tužilaštvu Bosne i Hercegovine trebaće skoro deset godina da okonča sve predmete ratnih zločina koje trenutno ima, izjavio je u intervjuu za Oslobođenje ambasador Brus Berton, šef Misije OSCE-a u BiH.

Predložen pritvor Hrvatoviću

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH uputilo je Sudu BiH prijedlog za pritvor Alena Hrvatovića koji se tereti za neovlašteni promet oružja, vojne opreme i proizvoda dvojne namjene.

Uhapšeni u akciji "Tebra" biće danas predati Tužilaštvu BiH

SARAJEVO - Uhapšeni na području BiH u akciji kodnog naziva "Tebra", koju su u BiH i Hrvatskoj sprovele SIPA i USKOK, danas će biti predati Tužilaštvu BiH.

Optužnica protiv Bijeljinca zbog krijumčarenja tekstilne robe iz Srbije

SARAJEVO – Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Srđana Rankića (37) iz Bijeljine zbog krijumčarenja tekstilne robe ukupne vrijednosti od 15.709,96 KM.

Podignuta optužnica protiv Mehmeda Dobrača zbog ratnog zločina

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH podiglo je optužnici protiv Mehmeda Dobrača (55) iz Rogatice zbog ratnog zločina na području Rogatice i Goražda.

Najčitanije