Tužilaštvo BiH

Tužilaštvo BiH: Zaprimljena potvrđena optužnica protiv Mektića

SARAJEVO – Tužilaštvo BiH saopštilo je danas da je zaprimilo potvrđenu optužnicu od Suda BiH, u predmetu protiv Dragana Mektića, bivšeg ministra bezbjednosti, koja je potvrđena u cijelosti.

Optužnica za mučenja i ubistva pripadnika VRS

SARAJEVO - Devetorica nekadašnjih pripadnika Armije RBiH i HVO-a sa područja Brčkog optužena su za mučenje, zlostavljanje i ubistvo 11 zarobljenih pripadnika Vojske Republike Srpske (VRS), a Tužilaštvo BiH će navode optužbe dokazivati pozivanjem oko 70 svjedoka i stručnih vještaka, te prilaganjem više od 300 materijalnih dokaza.

Mektić: Ja sam žrtva glavne tužiteljke

SARAJEVO - Dragan Mektić, bivši ministar bezbjedosti Bosne i Hercegovine, prokomentarisao je optužnicu koju je danas protiv njega i još tri saradnika podiglo Tužilaštvo BiH, rekavši da je on žrtva glavne tužiteljke Gordane Tadić.

Podignuta optužnica protiv Mektića

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv bivšeg ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Optužnica protiv sedam osoba zbog utaje poreza: Oštetili budžet za 319.000 KM

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv sedam osoba zbog sumnje da su falsifikovali dokumentaciju i fiktivno prikazivali promet, čime su oštetili budžet za oko 319.000 KM.

Optužnica protiv petorke zbog navođenja i organizovanja prostitucije u inostranstvu

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv pet osoba zbog međunarodnog navođenja na prostituciju.

Tužilaštvo Srbije: Nema informacija da je održana sjednica o izručenju Osmanovića

BEOGRAD - Tužilaštvo Srbije za ratne zločine ne raspolaže informacijom da je održana sjednica vanpretresnog vijeća Višeg suda u Beogradu o zahtjevu Tužilaštva BiH za izručenje Osmana Osmanovića, nekadašnjeg upravnika logora u Gornjem Rahiću kod Brčkog, rečeno je u srpskom tužilaštvu.

Optužen za utaju poreza

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Miroslava Crnčevića iz Glamoča, koja ga tereti za prevaru i poresku utaju u velikim iznosima, čime je oštećen budžet BiH i nanesena šteta državi i građanima.

Nabavljali kafu na crnom tržištu: Optuženi da su utajili 3,5 miliona maraka

SARAJEVO – Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Senada Svrake (53) iz Rudog i Aide Svrake (39) iz Sarajeva, te pravnog lica "Elster-Commerce" d.o.o. Sarajevo zbog sumnje da su utajili 3.569.592 KM.

Bivši borci "Islamske države" predati Tužilaštvu BiH

SARAJEVO - Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) predali su večeras Tužilaštvu BiH Armena DŽelku i Muharema Dunića, osumnjičene da su se borili za terorističku organizaciju "Islamska država", javlja "Avaz".

Najčitanije