Tužilaštvo BiH

Tužioci BiH se najviše bavili rezanim duvanom

SARAJEVO - Svaki od tužilaca Tužilaštva BiH prošle godine u prosjeku nije podigao ni tri optužnice, i one su se uglavnom odnosile na nedozvoljenu trgovinu duvanom, duvanskim proizvodima i krijumčarenje migranata.

Raspisan konkurs za glavnog tužioca Tužilaštva BiH

SARAJEVO - Visoki sudski i tužilački savjet (VSTS) BiH raspisao je konkurs za izbor glavnog tužioca Tužilaštva BiH, potvrdio je Srni predsjednik VSTS-a BiH Halil Lagumdžija.

Railiću, označenom kao naručilac ubistva Bašića, još dva mjeseca pritvora

BANJALUKA - Daliboru Railiću zvanom Dugi, Sud BiH je produžio pritvor za dva mjeseca zbog sumnje da je povezan sa kriminalnom grupom koja se bavila međunarodnom trgovinom drogom.

Detalji akcije "IRA": Među uhapšenima ima nosilaca pravosudnih funkcija

SARAJEVO - Među uhapšenima u velikoj policijskoj akciji "IRA" ima nosilaca pravosudnih funkcija, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Dodik ponovo na ispitivanju u Tužilaštvu BiH

SARAJEVO - Srpski član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik stigao je danas ponovo u Tužilaštvo Bosne i Hercegovine kako bi nastavio s davanjem iskaza u aferi "Pavlović banka", javljaju mediji.

Završeno ispitivanje Railića, Tužilaštvo će mu predložiti pritvor

SARAJEVO - U Tužilaštvu BiH završeno je ispitivanje Dalibora Railića zvanog Dugi iz Prijedora, koji je pod istragom kao mogući učesnik u teškom ubistvu načelnika kriminalističke policije Prijedor Radenka Bašića i kako "Nezavisne" saznaju, zakonskom roku biće upućen prijedlog o njegovom pritvoru.

Petorka optužena za međunarodno pranje novca

SARAJEVO- Sud BiH potvrdio je optužnicu protiv pet osoba koje se terete za udruživanje radi nezakonitog iznošenja više miliona evra iz BiH, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Uhapšeni u akciji "Staza" sprovedeni u Tužilaštvo

SARAJEVO - U Tužilaštvo BiH jutros su sprovedeni uhapšenih u akciji "Staza" sprovedene sa ciljem suzbijanja droge, potvrđeno je "Nezavisnim".

Izdata naredba za prikupljanje dokaza o zločinima u Kravici

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH izdalo je naredbu pripadnicima Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) za prikupljanje dokaza u vezi sa svjedočenjem Fadile Mujić o zločinima u Kravici na Božić 1993. godine, koje se pojavilo na društvenim mrežama i video-kanalima, potvrđeno je Srni iz ove pravosudne institucije.

Tužilaštvo o hapšenjima u Srpskoj

BANJALUKA - Akcija "Staza", kojom koordinišu tužioci Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, usmjerena je na lica osumnjičena da su duže vremena vršila krivična djela organizovanog kriminala povezana s krijumčarenjem i neovlaštenim prometom velikih količina opojnih droga, kao i nedozvoljenog prometa oružja, vojne opreme i proizvoda dvojne namjene, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Vidovićeva saslušana u Tužilaštvu: "Obustaviti istragu"

SARAJEVO - Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović izjavila je danas da istragu o navodnom rušenju ustavnog poretka treba obustaviti jer Republika Srpska ne radi ništa što nije u skladu sa Ustavom BiH.

"Nezavisne" saznaju: Tužilaštvo BiH na saslušanje pozvalo i ministricu Zoru Vidović

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH pozvalo je na saslušanje u svojstvu svjedoka i Zoru Vidović, ministra finansija Republike Srpske, a u vezi sa istragom u predmetu "napad na ustavni poredak", saznaju "Nezavisne novine".

Optužen bivši general VRS zbog zločina u Srebrenici

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Milenka Živanovića (76), bivšeg generala VRS, zbog zločin protiv čovječnosti na području Srebrenice.

Kasipović na saslušanju u Tužilaštvu BiH

SARAJEVO - Anton Kasipović, ministar pravde Republike Srpske, stigao je jutros u Tužilaštvo BiH, gdje će u svojstvu svjedoka biti saslušan u okviru predmeta "napad na ustavni poredak".

Vukanović saslušan u svojstvu svjedoka u Tužilaštvu BiH

SARAJEVO - Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović saslušan je danas u svojstvu svjedoka u Tužilaštvu BiH u Sarajevu u predmetu "napad na ustavni poredak".

Najčitanije