Tužilaštvo BiH

Formiran predmet o skupu u firmi "Igman" u Konjicu

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH formiralo je predmet i vrši provjere o skupu organizovanom u firmi "Igman" u Konjicu za koji su nadležni objavili da je na njemu došlo do širenja virusa korona.

Tužilaštvo BiH: Hitno procesuiranje onih koji ugrožavaju zdravlje građana

​SARAJEVO - Tužilaštvo BiH saopštilo je da će odlučno procesuirati sve koji ugrožavaju zdravlje i bezbjednost građana, a posebno hitno će djelovati kada su počinioci službena lica.

Optužen za poresku utaju od 3,57 miliona KM

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Senada Svrake (54) koja ga tereti za krivično djelo poreska utaja, čime je oštetio budžet BiH za 3,57 miliona KM.

Podignuta optužnica protiv Kasupovića i Keserovića, pripadnika ID

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Senada Kasupovića, koji se trenutno nalazi u pritvoru, za krivično djelo terorizam.

Tužilaštvo BiH će ponovo Sudu BiH uputiti optužnicu protiv Ećima

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH ponovo će Sudu BiH uputiti optužnicu protiv Ljubana Ećima za zločine protiv čovječnosti na području Kotor Varoša i okoline, saopšteno je iz ove pravosudne institicije.

Uslovno osuđen jer je lažno prijavio rođaka za terorizam

SARAJEVO - Suad Jukanović u potpunosti je priznao krivicu za krivično djelo lažno prijavljivanje zbog čega mu je izrečena uslovna kazna od osam mjeseci zatvora, koja neće biti izvršena ako ne počini novo krivično djelo u periodu od dvije godine.

Banjalučanin optužen zbog nedozvoljenog prometa cigareta i duvana

SARAJEVO – Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Čede Popovića (56) iz Banjaluke zbog sumnje da je neovlašteno prometovao većom količinom akciznih proizvoda, tržišne vrijednosti od oko 20.000 KM, te time ostvario nezakonitu imovinsku korist i nanio štetu budžetu BiH.

Tužilaštvo BiH: Zaprimljena potvrđena optužnica protiv Mektića

SARAJEVO – Tužilaštvo BiH saopštilo je danas da je zaprimilo potvrđenu optužnicu od Suda BiH, u predmetu protiv Dragana Mektića, bivšeg ministra bezbjednosti, koja je potvrđena u cijelosti.

Optužnica za mučenja i ubistva pripadnika VRS

SARAJEVO - Devetorica nekadašnjih pripadnika Armije RBiH i HVO-a sa područja Brčkog optužena su za mučenje, zlostavljanje i ubistvo 11 zarobljenih pripadnika Vojske Republike Srpske (VRS), a Tužilaštvo BiH će navode optužbe dokazivati pozivanjem oko 70 svjedoka i stručnih vještaka, te prilaganjem više od 300 materijalnih dokaza.

Mektić: Ja sam žrtva glavne tužiteljke

SARAJEVO - Dragan Mektić, bivši ministar bezbjedosti Bosne i Hercegovine, prokomentarisao je optužnicu koju je danas protiv njega i još tri saradnika podiglo Tužilaštvo BiH, rekavši da je on žrtva glavne tužiteljke Gordane Tadić.

Najčitanije