Tužilaštvo BiH

Dodik: U slučaju Cikotića Tužilaštvo neka radi svoj posao

BANJALUKA - Predsjedavajući i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je, povodom najave da će Selmo Cikotić biti vraćen u optužnicu za ratne zločine nad Hrvatima u Bugojnu, da Tužilaštva BiH treba da radi svoj posao.

Izvještaj protiv Mektića pod lupom Tužilaštva

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH postupa po izvještaju koji je FUP podnio protiv Dragana Mektića, bivšeg ministra bezbjednosti BiH, Igora Golijanina, koji je bio šef Mektićevog kabineta, Slavka Bojića, direktora kompanije MMSCODE, te ove banjalučke firme, zbog sumnje da su malverzacijama pri nabavci opreme za Graničnu policiju BiH oštetili budžet BiH za blizu 1,68 miliona KM.

Tadić: Do kraja godine biće predmeta visoke korupcije

SARAJEVO - Glavni tužilac Tužilaštva BiH Gordana Tadić najavila je danas na sjednici Privremene istražne komisije Predstavničkog doma parlamenta BiH za utvrđivanje stanja u pravosudnim institucijama BiH, da će do kraja godine biti podignute optužnice za visoku korupciju i da se na tome predano radi.

Tadićeva pred komisijom: Mijenjati Zakon o OBA, potrebne promjene i u VSTS

SARAJEVO - Glavna tužiteljka Tužilaštva Bosne i Hercegovine Gordana Tadić konačno je saslušana nakon nekoliko odgađanja pred istražnom komisijom državnog parlamenta.

Posmrtni ostaci jedne osobe pronađeni u Travniku

SARAJEVO - Kompletni posmrtni ostaci jedne osobe pronađeni su na lokalitetu Šarića brdo u opštini Travnik, gdje je završen proces ekshumacije, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Graničnom policajcu predložen pritvor zbog primanja mita

Tužilaštvo BiH uputilo je Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora za graničnog policajca Senada Samardžića, koji je pod istragom zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivična djela primanje dara ili drugih oblika koristi i zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Inspektor granične policije primio novac za vraćanje oduzetog vozila

Inspektor Granične policije BiH čiji su inicijali S.S. uhapšen je na području Velike Kladuše zbog koruptivnog krivičnog djela primanja dara i drugog oblika koristi, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Tužilaštvo zatražilo mjere zabrane za Ratka Đurkovića

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH zatražilo od Suda BiH da odredi mjere zabrane nekadašnjem komandantu Prvog bataljona Prve majevičke brigade Vojske Republike Srpske Ratku Đurkoviću, osumnjičenom za navodni ratni zločin počinjen 1992. godine na području Ugljevika.

Ratko Đurković predat Tužilaštvu BiH

Nekadašnji komandant Prvog bataljona Prve majevičke brigade Vojske Republike Srpske Ratko Đurković, kojeg su u Ugljeviku uhapsili pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA), jutros je predat postupajućem tužiocu koji će ga ispitati i odlučiti o daljim aktivnostima u predmetu, potvrđeno je Srni iz Tužilaštva BiH.

Ratko Đurković biće predat tužiocu, za šta se tereti?

SARAJEVO, - Nekadašnji komandant Prvog bataljona Prve majevičke brigade Vojske Republike Srpske Ratko Đurković, koga su danas u Ugljeviku uhapsili pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (Sipa), u zakonom propisanom roku biće predat postupajućem tužiocu, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Najčitanije