Tužilaštvo BiH

Orićeve završe riječi: Nisam kriv, postupak zasnovan na lažnom svjedočenju

SARAJEVO - Odbrana nekadašnjeg komandanta jedinica Armije R BiH u Srebrenici Nasera Orića zatražila je donošenje oslobađajuće presude, ističući da Tužilaštvo BiH nije dokazalo njegovu krivicu.

Završne riječi: Tužilaštvo traži kazne za Orića i Muhića

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH predložilo je Apelacionom vijeću Suda BiH da komandant Armije BiH u Srebrenici Naser Orić i pripadnik te vojske Sabahudin Muhić budu kažnjeni u skladu sa odredbama Krivičnog zakona, jer smatra da su dokazali da su optuženi 1992. godine ubili trojicu Srba.

Tužilaštvo zatražilo strože mjere zabrane Dudakoviću i ostalima

SARAJEVO - U Sudu BiH završeno je za danas najavljeno ročište o produženju postojećih i određivanju dodatnih mjera zabrane optuženom ratnom komandantu Petog korpusa Armije BiH, Atifu Dudakoviću i ostalim.

Na Ozrenu ekshumirani posmrtni ostaci troje Srba ubijenih u Vozući

ZAVIDOVIĆI - Na lokaciji Podsjelovo, planine Ozren na području opštine Zavidovići, završen je proces ekshumacije posmrtnih ostataka tri lica srpske nacionalnosti koja su ubijena na lokalitetu Vozuće, 1995. godine.

Glavni tužilac Tužilaštva BiH čeka politički dogovor

SARAJEVO - Zbog nemogućnosti, prije svega, političkog dogovora, Visoki sudski i tužilački savjet BiH još, osim raspisanog i zatvorenog konkursa, praktično nije ni započeo izbor glavnog tužioca Tužilaštva BiH, kojeg trenutno već dvije godine u v. d. mandatu vodi Gordana Tadić.

U Palama ekshumirani ostaci jednog lica

PALE - Na lokalitetu lokalnog groblja na području opštine Pale ekshumirani su posmrtni ostaci jednog lica, žrtve iz proteklog rata, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Dudakovića i saborce terete za ubistvo više od 300 Srba

SARAJEVO - Protiv Atifa Dudakovića (65), ratnog komandanta Petog korpusa Armije RBiH, te njegovih još 16 saboraca podignuta je optužnica koja ih tereti za ubistva više od 300 Srba, među kojima najviše civila, uglavnom starije životne dobi, kao i vojnika koji su se predali ili bili zarobljeni i tako onesposobljeni za borbu.

Krijumčari ljudi naplaćivali migrantima 4.000 evra

SARAJEVO - Pripadnici Granične policije BiH od ranih jutarnjih časova pretresaju objekte na području Sarajeva i Mostara u okviru operativne akcije "Centar" kojom su obuhvaćene osobe osumnjičene da su organizovale krijumčarenje ilegalnih migranata, uglavnom državljana Indije, Pakistana, Irana i drugih zemalja.

Zaplijenjeno oko 1,4 tone duvana, budžet oštećen za više od 100.000 KM

SARAJEVO - U akciji kodnog naziva "Pionir", koju su realizovali Tužilaštvo BiH, Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) i Uprava za indirektno oporezivanje (UIO BiH) zaplijenjeno je oko 1,4 tone duvana, mašine i oprema, kao i više od 100 kilograma rezanog duvana. Budžet BiH je navedenim krivičnim djelima oštećen za više od 100.000 KM.

Predložen pritvor za uhapšene u akciji "Damar"

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH uputilo je Sudu BiH prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora za tri lica uhapšena u akciji "Damar", koja se sumnjiče za neovlašten promet droge.

Najčitanije