Tužilaštvo BiH

Berton: Tužilaštvo BiH predmete ratnih zločina procesuira veoma sporo

SARAJEVO - Ukoliko nastavi rješavati predmete ovom brzinom, Tužilaštvu Bosne i Hercegovine trebaće skoro deset godina da okonča sve predmete ratnih zločina koje trenutno ima, izjavio je u intervjuu za Oslobođenje ambasador Brus Berton, šef Misije OSCE-a u BiH.

Predložen pritvor Hrvatoviću

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH uputilo je Sudu BiH prijedlog za pritvor Alena Hrvatovića koji se tereti za neovlašteni promet oružja, vojne opreme i proizvoda dvojne namjene.

Uhapšeni u akciji "Tebra" biće danas predati Tužilaštvu BiH

SARAJEVO - Uhapšeni na području BiH u akciji kodnog naziva "Tebra", koju su u BiH i Hrvatskoj sprovele SIPA i USKOK, danas će biti predati Tužilaštvu BiH.

Optužnica protiv Bijeljinca zbog krijumčarenja tekstilne robe iz Srbije

SARAJEVO – Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Srđana Rankića (37) iz Bijeljine zbog krijumčarenja tekstilne robe ukupne vrijednosti od 15.709,96 KM.

Podignuta optužnica protiv Mehmeda Dobrača zbog ratnog zločina

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH podiglo je optužnici protiv Mehmeda Dobrača (55) iz Rogatice zbog ratnog zločina na području Rogatice i Goražda.

Turčin optužen za krijumčarenje migranata kroz BiH

SARAJEVO - Tužilac Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Mehmeta Tinka, (62) iz Kilisa, Republika Turska, koji se nalazi u pritvoru.

Optužnica protiv Trebinjca za krijumčarenje migranata

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Dalibora Milinkovića iz Trebinja koji se tereti za krijumčarenje osam državljana Sirije, među kojima dvoje maloljetnika, saopšteno je iz ovog tužilaštva.

Alešević se branio ćutanjem

SARAJEVO - Nermin Alešević, osumnjčeni za podmićivanje u aferi Milan Tegeltija rekao je danas ispred Tužilaštva BiH da se branio ćutanjem, s obzirom da je tužilaštvo odbilo da mu da imunitet i da ga je danas pozvalo na ispitivanje u svojstvu osumnjičenog.

Tužilaštvo BiH želi da uguši javnu riječ

​SARAJEVO, BANJALUKA - Tužilaštvo Bosne i Hercegovine "prijetnjom" da će ispitati motive i razloge osoba koje putem medija šalju javnosti negativne poruke o radu pravosuđa s ciljem destabilizacije pravosudnog sistema guši javnu riječ i pokušava zastrašiti one koji na bilo koji način kritikuju rad pravosuđa u BiH, posebno Tužilaštva BiH.

Najčitanije