Tužilaštvo BiH

Uhapšeni u akciji "Storidž 2" predati Tužilaštvu BiH

Uhapšeni u akciji "Storidž 2" predati su jutros Tužilaštvu BiH.

Tužilaštvo tereti Cikotića za višemilionsku štetu u budžetu BiH

SARAJEVO - Tužištvo BiH podiglo je optužnicu protiv nekadašnjeg ministra odbrane i aktuelnog ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Selme Cikotića. Cikotić se tereti za zloupotrebu položaja, čime je oštetio budžet BiH za oko 9,7 miliona KM, a drugima pribavio višemilionsku imovinsku korist, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Darko Elez priznao krivicu, osuđen na 15 godina zatvora

SARAJEVO - Darko Elez (41) u cijelosti je priznao krivicu za krivična djela za koja ga tereti optužnica u predmetu kodnog imena "Lutka".

Tužilaštvo BiH: Formiran predmet protiv Dodika

SARAJEVO - Predmet protiv Milorada Dodika, srpskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, formiran je već po primitku prve prijave, a zadužen je i tužilac, saopšteno je iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Dodik: U kom članu Ustava su institucije u kojima rade sudije i tužioci BiH

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da tužioci Tužilaštva BiH nisu trebali čekati stavove Predsjedništva SDA da bi pokretali istrage protiv njega.

Zatražen pritvor za Jasmina Mulahusića

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH zatražilo je od Suda BiH da odredi pritvor za Jasmina Mulahusića (45) osumnjičenog za izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti.

Dodik: Zahtjev Tužilaštva BiH o hrvatskim generalima podvala

BEOGRAD - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da Republika Srpska nije obaviještena o zahtjevu Tužilaštva BiH prema Hrvatskoj u vezi s ispitivanjem odgovornosti hrvatskih generala zbog akcije "Bljesak", ali da smatra da je to podvala.

Vrhovac: Spriječiti primjenu nametnutih dopuna krivičnog zakona

SOKOLAC - Predsjedništvo Savaza udruženja ratnih vojnih invalida Republike Srpske danas je zaključilo da na sve moguće načine treba spriječiti primjenu dopuna Krivičnog zakona BiH koje je nametnuo bivši visoki predstavnik u BiH Valentin Incko, rekao je Srni predsjednik Saveza Dragan Vrhovac.

Šarović: Oslobađanje za masovne zločine, a kažnjavanja zbog izjava

BANJALUKA - Predsjednik SDS-a Mirko Šarović osudio je danas određivanje pritvora predsjedniku Boračke organizacije Republike Srpske Milomiru Savčiću, ističući kako su nevjerovatni potezi pravosuđa BiH, jer dok srpske generale kažnjavaju zbog izjava, hrvatske oficire praktično oslobađaju odgovornosti za masovne zločine.

Hrvatska dobila zamolnicu BiH

Hrvatsko Ministarstvo pravde potvrdilo je danas da je od Tužilaštva BiH dobijen zahtjev za krivično gonjenje 14 hrvatskih komandanata.

Najčitanije