Tužilaštvo BiH

Turčin optužen da je oštetio budžet BiH za 247.000 KM

SARAEJVO – Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Mustafe Once (38), državljanina Turske, koji se tereti za carinske prevare prilikom uvoza većih količina robe u Bosnu i Hercegovinu, čime je nanio štetu budžetu BiH u iznosu od 247.000 KM.

Optuženima za šverc droge predloženo 14 godina robije

SARAJEVO - Državljani Crne Gore, Đ.R. (38), V.S., (23) i T.M. (29) svi rođeni u Pljevljima, sporazumno su priznali su krivicu za neovlašteni promet droga te su za njih predložene kazne od ukupno 14 godina zatvora, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Optužnica protiv Kušića i Vukovića za zločin nad Bošnjacima

SARAJEVO – Tužilaštvo BiH podiglo je optužnici protiv Jovana Kušića zvanog Joja (53) i Branislava Vukovića zvanog Bato (64) zbog zločina počinjenih nad civilima bošnjačke nacionalnosti u proljeće 1992. godine.

Optužnica zbog utaje poreza u iznosu od 358.428 KM

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Branka Kovačević i pravnog lica "Horizont" d.o.o. Banjaluka, koji se terete da su u periodu 2016. i 2017. godine počinili utaju PDV-a u iznosu od 358.428 KM i za taj iznos oštetili budžet BiH.

Pokrenuta istraga protiv određenih osoba u predmetu "Memić"

SARAJEVO - Glavna tužiteljka Tužilaštva BiH, Gordana Tadić, zajedno sa svojim ssradnicima i tužiocima iz tužilačkog tima koji radi na predmetu Memić, sastala se sa Murizom i Arijanom Memić, kao i pravnim zastupnikom porodice Ifetom Feragetom.

Tužilaštvo BiH radi na predmetu o prijetnjama Dodiku

SARAJEVO - U Tužilaštvu BiH u toku je rad na predmetu o prijetnjama smrću srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku izrečenim u komentarima na portalu BN televizije, potvrdila je Srni viši stručni saradnik za odnose sa javnošću ove pravosudne institucije Adisa Karačić.

Optužnica zbog utaje više od 300.000 KM poreza

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Nidhata Inkića i pravnog lica "Autotehnik" d.o.o. u stečaju Gradačac, koji se terete da su u periodu od 2013. do 2017. godine počinili utaju poreza na dodatnu vrijednost (PDV) u iznosu od 315.266,82 KM i za taj iznos oštetili budžet BiH.

Utaja poreza od tri miliona KM: Nezakonito otkupili 100 tona duvana

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH podiglo je optužnice protiv pet lica zbog organizovanog kriminala i nedozvoljenog prometa akciznih proizvoda, te utaje akciza od najmanje 3,2 miliona KM.

Tužilaštvo BiH godinama ćuti o rekordnoj zapljeni heroina

SARAJEVO, BANJALUKA - Duže od dvije godine Tužilaštvo BiH ne saopštava javnosti šta je s istragom o pronalasku 82 kilograma heroina u skladištu jedne zeničke firme, niti ima bilo kakvih informacija o tom slučaju i u kojoj je fazi istrage.

Berton: Tužilaštvo BiH predmete ratnih zločina procesuira veoma sporo

SARAJEVO - Ukoliko nastavi rješavati predmete ovom brzinom, Tužilaštvu Bosne i Hercegovine trebaće skoro deset godina da okonča sve predmete ratnih zločina koje trenutno ima, izjavio je u intervjuu za Oslobođenje ambasador Brus Berton, šef Misije OSCE-a u BiH.

Najčitanije