Tužilaštvo BiH

SIPA podnijela izvještaj o zgradi građenoj kad je Mektić bio direktor

SARAJEVO - Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH su, prema nalogu Tužilaštva BiH i povodom prijave o pronevjeri 700.000 KM prilikom izgradnje zgrade Službe za poslove sa strancima BiH koja je građena u vrijeme dok je direktor te agencije bio Dragan Mektić, izvršili sve potrebne provjere i sačinili izvještaj o tome.

Propao pokušaj dogovora Markovića i Tužilaštva

BANJALUKA - Propao je pokušaj Slobodana Markovića (57) iz Banjaluke, kome je ukinuta presuda zbog pokušaja ubistva Biljane Keserović, da postigne dogovor sa Tužilaštvom o sporazumnom priznanju krivice, na osnovu kojeg bi izbjegao novo suđenje.

Tužilaštvo BiH ignoriše žrtve iz Dobrovoljačke ulice

​BANJALUKA - Tužilaštvo BiH izignorisalo je naredbu Ustavnog suda BiH s početka ove godine i u roku od tri mjeseca nije odlučilo po prigovorima za obustavljanje istrage u slučaju "Dobrovoljačka ulica".

Jedan drogu čuvao, drugi tražio kupce, treći rasturao

SARAJEVO - Trojica muškaraca, od čega dvojica iz BiH, a jedan iz Srbije, optuženi su za međunarodni šverc velike količine skanka iz Albanije, s tim da je, sudeći po optužnici, jedan drogu čuvao, drugi tražio kupce, a treći je rasturao.

Tužilaštvo BiH obustavilo istragu protiv Šemsudina Mehmedovića

SARAJEVO - Poslanik SDA u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Šemsudin Mehmedović kazao je danas novinarima da je protiv njega istraga o navodnim ratnim zločinima obustavljena.

Optužnica protiv tri lica zbog krijumčarenja droge

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Stjepana Lazarevića, Bojana Segića i državljanina Srbije Vlastimira Tomića zbog međunarodnog krijumčarenja 15 kilograma skanka.

Svjedok vidio kako islamović tuče zatvorenike

SARAJEVO - U nastavku suđenja za zločine počinjene nad srpskim civilima u Brodu 1992. godine svjedok Tužilaštva BiH Drago Trifković izjavio je da je vidio kako optuženi Alminko Islamović tuče druge zatvorenike.

Osam kandidata za glavnog tužioca BiH

SARAJEVO - Na javni konkurs Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH, koji se danas završava, za poziciju glavnog tužioca BiH prijavilo se osam kandidata, rečeno je u ovoj pravosudnoj instituciji.

Tužilaštvo istražuje eventualni nestanak papira za glasačke listiće

SARAJEVO - Iz Tužilaštva BiH Srni je potvrđeno da se istražuje eventualni nestanak papira za štampanje glasačkih listića iz skladišta Centralne izborne komisije /CIK/ BiH.

Početkom septembra optužnica protiv Dudakovića?

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH sljedećeg mjeseca najvjerovatnije će podići optužnicu protiv Atifa Dudakovića, bivšeg komandanta Petog korpusa Armije RBiH, zbog ratnih zločina počinjenih nad Srbima, potvđeno je "Nezavisnim" iz nekoliko izvora.

Najčitanije