Tužilaštvo KS

Azeru Ademiju tri i po godine zatvora zbog razbojništva

SARAJEVO - Kantonalni sud u Sarajevu (KSS) proglasio je krivim Azera Ademija za razbojništvo, te ga osudio na tri godine i šest mjeseci zatvora, potvrđeno je u Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Tužilaštvo KS provjerava spornu nabavku respiratora u Federaciji BiH

SARAJEVO - Tužilaštvo Kantona Sarajevo formiralo je dva predmeta za provjeru postupaka nabavki respiratora i testova za virus korona Vlade Federacije BiH.

Tužilaštvo KS utvrđuje ima li osnova za istragu zbog spornog snimka

SARAJEVO - Tužilaštvo Kantona Sarajevo utvrđuje ima li osnova za pokretanje istrage zbog snimka koji je na svom Facebook profilu objavio načelnik sarajevske opštine Novi Grad Semir Efendić.

Zbog prostitucije, droge i oružja uhapšeno pet osoba, među njima i policajac

SARAJEVO - U akciji MUP Kantona Sarajevo i Tužilaštva KS pod kodnim nazivom "City" zbog prostitucije, droge i oružja uhapšeno je pet osoba. Nezvanično saznajemo da je jedan od uhapšenih pripadnik policije.

U toku akcija "City": Hapse zbog prostitucije, droge i oružja

​Nakon višemjesečne istrage MUP-a Kantona Sarajevo i Tužilaštva KS, rano jutros počela je realizacije akcije kodnog naziva "City".

Više od 30 uhapšenih u velikoj akciji policije širom FBiH

SARAJEVO - Više od 30 osoba uhapšeno je širom FBiH, u koordinisanoj akciji "Limit" Federalne uprave policije i MUP-a Kantona Sarajevo, zbog sumnje da su učestvovali u proizvodnji i distribuciji narkotika.

Najčitanije