Tumor

Počinje istraživanje: Sprej na bazi kanabisa liječi tumor mozga?

Humanitarne organizacije za borbu protiv raka i Nacionalna zdravstvena služba (NHS) Velike Britanije, spremaju se da istraže da li sprej za usta na bazi kanabisa može da liječi tumore mozga i pomogne pacijentima da žive duže.

Trepavice otpadaju, ali na šta treba obratiti pažnju

Vijek trepavice je 120 dana, i dok jedne opadaju druge izrastaju.

Otkrili tumor kod dinosaurusa koji je živio prije 76 miliona godina

Grupa naučnika sa kanadskog univerziteta "McMaster" i Kraljevskog muzeja Ontario pronašli su tumor na kosti lista noge kod dinosaurusa centrozaurusa, koji je živio prije 76 miliona godina.

Sanjaninu nakon 12 sati operacije uklonjen tumor

SANSKI MOST - Sanjanin Amir Bajrić (43) uspješno je operisan na klinici u Istanbulu, nakon što je prije nekoliko dana primljen u tu zdravstvenu ustanovu. Dobra vijest je da liječnici smatraju kako je operacija u potpunosti uspjela, a Bajrić se trenutno oporavlja.

Tokom operacije mozga kuvala omiljeno jelo

ANKONA - Jedna 60-godišnja žena iz Ankone uspjela je danas da skuva omiljeno jelo tokom operacije kojom joj je uklonjen tumor na mozgu.

Uče pacove da "nanjuše" rak kod čovjeka

Naučnici sa Južnog državnog Univerziteta u Rostovu na Donu stvorili su tehnologiju koja može tačno identifikovati rizik za razvoj brojnih opasnih bolesti kod čovjeka, uključujući rak pluća, želuca i tuberkulozu.

Saveznici probave, hrana koja čuva crijeva i sprečava rak

Iako vam se čini da možete pojesti bilo šta te da to nema učinak na vaše zdravlje, varate se. Takav način prehrane rizikuje pretilost, ali i probavne smetnje te upale koje mogu rezultirati tumorima.

Oglasio se Bora Drljača nakon operacije tumora

Pjevač Bora Drljača (78) izašao je iz bolnice nakon što je prije dvije nedjelje operisao tumor na debelom crijevu.

Hrvatski naučnici napravili veliki korak u istraživanju liječenja tumora

Tim molekularnih medicinara i biologa sa Instituta Ruđer Bošković (IRB), u saradnji s Međunarodnim centrom za genetički inženjering i biotehnologiju u Trstu, dokazao je da protein iz virusa HPV-a koristi do sada nepoznati mehanizam za interakciju s tumorskim supresorima te tako utiče na brže umnažanje tumorskih stanica.

Supruga Rađe Naingolana boluje od raka

Supruga Rađe Naingolana otkrila je da se bori protiv raka.

Najčitanije