Tunel

Otvoren za javnost tunel za bijeg ispod Berlinskog zida

Tunel ispod Berlinskog zida, koji je služio za bijeg u zapadnu Njemačku, prvi put je danas otvoren za javnost.

Potpisan ugovor o izgradnji tunela Ivan na koridoru 5c

MOSTAR - U sjedištu Javnog preduzeća "Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine" u Mostaru danas je svečano potpisan ugovor o izgradnji nove dionice autoputa na koridoru 5c.

Švajcarci u tunelu "Marakane": Najtežih 100 koraka u životu fudbalera

Švajcarski novinar Alan Kunc objavio je reportažu na portalu Blik sa stadiona Crvene zvezde pred meč protiv Jang Bojsa (21.00). Naravno, u glavnom fokusu bio mu je čuveni tunel Marakane o kome je pisao kao najstrašnijem sa kojim se jedan fudbaler može suočiti u karijeri.

Zbog nezgode ponovo obustavljen saobraćaj kod tunela "Vranduk dva"

ZENICA - Saobraćaj kod tunela "Vranduk dva" na dionici magistralnog puta Zenica-Nemila danas je ponovo obustavljen nakon što je kamion udario u radnu mašinu koja se koristi za rekonstrukciju tunela, prenosi "Dnevni avaz".

Uklonjen kamion iz tunela u Vranduku

SARAJEVO - Nakon uklanjanja teretnog vozila iz tunela Vranduk II, kroz tunel se ponovno saobraća jednom trakom-naizmjenično.

Saobraćajka u trebinjskom tunelu, vozila slupana, putnici dobro

TREBINJE - U noći između nedjelje i ponedjeljka, oko ponoći, na ulazu u tunel Lastva, na magistralnom putu Trebinje – Nikšić, dogodila se saobraćajna nezgoda, u kojoj su u dobroj mjeri oštećeni automobili golf 4 i mercedes, ali srećom, i po mnogima nekim čudom, nije bilo nastradalih.

Dvoje povrijeđenih u tunelu Sveti rok

ZAGREB - Dva lica povrijeđena su u saobraćanoj nezgodi u Hrvatskoj, koja se jutros dogodila na auto-putu u tunelu Sveti Rok u smjeru prema Zagrebu.

U stanu nastradalog Almira Brkića pronađeno oproštajno pismo?

Policija Srednjobosanskog kantona, radi utvrđivanja uzroka stravične nesreće, usko je sarađivala s policijom u Vogošći, te su nakon pretresa, u stanu Almira Brkića u Ulici 24. jula u vogošćanskom naselju Rosulje, pronašli njegovo oproštajno pismo.

Prilikom urušavanja tunela poginulo pet radnika

PEKING - Pet radnika je poginulo nakon urušavanja tunela podzemne željeznice u gradu Ćingdao na sjeveroistoku Kine.

Detalji nesreće kod Makarske: Poginuo mladić, nadbiskup se bori za život

Stravična saobraćajna nesreća dogodila se juče u tunelu Sveti Ilija kod Makarske.

Najčitanije