Tunel

Gdje biste završili kada biste iz Banjaluke iskopali tunel kroz središte Zemlje

Interesantna internet stranica Antipodesmap omogućila je korisnicima da otkriju gdje bi se našli kada bi sa bilo kog mjesta na planeti iskopali tunel kroz središte Zemlje.

Otkriven najduži tunel za krijumčarenje u SAD

Američke vlasti saopštile su da je otkriven najduži tunel za krijumčarenje na jugozapadnoj granici, koji se proteže na 1.313 metara.

Ilon Mask planira tunele za električne automobile

Plan Ilona Maska da napravi niz tunela ispod velikih gradova sporo napreduje, ali mu je on i dalje posvećen.

Pogledajte kako će izgledati tunel Prenj, najduži u regionu

SARAJEVO - Raspisan je tender za izgradnju dionica Ovčari – Tunel Prenj – Mostar sjever, dužine 35 kilometra, te Mostar sjever - Mostar jug, dužine 15 kilometara, čime je započeta procedura odabira izvođača za izgradnju ovih dionica, objavili su Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i JP Autoceste FBiH.

Počelo probijanje tunela "Zenica", projekat vrijedan 59,5 miliona evra

ZENICA - U mjestu Ponirak kod Vranduka počela je izgradnja tunela Zenica dužine blizu 2,5 kilometara, a vrijednost projekta je 59,5 miliona evra.

Pogledajte kako će izgledati tunel kod Zenice vrijedan 59,4 miliona evra

ZENICA - Ceremonija početka radova na probijanju tunelu Zenica biće upriličena u ponedjeljak, 9. decembra 2019. godine u 12 sati na gradilištu tunela Zenica u mjesto Ponirak.

Urušio se tunel u izgradnji, četiri radnika poginula

PEKING - Četiri osobe su poginule u Kini kada se urušio tunel u izgradnji na autoputu na jugozapadu zemlje, saopštili su danas zvaničnici, dodajući da se osam osoba vode kao nestali.

Otvoren za javnost tunel za bijeg ispod Berlinskog zida

Tunel ispod Berlinskog zida, koji je služio za bijeg u zapadnu Njemačku, prvi put je danas otvoren za javnost.

Potpisan ugovor o izgradnji tunela Ivan na koridoru 5c

MOSTAR - U sjedištu Javnog preduzeća "Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine" u Mostaru danas je svečano potpisan ugovor o izgradnji nove dionice autoputa na koridoru 5c.

Švajcarci u tunelu "Marakane": Najtežih 100 koraka u životu fudbalera

Švajcarski novinar Alan Kunc objavio je reportažu na portalu Blik sa stadiona Crvene zvezde pred meč protiv Jang Bojsa (21.00). Naravno, u glavnom fokusu bio mu je čuveni tunel Marakane o kome je pisao kao najstrašnijem sa kojim se jedan fudbaler može suočiti u karijeri.

Najčitanije