Turista

Poginuo radnik na ziplajnu. pokušavao da pomogne turistkinji

Radnik na ziplajnu na Đurđevića Tari V.S. poginuo je danas prilikom pada sa platforme.

U Dalmaciji 18 turista u karantinu

SPLIT - U Splitu i Trilju trenutno je u karantinu 18 gostiju koji ljetuju u Dalmaciji, a za koje je testiranjem utvrđeno da su pozitivni na kovid-19, rečeno je za Hinu u Štabu civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije.

Državljanin BiH varao turiste, uzimao avanse pa ih blokirao

U jeku turističke sezone i odmora nekoliko državljana Srbije doživjelo je veliku neprijatnost kada se ispostavilo da će umjesto u apartman na grčkoj obali - morati da idu u policiju.

Turista uzeo pijesak s plaže pa kažnjen sa više od 1.000 evra

Francuski turista kažnjen je sa više od 1.000 evra nakon pokušaja da napusti Sardiniju sa više od četiri kilograma pijeska sa lokalne plaže.

Kakva je procedura u Hrvatskoj u slučaju zaraženih turista?

Dino Kozlevac, načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije, izjavio je putem Skypea u HRT-ovom Studiju 4 da u Istri nema novozaraženih, da je napravljen veliki broj testiranja i da je sve pod kontrolom.

"Zbog oštrih mjera turisti umjesto Crne Gore biraju Albaniju"

PODGORICA - Gosti koji su planirali da ljetuju u Crnoj Gori preusmjerili su se na konkurentske destinacije, piše podgorička Pobjeda i navodi da zbog oštrih mjera za ulazak u Crnu Goru zbog epidemije virusa korona turisti biraju Albaniju.

Njemački turista prvi preminuli od virusa korona u Egiptu

KAIRO - U Egiptu je od virusa korona preminula prva osoba, a riječ je o 60-godišnjem turisti iz Njemačke, saopštilo je danas Ministarstvo zdravlja te zemlje.

Povećan broj noćenja u Trebinju za 10 odsto

TREBINJE - Trebinjski hotelijeri i vlasnici drugih vrsta smještaja u proteklih šest mjeseci evidentirali su oko 10 odsto više noćenja nego u istom periodu prošle godine, saopšteno je iz Turističke organizacije grada Trebinja.

Turista iz BiH pretučen u hotelskoj sobi u Italiji

​U noći sa nedjelje na ponedjeljak, 73-godišnji turist iz BiH teško je povrijeđen u sobi hotela u Riminiju (Italija) u kojem je boravio.

Japanac prvi turista na Mesecu

Japanski milijarder i modni tajkun Jusaku Maezava (42) biće prvi svemirski turista koji će poleteti prema Mesecu raketom Muskove kompanije SpaceX.

Najčitanije