Turisti

U Herceg Novom 26 odsto više turista

HERCEG NOVI - U hotelima i privatnom smještaju na hercegnovaskoj rivijeri od Igala do Kamenara boravi oko 9.300 gostiju, što je 26 odsto više nego u istom periodu prošle godine, podaci su Turističke organizacije Herceg Novi.

Nova pravila na crnogorskim plažama koja će obradovati turiste

​Crna Gora je ove godine donijela novo pravilo o korišćenju plaža koje će obradovati sve goste - poslije 17 časova korišćenje ležaljki i suncobrana na javnim i drugim plažama, sem hotelskih, biće potpuno besplatno.

Veći broj posjeta i noćenja stranih gostiju u RS

BANJALUKA - Republiku Srpsku je za prva četiri mjeseca posjetilo 110.278 turista koji su ostvarili 300.303 noćenja, a broj dolazaka veći je za 3,4 odsto i noćenja za 7,2 odsto nego u istom periodu lani, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.

Na regionalnoj turističkoj mapi deset gradova iz BiH

​BANJALUKA - Najmanje deset gradova u Bosni i Hercegovini postaće dio regionalnih ruta kulturnog turizma, koje će kao jedinstven proizvod zemalja zapadnog Balkana u budućnosti biti ponuđene turistima.

Prevrnuo se autobus s ruskim turistima, jedan poginuo

RIM - Najmanje jedna osoba je danas poginula, a 10 povrijeđeno u prevrtanju autobusa na autoputu u blizini Sijene na putu ka Firenci, u centralnoj Italiji.

U Crnoj Gori trenutno boravi 29.000 turista

PODGORICA - U Crnoj Gori trenutno boravi 29.000 turista, najviše na budvanskoj rivijeri, u Herceg Novom i Ulcinju, a dominiraju gosti iz Rusije, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije.

Francuska oborila turistički rekord uprkos "žutim prslucima"

​PARIZ - Francusku je prošle godine posjetilo blizu 90 miliona stranih turista, što je novi rekord, uprkos antivladinim protestima "žutih prsluka" zbog kojih su mnogi posjetioci odgodili dolazak krajem 2018. godine, saopštila je danas vlada.

U martu blizu 100 hiljada turista i 200 hiljada noćenja

​SARAJEVO - U Bosni i Hercegovini u martu 2019. turisti su ostvarili 95.808 posjeta, što je više za 29,8 odsto u odnosu na februar 2019. i za 8,5 odsto više u odnosu na mart 2018. godine. Turisti su u martu u BiH ostvarili 197.850 noćenja, što je više za 12,8 odsto u odnosu na februar 2019. i za osam odsto više u odnosu na mart 2018. godine.

Hrvatski turisti prednjače po broju noćenja u Srpskoj

BANJALUKA - U Republici Srpskoj je u martu ove godine evidentirano 30.006 dolazaka turista, što je u odnosu na februar više za 16,7 posto, podaci su Zavoda za statistiku.

Balkan posjetilo 12 miliona turista

PODGORICA - Zapadni Balkan, koji je prošle godine posjetilo više od 12 miliona turista, ima ogroman potencijal u turizmu, saopšteno je iz Savjeta za regionalnu saradnju (RCC).

Najčitanije