Turisti

Umjesto vile Francuze na Hvaru dočekalo gradilište

ZAGREB - Francuski turisti iznajmili su vilu na Hvaru za 6.240 evra preko Bookinga, a tamo ih je dočekalo gradilište, piše hrvatski portal Index.

Panonska jezera posjetilo 300.000 gostiju

TUZLA - Panonska jezera u Tuzli od juna je posjetilo više od 300.000 gostiju.

U prvih šest mjeseci u BiH više od 713.000 turista

U periodu januar – juni 2019. turisti su u Bosni i Hercegovini ostvarili 713.745 posjeta, što je više za 11,6 odsto i 1.454.904 noćenja, što je više za 11,8 odsto u odnosu na isti period 2018. godine.

Raste broj turista u BiH: Saudijci pohode Federaciju, Kinezi RS

​SARAJEVO, BANJALUKA - U BiH tokom juna ove godine došlo je do povećanja broja noćenja stranih turista, pokazuje podatak Agencije za statistiku BiH, koji kaže da su u tom periodu najviše noćenja u BiH ostvarili Saudijci, a poslije njih slijede turisti iz Hrvatske i Srbije.

Novi napad na turiste u Hrvatskoj

SPLIT - U nedjelju oko 23 sata u Splitu u ulici Dražanac nekoliko za sada nepoznatih muških osoba fizički je nasrnulo na nekoliko stranih državljana.

Bijela kuća postavlja dodatnu visoku ogradu, turisti se žale

VAŠINGTON - Turisti koji žele da prave savršene fotografije Bijele kuće do sada nisu mogli da izbjegnu crne metalne šipke za parkiranje bicikala, koji su bili dodatna bezbjednosna barijera protiv potencijalnih osoba koje žele da preskoče ogradu, a sada će imati još jednu barijeru - visoku bijelu drvenu ogradu koja "kvari" pogled na Bijelu kuću.

Veći broj stranih turista u Srpskoj

BANJALUKA - Republiku Srpsku je u prvom polugodištu ove godine posjetilo 189.675 turista, koji su ostvarili 476.818 noćenja, pri čemu je broj dolazaka veći za 4,3 odsto, a noćenja veći za 6,6 odsto nego u istom periodu prošle godine, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.

U Srpskoj najviše turista iz Srbije i Hrvatske

U Republici Srpskoj u junu ove godine zabilježeno je 42.589 dolazaka turista, što je u odnosu na maj više za 15,7 odsto, podaci su Zavoda za statistiku RS.

Turisti dolaze u BiH iako ih upozoravaju na terorizam i mine

​BANJALUKA - Nagazne mine, opasnost od terorizma, opasne ceste i loša higijena i zdravstvena zaštita, samo su neke od opasnosti koje strana ministarstva spoljnih poslova i dalje navode kao upozorenja svojim državljanima koji namjeravaju posjetiti BiH.

U Crnoj Gori trenutno boravi 196.000 turista

TIVAT - U Crnoj Gori trenutno odmara oko 196.000 turista, a najviše ih ima u Budvi, Ulcinju i Herceg Novom, podaci su Nacionalne turističke organizacije.

Najčitanije