Turisti

Gosti iz BiH najbrojniji u luksuznim hotelima u Budvi

Najpopularnije crnogorsko ljetovalište Budva ove godine zbog pamdenije virusa korona bilježi značajan pad turista, ali ipak ima onih koji su Crnogorcima, koliko toliko spasili sezonu, a u njima prednjače gosti iz BiH.

Tijela američkih turista pronađena u bunaru u Meksiku

MEKSIKO SITI - U jednom bunaru na sjeveru Meksika pronađena su tijela dvoje nestalih američkih turista, saopštili su nadležni.

U Crnoj Gori oko 83 odsto turista manje nego prošle godine

U Crnoj Gori je u julu u kolektivnom smještaju boravilo je 32.860 turista, što je skoro 83 odsto manje nego u istom periodu prošle godine, pokazuju preliminarni podaci Monstata.

Capak: U Hrvatskoj trenutno 98 zaraženih turista

ZAGREB - Ukupan broj zaraženih turista u Hrvatskoj je 98, od kojih je trenutno aktivno 30, izjavio je danas direktor Instituta za javno zdravlje Krunislav Capak.

Bali zatvoren za strane turiste do kraja 2020.

Indonezijsko ostrvo Bali ove se godine neće otvoriti vrata stranim turistima zbog zabrinutosti o širenju virusa korona.

U Budvi primjetan rast broja gostiju

Sedam dana od otvaranja crnogorskih granica sa državama regiona, u metropoli crnogorskog turizma, Budvi, zabilježen je prvi primjetan rast broja gostiju, a uglavnom dolaze iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

Zbog sezonskog radnika oko 450 turista u karantinu

ĐENOVA - Oko 450 turista je u izolaciji u jednom odmaralištu na sjeveru Sardinije, koje je stavljeno u karantin jer su potvrđeni slučajevi virusa korona, a dvije osobe pokušale su da pobjegnu iz tog mjesta.

Veliki pad broja turista u Dubrovniku

Za razliku od ostatka Hrvatske, gdje je broj turista u prvoj polovini avgusta na oko 70 odsto u odnosu na isto razdoblje lani, Dubrovnik bilježi dosta lošije rezultate.

Stan na dan postao stan na sat

BANJALUKA, PRIJEDOR - Iznajmljivanje stana na dan u doba pandemija izazvane virusom korona u RS uveliko je smanjeno, a vlasnici nekretnina koji se bave ovim poslom ističu da je to sada više postalo iznajmljivanje stana na nekoliko sati.

Turistkinji zbog selfija u Pompeji prijeti kazna od 3000 evra

RIM - Turistkinji koja se popela na krov centralnih termi, u ruševinama antičkog grada Pompeji prijeti kazna od 3000 evra i zatvor, piše agencija Ansa.

Najčitanije