Turisti

Italija ograničava broj turista u Veneciji - ulaz samo uz rezervaciju

Italijanske vlasti najavile su da će uvesti ograničenja na dozvoljeni broj ljudi u Veneciji, u pokušaju da smanje masovni turizam u gradu.

U novembru 131 odsto više turista u BiH, najviše iz Hrvatske i Srbije

SARAJEVO - BiH je u novembru prošle godine posjetilo 67.570 turista, što je za 131 odsto više nego u istom mjesecu 2020. godine, te za 27,8 odsto manje u odnosu na oktobar lani.

Izmjene regulativa za posjetioce u Grčkoj

ATINA - Strani državljani mogu sada da pokažu rezultate brzog ili PCR testa da bi ušli u Grčku, saopštile su danas vlasti, čime su promjenili pravilo objavljeno dan ranije kako bi se spriječilo širenje soja omikron virusa korona.

Povećan broj turističkih posjeta Republici Srpskoj

ZVORNIK - Broj turističkih posjeta u Republici Srpskoj od januara do oktobra veći je za 49 odsto u odnosu na 2020, a u narednom periodu radiće se na promociji domaćeg turizma i raznolikosti domaće ponude, istaknuto je na sjednici Koordinacionog odbora Turističke organizacije Republike Srpske.

BiH u oktobru posjetilo 113,8 odsto više turista

SARAJEVO - BiH su u oktobru posjetila 93.573 turista, što je više za 113,8 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine, te manje za 10,1 odsto u odnosu na septembar.

Upozorili turiste da ne dolaze u suknjama na jednu njujoršku lokaciju

Oblakoder "One Vanderbilt" je u cjelosti prekriven staklom, a s ove atrakcije se pruža možda i najbolji pogled na Njujork. Nadležni upozoravaju turiste da ne dolaze u suknjama, a ukoliko bude potrebe, mogu i šortseve da im pozajme.

Gdje turisti putuju da bi bili kul?

Poznati magazin "Time out" ove godine izabrao je 49 najinteresantnijih i "najkul" gradskih kvartova na svijetu, a na osnovu ankete u kojoj je učestvovalo skoro 30.000 svjetskih putnika, za "najkul" grad na svijetu izabran je Kopenhagen.

Povratak turista u BiH liječi posljedice pandemije

BANJALUKA, SARAJEVO, TREBINJE - Turizam u BiH polako se oporavlja od posljedica pandemije, o čemu svjedoče i podaci da su od januara do jula tekuće godine turisti ostvarili 460.653 posjete, što je više za 76,9 odsto, te 1.093.239 noćenja, što je više za 70,4 odsto u odnosu na isti period 2020. godine.

Turističke atrakcije u Beču koje morate posjetiti

Grad koji je prepun nevjerovatnih djela arhitekture, što u velikoj mjeri turistima pruža mogućnost da uvide svu slavu i moć nekadašnje Habzburške monarhije, zapravo je grad od koga će mnogima zastati dah.

Turizam u Trebinju obara rekorde

TREBINJE- U Trebinju je za osam mjeseci ove godine evidentirano 65.771 noćenje turista, što je u odnosu na cijelu 2020. godinu povećanje od 23.972 noćenja i predstavlja rekordni turistički promet kakav je zabilježen 2019. godine.

Najčitanije