Turisti

U Španiji najmanje stranih turista od 1969. godine

MADRID - Broj stranih turista koji su posjetili Španiju u 2020. godini bio je najmanji od 1969. godine i za 80 odsto manji nego tokom 2019, što je posljedica razornog uticaja pandemije virusa korona na turistički sektor.

Tajno pobjegli iz švajcarskog skijališta zbog karantina

VAŠINGTON - Britanski turisti tajno su pobjegli iz poznatog švajcarskog skijališta Verbir, iako je trebalo da budu u karantinu koji su švajcarske vlasti uvele za posjetioce iz Velike Britanije, potvrdio je lokalni zvaničnik, prenosi Si-En-En.

Bijesna žirafa otjerala turiste iz svog staništa

Jedna vrlo ljuta žirafa izgubila je strpljenje i potjerala džip s turistima iz svog dijela prirodnog rezervata. Bila je uporna - nakon što je prestigla džip, stala je ispred njega i natjerala turiste da promijene smjer.

Samo za jednog čovjeka otvorena poznata turistička destinacija

Najpoznatija turistička lokacija u Peruu, Maču Pikču otvorena je nakon višemjesečnog zatvaranja zbog pandemije virusa korona, ali za samo jednog posjetioca: Japanca koji je zbog virusa ostao "zarobljen" u zemlji.

U FBiH 74 odsto manje turista, najviše ih je bilo iz Srbije

Ukupan broj dolazaka turista u Federaciju BiH u avgustu ove godine iznosio je 42.048, što je za 74,2 odsto manje u odnosu na lanjski avgust, a u odnosu na jul ove godine više je za 36,8 posto.

Gosti iz BiH najbrojniji u luksuznim hotelima u Budvi

Najpopularnije crnogorsko ljetovalište Budva ove godine zbog pamdenije virusa korona bilježi značajan pad turista, ali ipak ima onih koji su Crnogorcima, koliko toliko spasili sezonu, a u njima prednjače gosti iz BiH.

Tijela američkih turista pronađena u bunaru u Meksiku

MEKSIKO SITI - U jednom bunaru na sjeveru Meksika pronađena su tijela dvoje nestalih američkih turista, saopštili su nadležni.

U Crnoj Gori oko 83 odsto turista manje nego prošle godine

U Crnoj Gori je u julu u kolektivnom smještaju boravilo je 32.860 turista, što je skoro 83 odsto manje nego u istom periodu prošle godine, pokazuju preliminarni podaci Monstata.

Capak: U Hrvatskoj trenutno 98 zaraženih turista

ZAGREB - Ukupan broj zaraženih turista u Hrvatskoj je 98, od kojih je trenutno aktivno 30, izjavio je danas direktor Instituta za javno zdravlje Krunislav Capak.

Bali zatvoren za strane turiste do kraja 2020.

Indonezijsko ostrvo Bali ove se godine neće otvoriti vrata stranim turistima zbog zabrinutosti o širenju virusa korona.

Najčitanije