Turisti

Grupa turista iz BiH se ne može vratiti kući iz Tunisa

SARAJEVO - Blizu 80 državljana BiH juče se nije moglo vratiti u Sarajevo s ljetovanja u Tunisu, kako je bilo planirano, jer je čarter let otkazan.

U sedam mjeseci BiH posjetilo više od 800.000 turista

SARAJEVO - BiH je u sedam mjeseci ove godine posjetilo 811.660 turista, što je više za 12,2 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Evropske avanturiste kvar na ruskom UAZ vozilu doveo u Banjaluku

BANJALUKA - Švajcarkinja Nadja Osipova-Dubrovina (31) i njen partner Nijemac Filip Ritaler (24), oboje mašinski inženjeri, svoj put po Evropi u ruskom UAZ vozilu započeli su u maju ove godine, četiri mjeseca nakon toga došli su u BiH, gdje su zbog kvara na automobilu morali nakratko zastati u Banjaluci.

Autobus sa 48 srpskih turista se sudario sa kamionetom kod Soluna

SOLUN - U toku noći došlo je do saobraćajne nesreće u Grčkoj, kada se autobus sa 48 srpskih turista sudario sa jednim kamionetom kod Soluna. Vatrogasci, koji su putnike izvlačili kroz prozor autobusa, potvrdili su da nema povrijeđenih, piše Ekathimerini.com.

Povećan broj turista u NP "Sutjeska"

FOČA - Makadamski put od Tjentišta do Prijevora, u podnožju Maglića, najviše planine u BiH, ovog ljeta je rekonstruisan sredstvima opštine Foča, pa se sada može i putničkim vozilom stići na jednu od najatraktivnijih lokacija Nacionalnog parka "Sutjeska".

Turistima iz Srpske povoljniji uslovi za boravak na Zlatiboru

BANJALUKA - Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković najavio je za septembar potpisivanje protokola sa Turističkom organizacijom Zlatibora čime bi turistima iz Srpske u narednoj sezoni bili obezbijeđeni povoljniji uslovi za boravak u tom turističkom centru Srbije.

Ruke u Doboju trljaju samo ugostitelji

DOBOJ - Samo se ugostitelji mogu pohvaliti da su u pet dana, koliko je trajao rukometni turnir u Doboju, nešto zaradili, dok se trgovci žale da im ova sportska manifestacija nije dovela kupce u radnje.

Najveći Kur’an na svijetu privlači sve veći broj turista

ANKARA - Najveći Kur’an na svijetu ispisan u drvetu izložen je u Indoneziji i privlači veliku pažnju turista koji posjećuju ovu zemlju, prenosi Anadolija.

Turista prijavio da je vidio ajkulu, policija provjerava

BUDVA - Pripadnici Sektora granične policije provjeravaju prijavu turiste koji tvrdi da je u moru u Bečićima vidio ajkulu.

U junu 14.3 odsto više turista u BiH

SARAJEVO - BiH je u junu posjetilo 143.693 turista, što je više za 14,3 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine, a manje za 4,4 odsto u odnosu na maj.

Najčitanije