Turisti

Uspješna turistička godina, više od 100.000 noćenja u Trebinju

TREBINJE - U protekloj godini u Trebinju je evidentirano 101.227 registrovanih noćenja, što predstavlja uvećanje za osam odsto u odnosu na 2018. godinu, čime je nastavljeno uvećanje obima turističkog prometa, podaci su gradske Turističke organizacije.

Za jedanaest mjeseci više od 1,5 miliona turista u BiH

SARAJEVO - BiH je za 11 mjeseci prošle godine posjetilo 1.544.452 turista, što je za 12 odsto više nego u istom periodu 2018. godine.

Popunjeni smještajni kapaciteti u RS: Proslava Nove godine magnet za turiste

BANJALUKA, TREBINJE - Od najluđe novogodišnje noći dijele nas dvije sedmice, a mnogi građani RS su već rezervisali svoja mjesta u restoranima i kafićima, za što su u prosjeku morali izdvojiti od 10 do 100 KM, a u turističkim organizacijama kažu da su kapaciteti skoro popunjeni i u nekim mjestima se već traži krevet više.

Sve više turista dolazi u Banjaluku

BANJALUKA - Smještajni kapaciteti kao i broj turista u Banjaluci stalno rastu, a grad na Vrbasu ima turističku ponudu kojom može da se ponosi.

Ekspanzija cikloturizma, turisti biciklima stižu u BiH

BANJALUKA - Interesovanje turista iz Njemačke, Francuske i Češke za cikloturizam u Republici Srpskoj i BiH drastično raste u posljednje tri godine.

U BiH za deset mjeseci više od 1,4 miliona turista

SARAJEVO - Bosnu i Hercegovinu je za deset mjeseci (januar – oktobar) ove godine posjetilo 1.448.086 turista, što je za 12 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

U protekla tri kvartala više turista u BiH

SARAJEVO - Za devet mjeseci ove godine BiH je posjetio 1.281.751 turist, što je više za 11,1 odsto u odnosu na isti period prošle godine, objavila je Agencija za statistiku BiH.

U septembru skoro 170.000 turista, više za 8,5 odsto

SARAJEVO - BiH je u septembru posjetilo 169.725 turista, što je više za 8,5 odsto u odnosu na isti mjesec lani, te manje za 17,3 odsto nego u avgustu ove godine.

Republiku Srpsku posjećuje više turista

BANJALUKA - Republiku Srpsku je za proteklih devet mjeseci posjetilo 304.892 turista, koji su ostvarili 740.521 noćenje i broj dolazaka veći je za 3,4 odsto, a noćenja za 3,5 odsto nego u istom periodu prošle godine, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.

Srpski prevoznici bijesni na Hrvate što im kradu turiste

Hrvatski mediji reagovali su na članak da u kome se piše kako se vlasnici turističkih agencija žale da im bogate turiste, posebno one iz Kine, Koreje i ostalih istočnih destinacija, “kradu” autobusi iz susjednih zemalja, među kojima često bude i hrvatskih.

Najčitanije