Turisti

Spasili sedam turista iz Izraela, među kojima i četvoro djece

PODGORICA - Pripadnici Gorske službe spasavanja Crne Gore pronašli su oko ponoći sedam izraelskih državljana koji su se izgubili na Durmitoru.

Indija ponovo otvara Kašmir za turiste od 10. oktobra

SRINAGAR - Indija je povukla preporuku za turiste da napuste nemirnu regiju Kašmira, saopštile su vlasti u utorak.

BiH od početka godine posjetilo 1,1 milion turista

SARAJEVO - Prema podacima državne Agencije za statistiku, u periodu januar - avgust 2019. godine u Bosni i Hercegovini je boravilo ukupno 1.112.026 turista, što je više za 11,5 odsto i 2.332.753 noćenja, što je više za 9,9 odsto u odnosu na isti period 2018. Godine.

Saudijska Arabija uvela vizne olakšice građanima BiH

RIJAD - Ambasada Kraljevine Saudijske Arabije u BiH saopštila je da su puštene u proceduru posjetiteljske turističke vize za državljane Bosne i Hercegovine.

U Grčkoj bespomoćno 50.000 turista

ATINA - Oko 50.000 turista, uglavnom na ostrvima, ostalo je bespomoćno u Grčkoj poslije propasti britanske turističke firme "Thomas Cook", izjavio je danas zvaničnik grčkog Ministarstva za turizam.

BiH za sedam mjeseci posjetilo više od 900.000 turista

SARAJEVO - BiH je za sedam mjeseci posjetilo 906.788 turista, što je više za 11,7 odsto nego u istom periodu prošle godine, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Hong Kong posjetilo 40 odsto manje turista u avgustu

HONGKONG - Broj dolazaka turista u Hong Kong smanjen je za skoro 40 odsto u avgustu na godišnjem nivou, što je još ozbiljniji sunovrat u odnosu na julski pad od 5,0 procenata, izjavio je danas honkoški sekretar za finansije Pol Čan.

Spašeni izraelski turisti u Crnoj Gori

PODGORICA - Pripadnici Gorske službe spasavanja Crne Gore pronašli su turiste iz Izraela, koji su u nedelju kasno poslije podne uputili poziv za pomoć.

Srbiju posjetilo 2,04 miliona turista, pet odsto više nego lani

BEOGRAD - Srbiju je u prvih sedam mjeseci 2019. godine posjetilo 2,04 miliona turista, što je za pet odsto više u odnosu na isti period prethodne godine, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku.

Česi odgovorili Hrvatima: Naši "pašteta turisti" troše više od vas

Nakon što je češki bogataš ispustio fekalije sa svoje jahte u more kod Komiže, a vijest o sramotnom potezu osvanula u svim hrvatskim medijima, počeli su da se nižu komentari o Česima koji dolaze na Jadran.

Najčitanije