Turisti

Divljanje cijena odražava se na turiste u Crnoj Gori: "Ako ne poskupimo, propašćemo"

PODGORICA - Turistički uposlenici u Crnoj Gori smatraju da je poskupljenje turističke ponude neminovno jer to, kako kažu, diktira opšte divljanje cijena, ali povećanju cijena smještaja i usluga pristupaju obazrivo iz straha da ne ostanu bez gostiju.

FBiH u aprilu posjetilo 50.827 turista

SARAJEVO - Federaciju BiH /FBiH/ u aprilu posjetilo je 50.827 turista, što je više za 140,7 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine, te manje za 5,3 odsto u odnosu na mart.

U prvom kvartalu više turista za 61,3 odsto

BiH je u prvom kvartalu posjetilo 234.535 turista, što je više za 61,3 odsto nego u istom periodu prošle godine, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Novi Zeland otvorio granicu za brojne strane turiste: "Danas slavimo"

VELINGTON - Novi Zeland je danas ugostio turiste iz SAD, Kanade, Velike Britanije, Japana i iz još 50 zemalja prvi put poslije dvije godine, nakon što je ukinuta većina antikovid mjera za ulazak u zemlju, javlja AP.

Evakuisano 18 turista iz Poljske i Španije

PODGORICA- Spasioci sa Žabljaka evakuisali su 18 državljana Španije i Poljske koji su bili zaglavljeni u snijegu na prevoju Štuoc.

Trebinje očekuje veliki broj turista

TREBINJE - Turistička organizacija grada Trebinja realizuje pripreme za predstojeće vaskršnje praznike, a očekuje se da će Trebinje posjetiti brojni turisti.

Broj turista u BiH povećan za više od 46,4 odsto

SARAJEVO - BiH su u dva mjeseca posjetila 151.063 turista, što je za 46,4 odsto više u odnosu na isti period prošle godine, objavila je Agencija za statistiku BiH.

U februaru više turista u BiH za 38,6 odsto

SARAJEVO - BiH je u februaru posjetilo 74.306 turista, što je za 38,6 odsto više nego u istom mjesecu prošle godine, te manje za 3,2 odsto nego u januaru.

Srpski turisti bez ograničenja mogu da putuju u još četiri zemlje

Epidemiološka situacija se poboljšava, pa se i uslovi ulaska turista u pojedine zemlje ublažavaju. Do sada su Srbi mogli da putuju bezuslovno u šest zemalja, a sada se lista produžava.

U februaru registrovano više od 46.000 turista

SARAJEVO - Federaciju BiH (FBiH) u februaru posjetilo je 46.215 turista, što je više za 47,6 odsto nego u istom mjesecu prošle godine, te manje za 11,5 odsto u odnosu na januar.

Zeničanin uhapšen zbog otmice turista iz Turske, za jednim otmičarom se traga

ZENICA - Pripadnici Policijske stanice Nemila uhapsili su S.Dž. (37) iz Zenice a tragaju jednom osobom zbog sumnje da su učestvovali u otmici turskih državljana koji su oteti u Sarajevu, a pronađeni u Kovaniću kod Zenice.

Danima držao turske turiste kao zarobljenike

Četiri državljanina Turske oslobođena su nakon što su nekoliko dana bili vezani u kući u mjestu Kovanići kod Topčić Polja, prenose federalni mediji.

Turisti u Austriju od 22. februara uz negativan test

BEČ - Turisti će od utorka, 22. februara, moći da uđu u Austriju sa negativnim PCR ili antigenskim testom na virus korona, rečeno je agenciji TASS u austrijskom Ministarstvu zdravlja.

U decembru više turista za 113,6 odsto

SARAJEVO - BiH je u decembru prošle godine posjetilo 84.545 turista, što je više za 113,6 odsto u odnosu na isti mjesec prethodne godine, te više za 25,1 odsto u odnosu na novembar iste godine.

FBiH u decembru posjetilo više od 56.000 turista

SARAJEVO - Federaciju BiH (FBiH) u decembru prošle godine posjetilo je 56.665 turista, što je više za 128,2 odsto u odnosu na isti mjesec prethodne godine, te više za 26,8 odsto u odnosu na novembar lani.

Najčitanije