Turisti

Hrvatska uvela nove mjere protiv širenja zaraze

ZAGREB - Strani državljani koji ulaze u Hrvatsku iz područja koja su žarišta virusa korona - Kina, Italija, Južna Koreja i Iran, biće smješteni u karantin na 14 dana, izjavio je danas hrvatski ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović.

Italijanski gradovi pusti, virus korona rastjerao turiste

RIM - Italija zbog straha od virusa korona gubi velike količine novca koje bi imala od stranih turista, a gradovi kao što su Rim, Venecija i Firenca, koji su obično prepuni ljudi, sada su prazni, sa tek ponekim turistom.

Grupa italijanskih turista zaražena virusom

NJU DELHI - Grupa turista iz Italije, koji su pregledani po dolasku u Indiju, bili su pozitivni na testu na prisustvo virusa korona, javili su indijski mediji pozivajući se na izvještaje organa nadležnih za zdravstvo.

Veći broj dolazaka i noćenja stranih turista u RS

BANJALUKA - Republiku Srpsku je u januaru ove godine posjetilo 25.272 turista koji su ostvarili 77.163 noćenja, što je za 14,8 odsto veći broj dolazaka, a za 16,2 odsto veći broj noćenja nego u januaru prošle godine, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.

Antarktik sve više turistička destinacija

Antarktik, ili kako ga zovu Južni pol, sve više postaje turistički destinacija, konstatovala je francuska agencija AFP, a putovanje do jednog od najudaljenijih dijelova svijeta sve više se traži.

Kompleks na Manjači proširiće turističku ponudu Banjaluke

BANJALUKA - Turističko-rekreativni kompleks na Manjači primiće ovog proljeća prve posjetioce i uskoro će biti potpuno završena tri prostora za smještaj i odmor posjetilaca čiji je ukupni kapaciteta oko 600 ljudi, rekao je direktor Centra za razvoj poljoprivrede i sela Draško Ilić.

Srbiju posjetilo rekordnih 3.689.983 turista

​BEOGRAD - Podaci o broju dolazaka i noćenja turista u Srbiji, koju je tokom prošle godine posjetilo 3.689.983 ljudi, ukazuju da je u turističkom smislu protekla godina bila rekordna, sa najboljim rezultatima do sada.

Od pojave koronavirusa u BiH ušlo skoro 4.000 kineskih državljana

SARAJEVO - Od dana kada su kineske vlasti objavile vijest o većem broju slučajeva virusne upale pluća prouzrokovane novom vrstom koronavirusa pa do danas u Bosnu i Hercegovinu ušla su 3.873 državljanina Kine, pišu sarajevski mediji.

Kako koronavirus može uticati na ekonomiju BiH?

SARAJEVO - Globalna kriza uzrokovana koronavirusom koji se najprije pojavio u Kini imaće implikacije i na ekonomiju Bosne i Hercegovine.

Koje promjene Brexit donosi turistima?

LONDON - Tokom prelaznog perioda u trajanju od 11 mjeseci, koji nastupa večeras u ponoć izlaskom Velike Britanije iz Evropske unije, uslijediće mnoge promjene koje će se odraziti i na putovanja iz te zemlje i u nju.

Najčitanije