Turizam

Otkazana "Unska regata"

SANSKI MOST- Ovogodišnja, 48. po redu Internacionalna „Unska regata“, definitivno je otkazana zbog pogoršanja zdravstvene situacije uzrokovane pandemijom virusa korona.

Austrija zabranjuje slijetanje aviona iz 18 zemalja, na listi i BiH

U cilju suzbijanja pandemije virusa korona Austrija je proširila spisak zemalja za koje važi zabrana slijetanja na austrijske aerodrome na sve zemlje Zapadnog Balkana.

Mediji: Grčka granica ostaje zatvorena za Srbe do 1. avgusta

Grčka granica ostaje kompletno zatvorena za srpske turiste do 1. avgusta, objavio je danas Kurir.

Dalmacija bilježi veliki pad prometa od turizma

Dalmacija bilježi veliki pad prometa od turizma, jer u prvoj polovini jula u sve četiri dalmatinske županije odmara tek nešto više od 200.000 turista, odnosno svaki četvrti krevet je popunjen, piše Jutarnji list.

Broj turista u BiH manji za 65,7 posto u prvih pet mjeseci

SARAJEVO - U periodu januar-maj 2020. turisti su u Bosni i Hercegovini ostvarili 183.260 posjeta, što je manje za 65,7 posto i 445.534 noćenja, što je manje za 59,7 posto u odnosu na isti period 2019. godine.

Grčka će od 15. jula biti otvorena za letove iz Velike Britanije

Grčka će od 15. jula biti otvorena za sve letove iz Velike Britanije, najavio je danas portparol grčke vlade Stelios Pecas.

Kovid-19 okrenuo građane turističkim biserima RS

MILIĆI, NEVESINJE, SOKOLAC - Popularne turističke destinacije u Republici Srpskoj privukle su ove godine zbog krize nastale usljed epidemije kovidom-19 veliki broj domaćih turista, a jedan od novootkrivenih turističkih bisera je opština Milić, ističu iz Turističke organizacije Republike Srpske.

Izdata 1.522 turistička vaučera u RS

U Republici Srpskoj su od 15. juna do danas izdata 1.522 turistička vaučera za subvencionisanje smještaja u ugostiteljskim objektima, saopšteno je iz Ministarstva trgovine i turizma Srpske.

Nova turistička ponuda Jajca - 250 metara dug zip-lajn preko vodopada

Građani i turisti će od sutra u Jajcu moći da uživaju u jedinstvenoj turističkoj ponudi zip – lajnu preko vodopada.

EK pokrenula postupak protiv Hrvatske zbog vaučera

BRISEL - Evropska komisija pokrenula je postupak protiv Hrvatske i još devet zemalja članica EU zbog povrede prava koje vaučerima pokušavaju da spasu poslovanja svojih turističkih agencija i aviokompanija.

Najčitanije