Turizam

Jovanović: Šteta u turizmu Srpske biće manja od predviđene

BANJALUKA - Direktor Turističke organizacije Republike Srpske Nada Jovanović izjavila je danas da će do kraja godine biti evidentni gubici u turizmu zbog pandemije virusa korona, ali će ta šteta biti mnogo manja nego što je ranije predviđena.

Ništa ni od postsezone u Crnoj Gori, nada u narednu sezonu

Zbog aktuelne epidemiološke situacije i povećanog broja zaraženih u Crnoj Gori, što je izazvalo ograničenje putovanja ka toj destinaciji, ne može se govoriti o postsezoni koja bi u nekoj mjeri kompenzovala gubitke turističke privrede ove godine, nastale zbog pandemije virusa korona, rekao je "Pobjedi" državni sekretar u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Crne Gore Damir Davidović.

Turističke zajednice vraćene opštinama USK

BIHAĆ - Vlada Unsko-sanskog kantona utvrdila je na sjednici u petak Prijedlog novog zakona o turizmu USK, koji će biti upućen u proceduru Skupštine Unsko-sanskog kantona i potom na usvajanje.

Najniže cijene smještaja u Makarskoj u posljednjih 20 godina

Skoro 80 apratmana u Makarskoj moguće je rezvisati po cijeni do 30 evra za dvije osobe, što su najniže cijene u posljednjih 20 godina za smještaj u ovom dijelu hrvatske rivijere.

Nagrada obradovala turističke radnike iz Trebinja

TREBINJE- U okviru projekta “Zvijezda turizma BiH”, koji realizuje Privredna komora Federacije BiH, Turističkoj organizaciji Trebinja dodijeljena je nagrada “Zvijezda turizma BiH za 2019.” i to u kategoriji “Turistička organizacija”.

Gosti iz BiH najbrojniji u luksuznim hotelima u Budvi

Najpopularnije crnogorsko ljetovalište Budva ove godine zbog pamdenije virusa korona bilježi značajan pad turista, ali ipak ima onih koji su Crnogorcima, koliko toliko spasili sezonu, a u njima prednjače gosti iz BiH.

U Crnoj Gori oko 83 odsto turista manje nego prošle godine

U Crnoj Gori je u julu u kolektivnom smještaju boravilo je 32.860 turista, što je skoro 83 odsto manje nego u istom periodu prošle godine, pokazuju preliminarni podaci Monstata.

Mostarci očajni: Ništa ne možemo zaraditi, turisti malo troše

Slike turista koji dolaze u Mostar samo su privid poboljšanja turističke sezone, Mostarci tvrde da niko ne može da zaradi jer turisti troše malo novca, a zaradu im "pojedu nameti", budući da gradske vlasti nemaju razumijevanja.

Pozitivni efekti izmjene uredbe: Dnevno oko 100 zahtjeva više za vaučere

BANJALUKA, VIŠEGRAD - Potražnja za vaučerima se povećala u Republici Srpskoj, te u posljednja četiri dana u prosjeku se bilježi povećanje za oko 100 zahtjeva dnevno, potvrdili su ovo u Ministarstvu trgovine i turizma RS.

"Nezavisne" na putu kroz BiH: Kraljevskim stazama do kulture i istorije

Kad naši ljudi biraju gradove BiH koje će predstaviti kao turistički atraktivne, na listi su gotovo uvijek Mostar, Trebinje, Sarajevo, Banjaluka. Rijetko kada se sjetimo drugih mjesta, koja po svojoj istoriji, kulturi i prirodnoj ljepoti mogu da pariraju i nekim od najljepših svjetskih turističkih atrakcija.

Najčitanije