Turizam

Jahorini ''turistički Oskar'' za 2018. godinu

BEOGRAD - Međunarodni centar za razvoj turizma Sacen International dodijelio je po 31. put priznanja najboljima u turizmu Mediterana i Jugoistočne Evrope u 2018. godini.

U prvom kvartalu više turista za 9,3 odsto

SARAJEVO - BiH je u prvom kvartalu posjetilo 236.922 turista, što je više za 9,3 odsto u odnosu na isti kvartal lani.

Turizam u usponu: U RS dolaze turisti i iz Malezije i Novog Zelanda

BANJALUKA - Ukusna hrana, prirodne ljepote, nacionalni parkovi, manastiri i brojne druge kulturno-istorijske znamenitosti privukli su brojne turiste da u martu posjete Republiku Srpsku, gdje je, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku RS, tada ostvareno 30.006 dolazaka i 79.831 noćenje turista, što je za 16 odsto više u odnosu na februar.

Trebinje spremno za turističku sezonu

TREBINJE - Smještajni kapaciteti za predstojeće vaskršnje i prvomajske praznike u Trebinju još nisu popunjeni, ali se očekuje da će biti u narednih nekoliko dana kada bi najjužniji grad Srpske trebalo da posjeti veliki broj turista, naročito iz Srbije i Crne Gore, rekao je Srni direktor trebinjske Turističke organizacije Marko Radić.

Turizam velika razvojna šansa

BANJALUKA - Druga međunarodna konferencija turizma "Banjaluka 2019", koja je otvorena u petak u Banskom dvoru, okupila je više od 200 učesnika iz BiH, Evrope i svijeta.

Ljetovanje u Hrvatskoj skuplje nego na Majorci i u Turskoj

Prema istraživanju koje je proveo britanski "The Sun" sedmodnevni odmor u Zadru ispada skuplji nego u Paposu na Kipru, Marmarisu u Turskoj, na Majorci i Kosti del Sol u Španiji te bugarskom ljetovalištu Sani Bič.

BiH, Srbija i Crna Gora u jednom turističkom kolaču

BANJALUKA - BiH, Srbija i Crna Gora će od iduće godine turistima iz dalekih zemalja predstaviti zajednički proizvod, tačnije rutu najatraktivnijih destinacija za aktivan odmor, čija bi posjeta trajala nekoliko sedmica.

BiH, Srbija i Crna Gora ponudiće zajednički turistički proizvod

MOSTAR - BiH, Srbija i Crna Gora ponudiće tržištu prekookeanskih zemalja zajednički turistički proizvod, koji će sadržati ture aktivnog turizma, najavljeno na Međunarodnom sajmu privrede u Mostaru.

Kampanja za registraciju privatnih smještaja za turiste

BANJALUKA - Banjalučka Turistička organizacija i gradska odjeljenja za turizam i inspekcijske poslove pokrenuli su kampanju čiji je cilj da se što više vlasnika stanova koji se izdaju na dan registruje za tu djelatnost, što bi omogućilo da ovi smještajni kapaciteti izađu iz sive zone.

Turistička sezona na klimavim nogama zbog migranata

BIHAĆ - Turistički radnici na području Unsko-sanskog kantona strahuju da bi se aktuelna migrantska kriza i najavljeno povećanje broja dolazaka migranata na ove prostore mogli negativno odraziti na predstojeću turističku sezonu.

Najčitanije