Turizam

Gastro-turistička tura "Kuhinjice": Petrovo i Gračanica riznice delicija

Ne treba objašnjavati ko ste, odakle ste, koja ste generacija, samo ako opišete šta vam je najdraže sjećanje na hranu vašeg djetinjstva, čuje se ko ste.

Trebinje na listi svjetskih destinacija

TREBINJE- Trebinje kao jedna od najpoželjnijih turističkih destinacija regiona potvrdilo je i da pripada samom vrhu svjetskog turizma na konferenciji „Globalni dani zelenih destinacija“ gdje je ova lokalna zajednica kao prva u BiH izabrana među “Top 100” priča o održivosti sa projektom Hercegovačke kuće, kao i jedan projekat iz Mrkonjić Grada.

Povratak turista u BiH liječi posljedice pandemije

BANJALUKA, SARAJEVO, TREBINJE - Turizam u BiH polako se oporavlja od posljedica pandemije, o čemu svjedoče i podaci da su od januara do jula tekuće godine turisti ostvarili 460.653 posjete, što je više za 76,9 odsto, te 1.093.239 noćenja, što je više za 70,4 odsto u odnosu na isti period 2020. godine.

Planinski turizam: Majevica ujedinila pet opština

LOPARE - Razvoj planinskog turizma na Majevici sve je aktuelniji, a zahvaljujući trogodišnjoj saradnji opština iz TK i RS, odnosno Teočaku, Sapni, Čeliću, Loparama i Ugljeviku.

Turizam u Trebinju obara rekorde

TREBINJE- U Trebinju je za osam mjeseci ove godine evidentirano 65.771 noćenje turista, što je u odnosu na cijelu 2020. godinu povećanje od 23.972 noćenja i predstavlja rekordni turistički promet kakav je zabilježen 2019. godine.

Banjaluku posjetilo 25.171 turista za sedam mjeseci

BANJALUKA - U sedam mjeseci ove godine Banjaluku je posjetio 25.171 turista, što je za skoro 7.000 posjeta više nego u istom periodu lani, kada ih je bilo 18.214.

Ljetovanja spasila turističke agencije u BiH

BANJALUKA, SARAJEVO - Turističke agencije u BiH, nakon teškog perioda izazvanog pandemijom kovida-19, ove sezone imaju napokon uspješnije poslovanje, jer se veći broj građana odlučio da na ljetovanje ide posredstvom agencija.

U Hrvatskoj trenutno 1.055.000 turista

U Hrvatskoj trenutno boravi 1.055.000 turista, od kojih je 886.000 stranih i 169.000 domaćih, saopštilo je danas hrvatsko Ministarstvo turizma i sporta.

Austrija ima gostiju, ali nema radne snage

U Austriji hoteljeri i gastronomi imaju jedan veliki problem tokom ljeta, a to nije nedostatak gostiju, već nedostatak radne snage.

"Nezavisne" u obilasku Olimposa: Planina bogova magnet za turiste

Ako ste ikada željeli da popijete čaj ili kafu na vrhu planine, dok vam se pogled pruža sve do Sredozemnog mora, ili ste svjetski putnik koji preferira putovati sa ruksakom na leđima, ljubitelj prirode i opuštenog druženja, Nacionalni park Olimpos u Turskoj idealno je mjesto za vas.

Najčitanije