Turizam

Turistički vozić kruži ulicama Sanskog Mosta

SANSKI MOST- Prvu probnu vožnju danas je imao turistički vozić, nova atrakcija u Sanskom Mostu, koji će ubuduće saobraćati ulicama ovog grada i činiti dio njegove turističke ponude.

Kineskinja osuđena za "porođajni turizam" u SAD

LOS ANÐELES - Kineskinja Dongjuan Li je priznala krivicu pred američkim sudom da je vodila lanac "porođajnog turizma" za bogate kineske državljane koji su plaćali kako bi im se djeca rodila u SAD i tako postali američki državljani.

DW: U Hrvatskoj jedna cijena za strance, druga za domaće posjetioce

BERLIN - U nekim restoranima U Hrvatskoj postoje posebne cijene za strane goste, a posebne (jeftinije) za domaće posjetioce, što nije u skladu sa zakonom i pravilima EU, navodi "Deutsche Welle".

Tri moguća nasljednika ministarke trgovine i turizma RS

​BANJALUKA - Nakon ostavke Dragice Kovač, još malo bivše ministarke trgovine i turizma RS, u opticaju su tri imena za njenu zamjenu.

Hrvati odahnuli - turistički avgust u zelenim brojkama

Ako su u Hrvatskoj u julu imali 4,6 miliona dolazaka i 30,5 miliona noćenja, što je za jedan odsto manje nego prošle godine, avgustovske brojke su poskočile.

Kako je bivša komunistička zemlja postala turistički raj

U posljednjih dvadeset godina broj turističkih posjeta Gruziji sa svega nekoliko stotina hiljada godišnje narastao je na gotovo 6,5 miliona.

Česi odgovorili Hrvatima: Naši "pašteta turisti" troše više od vas

Nakon što je češki bogataš ispustio fekalije sa svoje jahte u more kod Komiže, a vijest o sramotnom potezu osvanula u svim hrvatskim medijima, počeli su da se nižu komentari o Česima koji dolaze na Jadran.

U Republici Srpskoj sve više turista iz Turske

BANJALUKA - Turisti iz Turske na drugom su mestu po broju poseta Republici Srpskoj (RS) tokom prošlog mjeseca.

Milion noćenja gostiju iz Srbije i BiH u Herceg Novom

Ovog ljeta na Hercegnovskoj rivijeri prijavljen je boravak gotovo 120.000 gostiju iz Srbije i BIH koji su zajedno ostvarili više od milion noćenja, navodi se informaciji koju je Tanjug dobio od Turističke organizacije Herceg Novog.

Bliskoistočna zemlja pad prihoda od nafte nadoknadila seks-turizmom

Prva asocijacija na zemlje Persijskog zaliva je nafta, a samim tim i bogatstvo. Međutim, kad crno zlato polako počne da se iscrpljuje, počinju problemi.

Najčitanije