Turizam

Smanjenje stope PDV-a najkonkretnija pomoć ugostiteljstvu i turizmu

BANJALUKA - Poslodavci iz oblasti ugostiteljstva i turizma tvrde da bi smanjenje stope PDV-a za ove oblasti bilo najkonkretnija mjera pomoći, jer su prihodi drastično smanjeni.

Kultno mjesto Fucking u Austriji mijenja ime

BEČ - Po imenu širom svijeta poznato austrijsko mesto Fucking mijenja ime, odlučile su opštinske vlasti.

Ministar trgovine i turizma RS: Slijedi period pun izazova

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić rekla je da je kriza izazvana pandemijom virusa korona pogodila cjelokupnu privredu Srpske, pa tako i sektor turizma i ugostiteljstva, te da i period koji slijedi nosi brojne izazove.

Srbija neočekivana oaza za Njujorčane željne putovanja

NjUJORK- Srbija se pojavljuje kao neobična oaza za Njujorčane željne putovanja, koji bi da "pobjegnu" iz svog grada.

Hrvatska uvrštena među tri najbolje destinacije u svijetu

Britanski listovi Tajms i Sandej tajms uvrstili su Hrvatsku među tri najbolje destinacije u svijetu, za šta je dobila nagradu u kategoriji "Najbolje zemlje 2020", saopštila je Hrvatska turistička zajednica (HTZ).

EU pomaže sektoru turizma u BiH

SARAJEVO - Evropska unija (EU) pomaže jačanje sektora turizma u BiH koji je pogođen epidemijom virusa korona, budući da je ovaj sektor u prethodne dvije decenije, prije krize uzrokovane kovidom 19, ostvarivao brzi rast i učestvovao sa oko 10 odsto u ukupnom BDP-u i zapošljavanju, saopšteno je iz Delegacije EU u BiH.

Djed Mraz ove godine skoro bez posjetilaca za Božić

Ove godine za Božić Laponiju neće posjetiti ni približan broj turista kao prošle godine zbog pandemije virusa korona, tako da u domu Djeda Mraza u sjevernoj Finskoj, u Rovaniemiju, neće biti tako veselo, prenosi danas Rojters.

Samo za jednog čovjeka otvorena poznata turistička destinacija

Najpoznatija turistička lokacija u Peruu, Maču Pikču otvorena je nakon višemjesečnog zatvaranja zbog pandemije virusa korona, ali za samo jednog posjetioca: Japanca koji je zbog virusa ostao "zarobljen" u zemlji.

10 čarobnih italijanskih gradića

Svi znamo da veliki gradovi privlače pažnju. Rim, Milano, Torino, Napulj... će vas oduševiti, ali u Italiji postoje i mnogi manji gradovi i mjesta koji očaravaju turiste.

Trebinje najprivlačnije turistima, iskorišteno 3.500 vaučera

TREBINJE - Najveći broj građana Republike Srpske je tokom ove turističke sezone bio zainteresovan da turističke vaučere Vlade Srpske iskoristi u Trebinju, pa je u ovom gradu do sada iskorišteno više od 3.500 turističkih vaučera, rekao je Srni direktor Turističke organizacije Trebinja Marko Radić.

Najčitanije