Turizam

Turistički sektor na udaru: Otkazane rezervacije za mart i april

​BANJALUKA, TREBINJE - Zbog epidemiološke situacije izazvane virusom korona prvi na udaru je turistički sektor, a prema informacijama vlasnika smještajnih kapaciteta, hotela, motela, hostela i drugih okazano je više od 90% rezervacija za mart i april, naveli su juče iz Turističke organizacije grada Banjaluka.

Virus korona gura bh. turizam u kolaps

SARAJEVO, BANJALUKA - Ako u narednom periodu ne splasne situacija u vezi sa virusom korona, turistička sezona u BiH biće pred kolapsom, a gosti iz brojnih zemalja već nam uveliko otkazuju dolaske i aranžmane.

Virus bi mogao da izazove kolaps turističke sezone

SARAJEVO - Odbor Grupacije turizma i ugostiteljstva pri Spoljnotrgovinskoj komori BiH upozorava da će turistička sezona u zemlji biti pred kolapsom, ukoliko u narednom periodu ne splasne situacija u vezi sa virusom korona.

Koronavirus nanosi štetu austrijskom turizmu

BEČ - Koronavirs nanio je već sada veliku štetu austrijskom turizmu, posebno zbog otkazivanja kongresa i konferencija kompanija, ali i privatnih turista kojima nije do putovanja.

Antarktik sve više turistička destinacija

Antarktik, ili kako ga zovu Južni pol, sve više postaje turistički destinacija, konstatovala je francuska agencija AFP, a putovanje do jednog od najudaljenijih dijelova svijeta sve više se traži.

Kompleks na Manjači proširiće turističku ponudu Banjaluke

BANJALUKA - Turističko-rekreativni kompleks na Manjači primiće ovog proljeća prve posjetioce i uskoro će biti potpuno završena tri prostora za smještaj i odmor posjetilaca čiji je ukupni kapaciteta oko 600 ljudi, rekao je direktor Centra za razvoj poljoprivrede i sela Draško Ilić.

"Manjača kao turističko-rekreativni kompleks" u funkciji od proljeća

BANJALUKA - Turističko-rekreativni kompleks na Manjači od proljeća će biti u funkciji za građane, goste i turiste koji će moći uživati u prirodi, rekao je za "Nezavisne" Draško Ilić, direktor Centra za razvoj poljoprivrede i sela.

Jahorinu uljepšalo novih 35 centimetara snijega

Zimska čarolija na Jahorini se nastavlja budući da je na planini palo novih 35 centimetara snijega koji je znatno poboljšao uslove za skijanje i uljepšao boravak gostiju, koje za vikend očekuju zanimljivi događaji posvećeni obilježavanju 36 godina od Olimpijskih igra koje su ostavile veliki trag u istoriji ove olimpijske ljepotice.

Koje promjene Brexit donosi turistima?

LONDON - Tokom prelaznog perioda u trajanju od 11 mjeseci, koji nastupa večeras u ponoć izlaskom Velike Britanije iz Evropske unije, uslijediće mnoge promjene koje će se odraziti i na putovanja iz te zemlje i u nju.

RS u 2019. posjetilo 400.268 turista

BANJALUKA - Republiku Srpsku je u prošloj godini posjetilo 400.268 turista koji su ostvarili 972.855 noćenja i u odnosu na godinu ranije broj dolazaka veći je za 4,8 odsto, a noćenja za pet odsto, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.

Najčitanije