Turizam

Mediji na njemačkom o hrvatskom turizmu: Visoke cijene i prljavština

Mediji njemačkog govornog područja, poput austrijskog "Die Pressea" i njemačkog "Tagesspiegela", objavili su tekst dopisnika sa Balkana Tomasa Rosera u kojem se tematizuje stanje hrvatskog turizma ove godine, prenosi "Index.hr".

Ogroman pad turizma u Hrvatskoj: Noćenja manje za 600.000

Turistička sezona u Hrvatskoj znatno je slabija nego prošle godine, prema najnovijim podacima iz hrvatske turističke zajednice.

Britanci se žale: Hrvatska više nije isplativa destinacija

Britansko istraživanje o cijenama popularnih ljetovališta širom svijeta pokazalo je da su se cijene u pojedinim hrvatskim gradovima ove godine povećale.

Crna Gora ostaje bez radne snage u turizmu

BUDVA - Crna Gora ima problem sa zapošljavanjem domaće radne snage u turizmu, što postaje alarmantno, jer bez njenog angažmana nema razvoja tog sektora.

Turiste iz BiH ni niže cijene ne mogu privući u Hrvatsku i Crnu Goru

BANJALUKA, SARAJEVO - Na Hrvatskom i Crnogorskom primorju se žale da im je ova sezona mnogo lošija od prethodnih, a po svemu sudeći i građani BiH se ove godine odlučuju za neke druge destinacije.

Mediji: Turistička sezona u Hrvatskoj i rekordna i katastrofalna

ZAGREB - Zvaničnih informacija o efektima ovogodišnje turističke sezone u Hrvatskoj još nema, ali se posljednjih sedmica mnogo govori o njenom podbačaju u nekim mjestima na Jadranu, posebno na ostrvima, gde je, kako kaže, broj gostiju drastično pao u odnosu na prošlu godinu.

Hrvatski ugostitelji traže hitne mjere za spas turizma

ZAGREB - Koordinacija ugostitelja Hrvatske danas je predala zahtjeve Vladi Hrvatske u kojima, između ostalog, traži snižavanje stope PDV-a na pripremu i posluživanje hrane na 13 odsto i uvođenje vrijednosnih kupona za obavljanje povremenih poslova u turizmu i ugostiteljstvu.

Znatno lošija turistička sezona u prvih pola godine u Hrvatskoj

ZAGREB - Hrvatski turizam doživio je znatan pad u prvih pola godine, otkrivaju podaci brojnih turističkih zajednica na Jadranu.

Hrvatski ugostitelji bijesni: Turizam je pred kolapsom

ZAGREB - Hrvatski ugostitelji već neko vrijeme upozoravaju na ozbiljan manjak radne snage u Hrvatskoj, a naročito u turizmu koji je ključna grana privrede u Hrvatskoj.

Naj­lje­pši bel­gij­ski grad ogra­ničava do­lazak tu­ris­ta

Ka­me­ne uličice, vi­ju­ga­vi ka­na­li i pre­kra­sna go­tička ar­hi­te­ktu­ra čine bel­gij­ski Briž je­dnim od naj­lje­pših evrop­skih gra­do­va.

Najčitanije