Turizam

Ministarstvo trgovine i turizma RS odbacuje optužbe Udruženja HoReCa

BANJALUKA - Ministarstvo trgovine i turizma RS odbacuje navode predstavika Udruženja poslodavaca ugostiteljstva i turizma Republike Srpske HoReCa RS kojima optužuju Republički štab za vanredne situacije i Vladu RS za nepoštovanje postignutih dogovora i zanemarivanje zahtjeva upućenih od strane predstavnika privrednih subjekata iz ovog sektora, saopšteno je iz ovog ministarstva.

Grčka očekuje turiste, vakciniše sve turističke radnike

ATINA - Grčka spada u zemlje koje se u velikoj mjeri oslanjaju na turizam i žele da se otvore za strane posjetioce koji su vakcinisani ili su nedavno imali negativan test na kovid-19, piše BBC.

Mars, piramide i zlato privlače investitore i turiste

JEZERO, VAREŠ, VISOKO - Lansiranje rovera na Mars, na krater Jezero, nazvan po istoimenoj opštini u BiH, donijeće toj lokalnoj zajednici brojne benefite, baš kao što grad Visoko profitira od priče o piramidama, ili, recimo, opština Vareš od zlatne groznice.

Biseri Srpske: Pećina Orlovača krije svijet stvaran hiljadama godina

Ukoračite u mjesto gdje ste samo treptaj u milionskom nizu godina, mjesto u kojem ćete već na samom ulazu da zastanete na samo nekoliko sekundi, utišate misli i skrenete im tok u nepoznato.

Korona teško pogodila njemački turizam, drastičan pad broja noćenja

BERLIN - Njemački hoteli, pansioni i drugi turistički smještajni kapaciteti u prošloj godini zabilježili su 302,3 miliona noćenja domaćih i stranih gostiju, što je za 39 odsto manje u odnosu na 2019. godinu.

Broj turista u Trebinju prepolovljen

TREBINJE - Protekla godina bila je najteža za trebinjski turizam u posljednjoj deceniji, a broj turista u Trebinju je prepolovljen u odnosu na godinu ranije.

Smanjenje stope PDV-a najkonkretnija pomoć ugostiteljstvu i turizmu

BANJALUKA - Poslodavci iz oblasti ugostiteljstva i turizma tvrde da bi smanjenje stope PDV-a za ove oblasti bilo najkonkretnija mjera pomoći, jer su prihodi drastično smanjeni.

Kultno mjesto Fucking u Austriji mijenja ime

BEČ - Po imenu širom svijeta poznato austrijsko mesto Fucking mijenja ime, odlučile su opštinske vlasti.

Ministar trgovine i turizma RS: Slijedi period pun izazova

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić rekla je da je kriza izazvana pandemijom virusa korona pogodila cjelokupnu privredu Srpske, pa tako i sektor turizma i ugostiteljstva, te da i period koji slijedi nosi brojne izazove.

Srbija neočekivana oaza za Njujorčane željne putovanja

NjUJORK- Srbija se pojavljuje kao neobična oaza za Njujorčane željne putovanja, koji bi da "pobjegnu" iz svog grada.

Najčitanije