Turkmenistan

Zemlja bez kovida, maske nose zbog prašine

AŠHABAD - Turkmenistan je jedna od rijetkih zemalja, uz Sjevernu Koreju, koja kaže da nema zabilježenih slučajeva korona virusa.

Istraživanje: Koji je grad najskuplji na svijetu za gastarbajtere

Prijestonica Turkmenistana, Ašhabad, najskuplji je grad na svijetu za strane radnike, pokazalo je ovogodišnje istraživanje troškova života američke kompanije Merser za upravljanje imovinom.

Predsjednik Turkmenistana otkrio spomenik omiljenom psu

Lider Turkmenistana Gurbanguli Berdimuhamedov ispunio je obećanje da će odati počast psu rase poznate kao alabai, i otkrio statuu posvećnu svojoj omiljenoj životinji.

Kod njih nema virusa korona: Sve normalno funkcioniše, otkazan samo fudbal

Prema tvrdnjama tamošnjih vlasti Turkmenistan nema nijedan zabilježeni slučaj korona virusa. U zemlji svi rade i vode normalan svakodnevni život, a jedino je stopiran fudbal i to na zahtjev Svjetske zdravstvene organizacije (SZO), prenose agencije.

U ovoj zemlji je zabranjena upotreba riječi "virus korona"

Turkmenistan je zabranio medijima da upotrebljavaju riječi "virus korona", javljaju Reporteri bez granica (RSF), međunarodna organizacija za slobodu medija.

U Turkmenistanu izraz "virus korona" ne postoji: Izbačen iz medija i rječnika

AŠGABAT - Vijesti o pandemiji virusa korona dominiraju svim svjetskim medijima, ali u Turkmenistanu je ta riječ nestala iz javnosti i izbačena iz rječnika.

Turkmenistanski predsjednik zabranio ženama da voze

Gurbangulij Berdimuhamedov, predsjednik Turkmenistana, iz dana u dan pokazuje koliko je ekscentričan te svojim odlukama puni naslovnice medija žirom svijeta.

Najčitanije