Turska

Turska traži da Jermenija okonča "okupaciju" u Azerbejdžanu

ANKARA - Turska je zatražila da Jermenija okonča "okupaciju" dijela teritorije Azerbejdžana i povuče svoje "plaćenike i teroriste" iz Nagorno Karabaha.

Atina: Očekujemo izvinjenje Ankare zbog vrijeđanja zastave

ATINA - Ministarstvo inostranih poslova Grčke danas je saopštilo da očekuje izvinjenje Turske zbog incidenta na grčkom ostrvu Kastelorizo, u kojem je u subotu došlo do vrijeđanja grčke državne zastave.

Grčka: Još nema datuma početka dijaloga sa Turskom

ATINA - Grčka je danas saopštila da još nije određen datum za nastavak razgovora sa Turskom oko spornih polaganja prava na energetske resurse na istoku Sredozemnog mora.

U Turskoj tenzije između ljekara i vlasti zbog bilansa pandemije

ISTANBUL - Turska bilježi porast broja novih slučajeva COVID-19, usljed čega je došlo i do napetosti između predstavnika medicinske struke i političara, koji nacionalno udruženje zdravstvenih radnika optužuju da dovođenjem u pitanje zvaničnog bilansa pandemije podriva napore za njeno suzbijanje.

Turska otvara Generalni konzulat u Banjaluci

BANJALUKA, SARAJEVO - Turska ambasada otvara kancelariju Generalnog konzulata Turske u Banjaluci, potvrđeno je "Nezavisnim" iz Ambasade Turske u BiH.

Dva turska vojnika poginula u kurdskom napadu u Iraku

Dva turska vojnika su poginula a jedan je ranjen u napadu kurdskih militantnih formacija na jednu tursku vojnu bazu na sjeveru Iraka, saopštilo je danas tursko ministarstvo odbrane.

Turska počinje treću fazu testiranja kineske vakcine

ISTANBUL - Turska će danas početi treću fazu testiranja eksperimentalne kineske vakcine protiv virusa korona, javili su turski mediji.

Turska produžila operacije istraživačkog broda Javuz kod obala Kipra

Turska je danas saopštila da je produžila operacije svog istraživačkog broda Javuz u spornim vodama kod obala Kipra do 12. oktobra.

Erdoan Makronu: Još puno muka ćeš ti imati sa mnom

ISTANBUL - Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdoan izjavio je da su neki koji znaju da je Turska važna zemlja na svaki mogući način pokušavali da uspostave kontrolu i upravljaju tom državom, ali da u tome nisu uspjeli.

Zaoštrava se sukob s Turskom: Spremne nove sankcije, Kipar prijeti vetom

BRISEL - Na sljedećem susretu predsjednika država i vlada EU na dnevnom redu će biti spisak mogućih sankcija protiv Turske.

Najčitanije