Turska

Stranci u Siriji: Nemamo vremena za političke razgovore

Šejn Bauer, novinar američkog progresivnog lista "Mother Jones", već duže istražuje fenomen Amerikanaca koji su otišli da se bore u Siriji: bilo kao vojnici, ljevičarski dobrovoljci u kurdskim snagama narodne odbrane (YPG) ili kao džihadistički dobrovoljci za terorističku organizaciju Islamska država.

Turska bi mogla da odgovara za ratne zločine

NJUJORK - Turska bi mogla da odgovara za ratne zločine zbog pogubljenja izvršenih u Siriji, upozorile su Ujedinjene nacije.

Sirijske snage zauzele strateške objekte u provinciji Raka

MOSKVA - Sirijske vladine snage uspostavile su kontrolu nad gradom Tabka i obližnjim aerodromom u provinciji Raka, kao i nad brojnim mostovima na rijeci Eufrat i dvije hidroelektrane, objavilo je rusko ministarstvo odbrane na svom sajtu.

Američka vojska izašla iz Manbidža

Portparol američke vojske izjavio je da su snage SAD napustile grad Manbidž u okviru povlačenja sa sjeveroistoka Sirije.

Turski fudbaleri ponovo salutirali vojnicima u Siriji

U Bugarskoj nacistički pozdravi i majmunski krici, na utakmicama Turske vojničko salutiranje.

Erdoan: Vratićemo u Siriju tri miliona izbjeglica

ANKARA - Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da će iz njegove zemlje u Siriju biti prebačeno tri miliona izbjeglica u dvije faze.

Kurdi prepuštaju gradove kako bi se zaštitili od turske ofanzive

ĐENOVA - Prepuštanje kontrole sirijskoj vojsci nad sirijskim gradovima Manbidž i Kobani kao dio sporazuma sa Damaskom je korak na koji su "Sirijske demokratske snage" /SDF/ prisiljene kako bi se zaštitile od turske ofanzive, izjavio je potpredsjednik Kurdskog državnog savjeta u Siriji Abdul Hakim Bašar.

VW obustavio odluku o izgradnji fabrike u Turskoj

BERLIN - Njemački proizvođač automobila Volkswagen (VW) obustavio je odluku o izgradnji nove fabrike u Turskoj zbog vojne akcije Ankare u Siriji, prenosi dnevnik "Handelsblat".

Pentagon: Turska operacija ometa borbu protiv terorista

VAŠINGTON - Vojna operacija Turske na sjeveru Sirije ometa napore u borbi protiv terorističke grupe Islamska država i dovela je do puštanja mnogih zarobljenih militanata, izjavio je američki ministar odbrane Mark Esper.

Dobio otkaz u njemačkom klubu zbog podrške turskoj vojsci

Njemački drugoligaš Sent Pauli otpustio je turskog fudbalera Čenka Sahina zbog javne podrške turskoj vojsci u operaciji na sjeveru Sirije.

Najčitanije