Turska

Dvije osobe poginule u lavini

Dvije osobe su poginule u lavini u gradu Erzurumu na istoku Turske, saopštila je danas Uprava za katastrofe i vanredne situacije (AFAD).

Snijeg paralisao istanbulski aerodrom, širom zemlje zaglavljeno preko 4.500 ljudi

ISTANBUL - Turske vlasti su danas na sat vremena obustavile sve letove sa aerodroma u Istanbulu zbog obilnih snježnih padavina u tom gradu, javila je državna televizija TRT Haber.

Tesla je i zvanično ušao na tursko tržište

Američka marka dodala je Tursku na spisak zemalja u kojima prodaje svoje automobile.

Milanović: Spreman sam za dijalog o BiH s Turskom i Srbijom

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Zoran Milanović ponovo je izrazio spremnost da zajedno s predsjednicima Turske i Srbije, Redžepa Tajipa Erdoana i Aleksandra Vučića, pokušaju da s političkim predstavnicima tri konstitutivna naroda u BiH, postignu odgovor o prevazilaženju krize, koja bi se mogla proširiti na cijeli region, piše danas zagrebački Večernji list.

Turska prva u svijetu koja uvodi Nacionalnu šemu održivog turizma

Potpisivanjem sporazuma o saradnji s najvećom svjetskom platformom za životnu sredinu i održivost, Globalnim vijećem za održivi turizam (GSTC) Republika Turska postala je prva država u svijetu koja uvodi Nacionalnu šemu održivog turizma sa zvaničnim GSTC statusom.

Zemljotresi u Turskoj i Rumuniji

ANKARA - Zemljotres jačine 4,9 stepeni pogodio je tursku provinciju Kajseri, prenosi agencija Anadolija, dok je zemljotres jačine 3,8 stepeni po Rihterovoj skali jutros pogodio seizmičku zonu rumunskog okruga Vranča, prema informacijama koje je objavio rumunski Nacionalni istraživačko-razvojni institut (INCDFP).

Turska mijenja ime, Erdoan potvrdio

ANKARA - Turske vlasti odlučile su da rebrendiraju imidž zemlje u svijetu, a turska televizija TRT objavila je i zašto.

U Turskoj ukinut PCR test na mnogim mjestima

ISTANBUL - Turska više neće zahtijevati da nevakcinisane osobe urade PCR test za kovid-19 prije ulaska u avione, autobuse ili ostala sredstva saobraćaja.

Za tursku liru 2021. godina najgora u minule dvije decenije

LONDON - Turska lira je završila 2021. godinu s gubitkom vrijednosti od 44 posto u odnosu na američki dolar, a samo u posljednjoj nedjelji prošle godine pala je za 19 procenata.

Turska vakcina turkovak dobila odobrenje za hitnu upotrebu

Ministar zdravstva Turske Fahrettin Koca saopštio je da je turska anticovid vakcina turkovak dobila odobrenje za hitnu upotrebu.

Najčitanije