Turska

Ponovo napadnuti turski položaji u sirijskoj pokrajini Idlib

ANKARA - Položaj turske vojske za osmatranje bio je meta napada minobacačima u Idlibu na sjeveru Sirije, saopšteno je iz turskog Ministarstva odbrane.

Erdoan: Ankara je kupila "S-400"

ISTANBUL - Turska je već kupila protivraketni sistem "S-400" od Rusije i nadamo se da će biti dostavljen u julu, rekao je danas turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan.

Rusija u julu isporučuje S-400 Turskoj

MOSKVA - Juri Ušakov, savjetnik ruskog predsjednika Vladimira Putina, izjavio je da Kremlj očekuje da će raketni sistemi zemlja-vazduh S-400 biti isporučeni Turskoj u julu, kako je i planirano, prenosi TASS.

SAD zbog S-400 zaustavile obuku turskih pilota

VAŠINGTON - SAD su odlučile da obustave dalju obuku turskih pilota za upravljanje avionima F-35, javlja Rojters.

Isporuka S-400 Turskoj počinje za dva mjeseca

SANKT PETERBURG - Rusija će za dva mjeseca početi isporuku raketnih sistema "S-400" Turskoj, izjavio je generalni direktor ruske korporacije "Rostek" Sergej Čemezov.

SAD poručuju Turskoj: Ako želite F-35 onda odustanite od S-400

VAŠINGTON - Stalni predstavnik SAD u NATO-u Kej Bejli Hačinson poručila je da Turska treba da odustane od ruskih sistema "S-400" ako misli da dobije američke avione "F-35".

Turskoj predato 188 djece islamista

BAGDAD - Irak je predao Turskoj 188 turske djece čiji su roditelji članovi "Islamske države", u prisustvu državnih zvaničnika dvije zemlje i Unicefa, saopšteno je danas iz iračkog pravosuđa.

Odložena isporuka sistema S-400 Turskoj?

Nekoliko dana nakon što je potvrdio da je u toku obuka vojnika za rukovanje S-400, turski ministar odbrane Hulusi Akar najavio je da će isporuka ruskog protivraketnog sistema ipak biti odložena za "naredne mjesece".

Američki Kongres o BiH: Dozvolili smo da Rusija širi svoj uticaj

VAŠINGTON - Nedavno se na jednoj raspravi američkog kongresnog Odbora za spoljne poslove govorilo o BiH, tačnije u uticaju Rusije.

Turski lovci ponovo na grčkom nebu

ATINA - Četiri turska lovca F-16 i dva borbena aviona F-4 koji su letjeli u tri formacije, danas su u nekoliko navrata ušli u vazdušnu zonu u Atini.

Najčitanije