Turska

Otkriće u Turskoj - hram star 25 vijekova posvećen Afroditi

Ostaci hrama posvećenog grčkoj boginji ljubavi Afroditi, starog 2.500 godina, pronađeni su u Turskoj, na poluostrvu Urla češme u oblasti Izmir, na zapadu Turske.

Turska lansira svoj prvi satelit za komunikaciju u svemir

ANKARA - Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan objavio je na društvenim mrežama da će danas biti lansiran komunikacijski satelit pete generacije Turksat 5A.

U Turskoj počinje četvorodnevni lokdaun, najrestriktivnije mjere dosad

ANKARA - Četvorodnevni lokdaun će u Turskoj početi večeras u 21 s ciljem da se zaustavi masovno širenje epidemije virusa korona tokom novogodišnjih praznika, javlja AP.

Kinezi isporučili Turskoj tri miliona vakcina

ANKARA - Prvi kontingent kineskih vakcina protiv virusa korona stigao je danas u Tursku.

"Nastavljen izvoz krušaka u Rusiju, dogovaramo izvoz mesa u Tursku"

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac rekao je da će do kraja januara imati sastanak s ministrom poljoprivrede Turske i da će tražiti da se 5.000 tona crvenog mesa izveze u ovu zemlju, te da je izvoz krušaka u Rusiju nesmetano nastavljen.

Turska o sankcijama SAD: Velika greška

ANKARA - Turska je osudila kao "veliku grešku" odluku SAD da uvede sankcije toj zemlji zbog kupovine ruskog raketnog sistema S-400 i najavila da će Vašingtonu uzvratiti na način na koji smatra da je neophodno, pošto je u više navrata pozvala SAD da dijalogom riješe ovo pitanje.

Turkinja stara 116 godina oporavila se od korone

Turkinja stara 116 godina iz turske provincije Artvin, oporavila se od zaraze virusom korona.

Moskva: Drugi ugovor o isporuci "S-400" zavisi od Ankare

MOSKVA - Rusija je realizovala prvi ugovor za isporuku raketnih sistema protivvazdušne odbrane "S-400" Turskoj, a drugi ugovor će zavisiti od odluke Ankare, izjavio je generalni direktor kompanije "Rostek" Sergej Čemezov.

Erdoan: Ankara neće ustuknuti pred prijetnjama

ANKARA - Turska neće ustuknuti pred prijetnjama u sporu sa Grčkom i Kiprom u vezi sa pravima na istraživanje u istočnom Sredozemlju, izjavio je turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan.

Razgovarali Putin i Erdoan - Turska zainteresovana za rusku vakcinu

ANKARA - Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da je sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom razgovarao telefonom o pitanju uvoza ruskih vakcina protiv virusa korona.

Najčitanije