Turska

Turska ponovo prijeti obnavljanjem vojne operacije u Siriji

ANAKRA - Turska bi mogla ponovo da pokrene vojnu operaciju u Siriji, rekao je portparol Ministarstva spoljnih poslova Turske Hami Aksoj.

Erdoanova žena u srpskom kaputu na NATO samitu

LONDON - Prva dana Turske, Emina Erdoan, koja je boravila u Londonu u pratnji supruga Redžepa Tajipa Erdoana tokom samita NATO, nosila je tom prilikom kaput srpske modne kompanije "Ivko".

Turskoj odobren pristup ekonomskoj zoni u Mediteranu

ANKARA - Spoljnopolitički odbor turskog parlamenta odobrio je danas sporazum Turske i libijske vlade o pomorskoj granici u Sredozemnom moru, koji omogućava Turskoj pristup ekonomskoj zoni u Mediteranu.

Turska vratila pet stranih terorista u Njemačku

ANKARA - Turska je u utorak vratila pet stranih terorista u Njemačku, saopštilo je tursko ministarstvo unutrašnjih poslova.

Počinje izvoz mesa iz BiH u Tursku

SARAJEVO - Firma "Tareks", koja djeluje u sklopu turske Unije poljoprivrednih kreditnih zadruga, u Tursku će transportovati 3.000 tona mesa, koje će biti izvezeno iz Bosne i Hercegovine u tu zemlju.

Turska će graditi 500 stanova u Albaniji

Turska će u Albaniji izgraditi 500 stanova, najavio je danas turski predsjednik Redže Tajip Erdoan, javila je agencija Anadolija.

Erdoan: Makron da provjeri prvo svoju "moždanu smrt"

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan odgovorio je na komentar francuskog kolege Makrona o "moždanoj smrti NATO".

Turska pruža otpor odbrambenom planu NATO za Baltik i Poljsku

ANKARA - Ankara će pružiti otpor naporima saveznika iz NATO koji pokušavaju da je uvjere da podrži odbrambeni plan Alijanse za Baltik i Poljsku sve dok ne budu ispunjeni zahtjevi o planu za odbranu Turske, rekao je turski diplomatski izvor.

Dva turska aviona ušla u grčki vazdušni prostor

ATINA - Dva turska aviona F-4 i F-16 danas su preletela ostrva Makronisi i Atropofagi, koji pripadaju grčkom ostrvskom arhipelagu Furni.

Turci pomoću F-16 testiraju S-400

ANKARA - Turski borbeni avioni F-16 će danas letjeti iznad glavnog grada Ankare da bi testirali novi protivraketni sistem S-400.

Najčitanije