Turska

Avion s medicinskom pomoći iz Turske sletio u BiH

SARAJEVO - Teretni avion s medicinskom pomoći koju je Turska poslala Bosni i Hercegovini sletio je na Međunarodni aerodrom Sarajevo.

DW: Izbjeglice u doba korone - kakvu igru igraju Grčka i Turska?

ATINA, ANKARA - Otkako je izbila pandemija virusa korona, na granici Grčke i Turske, koja je bila u centru pažnje svjetske javnosti zbog izbjeglica, sada je mirno, piše DW i dodaje da se prava drama odvija u krcatim kampovima na grčkim ostrvima gdje, kako navodi, nema uslova ni za osnovnu higijenu.

Kampanja solidarnosti u Turskoj za tri dana prikupila 128 miliona $

ANKARA - Nacionalna kampanja solidarnosti za borbu protiv pandemije COVID-19 u Turskoj za tri dana je prikupila blizu 128 miliona dolara.

U Turskoj danas umrlo 79 osoba, najviše do sad

ANKARA - Broj preminulih od virusa korona u Turskoj povećan je za 79 na 356 i to je do sada najveći dnevni rast, dok je broj oboljelih porastao za 2.456 na 18.135, saopšteno je danas iz Ministarstva zdravlja.

SAD spremne pomoći Turskoj protiv Sirije ako Ankara ukloni S-400

VAŠINGTON - SAD su spremne pomoći Turskoj protiv Sirije ako Ankara "ukloni" sisteme protivvazdušne odbrane S-400 kupljene u Rusiji, rekla je Kej Bejli Hačison, stalni predstavnik SAD pri NATO.

DW: Da li će Turska postati nova Italija?

U Turskoj je zvanično još uvijek relativno malo zaraženih i umrlih od korone. Posljednjih dana, međutim, taj broj naglo raste, gotovo isto tako brzo kao u SAD. A vlasti očigleno o tome ne informišu ljude kako bi trebalo.

Raste broj žrtava virusa korona u Turskoj

ANKARA - Broj preminulih od virusa korona u Turskoj povećan je za 63 na 277 i to je do sada najveći rast, dok je broj oboljelih porastao za 2.148 na 15.679, rekao je danas ministar zdravlja Fahretin Koča.

Erdoan: Dodatne mjere ako ne bude poštovana samoizolacija

ANKARA - Turska će morati da preduzme dodatne mjere ukoliko dođe do širenja epidemije virusa korona i ljudi ne budu poštovali "dobrovoljni karantin", rekao je danas predsjednik Redžep Tajip Erdoan.

Erdoan: Turska ubrzano otvara nove bolnice, jača postojeće

ISTANBUL - Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdoan je izjavio da je njegova zemlja na vrijeme donijela potrebne mjere u borbi protiv globalne pandemije virusa korona.

Turski vojnici starijem sugrađaninu uzorali njivu i pripremili za sjetvu

ERZURUM - Kao u mnogim drugim zemljama i gradovima, i u Turskoj su zbog virusa korona donesene opsežne mjere kojima se ograničava kretanje posebno starijih osoba, ali su im ipak u pomoć pritekli turski vojnici i volonteri kako bi im olakšali svakodnevni život.

Najčitanije