Turska

Rusija do kraja godine završava isporuku S-400 Turskoj

MOSKVA - Rusija će završiti isporuku naprednih raketnih sistema S-400 Turskoj do kraja godine, izjavio je direktor ruske korporacije "Rosteh" Sergej Čemezov.

Turska policija vjeruje da su dijelovi Kašogijevog tijela spaljeni

ANKARA - Turska policija saopštila je danas da vjeruje da su neki dijielovi jtela ubijenog saudijskog novinara Džemala Kašogija možda spaljeni.

Bh. piloti lete na školovanje u Tursku

SARAJEVO - Delegacija Oružanih snaga BiH, koju predvodi načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga Senad Mašović, dogovorila je sa predstavnicima Oružanih snaga Turske besplatno školovanje za više pilota helikoptera.

Ubrzani rokovi: S-400 stiže u Tursku na jesen

​Rusija će isporučiti Turskoj protivvazdušne raketne sisteme S-400 do jeseni u skladu sa ugovorom, saopštio je u intervjuu listu "Komersant" šef Federalne službe za vojno-tehničku saradnju Dmitrij Šugajev.

Ne smiruje se rast cijena: Turcima inflacija 20,4%

ANKARA --Rast cijena hrane blokirao je osjetnije usporavanje inflacije u Turskoj, otežavajući početak najavljenog ublažavanja monetarne politike, javlja "Blumberg".

Masovna privođenja zbog nelegalnog klađenja

ISTANBUL - Policija Turske pokrenula je operaciju privođenja 394 osobe zbog veza sa organizacijom koja se bavi nelegalnim klađenjem na sportske rezultate putem interneta, prenosi list "Hurijet".

Turska policija zaplijenila rekordnih 1,5 tona heroina

​ERZURUM – Policija je proteklog vikenda na istoku Turske zaplijenila rekordnih 1,5 tona heroina, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako je propao turski grad sa 732 identična dvorca

​Na prvi pogled djelovalo je kao mjesto iz bajke, na kraju je završilo kao pomalo apokaliptični poduhvat. Ne, nije riječ o nekom novom Disneyevom studiju, nego projektu Sarot grupe iz Dubaia vrijednom 200 miliona dolara. Ona je zbog velikih dugova otišla u stečaj, a projekt je bio napasno prekinut.

Erdoan: Brate Maduro, Turska je uz tebe

ANKARA - Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan pozvao je venecuelanskog predsjednika Nikolasa Madura, čiji odlazak traže SAD, i izrazio mu podršku.

Putin: Američki vojnici ilegalno u Siriji

MOSKVA - Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je na konferenciji za medije nakon susreta sa turskim predsjednikom Redžepom Tajipom Erdoanom da je sastanak održan u konstruktivnoj atmosferi.

Najčitanije