Turska

KUD-u "Una" zlatna medalja za scenski nastup u Turskoj

Kulturno-umjetničko društvo "Una" Novi Grad osvojilo je zlatnu medalju za najbolji scenski nastup na 20. Festivalu folklora u Sarimsakliju u Turskoj.

Turska se neće pridružiti sankcijama protiv Rusije

ANKARA - Turska se neće pridružiti sankcijama Zapada protiv Rusije, koje su uvedene zbog ukrajinske krize, izjavio je danas portparol turskog predsjednika Ibrahim Kalin.

Koje uslove Turska traži od Švedske za podršku prijema u NATO

ANKARA - Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan prenio je švedskoj premijerki Magdalena Anderson da Ankara nije vidjela nikakvu "opipljivu inicijativu Švedske" kojom bi se riješila njena zabrinutost zbog želje Stokholma da se pridruži NATO, saopšteno je danas iz Erdoanovog kabineta.

Turska spremna da na duže blokira Švedsku i Finsku

ANKARA - Turska je danas saopštila da je spremna da blokira prijem Švedske i Finske u članstvo u NATO na duže od godinu dana ukoliko ne dobije zadovoljavajuće garancije da su dvije nordijske zemlje spremne da riješe pitanje podrške kurdskim grupama koje Ankara smatra terorističkim organizacijama.

Dodik otkrio o čemu će razgovarati sa Čavušogluom

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da će danas razgovarati sa ministrom inostranih poslova Turske Mevlutom Čavušogluom o aktuelnim političkim pitanjima, kao i pitanjima ekonomske saradnje.

Jak zemljotres pogodio istočnu Tursku

ANKARA - Zemljotres jačine 5 stepeni Rihterove skale pogodio je večeras Vanski vilajet u istočnoj Turskoj, koji se graniči s Iranom.

Stoltenberg: Zabrinutost Turske opravdana

HELSINKI - Bezbjednosna zabrinutost koju je Turska izrazila u protivljenju zahtjevima Finske i Švedske za članstvo u NATO je legitimna, izjavio je danas generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg tokom posjete Finskoj.

Erdoan ponovo kandidat za predsjednika Turske

ANKARA - Aktuelni turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan izjavio je danas da će se ponovo kandidovati za ovu funkciju na izborima sljedeće godine.

Lavrov doputovao u Ankaru na razgovore s Čavušogluom

ANKARA - Ministar spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov doputovao je danas u zvaničnu posjetu Turskoj.

Turskoj odobrena promjena imena

NJUJORK - Ujedinjene nacije odobrile su zvanični zahtjev Turske da se naziv zemlje na stranim jezicima promijeni u Turkije, saopštio je portparol generalnog sekretara UN Stefan Dižarik za Anadolu Nevs Agenci.

Sukobi policije i demonstranata u Istanbulu

ISTANBUL - Turska policija sukobila se danas sa demonstrantima kod glavnog istanbulskog trga Taksim nakon okupljanja u obližnjem parku Gezi gdje se obilježavala i godišnjica antivladinih demonstracija koje su bile organizovane širom zemlje prije devet godina.

Čavušoglu: Turska za sada ne namjerava da odustane od ruskog gas

ANKARA - Turska ne namjerava za sada da prestane da kupuje prirodni gas od Rusije, izjavio je danas turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu.

Erdoan: Micotakis više ne postoji za mene

ANKARA - Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan izjavio je danas da grčki premijer Kirjakos Micotakis više ne postoji za njega nakon što je posjetio SAD i pokušao da blokira prodaju borbenih aviona "F-16" Turskoj.

Milanović na primjeru Turske ukazao kako braniti nacionalne interese

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Zoran Milanović komentarisao je danas kandidaturu Švedske i Finske za članstvo u NATO i na primjeru Turske ukazao kako bi Hrvatska trebalo da brani svoje nacionalne interese.

Turska blokirala odluku NATO

Turska je blokirala prvobitnu odluku NATO-a da obradi zahtjeve Finske i Švedske za pridruživanje vojnom savezu.

Najčitanije