Turska

Čavusoglu: Haftar mora prihvatiti političko rješenje u Libiji

ANKARA – Vojni zapovjednik s istoka Libije Kalifa Haftar mora se povinovati pozivima za političko rješenje sukoba u Libiji i "poduzeti korake ka osiguranju zatišja na terenu", izjavio je u utorak turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu.

Turska dobila više od 120 raketa za "S-400"

MOSKVA - Više od 120 navođenih raketa zemlja-vazduh zajedno sa kompletnim pukom odbrambenog sistema "S-400" isporučeno je Turskoj, rekao je agenciji TASS vojni diplomatski izvor.

Erdoan: Turska nije poslala vojnike u Libiju, već savjetnike

ANKARA - Turska još nije poslala vojnike u Libiju da podrže njenu međunarodno priznatu vladu, rekao je danas turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan i dodao da je Ankara dosad samo uputila vojne savjetnike i trenere.

Erdoan uoči Berlinskog samita: Put ka miru u Libiji prolazi preko Turske

ISTANBUL - Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdoan poručio je da bi greška istorijskih proporcija bila ako se Libija prepusti na milost baronima rata.

Turska jača Oružane snage BiH

SARAJEVO - Savjet ministara BiH i Vlada Republike Turske sklopili su sporazum o saradnji prema kojem se Bosni i Hercegovini donira 200 miliona turskih lira (oko 60 miliona KM).

Erdoan: Počinje razmještanje turskih trupa u Libiji

ANKARA - Turska počinje da šalje trupe u Libiju da bi podržala međunarodno priznatu administraciju u Tripoliju, rekao je danas turski predsjednik Tajip Erdoan.

Turski ministar: S-400 biće operativan do aprila ili maja

ANKARA - Vojni eksperti i dalje rade na tome da ruski raketni sistem S-400 bude u potpunosti operativan do aprila ili maja, izjavio je danas turski ministar odbrane Hulusi Akar.

Turska ukida zabranu Wikipedije

Turska zabrana Wikipedije trebala bi biti ukinuta u srijedu nakon presude Ustavnog suda prema kojoj blokada internetske enciklopedije u Turskoj, koja traje već više od dvije godine, predstavlja kršenje slobode izražavanja.

Turski borbeni avioni nadletali dva grčka ostrva

ATINA - Dva turska borbena aviona F-16 ušla su danas u grčki vazdušni prostor bez podnošenja planova za let i nadletali su ostrva Panagija i Inuses, saopštio je grčki Generalštab nacionalne odbrane.

Turska gradi 500 stambenih jedinica za žrtve zemljotresa u Albaniji

TIRANA – Ministar okoliša i urbanizma Republike Turske Murat Kurum najavio je da će krajem ovog mjeseca početi izgradnja 500 novih stambenih jedinica za porodice koje su ostale bez smještaja u nedavnom razornom zemljotresu koji je pogodio Albaniju.

Najčitanije