Turska

Sirijska vlada i opozicija pozdravile dogovor o Idlibu

DAMASK - Sirija je pozdravila rusko-turski dogovor o demilitarizovanoj zoni u pobunjeničkoj provinciji Idlib.

Nebenzja: Sporazum Erdoana i Putina o Idlibu "istorijska prekretnica"

NJUJORK - Stalni predstavnik Rusije pri UN-u Vasilij Nebenzja, komentarišući dogovor o Idlibu koji su predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan i predsjednik Rusije Vladimir Putin postigli u Sočiju, istakao je da je to "istorijska prekretnica".

Analiza britanskog "Timesa": Zašto su Rusija i Turska toliko zainteresovane za BiH?

Za zemlju od 3,5 miliona stanovnika, Bosna i Hercegovina privlači velika imena. Dok će sljedeće sedmice Banjaluku posjetiti ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov, turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan u maju je svoj predizborni skup održao u Sarajevu, piše britanski The Times.

Erdoan: Turska će povećati broj vojnika na Kipru

ISTANBUL - Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan najavio je da će Ankara povećati broj vojnika na Kipru.

Turska poslala konvoje vojske u Idlib

ANKARA - Turska je poslala konvoje vojske kako bi pojačala svoje vojno prisustvo u sirijskoj pokrajini Idlib, jedinom preostalom uporištu terorista u državi, piše izraelski list "Harec".

Katarski emir Erdoanu poklonio luksuzni Boeing 747-8

ANKARA – Katarski emir Tamim bin Hamad Al-Tani je turskom predsjedniku Redžepu Tajipu Erdoanu poklonio avion Boeing 747-8, navodno jedan od najvećih i najskupljih privatnih aviona na svijetu, prenosi Xinhua.

Prodaja i iznajmljivanje nekretnina u Turskoj samo u lirama

ISTANBUL - Turska je danas odlučila da se prodaja nekretnina, njihovo iznajmljivanje i lizing transakcije moraju obavljati samo u lirama u nastojanju da zaustavi korišćenje deviza u takvim poslovima, što je novi pokušaj da se podrži posrnula domaća valuta, javlja Rojters.

Sirijska vojska granatirala položaje na jugu Idliba

DAMASK - Sirijska vojska izvela je artiljerijsku paljbu na jugu Idliba.

Prodaja nekretnina u Turskoj samo u lirama

ISTANBUL - Turski predsjednik Tajip Erdogn odlučio je da ugovori o prodaji i iznajmljivanju nekretnina mogu da se sklapaju samo u lirama, što je novi pokušaj da se podrži valuta koja je ove godine značajno oslabila prema dolaru.

Rusija, Iran i Turska napuštaju dolar u trgovini

TEHERAN - Direktor Centralne banke Irana Abdolanser Hemati saopštio je da je na sastanku sa predstavnicima Rusije i Turske razgovarao o korišćenju nacionalnih valuta umjesto dolara u međusobnoj trgovini, piše list „Teheran tajms“.

Najčitanije