Turski tok

Počelo punjenje Turskog toka gasom

Počelo je punjenje priropdnim gasom prvog kraka gasovoda Turski tok, saopštila je kompanija Južni tok transport, podružnica ruskog giganta Gasproma.

Harčenko: Srbija uskoro dio gasovoda "Turski tok"

Ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko najavio je u Jagodini, da će Srbija uskoro biti dio gasovoda "Turski tok".

Antić: Krak Turskog toka će ići i do RS

BEOGRAD - Krak magistralnog gasovoda kroz Srbiju od bugarske do mađarske granice ići će i do Republike Srpske, izjavio je danas ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

Borisov: "Južni tok" prekinut zbog pritiska Zapada

Premijer Bugarske Bojko Borisov ponovo se dotakao teme "Južnog toka" i izrazio zadovoljstvo što počinje izgradnja "Turskog toka".

Potpisan ugovor za izgradnju bugarskog dijela Turskog toka

SOFIJA - Bugarska je danas potpisala ugovor vrijedan 1,1 milijardu evra o izgradnji bugarskog dijela Turskog toka sa konzorcijumom koji predvodi "Arkad inženjering".

Radovi na "Turskom toku" kroz Srbiju teku po planu

BEOGRAD - Ministar finansija Srbije Siniša Mali i ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko ocijenili su da radovi na trasi gasovoda "Turski tok" kroz Srbiju teku po planu i poručili da će uspješna saradnja dvije zemlje na obostranu korist biti nastavljena.

Turski tok "obrao" srpske vinograde: Imanja uništena bez obavještenja

Desetine poljoprivrednika iz Ćuprije i okoline podnijelo je prijave protiv izvođača radova na gasovodu "Turski tok" tvrdeći da su im imanja uništena bez obavještenja i najave i da šteta još nije procijenjena.

Dodik: Priželjkujem da neko u BiH uradi nešto bez dogovora

BANJALUKA - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, govoreći o formiranju vlasti, rekao je da mu je šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark i na sastanku u ponedjeljak u Banjaluci prenio stav da je formiranje vlasti na nivou BiH, te u Federaciji BiH (FBiH) i kantonima uslov bez koga se ne može dalje razgovarati o putu BiH prema EU.

Dodik: Krak 'Turskog toka' kroz RS bi koštao oko 300 miliona evra

SANKT PETERBURG - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da bi izgradnja kraka ruskog gasovoda "Turski tok" kroz Republiku Srpsku koštala oko 300 miliona evra.

Bajatović: Planiran krak "Turskog toka" prema Banjaluci

BANJALUKA - Generalni direktor "Srbija gasa" Dušan Bajatović izjavio je danas da je planiran krak gasovoda "Turski tok" iz Srbije prema Banjaluci, koji će biti kapaciteta 1,2 milijardi metara kubnih.

Najčitanije