Turski tok

Borisov poziva Putina da izvrši inspekciju "Turskog toka"

SOFIJA - Bugarski premijer Bojko Borisov negirao je da Sofija namjerno odugovlači sa izgradnjom "Turskog toka", nakon što je predsjednik Rusije Vladimir Putin optužio Bugarsku za namjerno odugovlačenje.

Erdogan: Turski tok biće pušten 8. januara

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da će gasovod Turski tok biti pušten 8. januara.

"Turski tok" pred otvaranjem, Putin dolazi kod Erdoana

MOSKVA, ANKARA - Predsjednik Rusije Vladimir Putin bi početkom januara 2020. godine mogao da posjeti Tursku, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Turski tok" napunjen gasom

Oba kraka gasovoda "Turski tok" su napunjena gasom, saopštila je korporacija "Gasprom".

Pri kraju radovi na "Turskom toku"

NOVI SAD - Izgradnja magistralnog gasovoda kroz Srbiju je pri kraju, a planirani radovi za priključak na ruski gasovod "Turski tok" trebalo bi da budu završeni do kraja godine.

Otvorena prva dionica gasovoda Turski tok

U Bugarskoj je otvorena prva dionica gasovoda "Turski tok" od 11 kilometara, od granice sa Turskom do kompresorske stanice Strandža.

Počelo punjenje Turskog toka gasom

Počelo je punjenje priropdnim gasom prvog kraka gasovoda Turski tok, saopštila je kompanija Južni tok transport, podružnica ruskog giganta Gasproma.

Harčenko: Srbija uskoro dio gasovoda "Turski tok"

Ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko najavio je u Jagodini, da će Srbija uskoro biti dio gasovoda "Turski tok".

Antić: Krak Turskog toka će ići i do RS

BEOGRAD - Krak magistralnog gasovoda kroz Srbiju od bugarske do mađarske granice ići će i do Republike Srpske, izjavio je danas ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

Borisov: "Južni tok" prekinut zbog pritiska Zapada

Premijer Bugarske Bojko Borisov ponovo se dotakao teme "Južnog toka" i izrazio zadovoljstvo što počinje izgradnja "Turskog toka".

Najčitanije