Turski tok

Dodik: Priželjkujem da neko u BiH uradi nešto bez dogovora

BANJALUKA - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, govoreći o formiranju vlasti, rekao je da mu je šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark i na sastanku u ponedjeljak u Banjaluci prenio stav da je formiranje vlasti na nivou BiH, te u Federaciji BiH (FBiH) i kantonima uslov bez koga se ne može dalje razgovarati o putu BiH prema EU.

Dodik: Krak 'Turskog toka' kroz RS bi koštao oko 300 miliona evra

SANKT PETERBURG - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da bi izgradnja kraka ruskog gasovoda "Turski tok" kroz Republiku Srpsku koštala oko 300 miliona evra.

Bajatović: Planiran krak "Turskog toka" prema Banjaluci

BANJALUKA - Generalni direktor "Srbija gasa" Dušan Bajatović izjavio je danas da je planiran krak gasovoda "Turski tok" iz Srbije prema Banjaluci, koji će biti kapaciteta 1,2 milijardi metara kubnih.

Dio "Turskog toka" kroz Srbiju do sredine decembra

BEOGRAD - Ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić i predsjednik Upravnog odbora "Gasproma" Aleksej Miler konstatovali su na sastanku u Sankt Peterburgu da postoje svi uslovi da linijski dio gasovoda "Turski tok" kroz Srbiju bude završen sredinom decembra, kao što je i planirano.

Dodik: Srpska zainteresovana za gasovod "Turski tok"

MOSKVA - BiH, a posebno Republika Srpska, zainteresovane su za ruski gas i priključenje projektu gasovoda "Turski tok", izjavio je predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Dodik: Stvoreni uslovi za izgradnju kraka gasovoda "Turski tok"

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik smatra da su stvoreni svi uslovi da iz Srbije prema Republici Srpskoj počne izgradnja kraka gasovoda "Turskog toka".

Perović: Dodik sa Milerom 6. juna o "Turskom toku"

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovaraće 6. juna u Sankt Peterburgu sa rukovodstvom ruske gasne kompanije "Gasprom" o priključivanju Republike Srpske na gasovod "Turski tok", a od toga će zavisiti i budući konkretni koraci na tom planu, rekao je šef Predstavništva Srpske u Moskvi Duško Perović.

Krakom "Turskog toka" ka Srpskoj transportovaće se oko milijardu kubika gasa

BEOGRAD - U Srbiji je počela gradnja prve dionice gasovoda "Turski tok", čiji će jedan krak voditi prema Republici Srpskoj, gdje će biti transportovano oko milijardu kubika gasa, piše beogradski dnevnik "Politika".

Počela izgradnja "Turskog toka" kroz Srbiju

BEOGRAD - Izgradnja dionice gasovoda "Turski tok" kroz Srbiju duga 403 kilometra je počela, a svi radovi trebalo bi da budu završeni najkasnije do 18. decembra, pišu "Večernje novosti".

Gasprom: Turski tok počinje isporuku gasa do kraja decembra

SANKT PETERBURG - Do kraja decembra poteći će prve količine gasa kroz Turski tok, najavo je danas zamjenik izvršnog direktora Gasproma Oleg Aksjutin.

Najčitanije