Turski tok

Isporučena prva milijarda kubika gasa Turskim tokom

MOSKVA - Gasprom je isporučio prvu milijardu kubnih metara ruskog prirodnog gasa Turskoj preko novog gasovoda Turski tok, saopšteno je iz te kompanije.

Putin: Turski tok primjer saradnje, za dobrobit cijele Evrope

ISTANBUL - Saradnja Rusije i Turske na projektu Turski tok, koji će biti pušten u rad danas, dobar je primjer saradnje dvije zemlje u složenim međunarodnim odnosima i taj projekat je značajan ne samo za te dvije zemlje, već i za građane cijele Evrope, poručio je predsjednik Rusije Vladimir Putin.

Vučić: Srbija se na Turski tok uključuje u maju ili septembru

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da očekuje da se Srbija na "Turski tok" uključi u maju, ali da je najrealnije da se to dogodi u septembru.

DW: Turski tok - gasovod kao simbol

BERLIN - Šefovi turske i ruske države Redžep Tajip Erdoan i Vladimir Putin otvaraju gasovod Turski tok. To je veliki korak ka međusobnom zbližavanju dvije države. No, iza kulisa nije sve tako harmonično, piše Deutsche welle.

Rusija počela da šalje gas Turskim tokom

Rusija je počela da šalje gas Bugarskoj, Grčkoj i Sjevernoj Makedoniji putem novog gasovoda Turski tok, objavio je danas Bulgartransgaz navodeći da je to način da se smanji isporuka preko Ukrajine.

Krenule prve isporuke gasa preko "Turskog toka"

SOFIJA - Bugarska je počela da prima ruski gas preko gasovoda "Turski tok", izjavio je izvršni direktor "Bulgartransgas-a" Vladimir Malinov.

Završeno polaganje cijevi "Turskog toka" kroz Srbiju

BEOGRAD - Cijevi gasovoda "Turski tok" kroz Srbiju su položene i spojene, a očekuje se završetak radova na mjernim stanicama, izjavio je danas direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović.

Borisov poziva Putina da izvrši inspekciju "Turskog toka"

SOFIJA - Bugarski premijer Bojko Borisov negirao je da Sofija namjerno odugovlači sa izgradnjom "Turskog toka", nakon što je predsjednik Rusije Vladimir Putin optužio Bugarsku za namjerno odugovlačenje.

Erdogan: Turski tok biće pušten 8. januara

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da će gasovod Turski tok biti pušten 8. januara.

"Turski tok" pred otvaranjem, Putin dolazi kod Erdoana

MOSKVA, ANKARA - Predsjednik Rusije Vladimir Putin bi početkom januara 2020. godine mogao da posjeti Tursku, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Najčitanije