Tuzla

Opozicija u sali, pozicija kod kuće

TUZLA - Sjednica Gradskog vijeća Tuzla je održana online, sa čime se nije složila opozicija te je došla u zgradu gdje je sjednica trebala da bude i odatle učestvovala u online sjednici te prenosila uživo na društvenim mrežama.

UKC Tuzla vapi za još doktora i medicinskih sestara

TUZLA - Broj novozaražnih u Tuzlanskom kantonu postepeno raste što popunjava bolničke kapacitete u UKC-u Tuzla iz kojeg su danas zatražili od Skupštine TK da se nađu načini za zapošljavanje većeg broja doktora i medicinskih sestara.

Građani stvaraju srećnije djetinjstvo djeci bez roditelja

TUZLA - Fondacija tuzlanske zajednice pokrenula je kampanju "Za moje sretnije djetinjstvo" kako bi se obnovile prostorije u Domu za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli.

Tuzla dobila herbarijum

TUZLA - Herbarijum sa više od 900 uzoraka biljaka sa područja planine Konjuh, među kojima je nekoliko endemskih vrsta, danas je predat biološkoj zbirci Muzeja istočne Bosne u Tuzli.

Starica zapalila vatru, pala u nesvijest pa izgorjela

TUZLA - Osamdesetpetogodišnja žena inicijala Ć.B. izgorjela je u požaru koji je danas izbio na niskom rastinju u naselju Đape u Tuzli.

Golfom udario ženu

TUZLA - Žena iz Tuzle čiji su inicijali M.H. (63) teže je povrijeđena u saobraćajnoj nezgodi u ovom gradu, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Četvoro povrijeđeno u sudaru kod Tuzle

TUZLA - Četiri osobe su povrijeđene u saobraćajnoj nezgodi u naselju Brgule kod Tuzle u kojoj su učestvovali automobili mercedes i pežo 407, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Žena teško povrijeđena u saobraćajnoj nezgodi

TUZLA - Tuzlanka čiji su inicijali M.V. (74) teže je povrijeđena kada ju je, dok je išla pješke, udario automobil, nakon čega je prevezena u Univerzitetski klinički centar Tuzla.

Samo kg bezglutenskog brašna košta devet KM

TUZLA - U Tuzlanskom kantonu godišnje je između 20 i 30 novootkrivenih pacijenata sa celijakijom.

UKC Tuzla prezentovao "Piljićevu metodu", priznatu i u svijetu

TUZLA - U Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla u petak je prezentovan novi pristup u operativnom tretmanu abdominalne aorte i zdjeličnih arterija.

Najčitanije