Tuzla

Pežoom udario ženu

TUZLA - Šezdesetčetvorogodišnja žena iz Bistarca čiji su inicijali H.Đ. povrijeđena je u saobraćajnoj nezgodi na lokalnom putu u mjestu Bistarac Gornji kod Lukavca, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Tuzlak izumio solarni grijač da smanji zagađenje vazduha

TUZLA - Dugogodišnji problem zagađenja zraka u BiH ponukao je mladog inovatora iz Tuzle Salka Užičanina da osmisli sistem grijanja iz obnovljivih izvora energije, odnosno solarni grijač zraka, a sada mu je želja da ga koristi što više korisnika.

Musemić traži šansu u Kupu, u petak okupljanje ekipe Tuzla sitija

Nikada ne idem negdje samo da bih odradio posao i primao platu, nego da nešto pokušam da napravim, poručio je Husref Musemić, odnedavno novi šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Tuzla siti.

Borac danas gostuje u Tuzli

Fudbaleri Sarajeva savladali su sinoć tuzlansku Slobodu, sa 2:1, u posljednjem, 19. kolu prvog dijela Premijer lige BiH. Borac je danas gost Tuzla sitija.

Dom penzionera novo žarište u Tuzli

BANJALUKA, TUZLA - Virus korona potvrđen je kod 23 korisnika Doma penzionera u Tuzli, od kojih je pet trenutno hospitalizovano u kovid bolnici Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla.

Tuzlanski vatrogasci spasili mačku, danima bila zaglavljena na drvetu

Nakon dojave građana u Ulici Fride Laufer - Donji Mosnik pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade Tuzla intervenisali su zbog mačke koja je nekoliko dana bila bila zaglavljena na drvetu.

Otvorena izložba Udruženja likovnih umjetnika Tuzlanskog kantona

TUZLA - Tradicionalna selektivna izložba radova članova Udruženja likovnih umjetnika Tuzlanskog kantona otvorena je u utorak naveče u Velikoj galeriji BKC Tuzla.

U Tuzli otvaraju vreće sa glasačkim listićima zbog nepravilnosti

TUZLA - Gradska izborna komisija Tuzla je podnijela Centralnoj izbornoj komisiji BiH zahtjev za otvaranje vreća i pravilno objedinjavanje utvrđenih rezultata za redovna biračka mjesta na kojima birački odbor nije pravilno utvrdio izborne rezultate, što im je i odobreno.

U Tuzli pozvali partije da ustanu u borbu za čistiji vazduh

TUZLA-Građanska inicijativa “Naše pravo je čist zrak” danas je u Tuzli organizovala javno čitanje proglasa u kojem je pozvala kandidatkinje i kandidate i političke partije da pokažu da su na strani građana tako što će se pridružiti borbi protiv, kako kažu, ekološkog nasilja kojem su građani Tuzle izloženi već dugi niz godina.

Pomoć dobila 94 povratnika u TK i RS

TUZLA- Vlada TK potpisala je danas ugovor sa 94 povratnika koji su se vratili na područje Tuzlanskog kantona i Republike Srpske, a povratnici će moći kupiti ono što su zatražili, dok je vrijednost projekta veća od 260.000 KM.

Najčitanije