Tuzla

Migranti na minusu bez krova nad glavom

TUZLA - Više od 100 migranata noć između četvrtka i petka prespavalo je na autobuskoj stanici u Tuzli na izuzetno niskim temperaturama, a nada za migrantski kamp u bivšoj kasrani u Ljubačama je ugašena informacijom Vlade FBiH da je taj prostor neuslovan i da se nalazi pod minama.

"Koraci nade" hrabro koračaju 25 godina

TUZLA - Centar za djecu s višestrukim smetnjama "Koraci nade" obilježio je 25 godina rada i postojanja i jedan je od svijetlih primjera servisa podrške djeci i mladima s invaliditetom. Svojim radom Centar obuhvata djecu i omladinu do 28 godina svih stepeni i kategorija ometenosti i sa cijelog Tuzlanskog kantona.

Migranti osvanuli mokri i bolesni na autobuskoj stanici u Tuzli

TUZLA - Oko 200 migranata noć je provelo spavajući na betonu na autobuskoj stanici u Tuzli, gdje su današnje jutro dočekali pod snijegom, a zbog ekstremnih i nehumanih uslova u kojima borave njihovo zdravstveno stanje se pogoršalo.

Uhapšeni zbog silovanja muškarca, slučaj prijavila supruga žrtve

TUZLA - Pripadnici Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Posavskog kantona u utorak naveče u Odžaku su uhapsili trojicu muškaraca zbog sumnje da su silovali muškarca sa područja Tuzle.

Prekinut koncert Rade Manojlović u Tuzli, uhapšen vlasnik diskoteke

Beriz Kabilović, žestoki momak iz Tuzle, priveden je u petak na otvaranju vlastite diskoteke "Grande Club" u hotelu Tuzla, potvrđeno je iz više izvora.

Noći na betonu sve hladnije za migrante

​TUZLA - Na autobuskoj stanici u Tuzli, gdje borave migranti, situacija je sve teža jer je sve hladnije, a odabrana lokacija za migrantski kamp nije dobila zeleno svjetlo lokalne zajednice.

Iz Udruženja "Vive žene" upozoravaju: Upitan opstanak sigurne kuće u Tuzli

TUZLA - Utočište u sigurnoj kući, koja egzistira u okviru Udruženja "Vive žene" iz Tuzle, u 2019. godini pronašlo je 40 žena i 17 djece koji su bili žrtve nasilničkog ponašanja.

Tuzlaci protiv smještaja migranata u naselju Bukinje i kasarni Ljubače

TUZLA - Stotinjak građana nekoliko tuzlanskih mjesnih zajednica okupilo se danas ispred zgrade Bosanskog kulturnog centra u Tuzli, gdje će biti održana sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona, protiveći se odluci Vlade FBiH i prijedlogu premijera Tuzlanskog kantona Denijala Tulumovića o smještaju migranata u tuzlanskom naselju Bukinje i u kasarni Ljubače.

Sarajevo i Tuzla neće migrante u kasarnama

SARAJEVO, TUZLA, BIHAĆ - Vlada Kantona Sarajeva i Gradsko vijeće Tuzle na današnjim sjednicama usprotivili su se odluci Vlade FBiH o smještanju migranata u kasarne u Blažuju, kod Sarajeva, i Ljubačama, kod Tuzle.

U Tuzli u posljednjih godinu dana 300 razvoda

TUZLA - U Tuzli je u posljednih godinu dana registrovano 300 razvoda braka, a tuzlanski advokat Damir Alić tvrdi da je to poprimilo "epidemijske razmjere".

Najčitanije