Tuzla

Ekipa "Slobode" pobjednik kupa BiH u rukometu

DOBOJ - Rukometaši "Slobode" iz Tuzle pobjednici su Kupa BiH u muškom rukometu.

Pomoć za djecu oboljelu od malignih bolesti u Tuzli

TUZLA- Udruženje porodica i prijatelja djece oboljele i izliječene od leukemije i drugih malignih bolesti „PIPOL“ Tuzla danas je najavilo realizaciju projekta „COWIN- 20GETHER- Pobjedimo posljedice pandemije COVID-19 zajedno“ kroz koji pokušava pomoći oboljeloj djeci i njihovim porodicama, a sve uz podršku EU, UNDP-a i Grada Tuzle.

Reinfekcija koronom zabilježena u Tuzli, ljekari prate pacijenta

TUZLA - Prvi slučaj reinfekcije virusom korona zabilježen je u Tuzlanskom kantonu, a kako je potvđeno za Klix.ba, riječ je o pacijentu koji je po drugi put hospitalizovan u COVID bolnici Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli.

U nesreći stradao pješak

TUZLA - U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se jutros u 6.30 sati dogodila u Čeliću smrtno je strdala jedna osoba, saznaje "Avaz".

Tuzlanski kanton nakon decenija dobiće novi zakon o kulturnoj baštini

TUZLA- Tuzlanski kanton bi nakon više od 30 godina mogao dobiti novi zakon o zaštiti kulturne baštine čiji je nacrt usvojen na današnjoj sjednici Kantonalne vlade.

Glumci predstave "Pijana noć 1918": Nesvakidašnji uspjeh za pozorište

TUZLA - S obzirom na veliki rad i trud koji su uloženi u stvaranje predstave koja ima ogroman broj ljudi kako na sceni, tako i iza scene, jako smo sretni što je žiri najstarijeg festivala profesionalnih pozorišta u BiH prepoznao taj trud, ali i kvalitet predstave, te nas nagradio sa čak šest nagrada, rekao je Mirza Ćatibušić, direktor Narodnog pozorišta Tuzla.

Otvoren sajam „Medena Tuzla“

TUZLA- Ova godina jedna je od najlošijih za proizvodnju meda te su cijene veće nego inače, poručili su danas pčelari na dvodnevnom 15. Međunarodnom sajmu pčelarstva „Medena Tuzla“.

Preminula istaknuta novinarka iz Tuzle Amra Odobašić

TUZLA - Istaknuta tuzlanska novinarka i stručnjakinja za odnose s medijima Amra Odobašić sinoć je izgubila bitku za život nakon dugogodišnje borbe sa teškom bolesti.

Tijelo nepoznate osobe pronađeno u prtljažniku autobusa

TUZLA - Tijelo nepoznate muške osobe pronađeno je u srijedu oko 13 časova u prtljažniku autobusa sa područja Tuzlanskog kantona, potvrđeno je "Nezavisnim".

Tuzlanski kanton nudi Iranu piletinu i koks, Iran njima datule i agrume

TUZLA – Tuzlanski kanton Iranu može ponuditi piletinu, proizvode iz drvne i elektro industrije, te koks. S druge strane, za ovaj kanton zanimljiv je uvoz hurmi, odnosno, agruma i proizvoda od njih koje proizvodi Iran.

Najčitanije