Tuzla

Tuzlaci oslobođeni plaćanja komunalne naknade

TUZLA - Vijećnici Gradskog vijeća Tuzle na vanrednoj elektronskoj sjednici usvojili su rebalans budžeta. Više od dva miliona konvertibilnih maraka izdvojeno je za sprečavanje širenja i sanaciju posljedica pandemije virusa korona. Između ostalog, Tuzlaci su oslobođeni i plaćanja komunalne naknade.

Zatvoreno odjeljenje Klinike za dječije bolesti u Tuzli zbog virusa korona

TUZLA - Jedno odjeljenje Klinike za dječije bolesti Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli je zatvoreno nakon što je zaraza koronavirusom potvrđena kod medicinske sestre.

Klinika za kožne bolesti u Tuzli zatvorena, dvije radnice pozitivne na virus

TUZLA - Klinika za kožne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli zatvorena je nakon što je kod dvije radnice potvrđen virus korona.

Deveta žrtva virusa korona u BiH

SARAJEVO - U Tuzli je danas preminula žena (73) koja je bila zaražena virusom korona, potvrđeno je iz Kriznog štaba Tuzlanskog kantona.

Više od 100 zdravstvenih radnika UKC Tuzla u izolaciji

TUZLA - Između 100 i 120 zdravstvenih radnika iz Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) u Tuzli trenutno je u izolaciji zbog bliskih kontakata sa zaposlenicima Medicinskog instituta Bayer.

Tuzlaci na ulicu više ne smiju izlaziti bez maske i rukavica

TUZLA - Prvi slučajevi zaraze virusom korona doveli su do pooštravanja higijensko-epidemioloških mjera za građane Tuzlanskog kantona. Nova naredba Kantonalnog kriznog štaba civilne zaštite odnosi se na to da građani na ulicu više ne smiju izlaziti bez maske i rukavica.

Obustavljaju se svi letovi sa tuzlanskog aerodroma do 30. aprila

TUZLA - Avio-kompanija "Viz er" obustaviće sve letove iz i prema aerodromu u Tuzli do 30. aprila zbog širenja virusa korona, saopšteno je iz ove avio-kompanije.

Tijelo muškarca pronađeno u automobilu u Tuzli

TUZLA - Šezdesetčetvorogodišnji muškarac pronađen je mrtav u automobilu koji se nalazio između dvije kolovozne trake u Tuzli, rekla je danas portparol Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Tuzlanskog kantona Amra Kapidžić.

Vlada Tuzlanskog kantona odustaje od kupovine auta

TUZLA - Vlada Tuzlanskog kantona pružiće podršku Programu aktivnosti Vlade FBiH za stabilizaciju privrede i saniranje posljedica pandemije virusa korona te odustaje od nabavke automobila za budžetske korisnike, osim MUP-a.

U UKC Tuzla u funkciji trijažni punkt

TUZLA - Po naredbi Kantonalne uprave Civilne zaštite i Kantonalnog štaba ispred Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla postavljen je šator namijenjen za trijažu svih pacijenata koji dolaze u ovu ustanovu.

Najčitanije