Tuzla

Stotine volontera čistile Tuzlu od smeća

TUZLA- Akcija pod nazivom „Tuzla čisti“ u sklopu projekta čišćenja ilegalnih deponija otpada “Let's do it – Očistimo zemlju za jedan dan” danas je održana u gradu soli uz brojne učesnike.

Počela izgradnja nove muzičke škole u Tuzli

TUZLA - Osnovna i Srednja muzička škola "Čestmir Mirko Dušek" u Tuzli dobit će novu namjensku zgradu, čija je izgradnja počela ove sedmice. To će biti veliko olakšanje za učenike i profesore koji trenutno nastavu izvode u drugom školskom objektu.

Direktori firme "Kula" osumnjičeni za utaju osam miliona KM

TUZLA - Potvrđena je optužnica protiv Munevera Novalića (64) i Mirsada Novalića (60) iz Gradačca koja ih tereti da su, prvi kao suvlasnik, a drugi kao većinski vlasnik u Industriji modne konfekcije "Kula" Gradačac, u toj firmi izbjegli plaćanje doprinosa i poreza na dohodak u ukupnom iznosu od oko 8,2 miliona KM.

Detalji nesreće kod Tuzle: Golfom starim 40 godina udario u zid kuće i poginuo

TUZLA - U Čaklovićima kod Tuzle u srijedu naveče poginuo je 68-godišnjak Vlado M. nakon što je autom udario u kuću.

Golf sletio s puta, vozač poginuo

TUZLA - Vozač automobila golf dva čiji su inicijali V.M. (68) iz Tuzle poginuo je u saobraćajnoj nesreći u tuzlanskom naselju Donji Čaklovići, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Novim zakonom do boljeg stanja u kulturi u TK

TUZLA- Vlada Tuzlanskog kantona na današnjoj sjednici je utvrdila nacrt Zakona o kulturi kojim se nastoji jasno i precizno definisati djelatnosti kulture u skladu sa potrebama sadašnjeg vremena i u skladu sa rješenjima koja u oblasti kulture egzistiraju u okruženju.

U Tuzli ukrao cigarete pa pobjegao

TUZLA - U centru Tuzle juče je na adresi Trgovačka 17, izvršeno krivično djelo krađe. Muškarac čiji identitet još uvijek nije poznat ušetao je u prodavnicu “Citypoint” koja se nalazi u strogom centru Tuzle.

Rudari će ručno utovarati ugalj samo da krene proizvodnja

TUZLA - Sindikat radnika Rudnika Dubrave uputio je zahtjev "Elektroprivredi BiH" i Rudniku Kreka za ponovno pokretanje proizvodnje uglja na Dubravama, a kako su istakli, spremni su ga ručno utovarati kako bi zaštitili radna mjesta i egzistenciju.

Zasad neće slati radnike Rudnika Kreka na čekanje

TUZLA - Sindikati radnika Kreke i Samostalni sindikat rudnika FBiH danas su u Tuzli održali sastanak sa direktorom Rudnika Kreka i dogovorena je samo jedna stvar, a to je da nema više pravljenja spiskova radnika za slanje na čekanje do okončanja sudskog postupka.

Ni traga rješenju problema vodosnabdijevanja: Bez vode odrasta i šestoro djece

TUZLA - Grad Tuzla još nije pronašao rješenje problema vodosnabdijevanja stanovnika u kolektivnom naselju Mihatovići koji nisu stambeno zbrinuti, centar je formalno zatvoren, a više od sedam mjeseci 15 porodica, među njima i djeca, živi bez vode koristeći samo jednu česmu.

Najčitanije