Tuzla

Ljekari se i dalje bore za život mladića povrijeđenog u stravičnoj nesreći

TUZLA - Tuzlanski ljekari i dalje se bore za život 19-godišnjeg Anela Arnautovića koji je zadobio teške povrede u jučerašnjoj saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Tuzla-Orašje, nedaleko od Tinje.

Oglasio se mladić kog su "otele" dvije djevojke: Neću se vraćati kući nikad

Nakon što se porodica Elvedina Hamzića iz Živinica, kod Tuzle, oglasila na Facebooku povodom njegovog nestanka, jer su ga, kako su tvrdili, otele dvije djevojke, njegovi drugovi su objavili da su stupili u kontakt s njim.

Protest u Tuzli zbog zagađenog vazduha

TUZLA - U Tuzli je u srijedu oko 200 građana protestovalo zbog prekomjernog zagađenja vazduha, sa skupa su upućeni jasni zahtjevi nadležnima i poručeno je da će, ukoliko se stanje ne promijeni, ponovo izaći na ulicu.

Zagađenje vazduha okidač za rak pluća

TUZLA - Klinika za plućne bolesti Tuzla zbog enormnog zagađenja vazduha bilježi porast broja oboljelih od plućnih bolesti, kao i porast broja oboljelih od karcinoma pluća.

Poslije stanice migranti konačno na toplom

​TUZLA - U motel "Man" u Mihatovićima, kod Tuzle, smješteno je trenutno 25 migranata, dok ih više od 100 i dalje boravi na autobuskoj i željezničkoj stanici. Prioritet u sklanjanju s ulice imaju maloljetni i bolesni.

Pijan sletio u kanal, dvije osobe teško povrijeđene

Dvije osobe teško su povrijeđene u saobraćajnoj nezgodi koja se jutros iza šest sati dogodila u mjestu Babajići kod Kalesije.

Odblokirano izdavanje lijekova na recept

TUZLA - Komora magistara farmacije TK u petak je sa Vladom TK uspjela postići dogovor koji je otkočio dvodnevnu blokadu izdavanja lijekova na recepte sa esencijalne liste.

Tuzlak teško povrijeđen u slijetanju seata

TUZLA - Tuzlak D.D. (34) teško je povrijeđen u saobraćajnoj nezgodi u tuzlanskom naselju Ljepunice, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Apoteke u Tuzli ne izdaju lijekove na recepte

TUZLA - Komora magistara farmacije Tuzlanskog kantona, Komora magistara FBiH te 55 javnih i privatnih apoteka u TK obavijestili su javnost da od 1. januara ne izdaju lijekove na recepte sa esencijalne liste jer apoteke nisu potpisale novi ugovor sa Zavodom zdravstvenog osiguranja (ZZO) TK.

Migranti s betona žele put Evrope

TUZLA - Humanitarna organizacija "Pomozi.ba" danas je intenzivno radila na pripremi smještaja za migrante i izbjeglice u motelu "Man" u Tuzli, bila su obezbijeđena 62 kreveta, a u planu je što prije omogućiti smještaj i do 100 osoba. Prema informacijama s terena, prvi migranti će biti smješteni krajem ove ili početkom iduće sedmice.

Najčitanije