Tuzla

Rustemović: Radujem se dolasku u Tuzla siti

Fudbaler Edin Rustemović novi je član Tuzla sitija, saopšteno je danas iz tuzlanskog kluba s kojim je potpisao jednogodišnji ugovor s mogućnošću produženja.

Struka protiv otvaranja javnih kupališta

TUZLA - Na području TK danas je zabilježeno novih 38 na koronu pozitivnih osoba, te je broj aktivno zaraženih u ovom kantonu prešao je 400.

Poruka građanima iz Tuzle: Probajte u Austriji ući u metro bez maske

TUZLA - Na području Tuzlanskog kantona u posljednja 24 sata zabilježeno je novih 18 slučajeva zaraze virusom korona što pokazuje da ovaj kanton bilježi porast broja zaraženih.

Narodno pozorište Tuzla svijetla tačka kulture

TUZLA - Narodno pozorište Tuzla je 2019. godinu obilježilo vrlo bogatim sadržajem aktivnosti, rečeno je nakon današnje sjednice Vlade Tuzlanskog kantona, na kojoj je prihvaćen i pohvaljen rad ove kulturne ustanove čiji je Vlada suosnivač.

Sletio sa puta: Teško povrijeđen motociklista iz Tuzle

TUZLA - Muškarac čiji su inicijali H.Dž. iz Tuzle teško je povrijeđen kada je motociklom sletio sa lokalnog puta u tuzlanskom naselju Plane, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Panonska jezera otvaraju kapije

TUZLA- Panonska jezera svoje kapije otvaraju sutra uz sve mjere prevencije, najavili su iz JKP „Pannonica“ Tuzla.

Poplava im ponovo uništila imovinu, mještani saniraju štetu

TUZLA, ŽIVINICE - Prije šest godina nam je bilo sve uništeno u poplavi pa su mi humanitarnim sredstvima obnovili kupatilo i hodnik. Sad opet poplave. Mora se skloniti ovo smeće i blato, ako ima ko da pomogne, rekao nam je danas Ismet Ramić, mještanin naselja Đurđevik u Živinicama.

U Tuzli proglašeno stanje prirodne nesreće

TUZLA - Na prijedlog Gradskog štaba civilne zaštite, gradonačelnik Grada Tuzle Jasmin Imamović je donio Odluku o proglašenju stanja prirodne nesreće zbog opasnosti od poplava i klizišta na području grada Tuzle.

Teretni voz udario u auto, dvije osobe povrijeđene

TUZLA - Teretni voz udario je u automobil na pružnom prelazu Plane kod Tuzle i tom prilikom povrijeđene su dvije osobe, od kojih jedna teže, rečeno je u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Tuzlanskog kantona.

U Tuzlanskom kantonu 12 novih slučajeva virusa korona

TUZLA - Dvanaeset novih slučajeva virusa korona potvrđeno je u Tuzlanskom kantonu, podaci su Kriznog štaba kantonalnog Ministarstva zdravlja.

Najčitanije