Tuzla

"Ježeva kućica" i "Bosanska kraljica" na sceni Teatra kabare Tuzla

Repertoarski program ‘’Subotom u Teatar kabare Tuzla’’ nastaviće se izvođenjem predstave za djecu "Ježeva kućica" Branka Ćopića u 12 sati i predstavom "Bosanska kraljica" autorke Marice Petrović koja će se odigrati s početkom u 19:30 na sceni Teatra kabare Tuzla 24. novembra.

Drvenom kašikom se kuva, a ne tuku djeca

TUZLA - Povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad djecom "Budi muško klub" Udruženja "Zemlja djece u BiH" danas je organizovao uličnu kampanju pod nazivom "Iza zatvorenih vrata - Digni ruku protiv nasilja nad djecom" u Tuzli.

Optuženi pokušao da se zapali tokom izricanja presude

TUZLA - U sudnici Kantonalnog suda u Tuzli tokom izricanja presude u krivičnom predmetu protiv optuženog Mrkonjić Fikreta odvijala se prava drama.

Maloljetnica iz Tuzle prerezala sebi vene

TUZLA - Mlađa ženska osoba noćas je pokušala izvršiti samoubistvo prerezavši sebi vene u stubištu zgrade u Tuzli.

Tuzla: Osnovna škola ‘Mejdan’ privremeno zatvorena

TUZLA - Zbog prisustva viroze usljed koje se određen broj učenika obratio ljekarima, Osnovna škola ˝Mejdan˝ u Tuzli u ponedjeljak je zatvorena, a u saopštenju iz ove ustanove objavljenom na društvenim mrežama navodi se da će se izvršiti dezinfekcija i deratizacija kako bi se spriječilo da se virus dalje širi. Učenici koji su se obratili ljekarima žalili su se na povišenu tjelesnu temperaturu, povraćanje i dijareju.

U sudaru dva pasata povrijeđene četiri osobe

TUZLA - Četiri osobe povrijeđene su u sudaru dva automobila pasat u Tuzli, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Novi šok za Željezničar, Tuzlaci odnijeli bodove sa Grbavice

Fudbaleri Željezničara priredili su novi šok navijačima na Grbavici nakon što su poraženi od ekipe Tuzla City sa 3:2 u posljednjoj utakmici 17. kola Premijer lige.

Osam migranata pronađeno u vozu na liniji Tuzla-Doboj

DOBOJ - U putničkom vozu na liniji Tuzla-Doboj pronađeno je osam migranata i oni su napustili područje Policijske uprave Doboj, saopšteno je iz te uprave.

Zagađena Tuzla nije podržala zlatni izum inovatora Fikreta Alića za čistiji vazduh

TUZLA - Tuzlanski inovator Fikret Alić dobio je srebrnu medalju za svoj izum nanoferomagnetični fluidni filter na 70. Međunarodnoj izložbi inovacija u Nirnbergu, a za ovu inovaciju od marta ove godine pa do danas osvojio je čak osam zlatnih medalja, jednu srebrnu i jednu bronzanu.

Blokovi 5 i 6 TE Tuzla bez ekološke dozvole

Ove sedmice je okončana višegodišnja javna rasprava o zahtjevu za okolinsku dozvolu za odsumporavanje blokova 5 i 6 TE Tuzla na okolinski prihvatljiv način.

Najčitanije