Tuzlanski kanton

HDZ: U novoj Vladi TK nema Hrvata

TUZLA - Opštinski odbor Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Tuzla smatra da je imenovanjem Vlade Tuzlanskog kantona nastavljeno kršenje konstitutivnosti naroda, jer u novom sazivu nema nijednog ministra iz reda hrvatskog naroda.

Danijel Tulumović novi premijer Tuzlanskog kantona

TUZLA - Danijel Tulumović (SDA) novi je premijer Tuzlanskog kantona, rekao je danas predsjednik Skupštine ovog kantona Žarko Vujović.

Nepogode dokusurile proljećne usjeve

TUZLA - Poljoprivrednicima u Tuzlanskom kantonu, usljed nepovoljnih vremenskih uslova, proljetni usjevi su dobrim dijelom propali, a šteta je ogromna.

U pretresima na području TK pronađeno oružje, municija, droga, čamac

TUZLA - Protiv pet lica sa područja Tuzlanskog kantona tuzlanskom Kantonalnom tužilaštvu biće podnesen izvještaj zbog sumnje da su počinili krivična djela iz oblasti narkotičkih sredstava, nedozvoljenog držanja oružja i municije i imovinskih delikata, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

U pretresima u Tuzlanskom kantonu pronađeno oružje, municija i droga

TUZLA - U pretresu na osam lokacija na području Tuzlanskog kantona pronađeno je oružje, municija i droga, a protiv osam lica biće podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu.

Poplave u Tuzlanskom kantonu, u Lukavcu stanje prirodne nepogode

TUZLA - Uslijed obilnih kišnih padavina na području Tuzlanskog kantona došlo je do izlijevanja nekoliko rijeka, a najkritičnije je u Lukavcu gdje je oštećen i most.

Primjena Zakona o stečaju u TK: Radnici ostali kratkih rukava

TUZLA - Novi Zakon o stečaju ne primjenjuju se samo u Tuzlanskom kantonu, kazali su danas članovi Sindikata solidarnosti.

Droga vrijedna pola miliona KM pronađena u audiju, vozač pobjegao

TUZLA - U pretresu automobila audi 8 pronađeno je oko 70 kilograma skanka, tržišne vrijednosti oko 500.000 KM, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Tuzlanskog kantona.

Na područku TK pronađeno oružje, municija i droga, uhapšeno 15 lica

TUZLA - Na području Tuzlanskog kantona uhapšeno je 15 lica zbog sumnje da su počinili krivična djela nedozvoljeno držanje oružja, posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, nasilničko ponašanje i krađe, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Tuzlanskog kantona.

Pokrenuta inicijativa za smjenu Vlade TK

Predsjednik Kluba poslanika Demokratske fronte (DF) u Skupštini Tuzlanskog kantona Mahir Mešalić pokrenuo je inicijativu za sazivanje hitne sjednice ovog zakonodavnog tijela, a na kojoj bi se raspravljalo o smjeni Kantonalne vlade.

Najčitanije