Tuzlanski kanton

Povrijeđene četiri osobe, među njima sedamnaestogodišnjak

TUZLA - Četiri osobe, od kojih je jedna maloljetna, povrijeđene su prilikom slijetanja vozila sa magistralnog puta u Bjelavama kod Srebrenika, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Tuzlanski kanton: Javna preduzeća u raljama politike

TUZLA - Javna preduzeća u Tuzlanskom kantonu karakteriše nedostatak transparentnosti u poslovanju, nepostojanje odgovornosti za rezultate rada, nedostatak kontrole nad njihovim radom te uticaj političkih stranaka na zapošljavanje, pokazali su rezultati istraživanja Centara civilnih inicijativa (CCI) predstavljeni danas u Tuzli.

Tuzlanski kanton: Izvoz otrovnog otpada i spaljivanje koštali bi četiri miliona

TUZLA - Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona traži pomoć od viših nivoa vlasti, kao i od evropskih organizacija za izmještanje otrovnog otpada iz industrijske zone fabrike HAK.

Prihodi se lani smanjili za 5,2 odsto u Tuzlanskom kantonu

TUZLA - Analiza privrednih kretanja u Tuzlanskom kantonu u 2020. godini je dokument koji je danas predstavila Kantonalna privredna komora Tuzla, a koji je detaljno pokazao da je privreda ovog kantona u velikim problemima zbog pandemije te da će oporavak biti dug.

"Građani zaštićeni svakog trena"

TUZLA - Građani Tuzlanskog kantona mogu računati na dobro opremljenu, uvježbanu, educiranu i profesionalnu policiju koja će svakog trena štititi njih i njihovu ličnu imovinu, poručeno je s obilježavanja Dana policije Tuzlanskog kantona u Tuzli.

U Tuzlanskom kantonu za 24 sata devet saobraćajnih nezgoda

TUZLA - Četiri osobe povrijeđene su u devet saobraćajnih nezgoda koje su se dogodile na području Tuzlanskog kantona u protekla 24 časa, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova ovog kantona.

Vlada TK nakon 100 dana: "Pravimo bolne promjene"

TUZLA - Vlada Tuzlanskog kantona na čelu s Kadrijom Hodžićem danas je obilježila 100 dana rada i napravila presjek dosadašnjih aktivnosti.

Tužilaštvo odlučilo: U TK nije bilo napada na Ustav FBiH

TUZLA - Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona danas je saopštilo da neće provoditi istragu protiv sedam zastupnika u Skupštini Tuzlanskog kantona iz različitih političkih stranaka i predsjednika SDP-a BiH za krivično djelo napad na ustavni poredak FBiH i osnivanje udruženja ili nabavljanje sredstava za učinjenje krivičnih djela protiv ustavnog poretka FBiH.

Kadrija Hodžić na čelu Vlade Tuzlanskog kantona

TUZLA - Tuzlanski kanton zvanično je dobio novog premijera i nove ministre, pa će tako na čelu Vlade TK naredne dvije godine biti Kadrija Hodžić.

Vlada Tuzlanskog kantona dala ostavku

TUZLA - Predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona Žarko Vujović i potpredsjednik Boris Krešić podnijeli su neopozive ostavke, a nakon njih su to učinili i premijer Denijal Tulumović i ministri.

Najčitanije