Tuzlanski kanton

U Tuzlanskom kantonu povećan priliv ilegalnih migranata od 16. maja

TUZLA - Intenzitet dolaska ilegalnih migranata na područje Tuzlanskog kantona od 16. maja ponovo se pojačava, navedeno je u informaciji o aktuelnoj situaciji u vezi sa migrantima, koji je danas prihvatila Vlada Tuzlanskog kantona.

Tuzlanskom kantonu više od sedam miliona KM za podsticaje

TUZLA - Za poticaj poljoprivredi u Tuzlanskom kantonu predviđeno je više od sedam miliona KM, što je duplo više sredstava nego protekle godine.

Poruka građanima iz Tuzle: Probajte u Austriji ući u metro bez maske

TUZLA - Na području Tuzlanskog kantona u posljednja 24 sata zabilježeno je novih 18 slučajeva zaraze virusom korona što pokazuje da ovaj kanton bilježi porast broja zaraženih.

Rekordan broj inficiranih u Tuzlanskom kantonu

TUZLA - U posljednja 24 sata u Tuzlanskom kantonu je testirano 311 osoba, a evidentirano je čak 47 novozaraženih osoba korona virusom, tako da je sada aktivno zaraženih 398, potvrdili su iz Kriznog štaba ministarstva zdravstva TK-a.

Muškarac iz Lukavca umro od virusa korona

LUKAVAC - Muškarac starije životne dobi sa područja Opštine Lukavac nova je žrtva korona virusa u Tuzlanskom kantonu.

Kritično u TK, u Kladnju proglašeno stanje prirodne nesreće

TUZLA - Zbog poplava na području Tuzlanskog kantona obustavljen je saobraćaj na magistralnim putevima Tuzla – Sarajevo i Tuzla – Orašje. U opasnosti je i magistralna putna komunikacija Tuzla – Doboj i ukoliko dođe do njenog plavljenja i zatvaranja iz Tuzle će se moći putovati samo u pravcima Bijeljine i Zvornika.

Poplave u Tuzlanskom kantonu

TUZLA - Stalne kišne padavine na području Tuzlanskog kantona podigle su nivo vodotoka do kritičnih tačaka, a u nekoliko mjesnih zajednica zabilježeno je izlijevanje bujičnih voda.

Još jedna osoba zaražena koronom preminula u UKC-u Tuzla, 21 novi slučaj

TUZLA - Muškarac srednje životne dobi iz Živinica kod kojeg je potvrđena zaraza virusom korona preminuo je u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli. Uz novi smrtni slučaj u Tuzlanskom kantonu infekcija SARS-CoV-2 virusom potvrđena je kod još 21 osobe.

Čolić: Tuzlanski kanton postaje sve ozbiljnije žarište

TUZLA - Tuzlanski kanton postaje sve ozbiljnije žarište virusa korona i ukoliko građani ne budu poštovali mjere, ovaj kanton bi mogao doživjeti scenarije epidemije kao Španija i Italija, izjavila je ministarka zdravstva TK Dajana Čolić.

Ministarka zdravstva TK za "Nezavisne": Opuštanje vratilo virus

Nezahvalno je vršiti bilo kakva predviđenja ili pretpostavke. Ono što jeste sigurno je da sve dok imamo pojavu novih pozitivnih slučajeva koji imaju nove kontakte može se očekivati da će doći do pogoršanja epidemiološke situacije, rekla je Dajana Čolić, ministarka zdravstva Tuzlanskog kantona, u intervjuu za "Nezavisne novine".

Najčitanije