Tuzlanski kanton

Tužilaštvo odlučilo: U TK nije bilo napada na Ustav FBiH

TUZLA - Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona danas je saopštilo da neće provoditi istragu protiv sedam zastupnika u Skupštini Tuzlanskog kantona iz različitih političkih stranaka i predsjednika SDP-a BiH za krivično djelo napad na ustavni poredak FBiH i osnivanje udruženja ili nabavljanje sredstava za učinjenje krivičnih djela protiv ustavnog poretka FBiH.

Kadrija Hodžić na čelu Vlade Tuzlanskog kantona

TUZLA - Tuzlanski kanton zvanično je dobio novog premijera i nove ministre, pa će tako na čelu Vlade TK naredne dvije godine biti Kadrija Hodžić.

Vlada Tuzlanskog kantona dala ostavku

TUZLA - Predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona Žarko Vujović i potpredsjednik Boris Krešić podnijeli su neopozive ostavke, a nakon njih su to učinili i premijer Denijal Tulumović i ministri.

Zbog problema u Tuzlanskom kantonu reagovao i Incko

TUZLA - Kolegij Skupštine TK bit će održan u srijedu i na njemu će biti zakazan termin za sjednicu Skupštine Tuzlanskog kantona, koja je u novu godinu ušla sa brojnim problemima zbog kojih je na kraju reagovao i OHR i visoki predstavnik Valentin Incko.

Tuzlanski kanton nudi Iranu piletinu i koks, Iran njima datule i agrume

TUZLA – Tuzlanski kanton Iranu može ponuditi piletinu, proizvode iz drvne i elektro industrije, te koks. S druge strane, za ovaj kanton zanimljiv je uvoz hurmi, odnosno, agruma i proizvoda od njih koje proizvodi Iran.

U Tuzlanskom kantonu 26 novozaraženih, preminuo muškarac iz Sapne

TUZLA - Na području Tuzlanskog kantona u posljednja 24 časa testirano je 211 osoba, od kojih je 26 novozaraženih virusom korona, podaci su Kriznog štaba kantonalnog Ministarstva zdravlja.

U Tuzlanskom kantonu povećan priliv ilegalnih migranata od 16. maja

TUZLA - Intenzitet dolaska ilegalnih migranata na područje Tuzlanskog kantona od 16. maja ponovo se pojačava, navedeno je u informaciji o aktuelnoj situaciji u vezi sa migrantima, koji je danas prihvatila Vlada Tuzlanskog kantona.

Tuzlanskom kantonu više od sedam miliona KM za podsticaje

TUZLA - Za poticaj poljoprivredi u Tuzlanskom kantonu predviđeno je više od sedam miliona KM, što je duplo više sredstava nego protekle godine.

Poruka građanima iz Tuzle: Probajte u Austriji ući u metro bez maske

TUZLA - Na području Tuzlanskog kantona u posljednja 24 sata zabilježeno je novih 18 slučajeva zaraze virusom korona što pokazuje da ovaj kanton bilježi porast broja zaraženih.

Rekordan broj inficiranih u Tuzlanskom kantonu

TUZLA - U posljednja 24 sata u Tuzlanskom kantonu je testirano 311 osoba, a evidentirano je čak 47 novozaraženih osoba korona virusom, tako da je sada aktivno zaraženih 398, potvrdili su iz Kriznog štaba ministarstva zdravstva TK-a.

Najčitanije