Tuzlanski kanton

Odbor: Vlada TK finansira povratak više Bošnjaka, nego Srba

TUZLA - Vlada Tuzlanskog kantona odlukom da budžetskim sredstvima podrži povratak 30 prognanih Bošnjaka i samo dvoje Srba na posredan način poručuje Srbima da nemaju šta da traže ni u Tuzli, ni u ovom kantonu, ističu iz Odbora za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH (FBiH).

Pronađeni municija i droga u Tuzlanskom kantonu

TUZLA - Policija će protiv sedam lica sa područja Tuzlanskog kantona podnijeti nadležnom tužilaštvu izvještaj zbog sumnje da su počinila krivična djela posjedovanje droge, municije, falsifikovanje isprave i krađe.

Struka upozorava na nove zemljotrese

TUZLA - Na području opštine Lukavac, blizu naselja Puračić, u petak nešto poslije tri sata, dogodio se novi zemljotres jačine 2,6 stepeni po Rihterovoj skali.

Skupština TK imenovala Amira Kulaglića: S biroa u ministarsku fotelju

TUZLA - Amir Kulaglić je novi ministar za boračka pitanja Tuzlanskog kantona, potvrdila je danas Skupština TK

Pomama za zanatlijama iz propalih firmi s područja Tuzlanskog kantona

TUZLA - Poslodavci s područja Tuzlanskog kantona počeli su tražiti radnu snagu preko Sindikata solidarnosti Tuzla, koji okuplja radnike uništenih firmi, a najveća pomama je za variocima i bravarima, jer su upravo stručnjaci iz te oblasti masovno napustili BiH.

HDZ: U novoj Vladi TK nema Hrvata

TUZLA - Opštinski odbor Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Tuzla smatra da je imenovanjem Vlade Tuzlanskog kantona nastavljeno kršenje konstitutivnosti naroda, jer u novom sazivu nema nijednog ministra iz reda hrvatskog naroda.

Danijel Tulumović novi premijer Tuzlanskog kantona

TUZLA - Danijel Tulumović (SDA) novi je premijer Tuzlanskog kantona, rekao je danas predsjednik Skupštine ovog kantona Žarko Vujović.

Nepogode dokusurile proljećne usjeve

TUZLA - Poljoprivrednicima u Tuzlanskom kantonu, usljed nepovoljnih vremenskih uslova, proljetni usjevi su dobrim dijelom propali, a šteta je ogromna.

U pretresima na području TK pronađeno oružje, municija, droga, čamac

TUZLA - Protiv pet lica sa područja Tuzlanskog kantona tuzlanskom Kantonalnom tužilaštvu biće podnesen izvještaj zbog sumnje da su počinili krivična djela iz oblasti narkotičkih sredstava, nedozvoljenog držanja oružja i municije i imovinskih delikata, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

U pretresima u Tuzlanskom kantonu pronađeno oružje, municija i droga

TUZLA - U pretresu na osam lokacija na području Tuzlanskog kantona pronađeno je oružje, municija i droga, a protiv osam lica biće podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu.

Najčitanije