Tvornica

Gašenje tvornice Nissana će kompaniju koštati više od milijardu evra

Taman kad se moglo pomisliti da su hiljade radnih mjesta u španskim pogonima Nissana sigurne, stigla je pandemija i kriza iza nje. A u takvim situacijama nema milosti pa Nissan u svojim poslovnim planovima za idućih nekoliko godina ne ostavlja mjesto za tvornicu u Barseloni.

Vatra progutala 30 godina rada i odricanja

BOSANSKA KRUPA - Tvornica za proizvodnju peleta "Smrča" u Bosanskoj Krupi u potpunosti je uništena u požaru koji je zahvatio taj proizvodni pogon u noći između proteklog petka i subote, a procijenjena preliminarna šteta je višemilionska.

Sarajevski kiseljak gradi novu tvornicu u Kreševu

Sarajevski kiseljak je otpočeo svoju najveću stratešku investiciju - gradnju nove tvornice na području Kreševa.

"Pletu" kablove za svjetske elektronske divove

​SANSKI MOST - Proizvodnja u tvornici HIK SM u Sanskom Mostu, gdje se proizvode električni kablovi za svjetsko tržište, započela je u aprilu, a na tržište u Njemačkoj već su izvezli pet punih šlepera vlastitih proizvoda.

Turci zainteresovani za kupovinu "Bire"

BIHAĆ - Privrednici iz Turske, koji su proteklog vikenda posjetili Unsko-sanski kanton, pokazali su zainteresovanost za kupovinu tvornice za proizvodnju rashladnih uređaja "Bira" u Bihaću, potvrdio je Nihad Šušnjar, predsjednik Privredne komore USK.

Bivši radnici TTU-a tužiće i kantonalnu i federalnu vladu

BANJALUKA - Bivši radnici Tvornice transportnih uređaja (TTU) u Tuzli i danas su se okupili ispred fabrike i poručili da će podnijeti tužbu protiv kantonalne i federalne vlade zbog, kako su rekli, nepoštivanja Zakona o stečaju, ali i neisplaćenih potraživanja.

Najčitanije