Tvrđava

Muzičke zvijezde u projektu "Lajf strim" sa Petrovaradinske tvrđave

NOVI SAD - Projekat "Lajf strim", koji organizuju "Egzit" festival i Svjetski program za hranu UN, okupiće velika svjetska i regionalna muzička imena, koja će od 3. do 6. septembra nastupiti na Petrovaradinskoj tvrđavi za milionsku publiku onlajn.

Kamengradska tvrđava kraj Sanskog Mosta svjedoči o bogatoj prošlosti

Smještena na vrhu strme kamene litice, srednjovjekovna tvrđava u blizini sela Kamengrad, nadomak Sanskog Mosta, vijekovima je bila predstraža najprije Ugarskog, a potom i Turskog carstva.

B-52 na nebu do 2097. godine?

Strateški bombarderi B-52 i dalje su važan dio američkog vazduhoplovstva, uprkos tome što je prvi poletio još davne 1952. godine. Pentagon planira da ih koristi barem do 2040-ih, ali kompanija "Dženeral elektrik" smatra da može da "stratosferskim tvrđavama" produži život do 2097. godine.

Stari grad Bjelaj: Tvrđava nad kojom šapuću vjetrovi

BOSANSKI PETROVAC - Na širem području opštine Bosanski Petrovac postoje brojni spomenici materijalne kulture koji svjedoče o dugom kontinuitetu života na ovom podneblju.

Marija Šerifović Banjalučanima priredila još jedno veče za pamćenje

​Nekoliko hiljada ljudi ponovo je uživalo u subotu naveče u solističkoj magiji Marije Šerifović u prekrasnom ambijentu tvrđave Kastel.

Dobojska tvrđava Gradina turistima nudi samo lijep pogled

DOBOJ - Osim zanimljivog pogleda, tvrđava Gradina, simbol grada, ni ovog ljeta ništa drugo nije ponudila turistima, iako je posjetiocima često prva destinacija na koju se zapute kada dođu u Doboj.

Kosovska zastava na srpskoj tvrđavi u Novom Brdu

​Kosovske centralne institucije istakle su kosovsku zastavu na srednjovekovnoj srpskoj tvrđavi u blizini Novog Brda.

Kotorani "podigli" tvrđavu iz 1850.

​DOBOJ - Skoro 170 godina nakon što su nadmudrili Omer-pašu Latasa i natjerali ga da umjesto petkom džumu klanja utorkom, mještani Kotorskog raseljeni u 24 zemlje svijeta su u svom selu podigli repliku turske tvrđave, ispred koje su po deseti put krenuli u "Baška pohod", sedam kilometara dugu šetnju mahalama.

Požar na Petrovaradinskoj tvrđavi

NOVI SAD - U napuštenom vojnom magacinu na Petrovaradinskoj tvrđavi izbio je veliki požar.

Problem spornih objekata na dobojskoj tvrđavi: Od bespravne gradnje niklo partijsko prepucavanje

DOBOJ - Problem bespravno izgrađenih objekata na dobojskoj tvrđavi Gradina i njihovo rušenje pretvorilo se u partijsko prepucavanje, u kojem se nelegalna gradnja pokušava, kažu upućeni, sakriti iza navodnog političkog obračuna.

Najčitanije