Twitter

Twitter: Tramp više nikada na našoj društvenoj mreži

VAŠINGTON - Bivši predsjednik SAD Donald Tramp više nikada neće moći da ima Twitter nalog, saopštio je Ned Segal, finansijski direktor ove društvene mreže.

"Ptičica na straži" lovi lažne vijesti

Društvena mreža "Twitter" traži od korisnika pomoć u borbi protiv lažnih vijesti. Najavila je uvođenje opcije koji omogućava ljudima da označavaju tvitove kada smatraju da sadrže lažne vijesti i obmanjujuće informacije.

Merkelova blokade Trampovih naloga smatra problematičnim

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel smatra da su zabrane koje su Twitter i druge društvene mreže uvele američkom predsjedniku Donaldu Trampu problematične, pošto su sloboda govora i mišljenja ljudska prava od najvećeg značaja.

Fejsbuk i Instagram produžili zabranu Trampu još dve nedjelje

Fejsbuk i Instagram produžiće zabranu za naloge američkog predsjednika Donalda Trampa na najmanje naredne dvije nedjelje dok se ne završi prenos vlasti u SAD, saopštio je danas direktor kompanije Fejsbuk Mark Zakerberg.

Twitter dobio novu opciju: Objave nestaju poslije 24 časa

Na društvenu mrežu Twitter stigla je nova opcija - fleets.

Twitter označio upozorenjem Trampov post da je imun na virus

Twitter je upozorenjem za provjeru označio post američkog predsjednika Donalda Trampa, u kojem on tvrdi da je imun na virus korona, čime je prekršio pravila kompanije o širenju potencijalno obmanjujućih i štetnih informacija u vezi sa kovid-19.

Novak Đoković vježba francuski pred finale Rolan Garosa

Prvi reket svijeta Novak Đoković, do sada je u nekoliko navrata govorio francuski jezik, ali pred istorijsko finale Rolan Garosa, odlučio je da popravi svoj izgovor.

Twitter će brisati naloge ljudi koji se otvoreno nadaju Trampovoj smrti

Po objavljivanju vijesti da predsjednik Sjedinjenih Američkih Država boluje od virusa korona, društvena mreža Twitter se usijala od komentara. Dok mu jedni žele brz oporavak, drugi gaje nadu da će umrijeti od ove bolesti. Kao što možete da pretpostavite, sve ove pretnje i negativni komentari su striktno protiv pravila Twittera, i kompanija kaže da će ih dosljedno pratiti i obrisati sve naloge koji otvorene nekome žele smrt.

Twitter pao, pa proradio: Problemi se javljali širom svijeta

Mnogi korisnici širom svijeta imaju problema sa korišćenjem društvene mreže Twitter, odnosno ne mogu ni da napišu objavu ni da pregledaju feed.

Twitter priznao novi sigurnosni propust

Samo nekoliko sedmica nakon što su pretrpjeli ozbiljan hakerski napad, kada je otkriveno da su im vlastiti zaposleni najslabija karika u osiguranju, iz Twittera su objavili još jednu, zabrinjavajuću vijest.

Najčitanije