Učenici

Praksa se od poslodavaca preselila u školske kabinete

BANJALUKA - Uprkos teškoj godini koja je iza nas, srednjoškolci u Republici Srpskoj imali su priliku za pohađanje praktične nastave kod poslodavaca, te iako je praksa u nekim školama bila plaćena nije bilo zainterosovanih đaka.

U Srpskoj zaraženo 167 osnovaca i 159 srednjoškolaca

BANJALUKA - U Republici Srpskoj na virus korona trenutno je pozitivno 167 učenika, te 139 nastavnika osnovnih škola, kao i 159 učenika i 81 nastavnik u srednjim školama, rekla je danas ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić.

Radović: Ministarstvo i Ombudsman na istom zadatku

BANJALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić istakla je tokom sastanka sa ombudsmanom za djecu Republike Srpske Dragicom Radović da Ministarstvo preduzima aktivnosti da svoj djeci u Srpskoj obezbijedi jednako pravo na obrazovanje, posebno djeci u ruralnim sredinama i djeci sa smetnjama u razvoju.

U dobojskoj školi đaci dobili prostor za igru i razvoj

DOBOJ - Postavljanjem figura na šahovske table završen je projekat rekonstrukcije inkluzivnog igrališta u dvorištu Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Doboju, a đaci s poteškoćama u razvoju su dobili prostor ne samo za igru, nego i za očuvanje svog zdravlja.

U Bijeljini 12 učenika u izolaciji

U Bijeljini se u izolaciji nalazi dvanaestero djece školskog uzrasta, izjavio je epidemiolog Doma zdravlja Mladen Grujičić.

U Sanskom Mostu broj učenika manji od želja srednjih škola

SANSKI MOST - U tri srednje škole na području općine Sanski Most u narednoj školskoj godini upisaće se 185 učenika, što je najmanji broj učenika u poslijeratnom periodu.

Najbolji osnovci dobili sezonske ulaznice za "Aquanu"

BANJALUKA - Kao nagradu za trud i uspjeh koji su ostvarili, najboljim banjalučkim osnovcima su uručene besplatne sezonske ulaznice, koje su im, prema tradiciji, dodijelili grad i Vodeni park "Aquana".

Korona prepolovila praksu učenika

BANJALUKA, BIJELJINA - Praktičnu nastavu kod poslodavaca u Republici Srpskoj ove školske godine imalo je oko 2.800 učenika srednjih stručnih i tehničkih škola, od čega je oko 300 učenika imalo plaćenu učeničku praksu, dok direktori ističu da je evidentno da je pandemija uticala na to da manji broj đaka bude uključen u praktičnu nastavu.

Dobojskim učenicima se smiješi praksa u "Sinopharmu"

DOBOJ - Učenje kineskog jezika moglo bi se isplatiti dobojskim srednjoškolcima, jer će uskoro imati priliku da stečena znanja praktično primijene u kineskim kompanijama koje posluju na području Doboja.

Učenici prikupili 4.000 KM za oboljele

MOSTAR - Učenici Koledža ujedinjenog svijeta u Mostar (UWC) održali su proteklog vikenda humanitarnu akciju pod nazivom "Bald for a Cause" kojom su prikupili više od 4.000 KM za Udruženje "Novi pogled".

Najčitanije