Učenici

"Utvrditi odgovornost onih koji su prijetili srpskim đacima u Srebrenici"

BANJALUKA - Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske pozvalo je nadležne da preduzmu sve potrebne mjere kako bi se što prije utvrdila odgovornost lica koja su komentarima na društvenim mrežama i pojedinim medijima prijetila učenicima srpske nacionalnosti iz Prve osnovne škole u Srebrenici.

Srpska djeca u srebreničkoj školi nisu došla na nastavu

SREBRENICA - Učenici srpske nacionalnosti jutros nisu došli na nastavu u Prvu osnovnu školu u Srebrenici, u skladu sa zaključcima sastanka roditelja srpske djece, potvrdili su Srni članovi Savjeta roditelja u ovoj školi.

Proslava male mature buni i učenike i nastavnike

BANJALUKA - Učenici završenog razreda osnovnih škola u RS malu maturu će ove godine prvi put proslaviti u prostorijama škole ili ustanovama kulture i sporta, ali mnogi roditelji i đaci još nisu s tim dovoljno upoznati.

Pozlilo vozaču autobusa koji je prevozio djecu

POŽEGA - Vozaču autobusa koji je prevozio učenike iz pleterničkog kraja na nastavu u Požegu, pozlilo je nešto prije osam sati, pa je na obilaznici u Vidovcima došlo do udara autobusa u zaštitnu ogradu kod nadvožnjaka preko željezničke pruge Požega - Pleternica.

"Vlada Srpske stimuliše najbolje učenike i studente"

​BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da Vlada Srpske u kontinuitetu podstiče i stimuliše učenike i studente koji postižu najbolje rezultate.

Dodatno opremanje škola: Đake će u svakoj učionici čekati po laptop

BANJALUKA - Već u ovoj godini počinje projekat opremanja svih učionica i kabineta u školama u Srpskoj najmodernijim učilima i komunikacijskim alatima, po principu jedan učenik - jedan ajped ili laptop.

Učenici škole u Srebrenici kažnjeni zbog fotografije

SREBRENICA - Rukovodstvo i stručna služba Prve osnovne škole u Srebrenici obavili su razgovor s učenicima koji su objavili fotografiju đaka u srpskim narodnim nošnjama na kojoj je pisalo "Braća četnici" i izrekli im adekvatne mjere za neprimjereno ponašanje, saopšteno je danas iz Ministarstva prosvjete i kulture RS.

Radojičić uručio nagrade najboljim osnovcima

BANJALUKA - Povodom školske slave - Svetog Save, gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić uručio je danas nagrade najboljim učenicima iz 29 osnovnih škola u ovom gradu.

Banjalučki učenici na ekskurziju putuju bez odobrenja škole

Učenici trećeg razreda osnovne škole "Sveti Sava" u Banjaluci u aprilu idu na petodnevnu ekskurziju na Taru bez odobrenja škole pišu banjalučki mediji.

Bečka škola djeci preporučuje da puše kako se ne bi ugojili

BEČ - Učenici baletske škole, kako se ne bi gojili, treba da puše. To je savjet njihovih nastavnika u Državnoj baletskoj školi Bečke opere.

Najčitanije