Učenici

Priznanja i nagrade za 19 učenika generacije sa područja Bijeljine

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić uručio je danas priznanja i novčane nagrade učenicima generacije dvanaest osnovnih i šest srednjih škola sa područja Grada, najavivši ovom prilikom da će ove vrijedne đake Gradska uprava stipendirati tokom nastavka školovanja.

Trivić: U novoj školskoj godini očekujemo đake u klupama

BANJALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić rekla je da se Ministarstvo prosvjete priprema za novu školsku godinu, očekujući da će je đaci dočekati u školskim klupama.

Učenici iz Doboja se uželjeli školskih klupa

DOBOJ - Školskih klupa, koje im ranije možda nisu bile toliko mile, uželjeli su se svršeni osnovci u deset dobojskih osnovnih škola, koji su posljednja tri mjeseca svog školovanja, umjesto ispred tabli, proveli pored telefona, pa s nestrpljenjem očekuju septembar i povratak klasičnom obrazovanju.

Ćurić organizovao prijem za najbolje đake: Podrška mladima uvijek prioritetna

TREBINJE - Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić organizovao je prijem za najbolje učenike završnih razreda trebinjskih osnovnih i srednjih škola, te đake koji su na republičkim takmičenjima ostvarili zapažene rezultate, a svakome od njih je uručena i novčana nagrada.

Upis u srednje škole u RS uz obavezne mjere zaštite

BANJALUKA - Upis učenika u srednje škole u Republici Srpskoj počinje u ponedjeljak, i kako je danas pojasnila Natalija Trivić, ministarka prosvjete i kulture RS upis će se obavljati redovno uz propisane mjere Instituta za javno zdravstvo RS.

Upis đaka u 16 struka: Poslodavcima uslišene molitve za budući kadar

BANJALUKA, PRIJEDOR - Pred budućim srednjoškolcima u Republici Srpskoj je izbor 16 struka u kojima ima i novih zanimanja poput tehničara multimedija, agrotehničara, agroproizvođača, kroz koje će moći da nastave svoje obrazovanje, a u srednjim školama za narednu školsku godinu ima 10.969 mjesta, što je više za 419 u odnosu na lani.

Učenici od 11 godina dobili zadaću o mokrim snovima i pornićima

Velika Britanija u potpunom je šoku nakon što je na Twitteru isplivala objava jedne majke o stanju u školi njene kćeri.

U maju testiranje za osnovce u Srpskoj, pogledajte termine

BANJALUKA - Svim direktorima osnovnih i srednjih škola u Republici Srpskoj Republički pedagoški zavod danas je dostavio zvanični dokument o rasporedu realizacije pismenih provjera znanja za učenike koji prate nastavu na daljinu.

Besplatan internet za još 4.226 učenika u RS

BANJALUKA - Ministarstvo prosvjete i kulture RS obezbijedilo je besplatan internet od 10 gigabajta za još 4.226 učenika osnovnih i srednjih škola.

Pet učenika iz SAD bezbjedno stigli u Srpsku

BANJALUKA - Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske obavještava javnost da je danas bezbjedno stiglo u Srpsku pet učenika srednjih škola, koji su u programu razmjene učenika boravili u Sjedinjenim Američkim Državama.

Najčitanije