Učenici

U Sanskom Mostu broj učenika manji od želja srednjih škola

SANSKI MOST - U tri srednje škole na području općine Sanski Most u narednoj školskoj godini upisaće se 185 učenika, što je najmanji broj učenika u poslijeratnom periodu.

Najbolji osnovci dobili sezonske ulaznice za "Aquanu"

BANJALUKA - Kao nagradu za trud i uspjeh koji su ostvarili, najboljim banjalučkim osnovcima su uručene besplatne sezonske ulaznice, koje su im, prema tradiciji, dodijelili grad i Vodeni park "Aquana".

Korona prepolovila praksu učenika

BANJALUKA, BIJELJINA - Praktičnu nastavu kod poslodavaca u Republici Srpskoj ove školske godine imalo je oko 2.800 učenika srednjih stručnih i tehničkih škola, od čega je oko 300 učenika imalo plaćenu učeničku praksu, dok direktori ističu da je evidentno da je pandemija uticala na to da manji broj đaka bude uključen u praktičnu nastavu.

Dobojskim učenicima se smiješi praksa u "Sinopharmu"

DOBOJ - Učenje kineskog jezika moglo bi se isplatiti dobojskim srednjoškolcima, jer će uskoro imati priliku da stečena znanja praktično primijene u kineskim kompanijama koje posluju na području Doboja.

Učenici prikupili 4.000 KM za oboljele

MOSTAR - Učenici Koledža ujedinjenog svijeta u Mostar (UWC) održali su proteklog vikenda humanitarnu akciju pod nazivom "Bald for a Cause" kojom su prikupili više od 4.000 KM za Udruženje "Novi pogled".

Osnovci sedam dana nakon izbora ispred TV-a

BANJALUKA - U većini osnovnih škola u RS biće organizovana biračka mjesta za lokalne izbore 15. novembra pa će se nastava u tim obrazovnim ustanova od 16. do 20. novembra odvijati online i putem RTRS, dok je samo poneka srednja škola u RS biračko mjesto, tako da će srednjoškolci nastavu pohađati uglavnom u klupama, potvrdili su juče direktori škola.

Đacima nalozi za online nastavu da premoste izborne dane

BANJALUKA, PRIJEDOR - U većini osnovnih i srednjih škola u RS biće organizovana biračka mjesta za lokalne izbore 15. novembra, pa će se nastava iz tih obrazovnih ustanova odvijati online, potvrdili su iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, dok iz škola kažu da su spremni i da su prošli obuku.

Od početka nove školske godine oko 200 zaraženih u školama u RS

BANJALUKA - Od početka nove školske godine u školama širom Republike Srpske je oko 200 zaraženih virusom korona, učenika, nastavnika i nastavnog osoblja, rekla je Natalija Trivić, ministar prosvjete i kulture RS, prilikom današnje posjete Elektrotehničkoj školi u Banjaluci.

Učiteljica u banjalučkoj školi pozitivna na koronu, đaci nisu izolovani

BANJALUKA - Jedna učiteljica iz Osnovne škole „Stanko Rakita” u banjalučkom naselju Vrbanji pozitivna je na virus korona, potvrdio je Milenko Dujaković, direktor ove škole.

Trivić: Stvaramo jednake uslove za sve đake

ČELINAC - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić istakla je da je cilj Ministarstva da ulaže u sve škole u Republici Srpskoj i da stvara jednake uslove za pohađanje nastave za svu djecu.

Najčitanije