Učenici

Učenici učili da se snalaze u prirodi

TREBINJE - Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić upriličio je druženje u Gradskoj upravi sa trebinjskim srednjoškolcima, učesnicima projekta "Povratak prirodi", koji su u Izviđačkom eko-centru "Ušće" proveli deset dana obučavajući se u izviđačkim, planinarskim, sportskim vještinama i stičući znanja iz prve pomoći i ekologije.

Učenici vozom otputovali na izlet

NOVI GRAD - Oko 200 učenika Osnovne škole "Sveti Sava" iz Novog Grada jutros je vozom otputovalo na izlet u Banjaluku, u sklopu projekta "Vozom kroz zavičaj" koji je podržalo Ministarstvo saobraćaja i veza, a realizuje se sa "Željeznicama Republike Srpske".

Osnovci obišli proizvodni pogon kako bi se upoznali sa procesom proizvodnje

BANJALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić najavila je danas da će u narednom periodu nastavnim planovima i programima biti planirano redovno upoznavanje učenika o proizvodnim procesima u privrednim pogonima kako bi im se olakšala odluka prilikom izbora srednje škole.

Potpisan Sporazum o praktičnoj nastavi za srednjoškolce u Srpskoj

BANJALUKA - Predstavnici Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, Privredne komore i Unije udruženja poslodavaca potpisali su danas Sporazum o saradnji u okviru projekta "Unapređenje praktične nastave u srednjem stručnom obrazovanju" koji će omogućiti srednjoškolcima plaćenu praksu i zapošljavanje, a time i ekonomski razvoj Srpske.

Roditelji prijavili nastavnika da je učenicima slao eksplicitne fotografije

VELIKA KLADUŠA - Zahvaljujući prijavi jednog od roditelja učenika Prve osnovne škole u Velikoj Kladuši otkriven je skandal u koji je umiješan nastavnik ove škole E. M.

Počelo testiranje učenika iz srpskog jezika i matematike

BANJALUKA - Za više od 9.500 učenika devetih razreda iz 187 osnovnih škola u Republici Srpskoj počelo je testiranje iz srpskog jezika i matematike radi provjere znanja stečenog tokom osnovnog školovanja.

"Noć u muzeju": U muzeju će spavati 500 učenika

BANJALUKA - Četvrti Festival muzejske pedagogije i odgovornog građanstva "Noć u muzeju" (NUM), koji uz istraživačke laboratorije uključuje i postavljanje improvizovanih spavaonica u izložbenim prostorima Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske (MSU RS), biće održan večeras s početkom u 18 časova.

Srednjoškolci prikupili oko 1.000 KM za odlazak drugova na ekskurziju

SOKOLAC - Učenici sokolačkog Srednjoškolskog centra "Vasilije Ostroški" prikupili su oko 1.000 KM od ulaznica za humanitarni sportski turnir, koji su organizovali kako bi pomogli svojim drugovima lošeg materijalnog stanja da odu na školsku ekskurziju.

Srednjoškolci i profesori dali krv

ZVORNIK - U zvorničkom Srednjoškolskom centru "Petar Kočić" danas su 104 učenika i 14 profesora dobrovoljno dali krv.

Srednjoškolci na praksi u fabrici obuće "Bema"

BANJALUKA - Učenici banjalučke Škole učenika u privredi, smjer tehničar modelar obuće, pokazali su veliko interesovanje i volju za sticanje znanja tokom prakse koju obavljaju u fabrici obuće "Bema", rekao je Srni tehnički direktor ove firme Marinko Umičević.

Najčitanije