Učenici

Učenici prikupili 4.000 KM za oboljele

MOSTAR - Učenici Koledža ujedinjenog svijeta u Mostar (UWC) održali su proteklog vikenda humanitarnu akciju pod nazivom "Bald for a Cause" kojom su prikupili više od 4.000 KM za Udruženje "Novi pogled".

Osnovci sedam dana nakon izbora ispred TV-a

BANJALUKA - U većini osnovnih škola u RS biće organizovana biračka mjesta za lokalne izbore 15. novembra pa će se nastava u tim obrazovnim ustanova od 16. do 20. novembra odvijati online i putem RTRS, dok je samo poneka srednja škola u RS biračko mjesto, tako da će srednjoškolci nastavu pohađati uglavnom u klupama, potvrdili su juče direktori škola.

Đacima nalozi za online nastavu da premoste izborne dane

BANJALUKA, PRIJEDOR - U većini osnovnih i srednjih škola u RS biće organizovana biračka mjesta za lokalne izbore 15. novembra, pa će se nastava iz tih obrazovnih ustanova odvijati online, potvrdili su iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, dok iz škola kažu da su spremni i da su prošli obuku.

Od početka nove školske godine oko 200 zaraženih u školama u RS

BANJALUKA - Od početka nove školske godine u školama širom Republike Srpske je oko 200 zaraženih virusom korona, učenika, nastavnika i nastavnog osoblja, rekla je Natalija Trivić, ministar prosvjete i kulture RS, prilikom današnje posjete Elektrotehničkoj školi u Banjaluci.

Učiteljica u banjalučkoj školi pozitivna na koronu, đaci nisu izolovani

BANJALUKA - Jedna učiteljica iz Osnovne škole „Stanko Rakita” u banjalučkom naselju Vrbanji pozitivna je na virus korona, potvrdio je Milenko Dujaković, direktor ove škole.

Trivić: Stvaramo jednake uslove za sve đake

ČELINAC - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić istakla je da je cilj Ministarstva da ulaže u sve škole u Republici Srpskoj i da stvara jednake uslove za pohađanje nastave za svu djecu.

Školski pribor za djecu oboljelu od raka u Tuzli

TUZLA - Udruženje porodica i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih bolesti "PIPOL" za protekli vikend je organizovalo podjelu 30 školskih torbi i pribora djeci i mladima izliječenim od raka sa područja grada Tuzla, a sve u okviru projekta "Pobjedimo zajedno pandemiju i mRAK”. Školske trobe i pribore su dobili i djeca koja su na kućnom oporavku.

Grad Trebinje će platiti maske za sve osnovce

TREBINJE - Predstavnici Gradske uprave Trebinja i direktori osnovnih škola u ovome gradu složili su se danas da je sve spremno za početak nove školske godine.

Trivić: Sve škole u Hercegovini spremne za novu školsku godinu

TREBINJE - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić izjavila je danas u Trebinju da su sve škole na području istočne Hercegovine spremne za novu školsku godinu.

Damjanović: Za zdravlje učenika dobro da idu u školu

ISTOČNO SARAJEVO - Direktor Republičkog pedagoškog zavoda Predrag Damjanović izjavio je danas u Istočnom Sarajevu da je veoma bitno da učenici idu u školu, jer je to važno za njihovu socijalizaciju, a fizička aktivnost, druženje i razvoj empatije veoma utiču na njihovo zdravlje.

Najčitanije