Učenici

Učiteljica u banjalučkoj školi pozitivna na koronu, đaci nisu izolovani

BANJALUKA - Jedna učiteljica iz Osnovne škole „Stanko Rakita” u banjalučkom naselju Vrbanji pozitivna je na virus korona, potvrdio je Milenko Dujaković, direktor ove škole.

Trivić: Stvaramo jednake uslove za sve đake

ČELINAC - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić istakla je da je cilj Ministarstva da ulaže u sve škole u Republici Srpskoj i da stvara jednake uslove za pohađanje nastave za svu djecu.

Školski pribor za djecu oboljelu od raka u Tuzli

TUZLA - Udruženje porodica i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih bolesti "PIPOL" za protekli vikend je organizovalo podjelu 30 školskih torbi i pribora djeci i mladima izliječenim od raka sa područja grada Tuzla, a sve u okviru projekta "Pobjedimo zajedno pandemiju i mRAK”. Školske trobe i pribore su dobili i djeca koja su na kućnom oporavku.

Grad Trebinje će platiti maske za sve osnovce

TREBINJE - Predstavnici Gradske uprave Trebinja i direktori osnovnih škola u ovome gradu složili su se danas da je sve spremno za početak nove školske godine.

Trivić: Sve škole u Hercegovini spremne za novu školsku godinu

TREBINJE - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić izjavila je danas u Trebinju da su sve škole na području istočne Hercegovine spremne za novu školsku godinu.

Damjanović: Za zdravlje učenika dobro da idu u školu

ISTOČNO SARAJEVO - Direktor Republičkog pedagoškog zavoda Predrag Damjanović izjavio je danas u Istočnom Sarajevu da je veoma bitno da učenici idu u školu, jer je to važno za njihovu socijalizaciju, a fizička aktivnost, druženje i razvoj empatije veoma utiču na njihovo zdravlje.

Dobili kabinet za praktičnu nastavu: Profesorici prvoj napravili frizuru

DOBOJ - Profesorica stručnih predmeta u Ekonomskoj školi Slavica Joldić u petak je prva sjela ispred ogledala u kabinetu za praktičnu nastavu, a već od 1. septembra budući frizeri će u ovom prostoru učiti ne samo kako da istovremeno drže makaze i češalj, nego i sve drugo što svaki frizer treba da zna.

U KS samo najmlađi u školi, u većini kantona svi u klupama

SARAJEVO - Ministarstvo obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo donijelo je odluku da će u školskim klupama od 1. septembra biti samo osnovci koji prate razrednu nastavu (od prvog do četvrtog razreda).

U KS u školu će samo osnovci koji prate razrednu nastavu

SARAJEVO - Ministarstvo obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo donijelo je odluku da će u školskim klupama od 1. septembra biti samo osnovci koji prate razrednu nastavu (od prvog do četvrtog razreda).

Trivić: Naći ćemo rješenje i ako bude bojkota nastave

BANJALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić rekla je da kod nekih roditelja sigurno postoji strah da šalju djecu u školu zbog rizika od zaraze virusom korona, te poručila da su sve institucije uključene u zaštitu zdravlja učenika i nastavnika.

Najčitanije