Učenici

Srednjoškolci u USK se vratili u školske klupe

BIHAĆ - Učenici srednjih škola u Unsko-sanskom kantonu danas su se vratili u školske klupe.

Romskim đacima po 150 KM za udžbenike

PRNJAVOR - Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš upriličio je jutros prijem za osam učenika romske populacije, kojim je uručio vaučere vrijednosti po 150 KM za nabavku udžbenika.

Besplatan upis u biblioteku za učenike prvih i drugih razreda

SREBRENICA - Narodna biblioteka Srebrenica omogućila je tokom septembra besplatan upis za učenike prvih i drugih razreda osnovnih škola, rekla je Srni bibliotekar Violeta Radić.

U Derventi više prvačića nego lani

DERVENTA - Načelnik opštine Derventa Milorad Simić izjavio je danas da je u osnovne škole na području ove lokalne zajednice upisano 250 prvačića, što je za 25 više nego lani.

Konkurs za dodjelu stipendija učenicima otvoren od ponedjeljka

Konkurs za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola za školsku 2019/2020. godinu u Banjaluci biće otvoren u ponedjeljka.

Besplatni udžbenici za srebreničke učenike iz siromašnih porodica

SREBRENICA - Opština Srebrenica obezbijediće za predstojeću školsku godinu besplatne udžbenike za učenike iz socijalno ugroženih porodica, rekao je Srni načelnik opštinskog Odjeljenja za društvene djelatnosti i javne servise Bego Bektić.

Pomoć roditeljima, spremni besplatni udžbenici

BANJALUKA - U narednoj školskoj godini biće obezbijeđeno oko 19.000 kompleta besplatnih udžbenika za osnovce u RS, i to za učenike prvog razreda oko 9.300, a za učenike drugog razreda 9.700, dok će prvi put biti dodijeljeni i udžbenici osnovcima i srednjoškolcima koji su ostvarili pobjednička mjesta na republičkim takmičenjima.

Učenici učili da se snalaze u prirodi

TREBINJE - Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić upriličio je druženje u Gradskoj upravi sa trebinjskim srednjoškolcima, učesnicima projekta "Povratak prirodi", koji su u Izviđačkom eko-centru "Ušće" proveli deset dana obučavajući se u izviđačkim, planinarskim, sportskim vještinama i stičući znanja iz prve pomoći i ekologije.

Učenici vozom otputovali na izlet

NOVI GRAD - Oko 200 učenika Osnovne škole "Sveti Sava" iz Novog Grada jutros je vozom otputovalo na izlet u Banjaluku, u sklopu projekta "Vozom kroz zavičaj" koji je podržalo Ministarstvo saobraćaja i veza, a realizuje se sa "Željeznicama Republike Srpske".

Osnovci obišli proizvodni pogon kako bi se upoznali sa procesom proizvodnje

BANJALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić najavila je danas da će u narednom periodu nastavnim planovima i programima biti planirano redovno upoznavanje učenika o proizvodnim procesima u privrednim pogonima kako bi im se olakšala odluka prilikom izbora srednje škole.

Najčitanije