Učenik

Neizvjesno produženje časova u školama u RS

BANJALUKA Još nije izvjesno da li će doći do eventualnog produženja časova u školama u RS jer se prati epidemiološka situacija.

U BiH 2,1 odsto manje upisanih osnovaca nego prošle godine

U školskoj 2019/2020. godini u BiH je u 1.785 osnovnih škola upisano 274.034 učenika, što je manje za 5.984 učenika ili 2,1 odsto u odnosu na prethodnu školsku godinu.

Pokloni za đake prvake u Prijedoru

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković i ove godine će prigodnim poklon-paketićima obradovati mališane koji 1. septembra prvi put sjedaju u školske klupe, saopšteno je danas iz Gradske uprave.

Učenik iz Gradiške osmislio aplikaciju koja motiviše đake da uče

​Učenici Tehničke škole u Gradišci po ko zna koji put, pokazali su da svojim znanjem i umijećem uspješno stoje rame uz rame sa najboljima u oblastima koje izučavaju.

Autobus sletio sa puta, poginulo dvoje učenika u Njemačkoj

BERLIN - U njemačkom gradu Berka u četvrtak ujutro dogodila se saobraćajna nesreća kada je školski autobus sletio s ceste, pri čemu je poginulo najmanje dvoje učenika.

Učenica prijavila da ju je učenik napao nožem

SANSKI MOST - Jedna učenica četvrtog razreda Mješovite srednje škole u Sanskom Mostu prijavila je danas da ju je napao učenik prvog razreda iste škole i da je tom prilikom lakše povrijeđena nožem u predjelu ruke.

Metalna kapija pala na đaka prvaka

NOVI SAD - U Osnovnoj školi "Duško Radović" u novosadskom naselju Klisa došlo je do incidenta tokom kojeg je jedan učenik prvog razreda zadobio teške tjelesne povrede opasne po život nakon što je na njega pala metalna kapija.

Učenici u RS plaćenom praksom do iskustva i zaposlenja

BANJALUKA, TREBINJE - Za obavljanje učeničke prakse dosad su potpisana 102 ugovora između 99 privrednih subjekata i 14 srednjih škola u Republici Srpskoj u skladu sa sporazumom o saradnji u okviru projekta "Unapređenje praktične nastave u srednjem stručnom obrazovanju".

Istraživanje: Svaki četvrti 15-godišnjak imao seksualne odnose

BEOGRAD - Skoro svaki četvrti učenik prvog razreda srednje škole već je imao seksualne odnose, češće dječaci nego djevojčice, pokazalo je istraživanje "Ponašanje u vezi sa zdravljem djece školskog uzrasta u Srbiji" koje je radio Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".

Sicem bicikla pretukao direktora škole

SREMSKA MITROVICA - Učenik osmog razreda osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj" L.S. napao je u učionici direktora te škole Zorana Đ. (58) u Sremskoj Mitrovici.

Najčitanije