Učenik

Nastavnica vakcinisala đaka protiv korone

NJUJORK - Nastavnica iz Njujorka koja nema medicinske kvalifikacije, uhapšena je jer je navodno dala vakcinu protiv virusa korona učeniku, saopštili su zvaničnici.

Utopilo se 11 učenika na školskom izletu u Indoneziji

DŽAKARTA - Jedanaest učenika se utopilo, a 10 je spaseno na školskom izletu koji je organizovan zbog čišćenja rijeke u indonežanskoj provinciji Zapadna Java, potvrdile su danas vlasti.

Učenik ubijen, dva ranjena u pucnjavi na stanici u SAD

LUIVIL - Jedan učenik star 16 godina ubijen je danas u pucnjavi dok je čekao školski autobus, a dva druga učenika su povrijeđena u američkoj saveznoj državi Kentaki.

Učenik ranjen u pucnjavi u američkoj srednjoj školi

Rali - Jedan učenik povrijeđen je u pucnjavi u okviru kampusa srednje škole u američkoj saveznoj državi Sjeverna Karolina, saopštile su lokalne vlasti.

Krizni štab Srbije preporučio vakcinaciju učenika starijih od 12 godina

BEOGRAD - Krizni štab zauzeo je stav da se snažno preporuči vakcinacija učenika starijih od 12 godina, potvrdio je član tog tijela Branislav Tiodorović.

M:tel u posjeti pobjednicima regionalnog App izazova iz Doboja

U prošlogodišnjem M:tel App takmičenju na državnom, ali i na regionalnom nivou održanom u martu ove godine, među najboljima se izdvojila aplikacija srednjoškolaca iz Doboja, kojima su u okviru posjete njihovoj školi 24. maja 2021, predstavnici kompanije M:tel uručili vrijedne nagrade.

Neizvjesno produženje časova u školama u RS

BANJALUKA Još nije izvjesno da li će doći do eventualnog produženja časova u školama u RS jer se prati epidemiološka situacija.

U BiH 2,1 odsto manje upisanih osnovaca nego prošle godine

U školskoj 2019/2020. godini u BiH je u 1.785 osnovnih škola upisano 274.034 učenika, što je manje za 5.984 učenika ili 2,1 odsto u odnosu na prethodnu školsku godinu.

Pokloni za đake prvake u Prijedoru

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković i ove godine će prigodnim poklon-paketićima obradovati mališane koji 1. septembra prvi put sjedaju u školske klupe, saopšteno je danas iz Gradske uprave.

Učenik iz Gradiške osmislio aplikaciju koja motiviše đake da uče

​Učenici Tehničke škole u Gradišci po ko zna koji put, pokazali su da svojim znanjem i umijećem uspješno stoje rame uz rame sa najboljima u oblastima koje izučavaju.

Najčitanije