UAE

UAE šalju naftu Evropi tankerom "Duša Moskve"

NJUJORK - Ujedinjeni Arapski Emirati su krenuli s isporukama nafte u Evropu, pošto evropski kupci odbijaju uvoz iz Rusije zbog napada te zemlje na Ukrajinu, javlja Blumberg.

Bašar al Asad: Sirija stub arapske bezbjednosti

DUBAI - Sirijski predsjednik Bašar al Asad boravio je danas u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) i to je njegova prva posjeta ovoj arapskoj državi od početka sukoba 2011. godine.

UAE uvode 2023. korporativni porez prvi put u istoriji

Ujedinjeni Arapski Emirati će prvi put u istoriji zemlje uvesti federalni porez na dobit preduzeća, saopštilo je danas Ministarstvo finansija.

Pompeo: Najveća opasnost na Bliskom istoku pretenzije Irana

Rat između Izraela i Palestine nije bio najveći problem u tom regionu, već teritorijalne pretenzije Irana, što je predstavljalo i stratešku prijetnju za SAD, kaže državni sekretar SAD Majk Pompeo, povodom današnjeg potpisivanja sporazuma između Izraela i UAE u Vašingtonu.

Respiratori iz Emirata već tri mjeseca stoje na Aerodromu Sarajevo

Četrdeset respiratora koje su Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) 27. maja donirali Bosni i Hercegovini već tri mjeseca stoji uskladišteno na carinskom terminalu Aerodroma Sarajevo.

Zajedničke vojne vježbe UAE i Grčke na Kritu

ATINA - Ujedinjeni Arapski Emirati šalju ratne avione na južno grčko ostrvo Krit radi zajedničke obuke sa vazdušnim snagama Grčke, saopštili su danas zvaničnici Atine dok vojne tenzije između Grčke i susjedne Turske i dalje traju.

Turska: NIkada nećemo oprostiti UAE slapanje sporazuma sa Izraelom

Turska je saopštila danas da istorija neće nikada zaboraviti ni oprostiti "licemjerno ponašanje" Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) jer su sklopili sporazum o normalizaciji odnosa sa Izraelom.

Mediji: Veliki požar na pijaci u UAE

DUBAI - Veliki požar izbio je večeras na pijaci u emiratu Ajman u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, prenose listovi National i Gulf Times.

Ko ne nosi masku u autu rizikuje da dobije kaznu od 800 dolara

DUBAI - Ujedinjeni Arapski Emirati povećali su novčane kazne za one koji krše propise za suzbijanje virusa Covid-19, a od sutra će proširiti i vanredne mjere, najavili su zvaničnici te zemlje poslije manje od mjesec dana otkako su djelimično ublažili ograničenja.

BiH odobren izvoz govedine u UAE

​SARAJEVO - Bosni i Hercegovini je od danas, 12. februara, odobren izvoz mesa goveda u Ujedinjene Arapske Emirate.

Pronađen najstariji biser na svijetu

Ministarstvo kulture i turizma Abu Dabija objavilo je da je otkrilo najstariji poznati prirodni biser na svijetu tokom iskopavanja na ostrvu Maravah, kraj obale glavnog grada Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Švajcarska i Emirati skinuti sa liste poreskih utočišta

LUKSEMBURG - Ministri finansija zemalja EU dogovorili su se da skinu Švajcarsku i Ujedinjene Arapske Emirate /UAE/ sa liste zemalja koje su poreska utočišta, navodi se u danas objavljenom saopštenju.

Emirati će 2022. godine dobiti prvu sinagogu

ABU DABI - Izgradnja prve službene sinagoge u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) započeće naredne godine, a biće završena 2022, prenose strani mediji.

Saudijska Arabija i UAE uveli PDV

RIJAD - Saudijska Arabija i Ujedinjeni Arapski Emirati, dvije države Zaliva, u ponedjeljak su svojim građanima prvi put u istoriji uvele porez na dodatu vrijednost, zbog velikih troškova koje ulažu u vojne resurse te zbog pada cijena nafte na svjetskom tržištu.

Katar: Odluka arapskih zemalja o crnoj listi razočaravajuća

DOHA - Odluka četiri arapske zemlje da dodaju devet grupa i devet osoba navodno povezanih sa Dohom na svoju listu "terorista" (crnu listu), je "razočaravajuće iznenađenje", saopštio je danas Katar i dodao da čini sve da se izbori sa ekstremizmom.

Najčitanije