UAE

Mediji: Veliki požar na pijaci u UAE

DUBAI - Veliki požar izbio je večeras na pijaci u emiratu Ajman u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, prenose listovi National i Gulf Times.

Ko ne nosi masku u autu rizikuje da dobije kaznu od 800 dolara

DUBAI - Ujedinjeni Arapski Emirati povećali su novčane kazne za one koji krše propise za suzbijanje virusa Covid-19, a od sutra će proširiti i vanredne mjere, najavili su zvaničnici te zemlje poslije manje od mjesec dana otkako su djelimično ublažili ograničenja.

BiH odobren izvoz govedine u UAE

​SARAJEVO - Bosni i Hercegovini je od danas, 12. februara, odobren izvoz mesa goveda u Ujedinjene Arapske Emirate.

Pronađen najstariji biser na svijetu

Ministarstvo kulture i turizma Abu Dabija objavilo je da je otkrilo najstariji poznati prirodni biser na svijetu tokom iskopavanja na ostrvu Maravah, kraj obale glavnog grada Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Švajcarska i Emirati skinuti sa liste poreskih utočišta

LUKSEMBURG - Ministri finansija zemalja EU dogovorili su se da skinu Švajcarsku i Ujedinjene Arapske Emirate /UAE/ sa liste zemalja koje su poreska utočišta, navodi se u danas objavljenom saopštenju.

Emirati će 2022. godine dobiti prvu sinagogu

ABU DABI - Izgradnja prve službene sinagoge u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) započeće naredne godine, a biće završena 2022, prenose strani mediji.

Saudijska Arabija i UAE uveli PDV

RIJAD - Saudijska Arabija i Ujedinjeni Arapski Emirati, dvije države Zaliva, u ponedjeljak su svojim građanima prvi put u istoriji uvele porez na dodatu vrijednost, zbog velikih troškova koje ulažu u vojne resurse te zbog pada cijena nafte na svjetskom tržištu.

Katar: Odluka arapskih zemalja o crnoj listi razočaravajuća

DOHA - Odluka četiri arapske zemlje da dodaju devet grupa i devet osoba navodno povezanih sa Dohom na svoju listu "terorista" (crnu listu), je "razočaravajuće iznenađenje", saopštio je danas Katar i dodao da čini sve da se izbori sa ekstremizmom.

UAE: Katar mora da promijeni politiku

DUBAI - Ministar spoljnih poslova UAE Anvar el Gargaš izjavio je da Katar mora da promijeni politiku kako bi učestvovao u bilo kakvim pregovorima za rješavanje krize.

Ministar vanjskih poslova UAE prijeti Kataru: Podržavate Al-Kaidu, blokada može trajati godinama

DOHA - Katarski ministar spoljnih poslova šeik Mohamed bin Abdulrahman Al Tani pozvao je juče susjedne države da ukinu blokadu Katara prije nego što Doha uzme učešće u pregovorima o okončanju zaljevske diplomatske krize, ali iz UAE ne stižu ohrabrujuće vijesti da bi se takvo što moglo desiti u skorije vrijeme.

Najčitanije