UEFA

UEFA u srijedu odlučuje šta sa takmičenjima

Evropska fudbalska unija (UEFA) će na sastanku u srijedu, 1. aprila, razmotriti šta će se dešavati sa ovogodišnjom sezonom Lige šampiona i drugih takmičea koja su prekinuta zbog virusa korona.

Ko ne završi prvenstvo ostaje bez Evrope?

Evropska fudbalska unija (UEFA) obavijestila je nacionalne saveze da, ako ne budu završena prvenstva, sljedeće sezone neće imati predstavnike u Ligi šampiona i Ligi Evrope, objavio je engleski San.

EURO odložen za 2021. godinu

Evropsko fudbalsko prvenstvo odloženo je za sljedeću godinu, objavio je Fudbalski savez Norveške, a prenosi Rojters.

UEFA suspendovala Ligu šampiona i Ligu Evrope

Evropska fudbalska unija (UEFA) odložila je sve mečeve Lige šampiona i Lige Evrope koji su bili planirani za sljedeću nedjelju do daljnjeg zbog situacije sa vrisom korona, saopšteno je danas.

Upitno održavanje EURO 2020 - savezi vrše pritisak na UEFA

Mnogobrojni savezi traže od Evropske fudbalske unije (UEFA) odlaganje Evropskog šampionata za 2021. godinu, prenosi italijanski Tutosport.

UEFA zabranila rukovanje prije utakmica

Unija evropskih fudbalskih asocijacija (UEFA) je na svom zvaničnom sajtu objavila da se ukida tradicionalno rukovanje prije mečeva turnira koji se održavaju pod okriljem ove organizacije.

Korona prazni "Bilino polje"?

​Utakmica polufinala baraža UEFA Lige nacija 26. marta na stadionu "Bilino polje" u Zenici između fudbalskih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Sjeverne Irske zbog mjera opreza od širenja virusa korona mogla bi se igrati pred praznim tribinama.

Izvučeni parovi osmine finala Lige Evrope

U Nionu je održan žrijeb parova osmine finala Lige Evrope, a u konkurenciji su klubovi čak 12 srpskih fudbalera.

Predstavnici FIFA i UEFA posjetili N/FS BiH

Neophodno je poduzeti sve korake u cilju transparentnog praćenja i demokratskog odvijanja izbornih procesa u bh. fudbalu koji počinju u jesen, istaknuto je na današnjem sastanak predstavnika FIFA i UEFA, sa predstavnicima N/FS BiH.

UEFA sprema novu LŠ – Englezi neće biti oduševljeni

UEFA i Udruženje evropskih fudbalskih klubova (ECA) blizu su dogovora o promjeni formata Lige šampiona od 2024. godine.

Najčitanije