UIO BiH

Proizvodnja duvana u BiH na izdisaju

BIJELJINA, BANJALUKA - Legalna proizvodnja duvana u BiH iz godine u godinu je sve manja, a krajnje loša situacija u ovoj grani poljoprivrede, prema riječima uzgajivača, mogla bi već sljedeće godine dovesti do potpune obustave proizvodnje.

Stopa rasta prihoda od indirektnih poreza za ovu godinu 2,1 odsto

Projektovana stopa rasta prihoda od indirektnih poreza za ovu godinu iznosi 2,1 odsto, navodi se u biltenu Odjeljenja za makroekonomsku analizu Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH.

Prvi put od izbijanja pandemije rast prihoda od indirektnih poreza

BANJALUKA - Prvi put od izbijanja krize uzrokovane pandemijom virusa Covid 19, prihodi od indirektnih poreza bilježe rast, kažu danas u Upravi za indirektno oporezivanje (UIO) BiH.

Oduzet duvan tržišne vrijednosti 54.400 KM

BANJALUKA - Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH, Regionalnog centra Sarajevo, pronašli su i oduzeli 320 kilograma duvana bez akciznih markica, čija je tržišna vrijednost procijenjena na 54.400 KM, saopšteno je iz UIO BiH.

RS dužna da isplati FBiH više od šest miliona KM

BANJALUKA - Republika Srpska je dužna da isplati Federaciji BiH 6.103.817 KM, odlučio je Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje (UO UIO) BiH.

SIPA hapsi službenike UIO BiH

BANJALUKA - Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) počeli su jutros akciju hapšenja službenika Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH.

Na području Foče oduzete cigarete i duvan vrijedni 23.619 KM

BANJALUKA - Službenici Uprave za indirektno oporezivanje su na području Foče privremeno oduzeli 4.276 paklica cigareta i 7,75 kg duhana, koji nisu bili obilježeni akciznim markicama UIO.

Prihodi od indirektnih poreza manji za 10 odsto u odnosu na prošlu godinu

BANJALUKA - Prihodi od indirektnih poreza za period januar - oktobar 2020. godine iznosili su 5 milijardi i 979 miliona KM i manji su za 667 miliona KM ili 10,03 % u odnosu na isti period 2019. godine kada su iznosili 6 milijardi i 646 miliona KM.

Carinici zaplijenili jagnjad, med i đubrivo

BANJALUKA - Na spisku nedozvoljenih životinja i predmeta koje su građani pokušali prenijeti preko bh. granice tokom ove godine našli su se, između ostalog, živa sitna stoka, odnosno jagnjad i prasad, ali i med te čaj od konoplje, kao i đubriva i vještačka gnojiva za biljke.

Prihodi od indirektnih poreza manji za 609 miliona KM

BANJALUKA - Prihodi od indirektnih poreza za period januar- septembar ove godine iznosili su pet milijardi i 327 miliona KM i manji su za 609 miliona KM ili 10,27 odsto nego u istom lanjskom periodu, kada su iznosili pet milijardi i 936 miliona KM, saopšteno je iz Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH.

Najčitanije