UIO BiH

UIO BiH: Carinska prijava za uvoz pomoći iz UAE još nije podnesena

SARAJEVO - Carinska prijava za uvozno carinjenje humanitarne medicinske pomoći koja je BiH dopremljena 27. maja iz Ujedinjenih Arapskih Emirata još nije podnesena, zbog čega roba više od mjesec dana stoji na međunarodnom aerodromu Sarajevo, rekao je Srni portparol Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH Ratko Kovačević.

UIO BiH u problemu: Svaki drugi radnik ima između 51 i 60 godina

BANJALUKA - Gotovo polovina zaposlenih u Upravi za indirektno oporezivanje (UIO) BiH ima između 51 i 60 godinu, što je izrazito negativna starosna struktura, a u narednih pet godina više od 15 odsto od ukupno zaposlena 2.443 službenika ispuniće uslove za penziju.

Korona u maju "pojela" 1,3 milijarde KM potrošnje

SARAJEVO, BANJALUKA - Stanovnici Bosne i Hercegovine u maju ove godine u odnosu na isti mjesec prošle godine potrošili su 1,303 milijarde KM manje, a čak 7.541 PDV obveznik u BiH predao je PDV prijavu sa nulom, što znači da uopšte nisu imali prometa u prošlom mjesecu.

UIO zbog zastare otpisala 15 miliona poreskog duga

BANJALUKA - Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH u ovoj i prošloj godini otpisala je skoro 15 miliona maraka duga poreskih obveznika zbog zastare.

"Srebrena malina" uplatila 452.475 KM duga za PDV

Kompanija "FH Srebrena malina" danas je na Jedinstveni račun Uprave za indirektno oporezivanje BiH uplatila iznos od 452.475 KM duga za PDV za uvoz respiratora.

Oduzeto 1.957 kutija cigareta i 32 kilograma duvana

BANJALUKA - Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH privremeno su oduzeli 1.957 kutija cigareta i 32 kilograma sitno rezanog duvana na području opštine Gračanica, tržišne vrijednosti 15.800 KM, saopšteno je iz UIO BiH.

"Nezavisne" saznaju: Usvojene odluke o poravnanjima PDV-a između entiteta

BANJALUKA - Upravni odbor Uprave za indirektno oprezivanje BiH upravo je usvojio odluke o poravnanjima indirektnih poreza na čije se usvajanje i pored dogovora entitetskih vlada čekalo mjesecima.

Oduzet duvan i cigarete vrijedni 38.000 KM

TUZLA - Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH su na području Tuzle oduzeli 3.980 paklica raznih cigareta, kao i 100,6 kg duvana.

UIO BiH: Nesmetan početak izgradnje graničnog prelaza Svilaj

ODŽAK - Uprkos brojnim ograničenjima uzrokovanim virusom COVID 19, Uprava za indirektno oporezivanje osigurala je nesmetan početak izgradnje graničnog prelaza Svilaj.

Oduzete cigarete i rezani duvan vrijednosti 222.000 KM

BANJALUKA - Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH su na području Tuzle i Tuzlanskog kantona privremeno oduzeli veću količinu cigareta i sitno rezanog duvana ukupne tržišne vrijednosti 222.000 KM.

Najčitanije