UIO BiH

U dvije akcije oduzete cigarete i rezani duvan u vrijednosti 54.500 KM

BANJALUKA - Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje u dvije odvojene akcije na putnoj komunikaciji Foča-Goražde oduzeli su cigarete i rezani duvan u vrijednosti 54.500 KM.

Oduzeti mobilni telefoni pronađeni u krovu autobusa

TUZLA - Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje u dvije odvojene akcije na području koje pokriva Regionalni centar Tuzla oduzeli su cigarete, mobilne telefone i drugu tehničku robu u vrijednosti 45.000 KM.

U Banjaluci i Brčkom odezete cigarete i duvan vrijedni 60.000 KM

BANJALUKA - Službenici Uprave za indirektno oporezivanje privremeno su oduzeli 7.350 paklica cigareta i 166 kilograma duvana na tržnici u Banjaluci i na području Brčko distrikta, čija se ukupna vrijednost procjenjuje na oko 60.000 KM, saopšteno je iz UIO BiH.

Oduzete cigarete i duvan vrijedni 105.000 KM

ZENICA - Službenici Uprave za indirektno oporezivanje privremeno su oduzeli 20.399 paklica cigareta i 15,6 kilograma rezanog duvana na području Zenice, ukupne tržišne vrijednosti 105.000 KM.

Zgrade za UIO još nema ni na vidiku

BANJALUKA - Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH još nije kupila zgradu u Banjaluci u koju bi bili smješteni radnici Središnjeg ureda i banjalučkog Regionalnog centra, niti se nazire datum kada bi se to moglo dogoditi.

Stručnjaci: Crno tržište duvana će pokleknuti, ako već nije kasno

BANJALUKA, SARAJEVO - Odlukom Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH da se od iduće godine ne povećavaju akcize na cigarete stvoreni su uslovi za smanjenje crnog tržišta u prometu "nikotinskih štapića", ali je to trebalo učiniti i prije, smatraju stručnjaci.

U 2020. bez poskupljenja cigareta

BANJALUKA, SARAJEVO - Za razliku od ranijih godina, u 2020. pušače neće pogoditi talas poskupljenja cigareta, jer je odlučeno da akcize ostanu na ovogodišnjem nivou.

Oduzeto 2.570 sportskih patika u vrijednosti od 200.000 KM

BRČKO - Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH oduzeli su na područiju Brčko Distrikta veću količinu sportskih patika u vrijednosti od oko 200.000 KM.

Počinje uništavanje oduzetih vozila u BiH

SARAJEVO - Uništavanje oduzetih vozila, koja su se više od 15 godina nalazila po skladištima širom BiH, počeće u narednih 30 dana.

Sud BiH odbio tužbu UIO BiH protiv Rješenja Agencije za zaštitu ličnih podataka

SARAJEVO - Sud Bosne i Hercegovine odbio je kao neosnovanu tužbu Uprave za indirektno oporezivanje BiH (UIO BiH) kojom je traženo da se poništi Rješenje Agencije za zaštitu ličnih podataka u BiH, zaključivši da je Agencija postupila ispravno.

Najčitanije