UIO BiH

SIPA hapsi službenike UIO BiH

BANJALUKA - Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) počeli su jutros akciju hapšenja službenika Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH.

Na području Foče oduzete cigarete i duvan vrijedni 23.619 KM

BANJALUKA - Službenici Uprave za indirektno oporezivanje su na području Foče privremeno oduzeli 4.276 paklica cigareta i 7,75 kg duhana, koji nisu bili obilježeni akciznim markicama UIO.

Prihodi od indirektnih poreza manji za 10 odsto u odnosu na prošlu godinu

BANJALUKA - Prihodi od indirektnih poreza za period januar - oktobar 2020. godine iznosili su 5 milijardi i 979 miliona KM i manji su za 667 miliona KM ili 10,03 % u odnosu na isti period 2019. godine kada su iznosili 6 milijardi i 646 miliona KM.

Carinici zaplijenili jagnjad, med i đubrivo

BANJALUKA - Na spisku nedozvoljenih životinja i predmeta koje su građani pokušali prenijeti preko bh. granice tokom ove godine našli su se, između ostalog, živa sitna stoka, odnosno jagnjad i prasad, ali i med te čaj od konoplje, kao i đubriva i vještačka gnojiva za biljke.

Prihodi od indirektnih poreza manji za 609 miliona KM

BANJALUKA - Prihodi od indirektnih poreza za period januar- septembar ove godine iznosili su pet milijardi i 327 miliona KM i manji su za 609 miliona KM ili 10,27 odsto nego u istom lanjskom periodu, kada su iznosili pet milijardi i 936 miliona KM, saopšteno je iz Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH.

Grubešić: Formiran predmet u vezi sa Ratkom Kovačevićem

Tužilaštvo BiH "primilo je izvještaj Agencije za istrage i zaštitu (Sipa) BiH" koji se odnosi na sumnje da je portparol Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH Ratko Kovačević počinio krivična djela pronevjera u službi i pranje novca, rekao je Srni portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

Ratko Kovačević: Oduvijek sam radio prema propisima

BANJALUKA – Ratko Kovačević, načelnik Odjeljenja za komunikacije i međunarodnu saradnju u Upravi za indirektno oporezivanje (UIO) BiH, rekao je za "Nezavisne" da je oduvijek sve radio prema propisima i da će tako biti i ubuduće.

Pandemija zakotrljala uvoz bicikala u BiH

BANJALUKA - Da u Bosni i Hercegovini raste potražnja za dvotočkašima, govori i podatak da je za sedam mjeseci ove godine uvezeno bicikala u vrijednosti oko 7,8 miliona maraka, što je za 2,6 miliona KM više u odnosu na isti period lani.

Prihvaćena inicijativa Vlade RS o izmjeni Zakona o akcizama BiH

BANJALUKA - Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH prihvatio je inicijativu Vlade Republike Srpske i pokrenuo dalju proceduru usvajanja izmjene Zakona o akcizama BiH na uvoz alkohola koji se uvozi kao repromaterijal.

UIO BiH zaplijenila 3.012 vozila: Audi A6 najvredniji

SARAJEVO, MOSTAR - Vozilo audi A6 je najvrednije vozilo koje je oduzela Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH, a ono je procijenjene vrijednosti 32.489,21 KM.

Najčitanije