UIO BiH

Potpisan ugovor o izgradnji graničnog prelaza Svilaj vrijedan 18.713.999 KM

BANJALUKA - Ugovor o izgradnji novog graničnog prelaza Svilaj, koji bi trebalo da bude završen u narednih 300 dana i čija ukupna vrijednost iznosi 18.713.999 KM, potpisan je danas, saopšteno je iz Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH.

Oduzeta roba vrijedna 458.000 KM

BANJALUKA - Službenici Uprave za indirektno oprezivanje (UIO) BiH privremeno su oduzeli veću količinu tekstilnih proizvoda u carinskoj ispostavi Doboj, čija se tržišna vrijednost procjenjuje na 458.000 KM.

Koristiti prelaze Gradina, Brod i Izačić

BANJALUKA - Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva prevoznike koji izlaze iz BiH sa praznim kamionima i idu na utovar u Hrvatsku ili prevoze robu čije je krajnje odredište ta zemlja, a koja ne podliježe nadzoru nadležnih inspekcija, da koriste granične prelaze Gradina, Brod i Izačić, radi smanjenja kolona kamiona na prelazima Gradiška i Šamac.

Na putnom pravcu Sarajevo-Konjic oduzet duvan vrijedan 39.000 KM

BANJALUKA - Ovlašteni službenici UIO iz regionalnog centra Sarajevo, na putnoj komunikaciji Sarajevo – Konjic pronašli su i privremeno oduzeli 260 kg rezanog sušenog duvana, koji je bio namijenjen za prodaju na crnom tržištu u BiH.

I u 2020. godini zabilježen rast prihoda od indirektnih poreza

Prihodi od indirektnih poreza u prva dva mjeseca 2020. godine iznosili su 1 milijardu i 230 miliona KM i veći su za 35 miliona KM ili 2,99% u odnosu na isti period 2019. godine kada su iznosili 1 milijardu i 195 miliona KM, saopšteno je iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Na ulazu u BiH u autobusu iz Srbije pronađeno 1.740 parfema

BANJALUKA - Službenici Uprave za indirektno oporezivanje izvršili su detaljan pregled autobusa na graničnom prelazu Rača koji je došao iz Srbije, te u bunkerima našli 1.740 parfema različiti renomiranih robnih marki (Armani, Gucci, Hugo Boss i Tom Ford)".

U Sarajevu oduzeta roba vrijedna 41.300 KM

SARAJEVO - Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH u suradnji sa MUP-om Kantona Sarajevo proveli su akciju "Autopijaca 2020" i oduzeli robu u vrijednosti 41.300 KM.

UIO BiH: U toku postupak za četiri proizvođača duvana

BANJALUKA - U Upravi za indirektno oporezivanje (UIO) BiH u toku su drugostepeni upravni postupci za četiri obveznika, organizatora proizvodnje duvana kod kojih su inspektori UIO utvrdili razrez poreske obaveze u ukupnom iznosu od 1.254.869 KM po osnovu PDV-a, koja nije obračunata i plaćena u kontrolisanom periodu, saopšteno je iz ove uprave.

Oduzete cigarete i rezani duvan u vrijednosti 58.000 KM

BANJALUKA - Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH u dvije odvojene akcije oduzeli su cigarete i rezani duvan u vrijednosti 58.000 KM.

Oduzeta droga na granici između BiH i Crne Gore, dvije osobe privedene

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH u saradnji sa službenicima Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) oduzeli su na graničnom prelazu Deleuša između BiH i Crne Gore 600 grama materije koja asocira na kokain, navedeno je u saopštenju UIO BiH.

Najčitanije