UKC

Besplatni ultrazvučni pregledi krvnih sudova glave i vrata na UKC RS

BANJALUKA - Direktor Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske Vlado Đajić pozvao je građane da obave besplatne ultrazvučne preglede krvnih sudova vrata i glave u akciji koju organizuje ova ustanova povodom Međunarodnog dana borbe protiv moždanog udara.

Povrijeđeni Prijedorčanin priključen na aparate za mehaničku ventilaciju

BANJALUKA - Pacijent čiji su inicijali G.P. (21) iz Prijedora, koji je zadobio tešku povredu glave u sinoćnjem sudaru motocikla i putničkog vozila, priključen je na aparate za mehaničku ventilaciju i sve dalje prognoze su neizvjesne, saopšteno je iz Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske

Na UKC RS stigle nove količine kiseonika

BANJALUKA - U Univerzitetski klinički centar (UKC) Republike Srpske u Banjaluci danas su stigle nove količine kiseonika, dovoljne da zadovolje potrošnju za nekoliko narednih dana.

Vlada RS dostavila dokumentaciju o ispravnosti kiseonika u bolnicama

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske dostavila je dokumentaciju o ispravnosti kiseonika u bolnicama.

Oko 100 djece se u TK razboljelo od nepoznatog virusa

TUZLA- Oko 100 djece u prethodna četiri dana javilo se u UKC Tuzla sa istim simptomima, odnosno imaju proljev, povraćanje i dehidriranost.

UKC: Kiseonik nije i ne može biti štetan po zdravlje pacijenata

BANJALUKA - Kiseonik koji se daje pacijentima u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske (UKC RS) nije štetan po zdravlje pacijenata i u skladu je sa svim potrebnim propisima, saopšteno je danas iz Univerzitetskog kliničkog centra Srpske.

Nadležni demantuju gradonačelnika: Lična promocija preko leđa teških pacijenata

BANJALUKA - Uvidom u registar Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH firma "TGT Tehnogas" je nosilac dozvole za stavljanje u promet medicinskog gasa kiseonika, saopštili su u petak iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS reagujući na teške optužbe gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića da se na UKC RS koristi kiseonik koji je registrovan kao tehnički, a ne medicinski.

U Banjaluci počeo treći Kongres endokrinologa i dijabetologa Srpske

BANJALUKA - U Banjaluci je počeo treći Kongres endokrinologa i dijabetologa Srpske na kojem se očekuje oko 200 učesnika iz BiH i Srbije.

Tender usporio prvu banku humanog mlijeka

BANJALUKA - Uspostavljanje prve banke humanog mlijeka, koja bi trebalo da se nalazi u sklopu Klinike za dječje bolesti UKC RS, usporio je tender raspisan za sređivanje dodatnog prostora gdje bi ova banka trebalo da bude smještena.

Nakon 15 dana borbe, porodilja iz Banjaluke pobijedila koronu

BANJALUKA - Nekada nam život donese nepredvidive situacije, a najteža od njih je bolest. Kristinu Perać, tada trudnicu, a sada već majku prijevremeno rođene djevojčice, napao je virus korona.

Najčitanije