UKC

Babica Mira za 44 godine donijela na svijet jedan manji grad

BANJALUKA - Mira Šaula (65), babica koja je bila zaposlena u Univerzitetskom kliničkom centru RS u Banjaluci i koja je provela 44 godine pomažući da na svijet dođe oko 50.000 beba, dočekala je i dan da s odjela, odnosno iz smjene koju je odradila, ide u zasluženu penziju.

UKC RS praktično prvi u svijetu uradio studiju o ranim danima infekcije

BANJALUKA - Univerzitetski klinički centar Republike Srpske uradio je veliku studiju, praktično prvu u svijetu, o tome šta se dešava na auto-nervnom sistemu prvih 15 dana kod kovid pacijenata, izjavio je neurokardiolog Branislav Milovanović.

Klinika za dječije bolesti: Među teže oboljelim najviše gojazne djece

BANJALUKA - U Klinici za dječije bolesti Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske u Banjaluci od početka pandemije do danas hospitalizovano je 93 djece zbog infekcije virusom korona, od kojih je troje imalo tzv. multisistemski febrilni sindrom, a među oboljelima sa težom kliničkom slikom prednjačila su gojazna djeca.

UKC RS: Koronu imala i beba stara 22 dana

BANJALUKA - Iako virus korona kod djece najčešće izaziva blaže simptome koji ne zahtijevaju bolničko liječenje, trenutno je u Univerzitetskom kliničkom centru RS (UKC RS) hospitalizovano troje djece oboljele od kovida-19.

Na aparatima Banjalučanin koji je motorom udario u drvo

BANJALUKA - Dvadesetčetvorogodišnji D.B. iz Banjaluke koji je povrijeđen kada je udario u drvo prilikom vožnje motora kroz dvorište kuće zadobio je teške povrede glave i vratne kičme i priključen je na aparat za mehaničku ventilaciju.

Banjalučanin motorom udario u drvo u dvorištu, prebačen na UKC

BANJALUKA - D.B. (24) iz Banjaluke teško je povrijeđen nakon što je motorom jamaha udario u drvo u dvorištu porodične kuće, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

U Banjaluci rođeno 11 beba

BANJALUKA - Na Klinici za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetskog kliničkog centra u Banjaluci u protekla 24 časa obavljeno je deset poroda i rođeno 11 beba.

Šeranić i Skano u posjeti kovid odjeljenjima UKC-a

BANJALUKA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić i šef Kancelarije Svjetske zdravstvene organizacije u BiH Fabio Skano posjetiće sutra u Banjaluci odjeljenja Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske (UKC) u kojima se zbrinjavaju pacijenti oboljeli od virusa korona.

Šerbedžija: Nijednom medicinskom radniku neće biti smanjena plata

BANJALUKA - Predsjednik Strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara Mirko Šerbedžija rekao je da je od rukovodstva Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske dobio uvjerenje da nijednom radniku neće biti smanjena plata.

U Banjaluci rođeno 12 beba

BANJALUKA - Dvanaest beba rođeno je na Odjelu za akušerstvo u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci.

Najčitanije