UKC

Mladi ljekari UKC RS obratiće se javnosti u nedjelju

BANJALUKA - Mladi ljekari Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske sutra će se obratiti javnosti da bi pozvali građani da se pridržavaju preporuka radi sprečavanja širenje virusa korona jer je njegova nepredvidivost najveća opasnost, a trenutak nepažnje nekome može da uništi život.

Banjalučaninu ljekari spasili šaku: Privikavam se da mi je ruka spasena

BANJALUKA - Hirurški tim Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske (UKS RS), specijalisti plastične i rekonstruktivne hirurgije, specijalisti ortopedije i traumatologije te anestezije izveli su replantaciju kompletne šake Zoranu Vučenoviću iz Ljubačeva kod Banjaluke.

Đajić: Stanje je haotično

BANJALUKA - Trenutno stanje u vezi virusa korona je haotično, a opuštanje građana je dovelo do naglog rasta broja oboljelih, rekao je za "Nezavisne" Vlado Đajić, generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra RS (UKC RS).

UKC RS: Povrijeđeni mladić i djevojka u teškom stanju

BANJALUKA - Pacijenti Darijo Slavnić (24) i Nikolina Tešić (21) iz Kotor Varoši, koji su nakon saobraćajne nezgode primljeni u Univerzitetski klinički centar (UKC) Republike Srpske, trenutno su u teškom opštem stanju.

Crveni krst Bijeljine donirao 10 respiratora UKC-u RS

BANJALUKA - Gradska organizacija Crvenog krsta Bijeljina donirala je Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Republike Srpske deset respiratora "aventa-M", ukupne vrijednosti 461.016 KM, koji su nabavljeni u okviru akcije "Respirator za Srpsku".

Apel iz UKC RS: Poštujte mjere, sve više mlađih osoba na respiratoru

BANJALUKA - Povodom pogoršane epidemiološke situacije u RS izazvane novim korona virusom, zaposleni radnici Univerzitetskog kliničkog centra RS upućuju apel stanovništvu Srpske da se strogo pridržavaju mjera koje je propisao Republički štab za vanredne situacije kako ne bi došlo do preopterećenja zdravstvenog sistema pacijentima koji su inficirani ovim virusom.

U UKC RS izvedena složena operacija karličnog prstena

BANJALUKA - Eminentni ortoped iz Novog Sada Vladimir Harhaji zajedno sa ljekarskim timom Klinike za ortopediju i traumatologiju UKC RS uradio je složenu operaciju karličnog prstena.

Udes u Trnu, jedna osoba prevezena u UKC RS

BANJALUKA - U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila danas u popodnevnim časovima na nadvožnjaku u Trnu povrijeđena je jedna osoba, potvrđeno je za "Nezavisne" iz PU Banjaluka.

"U Banjaluci urađena prva studija u svijetu o efektima virusa na čovjeka"

BANJALUKA - Prva studija u svijetu gdje je rađena analiza pacijenata sa akutnom infekcijom virusa korona završena je u Banjaluci, rekao je stručnjak iz oblasti neurokardiologije Branislav Milovanović.

U Tuzlanskom kantonu 12 novih slučajeva virusa korona

TUZLA - Dvanaeset novih slučajeva virusa korona potvrđeno je u Tuzlanskom kantonu, podaci su Kriznog štaba kantonalnog Ministarstva zdravlja.

Najčitanije