UKC

UKC RS zapošljava 50 maturanata Medicinske škole

BANJALUKA - Pedeset maturanata Medicinske škole u Banjaluci biće primljeno u radni odnos u Univerzitetski klinički centar (UKC) Republike Srpske u Banjaluci.

Predstavljanje pilot projekta o uvođenju supervizije medicinskih sestara/tehničara u UKC-u

BANJALUKA - Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske u saradnji sa Fondacijom "Fami", kroz projekat Jačanje sestrinstva u BiH (ProSes) organizuje sutra u Banjaluci predstavljanje pilot projekta "Uvođenje supervizije medicinskih sestara/tehničara u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske" i otvaranje edukacije u oblasti supervizije u zdravstvenom sistemu.

Na UKC-u porođena trudnica koja je trnsportovana helikopterom iz Bijeljine

BIJELJINA - Dvadesetdvogodišnjoj trudnici, koja je danas zbog životno opasne komplikacije helikopterom prebačena iz Bijeljine u Banjaluku, urađen je hitan carski rez, a pacijentkinja i novorođenče su sada dobro, naveli su iz bijeljinske Bolnice "Sveti vračevi".

Filipinka se porodila na UKC-u RS u Banjaluci, zahvalna cijelom timu

BANJALUKA – Na Univerzitetskom kliničkom centru u Banjaluci juče se porodila Filipinka Ivi Monjiz Sibinčić, koja je na svijet, nakon teške trudnoće, donijela sina Gabrijela.

Đajić: Dokazano da je kiseonik bio ispravan

BANJALUKA – Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković je ispolitizovao korištenje kiseonika na Univerzitetskom kliničkom centru RS u Banjaluci iako se sada pokazalo da je kiseonik bio ispravan, rekao je Vlado Đajić, direktor Centra i predsjednik Gradskog odbora SNSD-a u Banjaluci.

Pretučeni mladić u Banjaluci nakon ukazane pomoći u UKC-u RS pušten kući

BANJALUKA - Nakon što ga je pretukao Banjalučanin David R. (21), mladić P.V. (23) je zadobio tjelesne povrede, te mu je ukazana ljekarska pomoć u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci.

Đajić odgovorio Pejićevoj: UKC RS dobija Kliniku za vantjelesnu oplodnju

BANJALUKA - Univerzitetsko-klinički centar (UKC) Republike Srpske bi trebao dobiti Kliniku za vantjelesnu oplodnju koja bi u sklopu ove ustanove uskoro mogla biti otvorena, rekao je za "Nezavisne" Vlado Đajić, generalni direktor ove ustanove.

UKC RS: Komplikovani zahvati urađeni uz najmoderniju tehnologiju

BANJALUKA - Hirurški tim Klinike za ortopediju i traumatologiju Univerzitesko-kliničkog centra Republike Srpske je 24. marta uradio komplikovan operativni zahvat luksacionog preloma šestog i sedmog grudnog pršljena koristeći kompjutersku navigaciju za spinalne povrede, i to uz korištenje kompjuterskog navigacionog sistema.

U UKC RS izvedena operacija uz korištenje kompjuterskog navigacionog sistema

BANJALUKA - Hirurški tim Klinike za ortopediju i traumatologiju Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) RS 24. marta uradio je komplikovan operativni zahvat luksacionog preloma šestog i sedmog grudnog pršljena koristeći kompjutersku navigaciju za spinalne povrede.

Pejić: Zašto UKC RS nema kliniku za vantjelesnu oplodnju

BANJALUKA – Darinka Pejić, predsjednica Foruma žena SPS, rekla je da odavno postoji potreba da Univerzitetsko klinički centar (UKC) RS u Banjaluci ima kliniku za vantjelesnu oplodnju.

Helikopterom transportovan pacijent iz Trebinja u UKC RS

BANJALUKA - Helikopterskih servis Republike Srpske danas je iz Trebinja u Univerzitetski klinički centar (UKC) Republike Srpske u Banjaluci transportovao pacijenta koji ima zdravstvene komplikacije, radi daljeg liječenja i pružanja višeg nivoa zdravstvene njege, izjavio je Srni direktor ovog servisa Boban Kusturić.

Održana dvodnevna radionica za studente Medicinskog fakulteta

BANJALUKA - Univerzitetski klinički centar (UKC) i Savez studenata Medicinskog fakulteta u Banjaluci organizovali su dvodnevnu medicinsku radionicu za studente četvrte i šeste godine, a direktor UKC-a Vlado Đajić najavio je ponovno otvaranje čitaonice za studente, koja zbog pandemije virusa korona nije bila dostupna u dovoljnoj mjeri.

Na UKC-u svečano obilježen Svjetski dan osoba sa Daunovim sindromom

BANJALUKA - U Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Republike Srpske u Banjaluci danas je svečano obilježen Svjetski dan osoba sa Daunovim sindromom - Djece Sunca.

Muškarac na aparatima nakon sudara kod Gradiške

​BANJALUKA - Milorad Jokić (40) iz Gradiške, koji je juče teško povrijeđen u sudaru kod tog grada, priključen je na aparate za vjestačko disanje, saznaju "Nezavisne novine" iz Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske (UKC RS), gdje je hospitalizovan.

Pismo pacijenta Klinike za pulmologiju UKC RS

Kakav god da vam je život, vi se ne bi mijenjali za tuđi, ako ste normalna osoba, osim kada dobijete dijagnozu raka pluća. Možda ni tada ne biste poželjeli da je drugačije, jer i to ste vi. Ta ćelija koju stem uzgojili nesvjesno, a svjesno joj prepuštate svoj život.

Najčitanije