UKC RS

Studentima Medicinskog fakulteta nova, savremena čitaonica

BANJALUKA - Studenti Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci posjetili su novoopremljenu čitaonicu u Univerzitetskom kliničkom centru RS (UKC RS), koja će im olakšati spremanje ispita.

Đajić: Cilj najbolji klinički centar u regionu

BANJALUKA - Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske Vlado Đajić izjavio je da je preseljenje svih hirurških klinika sa lokacije u centru grada na Paprikovac i puštanje u rad Sjevernog krila UKC-a istorijski trenutak za zdravstvo Srpske, te da je krajnji cilj rukovodstva ove zdravstvene ustanove stavaranje naboljeg kliničkog centra u regionu.

UKC RS uputio saučešće porodici i prijateljima Marijana Beneša

BANJALUKA - Zaposleni u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Republike Srpske, na čelu sa direktorom Vladom Đajićem, uputili su saučešće porodici i prijateljima proslavljenog boksera Marijana Beneša koji je preminuo danas u Banjaluci u 67. godini nakon duge i teške bolesti.

Operisana gigantska aneurizma na UKC RS

BANJALUKA - Ljekari Službe za vaskularnu hirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske prvi put su uradili komplikovan operativni zahvat kod pacijenta koji je nekoliko mjeseci bolovao od simptomatske subklavijalne bolesti, a uspješno je urađena i operacija gigantske aneurizme, potvrđeno je danas iz ove zdravstvene ustanove.

Počela gradnja prilazne staze koja vodi do UKC RS

BANJALUKA - Izgradnja prilazne staze pored Roditeljske kuće koja vodi do Univerzitetskog kliničkog centra RS počela je u petak, nakon čega će mališanima i njihovim roditeljima put do bolnice i nazad biti lakši i brži.

Druženje sa onima koji su udarili temelje UKC RS

BANJALUKA - Jedan od glavnih razloga što smo organizovali druženje sa penzionisanim radnicima naše ustanove je da im podnesemo izvještaj šta danas Univerzitetski klinički centar (UKC) RS u Banjaluci radi, te da im damo izvještaj dokle se stiglo u onom što su oni započeli, kazao je Vlado Đajić, generalni direktor ove zdravstvene ustanove, nakon druženja sa bivšim radnicima.

Neurohirurgija će prvi put imati svoju operacionu salu

BANJALUKA - Univerzitetski klinički centar (UKC) RS za mjesec dana dobiće novu neurohiruršku salu, posebno prilagođenu za složene neurohirurške procedure, kazao je Vlado Đajić, direktor ove zdravstvene ustanove.

Optimistične vijesti iz UKC RS: Otac i sin odvojeni od aparata i svjesni

BANJALUKA - Pedesetsedmogodišnji radnik "Prijedorčanke" Duško Milanović i njegov osamnaestogodišnji sin Ognjen, koji su bili u komi nakon što se otrovali gasom u industrijskoj cisterni za prevoz voća, odvojeni su od aparata za mehaničku ventilaciju i trenutno su svjesni.

UKC RS: Cilj pobjeda traume nakon odstranjenja dojke

BANJALUKA - Ljekari Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) RS u Banjaluci ulažu sve napore da pacijentima nakon mastektomije omoguće normalan život, ali je i jako značajno da žene nakon zahvata mogu da urade rekonstrukciju dojke, rekao je Vlado Đajić, generalni direktor ove zdravstvene ustanove.

UKC RS edukuje 72 buduća stručnjaka

BANJALUKA - Univerzitetski klinički centar UKC RS objavio je u petak konkurs za izbor i prijem 61 ljekara specijalizanta za različite oblasti i 11 supspecijalizacija.

Najčitanije