UKC RS

UKC RS: Problem je u sprovođenju Zakona o javnim nabavkama BiH

BANJALUKA – Univerzitetski klinički centar Republike Srpske izdao je danas saopštenje u kome su skrenuli pažnju na osnovni problem sa kojim se suočavaju u svom radu.

UKC RS: Povrijeđeni pješak u komi

BANJALUKA - Pacijent čiji su inicijali N.K./62/, koji je teško povrijeđen u saobraćajnoj nezgodi u Karanovcu kod Banjaluke, u komi je i sve dalje prognoze u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem su krajnje neizvjesne, rečeno je Srni u Univerzitetskom kliničkom centru /UKC/ Republike Srpske.

Kardiohirurgija će biti gotova za dvije godine

BANJALUKA - Prvi put u istoriji Univerzitetskog kliničkog centra RS (UKC RS) gubici za prošlu godinu nisu milionski, već samo 39.000 KM, rekao je u danas Vlado Đajić, generalni direktor UKC RS, prilikom sastanka sa Radovanom Viškovićem, premijerom RS, i Alenom Šeranićem, ministrom zdravlja i socijalne zaštite RS.

Stabilno stanje povrijeđenog u pucnjavi u Glamočanima

BANJALUKA - Pacijent čiji su inicijali G.I. (38), koji je protekle noći zadobio ustrelne rane obje noge i desne ruke, hirurški je zbrinut i za sada je stabilnog zdravstvenog stanja, te ostaje na daljem liječenju, rečeno je Srni u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Republike Srpske.

Djeca povrijeđena početkom aprila kod Čelinca i dalje u teškom stanju

BANJALUKA - Djeca koja su teško povrijeđena u saobraćajnoj nezgodi u mjestu Jošavka Gornja kod Čelinca, i dalje su u teškom stanju, potvrđeno je "Nezavisnim" na Univerzitetsko-kliničkom centru Republike Srpske.

Od danas i laparoskopsko uklanjanje tumora sa debelog crijeva

BANJALUKA - U Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Republike Srpske od danas će se operacije na debelom crijevu izvoditi i laparoskopski, zahvaljujući kontunuiranoj medicinskoj edukaciji kadra ove ustanove, izjavio je generalni direktor UKC-a Vlado Đajić.

Zajedničkom edukacijom i operacijama do vrhunskih rezultata

BANJALUKA - Univerzitetsko-klinički centar (UKC) RS pridaje veliki značaj usavršavanju svojih ljekara, a dokaz tome su, kako su poručili, odlasci na brojne edukacije u Sloveniju, Austriju, Rusiju, Srbiju i mnoge druge centre, ali isto tako sve je više i onih ljekara koji na edukaciju dolaze upravo u UKC RS.

Urađena složena mikrohirurška operacija lica na UKC RS

BANJALUKA - Specijalisti plastične i rekonstruktivne hirurgije Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske i svjetski poznati stručnjak u toj oblasti Milomir Ninković uradili su danas u Banjaluci složenu mikrohiruršku rekonstruktivnu operaciju prednjeg masiva lica, odnosno nosa i poda usne duplje.

Glaukom pronađen kod 18 pacijenata

BANJALUKA - Akcijom skrininga na glaukom, u kojoj je pregledano 312 pacijenata, dijagnostikovan je povišen očni pritisak kod 21, a evidentne glaukomske promjene na očnom živcu pronađene su kod 18 pacijenata, saopšteno je iz Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske.

Đajić: Prevencija važna u liječenju očnih bolesti

BANJALUKA- Preventivnim pregledom moguće je otkriti minimalne promjene na oku i tako spriječiti teška oštećenja, rekao je danas generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Srpske Vlado Đajić, povodom obilježavanja Svjetske nedjelje borbe protiv glaukoma.

Najčitanije