UKC RS

Dragić: Na UKC-u 170 hospitalizovanih pacijenata, velike brojke alarm

BANJALUKA - Situacija sa virusom korona je krajnje alarmantna. Ako pogledamo dnevni izvještaj UKC-a, imamo 170 hospitalizovanih pacijenata. Samo u protekla 24 časa smo primili 46 pacijenata, rekao je Saša Dragić, šef Odjeljenja poluintenzivne njege za nehirurške grane

Obnova Hirurgije pri kraju, uskoro privremena COVID bolnica

BANJALUKA - Obnova objekta stare Hirurgije u Banjaluci privodi se kraju kako bi bio doveden u pristojno stanje i poslužio kao COVID bolnica, a po okončanju pandemije kao privremeni objekat za Kliniku za ginekologiju i akušerstvo i Kliniku za dječije bolesti kada se počne rekonstrukcija istih na lokaciji Paprikovac, saopšteno je iz Univerzitetskog kliničkog centra RS.

Preminuo ljekar UKC RS Marko Pekija

BANJALUKA - Nakon više od mjesec dana borbe sa novim korona virusom preminuo je ljekar Marko Pekija (37) iz Klinike za intenzivnu medicinu za nehirurške grane Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske (UKC RS), saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

Hitno riješiti zahtjev roditelja da leže s djecom u bolnici

BANJALUKA - Univerzitetski klinički centar Republike Srpske zatražio je u petak instrukcije od Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i Republičkog štaba za vanredne situacije po pitanju boravka roditelja uz dijete koje se liječi u Klinici za dječje bolesti UKC RS za vrijeme trajanja pandemije izazvane virusom korona, potvrdili su za "Nezavisne" iz UKC RS.

Delegacija SZO: UKC RS mnogo uradio tokom pandemije

BANJALUKA -U Republici Srpskoj i BiH posljednjih mjeseci je evidentan porast broja osoba zaraženih virusom korona, ali je na određen način vidljiva i stabilizacija situacije, kazao je Viktor Olšavski, šef Kancelarije Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) za BiH nakon sastanka u Banjaluci sa rukovodstvom Univerzitetsko- kliničkog centra Republike Srpske.

Šeranić: Razmotriće se zahtjev da majke budu uz djecu na UKC RS

BANJALUKA - Upoznat sam sa problemom da roditelji zbog virusa korona ne smiju boraviti sa djecom na UKC RS i prijedlog da im se dozvoli će biti razmotren od strane ove ustanove, rekao je Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS, prilikom posjete banjalučkom Domu zdravlja.

Bejbi bum u Banjaluci, za 24 časa rođena 21 beba

U porodilištu Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske u Banjaluci u protekla 24 časa rođena je 21 beba, što je gotovo duplo više od dnevnog prosjeka.

Pijana oštetila tuđi BMW u Banjaluci pa završila na UKC-u

BANJALUKA - Banjalučka policija zatekla je juče povrijeđenu ženu u tuđem dvorištu u ovom gradu nakon što je prijavljeno da je ista oštetitila automobil u vlasništvu Ž.D, saopšteno je iz banjalučke policijske uprave.

U UKC RS izvedena vrlo složena operacija aneurizme trbušne aorte

BANJALUKA - Hirurški tim Klinike za vaskularnu hirurgiju je uradio vrlo složenu operaciju aneurizme trbušne aorte sa urođenom anomalijom renalnih arterija, saopšteno je iz UKC RS.

Lions klub UKC-u RS donirao totem za dezinfekciju ruku

BANJALUKA – Lions klub Banjaluka Centar donirao je danas totem za dezinfekciju ruku Urgentnom centru Univerzitetskog kliničkog centra RS (UKC RS), u cilju suzbijanja širenja virusa korona.

Najčitanije