UKC RS

Nova autobuska linija "spojiće" banjalučka naselja sa UKC RS

BANJALUKA - Nova gradska linija, koja je predviđena novim ugovorom sa prevoznicima, saobraćaće preko novoizgrađene saobraćajnice na mjestu nekadašnjeg "Voćnjaka" i tako spojiti više gradskih naselja u Banjaluci sa Univerzitetskim kliničkim centrom RS.

Više poroda i manje abortusa i u doba korone

BANJALUKA - Trend rasta broja porođaja i pada broja abortusa u Klinici za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetskog kliničkog centra RS (UKC RS) nastavljen je i u doba korone, što potvrđuju podaci da su u prvih šest mjeseci ove godine obavljena 1.563 porođaja i 93 abortusa.

U UKC RS prikazani inserti iz dokumentarnog filma "Nema heroja bez maske"

BANJALUKA - Svjedočenja 15 ljekara i medicinskog osoblja iz Univerzitetskog kliničkog centra RS (UKC RS) koji se već mjesecima nadljuskim naporima bore protiv virusa korona tema je dokumentarnog filma "Nema heroja bez maske", čiji su inserti danas premijerno prikazani u UKC RS.

Vučić: Donacija Republici Srpskoj je pitanje obaveze

BANJALUKA - Aleksandar Vučić, predsjednik Republike Srbije, rekao je da je pitanje poklona i donacija pitanje obaveze jer Srbija mora da vodi računa o Republici Srpskoj i uvijek bude dostupna.

Rođeno duplo više beba od dnevnog prosjeka u Banjaluci

BANJALUKA - Čak 22 bebe su u utorak došle na svijet u gradu na Vrbasu, kada je rođeno 11 djevojčica i 11 dječaka.

Nezgoda u centru Banjaluke, pješak prevezen na UKC RS

BANJALUKA - U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila danas u poslijepodnevnim časovima u centru Banjaluke povrijeđen je pješak, potvrđeno je "Nezavisnim" u Policijskoj upravi Banjaluka.

UKC RS: Ove godine rođeno 1.629 beba, od toga 34 blizanaca i jedne trojke

BANJALUKA - Od početka godine u porodilištu Klinike za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske u Banjaluci rođeno je 1.629 beba, rečeno je u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Mladi ljekari UKC RS obratiće se javnosti u nedjelju

BANJALUKA - Mladi ljekari Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske sutra će se obratiti javnosti da bi pozvali građani da se pridržavaju preporuka radi sprečavanja širenje virusa korona jer je njegova nepredvidivost najveća opasnost, a trenutak nepažnje nekome može da uništi život.

Banjalučaninu ljekari spasili šaku: Privikavam se da mi je ruka spasena

BANJALUKA - Hirurški tim Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske (UKS RS), specijalisti plastične i rekonstruktivne hirurgije, specijalisti ortopedije i traumatologije te anestezije izveli su replantaciju kompletne šake Zoranu Vučenoviću iz Ljubačeva kod Banjaluke.

Đajić: Stanje je haotično

BANJALUKA - Trenutno stanje u vezi virusa korona je haotično, a opuštanje građana je dovelo do naglog rasta broja oboljelih, rekao je za "Nezavisne" Vlado Đajić, generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra RS (UKC RS).

Najčitanije