UKC RS

UKC RS: Stabilno stanje povrijeđene djevojčice iz Bijeljine

BANJALUKA - Djevojčica iz Bijeljine Đ.L. (11) primljena je u politraumatizovanom stanju u Univerzitetski klinički centar (UKC) Republike Srpske u Banjaluci, trenutno je svjesna i za sada stabilnog zdravstvenog stanja, a sve dalje prognoze su preuranjene, saopšteno je iz UKC-a.

Prioritet UKC-a RS saradnja i edukacija kadra u Ljubljani

BANJALUKA - Nastavak saradnje i edukacija kadra iz RS u Univerzitetskom kliničkom centru Ljubljana biće prioritet rukovodstva Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) RS u Banjaluci, istakao je Vlado Đajić, generalni direktor ove zdravstvene ustanove.

U UKC RS stigao rendgen aparat koji snima kompletan skelet pacijenta

BANJALUKA - Univerzitetski klinički centar (UKC) RS u Banjaluci nabavio je rendgen aparat pomoću kojeg će ljekari biti u mogućnosti da snime kompletan skelet pacijenta za samo 13 sekundi uz jako nisku dozu radijacije, a ovo je i prvi aparat ovog tipa u regionu.

Šeranić: UKC redovno izmiruje obaveze

BANJALUKA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je da Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci u posljednje dvije godine redovno izmiruje obaveze kada je riječ o porezima i doprinosima, ali da pojedine zdravstvene ustanove imaju akumuliran dug iz prethodnog perioda.

Na UKC-u RS prvi put urađen operativni zahvat - stabilizacija skočnog zgloba

BANJALUKA - Ljekari Klinike za ortopediju i traumatologiju Univerzitetsko-kliničkog centra RS prvi put su juče uradili operativni zahvat koji se zove stabilizacija skočnog zgloba nakon povrede ligamenata i posljedične nestabilnosti, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

Izvedena prva laparoskopska operacija želudane kile

BANJALUKA - Ljekari Klinike za opštu i abdominalnu hirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske prvi put su izveli laparoskopsku operaciju hijatalne hernije jednjaka (želučane kile).

Besplatni pregledi povodom borbe protiv artritisa na UKC RS

BANJALUKA - Udruženje reumatologa Republike Srpske organizovaće sutra na Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Republike Srpske u Banjaluci besplatne preglede za zainteresovane građane koji pate od otečenih i bolnih zglobova, povodom obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv artritisa.

U UKC-u RS nova metoda ugradnje specijalnog pejsmejkera

BANJALUKA - U Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Republike Srpske u Banjaluci danas je izvršena operacija pacijenta sa poremećajem srčanog ritma novom i najefikasnijom metodom ugradnje specijalne vrste pejsmejkera.

Urgentni centar UKC RS obilježio godinu dana rada

BANJALUKA - U protekloj godini našeg rada u Urgentnom centru UKC RS smo zbrinuli 53.000 pacijenata, što dovoljno govori o obimu posla koji ovdje obavljamo, kazao je danas Dragan Rakanović, načelnik Urgentnog centra UKC RS, povodom godinu dana rada ovog centra.

"Nezavisne" na dežurstvu u Urgentnom centru: Hrabra borba za svaki dah

BANJALUKA - "Sada je stabilan", rečenica je koju su s olakšanjem izgovarali ljekari Urgentnog centra Univerzitetskog kliničkog centra RS nakon još jednog u nizu spasenih života tog dežurstva, kada je i ekipa "Nezavisnih" bila s njima i uvjerila se da je dramatičnije od bilo koje TV serije na ovu temu.

Najčitanije