UKC RS

UKC RS: Dovoljne količine testova, u pripremi karantin

BANJALUKA - Na nekadašnjoj lokaciji Klinike za plućne bolesti u centru Banjaluke u narednim danima biće adaptiran prostor za karantin lica kod kojih postoji sumnja na zarazu virusom korona, a za sada je riječ o kapacitetu od 50 kreveta, saopšteno je iz Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske.

"Nezavisne" u posjeti UKC-u RS: Spremne sobe za izolaciju u slučaju pojave virusa korona

BANJALUKA - U Klinici za infektivne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske (UKC RS) spremno je više soba za izolaciju, u slučaju eventualnog prijema pacijenata zaraženih novim virusom korona (kovid-19).

U UKC RS urađena operacija tumora na plućima sa minimalnim rezom

BANJALUKA - Tim Službe za torakalnu hirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske u Banjaluci uradio je veoma zahtjevnu operaciju tumora na plućima sa minimalnim rezom, zahvaljujući čemu je brži postoperativni oporavak pacijenta.

Zabranjene posjete pacijentima u Univerzitetskom kliničkom centru RS

​BANJALUKA - Rukovodstvo Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske donijelo je Odluku o zabrani posjeta pacijentima u UKC-u RS kao preventivnu mjeru u cilju smanjivanja pojave sezonskog gripa i oboljenja sličnih gripu.

Uhapšen osumnjičeni za krađu telefona u prostorijama UKC RS

BANJALUKA - Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka uhapsili su D.P. zbog sumnje da je u prethodnom periodu, u ulici Dvanaest beba u prostorijama Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske u Banjaluci, krao mobilne telefone.

Arie Livne: Možemo biti ponosni na UKC RS

BANJALUKA - Univerzitetski klinički centar RS (UKC RS) ima izvanredne ljekare i može da parira bilo kom svjetskom kliničkom centru.

Usavršavanje kadra i razmjena iskustava: Sve jača saradnja UKC RS sa Slovenijom

BANJALUKA, LJUBLJANA - Saradnja između ljekara iz Republike Srpske i Slovenije traje godinama i ona se u posljednjem periodu intenzivirala te je u srijedu Univerzitetski klinički centar (UKC) RS posjetila i Zorica Bukinac, ambasadorka Slovenije u BiH, koja je istakla da su za region važni protok znanja i razmjena iskustava.

Uskoro rješenje problema Ljevčanske ulice kod UKC-a RS u Banjaluci

BANJALUKA - Višegodišnji problem Ljevčanske ulice u banjalučkom naselju Paprikovac sa suženjem dijela saobraćajnice, na dionici kod Univerzitetskog kliničkog centra RS, trebalo bi da bude riješen ove godine.

Na UKC-u RS savremenom metodom uklonjen benigni tumor rektuma

​BANJALUKA - Savremena operativna procedura TEM, transanalna endoskopska mikrohirurgija rektuma, uspješno je izvedena danas u Univerzitetskom kliničkom centru RS (UKC RS).

Mladi sa Daunovim sindromom prvi put odigrali predstavu u UKC RS

BANJALUKA - Šest mladih, hrabrih glumaca sa Daunovim sindromom odigralo je danas predstavu "Mali princ" prvi put ispred doktora i medicinskog osoblja Univerzitetskog-kliničkog centra RS (UKC RS) u Banjaluci.

Najčitanije