UKC RS

Prestižno priznanje Klinici intenzivne medicine za nehirurške grane UKC RS

BANJALUKA - Sertifikat ISO 9001:2015, koji je Klinika intenzivne medicine za nehirurške grane Univerzitetskog kliničkog centra RS dobila prošle godine, uspješno je ove godine prošao proces resertifikacije, u sklopu čega je opseg sertifikacije, pored zbrinjavanja kritično oboljelih, proširen i na edukaciju iz oblasti intenzivne medicine.

Otvaranje kardiohirurgije u Banjaluci na proljeće

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas da se završetak i otvaranje savremenog objekta kardiohirurgije u okviru Univerzitetskog kliničkog centra Srpske očekuje na proljeće, te da će u taj projekat biti uloženo oko 33 miliona KM iz budžeta.

Povrijeđeni Dobojlija smješten na UKC RS

BANJALUKA – A.K. (57) iz Doboja, koji je povrijeđen prilikom eksplozije plinske boce u preduzeću u Tesliću, dovezen je sanitetskim vozilom Opšte bolnice "Sveti Luka" Doboj u Urgentni centar UKC RS.

Legende obavile pregled u UKC-u RS, danas svi na stadion

BANJALUKA - Pozivam sve građane RS da danas dođu na Gradski stadion gdje će humanitarnu utakmicu za podizanje stope nataliteta u RS odigrati velikani Crvene Zvezde I banjalučkog Borca, rekao je Vlado Đajić, direktor UKC RS.

Ljekarski pregled fudbalskih legendi u UKC-u RS i spektakl na stadionu

​Humanitarna fudbalska utakmica koja će se odigrati večeras u 17 časova na Gradskom stadionu Banjaluka, između veterana FK Crvena zvezda, veterana FK Borac i fudbalskih veterana Srpske, kao i revijalna utakmica između ljekara i novinara Republike Srpske, imaju za cilj promociju aktivnosti novoosnovane fondacije "Djeca nam se rađala" i podizanje svijesti o važnosti povećanja nataliteta u Republici Srpskoj.

Ljekari UKC RS sa kolegama iz Rusije izvršili složenu operaciju

BANJALUKA - Ljekari Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) RS u Banjaluci su zajedno sa kolegama iz Sankt Peterburga izveli u petak laparoskopsku operaciju karcinoma debelog crijeva, koja pacijentu omogućava da nedugo poslije zahvata ustaje, hoda i jede, a sam oporavak traje znatno kraće u odnosu na klasičnu hirurgiju.

Ruski stručnjaci izvodiće operacije na UKC-u RS

BANJALUKA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić sa saradnicima, sastao se danas u svom kabinetu sa hirurzima-onkolozima iz Onkološkog centra u Sankt Peterburgu koji su u višednevnoj posjeti Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

UKC RS ulaže u kadar: Školovali se vani, liječe u Srpskoj

BANJALUKA - Osim u vrhunsku opremu, Univerzitetski klinički centar RS u Banjaluci ulaže i u edukaciju svojih ljekara u renomiranim centrima u inostranstvu, pruža podršku mladim uspješnim ljudima, a ovu zdravstvenu ustanovu posjetili su brojni stručnjaci medicine iz najprestižnijih medicinskih centara.

Podlegao muškarac kojem je zet zabio sjekiru u glavu

​GRADIŠKA - Milan Mudrinić (57) iz Bosanske Krupe preminuo je sinoć na UKC RS usljed teških povreda nakon što mu je u srijedu naveče zet Goran Mirković (39) u Lamincima kod Gradiške tokom sukoba zabio sjekiru u glavu, saznaju Nezavisne.

Zet na slobodi, punac i dalje u komi

GRADIŠKA - Goran Mirković (39) koji je u srijedu naveče u Lamincima kod Gradiške tokom sukoba zabio sjekiru u glavu svom puncu Milanu Mudriniću (57) iz Bosanske Krupe, nakon policijskog saslušanja pušten je da se brani sa slobode, saznaju "Nezavisne".

Najčitanije