UKC Tuzla

Oko 100 djece se u TK razboljelo od nepoznatog virusa

TUZLA- Oko 100 djece u prethodna četiri dana javilo se u UKC Tuzla sa istim simptomima, odnosno imaju proljev, povraćanje i dehidriranost.

UKC Tuzla vapi za još doktora i medicinskih sestara

TUZLA - Broj novozaražnih u Tuzlanskom kantonu postepeno raste što popunjava bolničke kapacitete u UKC-u Tuzla iz kojeg su danas zatražili od Skupštine TK da se nađu načini za zapošljavanje većeg broja doktora i medicinskih sestara.

UKC Tuzla prezentovao "Piljićevu metodu", priznatu i u svijetu

TUZLA - U Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla u petak je prezentovan novi pristup u operativnom tretmanu abdominalne aorte i zdjeličnih arterija.

Vlada TK kupuje novi ultrazvučni aparat za UKC

TUZLA- Na današnjoj sjednici Vlada TK je odobrila 50.000 KM Univerzitetsko kliničkom centru Tuzla za nabavku ultrazvučnog aparata za kojeg je Udruženje dijaliziranih i svih transplantiranih bolesnika TK pokrenulo akciju skupljanja sredstava.

U sat vremena dva udesa u Tuzli, policajka povrijeđena na uviđaju

TUZLA - U Tuzli su u petak dvije žene povrijeđene u saobraćajnim nezgodama od kojih je jedna pješakinja, a druga policajka.

UKC Tuzla prekida komercijalna testiranja

BANJALUKA, TUZLA - Univerzitetsko klinički centar Tuzla od sada neće vršiti komercijalna testiranja na kovid-19, odlučio je menadžment ove zdravstvene institucije.

Muškarac povrijeđen u pucnjavi prevezen u UKC Tuzla

TUZLA - Muškarac (51) teško je povrijeđen u pucnjavi na području Gračanice, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

U Tuzlanskom kantonu 12 novih slučajeva virusa korona

TUZLA - Dvanaeset novih slučajeva virusa korona potvrđeno je u Tuzlanskom kantonu, podaci su Kriznog štaba kantonalnog Ministarstva zdravlja.

Četiri osobe povrijeđene u sudaru tri vozila

TUZLA - Četiri osobe, od kojih je jedna zadržana na liječenju u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Tuzla, povrijeđene su u saobraćajnoj nezgodi na magistralnom putu Tuzla - Doboj u mjestu Gnojnica, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kanotna.

Deveta žrtva virusa korona u BiH

SARAJEVO - U Tuzli je danas preminula žena (73) koja je bila zaražena virusom korona, potvrđeno je iz Kriznog štaba Tuzlanskog kantona.

Najčitanije