UN

"U izvještaju SB UN posebno poglavlje o neustavnom djelovanju Incka"

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske će u narednom izvještaju Savjetu bezbjednosti UN posvetiti poglavlje neustavnom i antidejtonskom djelovanju visokog predstavnika u BiH Valentina Incka, kao i njegovom pasivnom odnosu prema vehabijskim i ekstremističkim pokretima u BiH, pišu "Večernje novosti".

Tramp čestitao rođendan Kim Jong Unu

SEUL - Predsjednik SAD Donald Tramp čestitao je rođendan lideru Sjeverne Koreje Kim Jong Unu, izjavio je savjetnik za nacionalnu bezbjednost u Južnoj Koreji Čung Eui Jong.

Dvadeset ranjenih u raketnom napadu na vojnu bazu UN

BAMAKO - Dvadeset ljudi ranjeno je danas na sjeveru Malija, među kojima je 18 pripadnika mirovnih snaga UN, u raketnom napadu na vojnu bazu svjetske organizacije, Francuske i Malija, saopštio je portparol UN Olivije Salgado.

Pet novih članica Savjeta bezbjednosti UN

NJUJORK - U Savjetu bezbjednosti UN od srijede je pet novih nestalnih članica - Estonija, Niger, Tunis, Vijetnam i Sveti Vinsent i Grenadini.

Guteres: Mladi najveća snaga, pomjerajte granice

NJUJORK - Generalni sekretar UN-a Antonio Guteres istakao je u novogodišnjoj poruci da svijet u 2020. ulazi s novim sukobima i nesigurnošću, posebno po pitanju borbe protiv klimatskih promjena, kršenja ljudskih prava, nejednakosti i mržnje među ljudima.

Kim Džong Un: "Preduzmite pozitivne i ofanzivne mjere"

PJONGJANG - Lider Sjeverne Koreje Kim Džong Un pozvao je članove centralnog komiteta Radničke partije da preduzmu "pozitivne i ofanzivne mjere".

SB UN odbacio nacrt rezolucije o isporuci humanitarne pomoći Siriji

NJUJORK - Savjet bezbjednosti UN nije podržao nacrt rezolucije kojim bi se omogućila isporuka humanitarne pomoći u Siriju preko dva granična prelaza u narednih šest mjeseci.

Rusija i Kina spriječile prijavu protiv Dačića u UN

BEOGRAD - Prijava koju je predstavnica Prištine u SAD Fljora Čitaku podnijela protiv ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića nije dospjela na dnevni red Savjeta bezbjednosti UN jer su se tome usprotivili ambasadori Rusije i Kine, pišu beogradske "Večernje novosti".

Bramerc se obratio pred Savjetom bezbjednosti UN

NJUJORK - Glavni tužilac Kancelarije tužilaštva Međunarodnog mehanizma za krivične sudove u Hagu (MMKS) obratio se Savjetu bezbjednosti UN u vezi sa žalbom protiv bivšeg načelnika Generalštaba Vojske Republike Srpske generala Ratka Mladića.

U srijedu sastanak SB UN zbog Sjeverne Koreje

NJUJORK - Savjet bezbjednosti UN sastaće se u srijedu, 11. decembra, kako bi predstavnici članica Savjeta razgovarali o nuklearnim i balističkim programima Sjeverne Koreje, saopštili su neimenovani diplomatski izvori.

Najčitanije