UN

Dijelovi Inckovog izvještaja SB UN: Novim bh. vlastima treba dati šansu

NJUJORK - Vlastima koje budu uspostavljene nakon izbora treba dati šansu da dokažu da će raditi na jačanju vladavine prava, institucija, ekonomije i uvođenja mjera za motivisanje mladih koji napuštaju zemlju da ostanu, rekao je Valentin Incko, visoki predstavnik u BiH, predstavljajući svoj izvještaj u Savjetu bezbjednosti UN-a.

Prvi put izložen portret Kim Džong Una

PJONGJANG - Sjeverna Koreja prvi put je javno izložila portret lidera Kim Džong Una, a analitičari ocjenjuju da je to početak gradnje kulta ličnosti mladog vođe.

Ukinut trgovinski embargo Kubi

NJUJORK - Generalna skupština UN usvojila je rezoluciju o ukidanju američkog trgovinskog embarga Kubi.

Dačić: Kosovo "vraćeno" na agendu Saveta bezbednosti UN

BEOGRAD - Kosovo i Metohija je "vraćeno" na agendu Savjeta bezbjednosti UN, a prva naredna sjednica na kojoj će biti razmotren izveštaj o stanju u južnoj srpskoj pokrajini zakazana je za 14. novembar.

I Češka se povlači iz sporazuma UN o migrantima?

PRAG - Češki premijer Andrej Babiš izjavio je danas da želi da se Prag povuče iz globalnog sporazuma UN o migrantima.

Austrija se povlači iz sporazuma UN o migrantima

BEČ - Austrija će se povući iz globalnog sporazuma UN o migrantima, najavljeno je u Beču.

Haris Silajdžić na listi kandidata za specijalnog izaslanika UN-a za Siriju

SARAJEVO - Haris Silajdžić, bivši član Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda, ušao je u uži krug kandidata kada je u pitanju izbor za specijalnog izaslanika Ujedinjenih Nacija za Siriju.

Da li je Hruščov zaista lupao cipelom u UN?

Nikita Hruščov, jedan od najoriginalnijih sovjetskih lidera, poznat po čudnim izjavama, impulsivnosti i gestikulaciji, ipak nije otišao tako daleko da skine cipelu i lupa njome po govornici ili stolu Generalne skupštine UN.

Rusija nije uspjela da u UN pokrene pitanje sporazuma sa SAD

NJUJORK - Rusija nije uspjela da u Generalnoj skupštini UN pokrene pitanje nuklearnog sporazuma između SAD i Rusije, ali je upozorila da bi, ako se SAD povuku iz njega, to moglo da postane pitanje za Savjet bezbjednosti UN.

Dačić: Peking se bori da vrati Kosovo na dnevni red Savjeta bezbjednosti

BEOGRAD - Mininistar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je u punom jeku diplomatska bitka Pekinga da se Kosovo u novembru ponovo nađe na dnevnom redu sjednice Savjeta bezbjednosti UN sa kojeg je skinuto prije tri mjeseca voljom Velike Britanije.

Najčitanije