UN

Kim Džong Un izbjegavao javne nastupe u prvoj polovini godine

SEUL - Sjevernokorejski lider Kim Džong Un se u prvoj polovini ove godine pojavljivao najmanje u javnosti, od kada je došao na vlast 2012. godine, objavljeno je u danas predstavljenom izvještaju korejskog Instituta za nacionalnu unifikaciju.

Novi veto Rusije i Kine u Savjetu bezbjednosti UN

NJUJORK - Rusija i Kina stavile su u Savjetu bezbjednosti UN veto na rezoluciju kojim bi na još šest mjeseci bilo produženo odobrenje za prolazak humanitarne pomoći preko dva granična prelaza iz Turske u Siriju.

Kim Džong Un naredio "maksimalnu pripravnost"

PJONGJANG - Glavne novine Sjeverne Koreje, Rodon Sinmun, pozvale su u nedjelju na provođenje naredbe lidera Kim Džong Una da zemlja izvrši "maksimalnu pripravnost" protiv pandemije korona virusa.

Kim Jong Un: Sjeverna Koreja spriječila prodor korona virusa

SEUL - Sjevernokorejski lider Kim Jong Un rekao je na proširenom sastanku politbiroa vladajuće Radničke partije da je Sjeverna Koreja temeljno spriječila prodiranje korona virusa u zemlju.

Omađijan i Kim Džong Un: Hari Poter stiže u Sjevernu Koreju

Sjeverna Koreja je prihvatila knjige iz serijala "Hari Poter", Džoane K. Roling, 23 godine nakon što je objavila prvo djelo.

150 odsto povećan broj zahtjeva za azil na zapadnom Balkanu

ŽENEVA - Broj migranata koji su registrovani da su zatražili azil na zapadnom Balkanu povećan je za čak 150 odsto u maju u odnosu na prethodni mjesec, pokazuje izvještaj koji je objavila Kancelarija visokog komesara za izbjeglice UN-a.

UN upozoravaju: Napušteni tanker "pun" nafte kao tempirana bomba

UN su saopštile da napuštenom tankeru za naftu, privezanom uz obalu Jemena i u kojem se nalazi više od milion barela sirove nafte, prijeti opasnost od eksplozije.

Rusija istupila iz kontrolnog mehanizma UN za Siriju

Rusija je istupila iz kontrolnog humanitarnog mehanizma UN za Siriju uvedenog s ciljem da se zaštite bolnice i humanitarna pomoć od napada neke od sukobljenih strana u sirijskom građanskom ratu, stoji u noti koju su UN uputile humanitarnim organizacijama, prenio je danas Rojters.

Savjet bezbjednosti UN dobio četiri nove članice

NJUJORK - Članice UN izabrale su četiri zemlje na dvogodišnji mandat u Savjetu bezbjednosti UN, dok će glasanje biti ponovo održano za petu stolicu.

Koalicija Saudijske Arabije skinuta sa crne liste UN

NJUJORK - Generalni sekretar UN Antonio Gutereš skinuo je vojnu koaliciju koju predvodi Saudijska Arabija sa crne liste Ujedinjenih nacija, nekoliko godina nakon što je na listu dospjela osramoćena zbog ubijanja i ranjavanja djece u Jemenu.

Najčitanije