UN

Tramp: Kim želi da ukloni samo dva nuklearna postrojenja

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp izjavio je da mu je sjevernokorejski lider Kim Džong Un tokom samita u Hanoju rekao da želi da ukloni samo jedno ili dva, od pet nuklearnih postrojenja u toj zemlji.

Rusija blokirala saopštenje Savjeta bezbjednosti UN o Siriji

NJUJORK - Rusija je blokirala saopštenje o Siriji Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija za medije, rekao je zamjenik ruskog ambasadora pri UN.

Tramp: Sjeverna Koreja nije spremna za nastavak pregovora

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp izjavio je da Vašington veoma ozbiljno gleda na današnje najnovije lansiranje raketa u Sjevernoj Koreji i da, iako Pjongjang želi da pregovora sa SAD, on misli da nisu spremni za to.

Incko podnio izvještaj UN-u: Secesija stalna politika koja potkopava BiH

NJUJORK - Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Incko je, podnoseći polugodišnji izvještaj o BiH u Savjetu bezbjednosti UN-a, izjavio da je secesija stalna politika koja potkopava državu.

Izvještaj RS upućen UN: Formiranje komisija za Sarajevo i Srebrenicu, traganje za istinom

BANJALUKA - Formiranje dvije nezavisne međunarodne komisije za Sarajevo i Srebrenicu dio je traganja za istorijskom istinom i Republika Srpska se nada se da će one pomoći da se dođe do sveobuhvatnijih i tačnih istorijskih činjenica o ratu, te podstaći pomirenje među narodima u BiH, ističe se u Sedmom dijelu 21. Izvještaja Republike Srpske upućenom Savjetu bezbjednosti UN.

Ljudi doveli milion vrsta pred izumiranje

Ljudske aktivnosti u vrlo skoroj budućnosti od samo nekoliko decenija mogle bi da uzrokuju izumiranje blizu milion vrsta, upozorava nacrt novog izvještaja koje je danas objavio UN.

Kim nadgledao lansiranje projektila

PJONGJANG - Sjevernokorejski mediji objavili su fotografije na kojima se vidi de je lider te zemlje Kim Džong Un nadgledao lansiranje raketa.

Pogledajte kako tjelohranitelji spremaju stolicu za Kima

Lider Sjeverne Koreje Kim Džong Un je prije nekoliko dana posjetio Rusiju, gdje je obavio istorijske razgovore s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Kim i Putin razmijenili mačeve

​Vladimir Putin i Kim Džong Un, iskoristili su prvi susret, osim za političke razgovore, i za razmjenu poklona.

Putin nakon sastanka s Kimom: Zanimljiv i sadržajan sagovornik

VLADIVOSTOK - Predsjednik Rusije Vladimir Putin istakao potrebu da se odnosi među državama uređuju na osnovu međunarodnog prava a ne da ih određuje pravo jačeg.

Najčitanije