UN

Rojters: Tramp će u UN pokušati da proda svoju diplomatiju

NJUJORK - Godinu dana pošto je tokom svog prvog obraćanja u UN, zaprijetio da će "potpuno uništiti" Sjevernu Koreju, američki predsjednik Donald Tramp ove nedjelje se vraća na podijum u Njujorku, ali u potpuno izmijenjenoj atmosferi, s namjerom da svijetu "proda" svoju diplomatiju kao uspješnu u smanjenju rizika od rata, piše Rojters.

Crnadak na Generalnoj skupštini UN

SARAJEVO - Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak učestvovaće od 25. do 27. septembra na generalnoj debati 73. zasjedanja Generalne skupštine UN u NJujorku.

Šta će Tramp sljedeće nedjelje poručiti u UN?

NJUJORK - Otkada je prošle godine američki predsjednik Donald Tramp imao svoj debi u Ujedinjenim nacijama promovišući politiku "Amerika na prvom mjestu", on je napustio nuklearni sporazum sa Iranom, Savjet za ljudska prava UN i napao pojedine od najbližih saveznika SAD, navodi Rojters.

Kako bi izgledala država nastala ujedinjenjem dvije Koreje?

Lider Sjeverne Koreje Kim Džong Un ugostio je svog kolegu iz Južne Koreje Mun Džae Ina u istorijskoj posjeti, a poslije susreta lidera dvije Koreje, mediji su ponovo počeli da pišu o ujedinjenju.

Kim poslao novo pismo Trampu

SEUL - Predsjednik Južne Koreje Mun Džae In je izrazio nadu da će mirovni sporazum sa Sjevernom Korejom uskoro biti potpisan.

Kim Džong Un poklonio dvije tone gljiva južnokorejskom predsjedniku

PJONGJANG - Lider Sjeverne Koreje Kim Džong Un poklonio je predsjedniku Južne Koreje Mun Džaje In dvije tone rijetkih gljiva 'Matsutake', saopštio je predstavnik administracije južnokorejskog lidera.

Koreje povezuju pruge i puteve

PJONGJANG - Lideri Sjeverne i Južne Koreje Kim Džong Un i Mun Džae In postigli su dogovor o povezivanju nekoliko pruga i puteva preko granice, navodi se u zajedničkom saopštenju koje su potpisali u Pjongjangu.

Kim pristao na denuklearizaciju Korejskog poluostrva

PJONGJANG - Sjeverna Koreja pristala je da preduzme dodatne korake ka denuklearizaciji korejskog poluostrva u želji da ponovno pokrene pregovore sa SAD-om, objavila je južnokorejska novinska agencija Jonhap.

Kim sa Munom: Sastanak sa Trampom stabilizovao region

PJONGJANG - Sjevernokorejski lider Kim Džong Un izjavio je danas u Pjongjangu da je njegov sastanak u junu sa američkim predsjednikom Donaldom Trampom stabilizovao bezbjednosnu situaciju regiona.

Kim Džong Un srdačno dočekao južnokorejskog kolegu u Pjongjangu

Južnokorejski predsjednik Mun Jae-in stigao je, sa više od 50 zvaničnika, u Pjongjang na trodnevni "interkorejski samit".

Najčitanije