UN

Sjeverna Koreja izdala monetu u čast susreta Kima i Putina

MOSKVA - Sjeverna Koreja izdala je monetu u čast susreta sjevernokorejskog lidera Kim Džong Una i predsjednika Rusije Vladimira Putina krajem aprila u Vladivostoku, prenosi "Ruska gazeta".

UN: SAD, Britanija i Francuska možda saučesnici u zločinima u Jemenu

ŽENEVA - Amerika, Velika Britanija i Francuska možda su saučesnici u ratnim zločinima počinjenim u Jemenu, jer su naoružavali i pružali obavještajne podatke i logistiku koaliciji predvođenom Saudijskom Arabijom kojom su u sklopu ratne taktike izgladnjivani civili, saopšteno je danas iz UN.

Sjeverna Koreja mijenja ustav, Kim dobio još veća ovlašćenja

PJONGJANG - Sjevernokorejski parlament odobrio je izmjene ustava kojima će se dodatno učvrstiti pozicija Kim Džong Una na čelu države.

Sjeverna Koreja testirala novi raketni lanser

​SEUL - Sjevernokorejske vlasti su danas saopštile da je predsjednik te države Kim Džong UN nadgledao probno lansiranje "novorazvijenog super-velikog višestrukog lansera raketa'''', još jednu demonstraciju svog šireg arsenala oružja koji je, očigledno, imao za cilj da poveća prednost prije mogućeg nastavka nuklearnih pregovora sa SAD, javlja AP.

Na vanrednoj sjednici Savjeta bezbjednosti UN o američkom testiranju raketa

NJUJORK - Savjet bezbjednosti UN održao je vanrednu sjednicu zbog nedavnog testiranja američke konvencionalne krstareće rakete, na kojoj je Moskva upozorila da se svijet nalazi na ivici nove trke u naoružanju, dok američka strana tvrdi da je Rusija godinama kršila sporazum o nuklearnim snagama srednjeg dometa.

UN zabranio premještaj afričkih slonova iz divljine u zološke vrtove

Na Konvenciji o međunarodnoj trgovini ugroženim vrstama divlje faune i flore (CITES) Ujedinjenih nacija (UN) u nedjelju zabranjen je premještaj afričkih slonova iz divljine u zološke vrtove.

Održana sjednica: Savjet bezbjednosti zabrinut zbog situacije u Kašmiru

NJUJORK - Savjet bezbjednosti UN održao je zatvorenu sjednicu povodom situacije u Kašmiru, nakon što je Indija ukinula poseban status države Džamu i Kašmir.

Poginula dva radnika UN-a

BENGAZI - Dva radnika UN poginula su danas u eksploziji automobila bombe u libijskom gradu Bengaziju, rekli su bolnički izvori.

Sjeverna Koreja krađom u sajberprostoru došla do dvije milijarde

NJUJORK - Sjeverna Koreja je zaradila oko dvije milijarde američkih dolara za svoje programe razvoja "oružja za masovno uništenje kradući od finansijskih institucija i razmijenjujući kriptovalute rasprostanjenim i sve naprednijim sajber napadima", navodi se u povjerljivom izveštaju UN u koji je Rojters imao uvid.

Kim zadovoljan, nadgledao novo testiranje raketa

PJONGJANG - Lider Sjeverne Koreje Kim Džong Un nadgledao je juče još jedno testiranje višestrukog sistema za lansiranje raketa koji bi mogao da poveća sposobnost Pjongjanga da napadne ciljeve u Južnoj Koreji i američke baze u toj zemlji, javila je danas sjevernokorejska zvanična agencija KCNA.

Najčitanije