UN

Sjeverna Koreja: Nema nove ponude za Trampa

SEUL - Sjeverna Koreja neće ponuditi američkom predsjedniku Donaldu Trampu ništa ukoliko ne dobije nešto zauzvrat, navodi se u zvaničnom saopštenju iz Pjongjanga koje je prenijela državna agencija KCNA.

Komitet UN-a: Zabrinutost zbog postojanja diskriminatorskih rodnih stereotipa u BiH

NJUJORK – Komitet Ujedinjenih nacija (UN) za uklanjanjanje diskriminacije žena objavio je rezultate istraživanja koje je proveo u nekoliko zemalja od 21. oktobra do 8. novembra, uključujući i Bosnu i Hercegovinu.

"Šanse za normalizaciju odnosa sa SAD sve manje"

MOSKVA - Sjevernokorejski diplomata Džo Čol-su izjavio je da je šansa za normalizaciju odnosa sa Sjedinjenim Američkim Državama sve manja i dodao da Pjongjang očekuje od Vašingtona da preduzme neke korake u vezi s tim.

Generalna skupština UN-a osudila američki embargo Kubi

NJUJORK - Generalna skupština UN-a u četvrtak je, 28. godinu zaredom, osudila američki ekonomski embargo Kubi, odbacujući američke brige za stanje ljudskih prava na tom karipskom ostrvu.

Incko u Savjetu bezbjednosti UN-a: Građani nezadovoljni radom pravosuđa

NJUJORK – Dejtonski sporazum nije ispunio očekivanja građana u smislu donošenja građanima više vladavine prava, medijskih i drugih sloboda, prestanka govora o separatizmu i veličanja ratnih zločina, rekao je Valentin Incko, visoki predstavnik tokom obraćanja Savjetu bezbjednosti UN-a povodom šestomjesečnog izvještaja o stanju u BiH.

Vlada RS u izvještaju UN: Međunarodna zajednica oštro da osudi deklaraciju SDA

BANJALUKA - Međunarodna zajednica treba oštro da osudi zapaljivu i ekstremističku deklaraciju SDA koja poziva na ukidanje dejtonske strukture u korist unitarne BiH, navodi se u 22. Izvještaju Vlade Republike Srpske upućenom Savjetu bezbjednosti UN.

Lavrov: Nijedna zemlja nije pošteđena američkih sankcija

MOSKVA - Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov rekao je da nijedna zemlja nije zaštićena američkih sankcija, pa čak ni njeni saveznici.

Počela sjednica Savjeta bezbjednosti o Kosovu i Metohiji

NJUJORK - U Njujorku je počela sjednica Savjeta bezbjednosti UN o Kosovu i Metohiji na kojoj se raspravlja o izvještaju generalnog sekretara UN.

Vlada RS uputila 22. Izvještaj Savjetu bezbjednosti UN

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske usvojila je 22. Izvještaj Savjetu bezbjednosti Ujedinjenih nacija koji je, u ime Republike Srpske kao potpisnice svih aneksa koji čine Dejtonski sporazum, uputio predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković generalnom sekretaru UN i zemljama članicama Savjeta bezbjednosti.

Preminula Sadako Ogata

TOKIO - Sadako Ogata, bivši visoki komesar za izbjeglice UN, umrla je u 92 godini, prenose svjetske agencije.

Najčitanije