UN

Sestra Kim Džong Una sve moćnija

VAŠINGTON - Mlađa sestra sjevernokorejskog lidera Kim Džong Una, Kim Jo Džong, koja trenutno obavlja posao direktora sjevernokorejskog Sekretarijata za propagandu i agitaciju, dobija sve veću moć u zemlji, tvrdi južnokorejska obavještajna agencija.

Hrvatska izumire prema prognozi UN-a

Prema novom izvještaju Ujedinjenih nacija, svjetsko stanovništvo će narasti za čak 2 milijarde u sljedećih 30 godina, od trenutnih 7,7 milijardi ljudi na 9,7 milijardi do 2050. Ali taj globalni rast, naravno, neće biti ravnomjeran. Dok će u nekim zemljama stanovništvo nastaviti rasti, u drugima će početi padati, a u trećima će se već aktealni pad dodatno ubrzati. Među njima je i Hrvatska.

Mediji o susretu Trampa i Kima: Trik

VAŠINGTON, PJONGJANG - Sjevernokorejski mediji opisali su sastanak američkog predsjednika Donalda Trampa i sjevernokorejskog lidera Kim Džong Una u demilitarizovanoj zoni kao "nevjerovatan događaj", BBC kao "istorijski susret", dok britanski list Gardijan naziva taj susret "nezadovoljavajućim nastavkom".

Tramp: Veliki dan za svijet; Kim oduševljen susretom

PANMUNDŽOM - Sa osmjehom na licu i ispruženom rukom, predsjednik SAD Donald Tramp dočekao je lidera Sejverne Koreje Kim Džong Una na jako utvrđenom položaju u demilitarizovanoj zoni koja razdvaja dvije Koreje, a potom je Tramp postao prvi aktuelni američki predsjednik koji je kročio na sjevernokorejsko tlo.

Tramp prvi američki predsjednik koji je kročio na tlo Sjeverne Koreje

Američki predsjednik Donald TrAmp doputovao je u Demilitariziranu zonu (DMZ) između dviju Koreja gdje se sastao sa sjevernokorejskim čelnikom Kim Džong Unom. Trump i Kim susreli su se na liniji razgraničenja, a Kim je Trumpa pozvao da prošetaju duž granice i prijeđu zajedno granicu. Tramp je time postao prvi američki predsjednik ikad koji je kročio na tlo Sjeverne Koreje.

Sastali se Tramp i Kim

SEUL - Američki predsjednik Donald Tramp sastao se danas sa sjevernokorejskim liderom Kim Džong Unom u demilitarizovanoj zoni na granici između dvije Koreje.

Tramp stigao u demilitarizovanu zonu na sastanak sa Kimom

SEUL - Američki predsjednik Donald Tramp doputovao je u demilitarizovanu zonu koja razdvaja dvije Koreje pred sastanak sa sjevernokorejskim liderom Kim DŽong Unom.

Tramp i Kim se ne sastaju na G20

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp izjavio je danas da se neće sastati sa liderom Sjeverne Koreje Kim Džong Unom na samitu G20.

Iran u Savjetu bezbjednosti UN-a: Međunarodna zajednica da se odupre tiraniji SAD-a

NJUJORK - Iranski ambasador pri Ujedinjenim nacijama Majid Takht Ravanči izjavio je da se nuklearni sporazum, kao multilateralni sporazum, ne može samo jednostrano provoditi.

Si i Kim: jačamo saradnju bez obzira na međunarodnu situaciju

PJONGJANG - Lideri Sjeverne Koreje i Kine, Kim Džong Un i Si Ðinping, postigli su konzenzus oko "važnih pitanja" i saglasili se da nastave da jačaju prijateljske odnose svojih zemalja "bez obzira na međunarodnu situaciju", javlja Rojters pozivajući se na sjevernokorejske medije.

Najčitanije