UN

Špijunska agencija: Nema naznaka da je Kim Jong Un vakcinisan

SEUL - Nema naznaka da je sjevernokorejski lider Kim Jong Un vakcinisan protiv virusa korona i da je njegova zemlja primila ijednu stranu vakcinu, saopštila je danas južnokorejska špijunska agencija.

Kim: Propusti u borbi protiv korone ugrozili zemlju

PJONGJANG - Sjevernokorejski lider Kim Džong Un uputio je najoštrije kritike na račun najviših funkcionera zbog propusta u borbi protiv epidemije korona virusa koji su, kako je kazao, izazvali "veliku krizu" i ugrozila sigurnost zemlje.

Ruski ambasador u UN: Imenovanje Šmita nelegitimno i opasno

NJUJORK - Rusija nije saglasna s imenovanjem Kristijana Šmita za novog visokog predstavnika, koje nije legitimno i moglo bi ugroziti sve pozitivno do sada postignuto u BiH, izjavio je na sjednici Savjeta bezbjednosti ruski ambasador u UN Vasilij Nebenzja.

Dodik pisao Savjetu bezbjednosti UN zbog Turkovićeve

BANJALUKA - Predsjedavajući Predsjedništva BiH uputiće pismo ambasadoru Estonije, koja predsjedava u Savjetu bezbjednosti UN, a u kojem će ga upoznati sa činjenicom da ministarka inostranih poslova BiH Bisera Turković nema ovlaštenje da se obrati na sjednici ovog UN-ovog tijela, gdje će jedna od tema biti ostavka Valentina Incka.

Šta se krije iza vitkijeg izgleda Kim Džong Una?

PJONGJANG - Cilj kontrolisanih sjevernokorejskih medija je da se gubitak kilograma Kim Džong Una poveže sa aktuelnom nestašicom hrane u toj državi.

Inckova smjena na dnevnom redu u SB UN

NJUJORK – Sjednica Savjeta bezbjednosti UN (SB UN) na kojoj će biti razmatrana ostavka Valentina Incka trebalo bi da bude održana sutra, a svemu su prethodili pokušaji pojedinih zemalja, prije svega Estonije koja predsjedava ovim tijelom, da tu temu zaobiđu i time prećutno daju legitimitet izboru novog visokog predstavnika u BiH.

Haos u Maliju, ranjeno 12 njemačkih vojnika u napadu na bazu UN

Ujedinjene nacije saopštile su da je 12 njemačkih i jedan belgijski vojnik na službi u mirovnoj misiji u Maliju ranjeno u napadu na nemirnom sjeveru zemlje.

Kim Jong Un s vojnim vrhom najavio zaokret

PJONGJANG - Sjevernokorejski lider Kim Jong Un predsjedavao je sastanku Centralne vojne komisije i pozvao na jačanje vojne moći, a najavio je i novu prekretnicu u radu sektora odbrane, javlja danas Rojters.

Kim Jong Un smršao, spekuliše se o njegovom zdravlju

LONDON - Sjevernokorejski lider Kim Jong Un podstakao je dodatne spekulacije o svom zdravstvenom stanju, nakon što su nedavno objavljene fotografije sugerisale da je smršao.

Kim Jong Un priznaje teško stanje u zemlji? Zakazao sastanak s vrhom partije

PJONGJANG - Sjevernokorejski lider Kim Jong Un zakazao je sastanak s vrhom Radničke partije na kojem će se razmatrati dosadašnji ekonomski rezultati u 2021. godini i kako poboljšati privredu u drugoj polovini ove godine, navodi se u današnjem izvještaju državne novinske agencije KCNA.

Najčitanije