UN

"Kralj kraljeva" građanima dijelio vaučere i uzimao otiske prsta

BIHAĆ - Uprava za inspekcije Unsko-sanskog kantona zabranila je rad jednom humanitarnom udruženju koje je u proteklih nekoliko dana građanima Bihaća izdavalo vaučere u iznosu od 1.000 do 2.000 maraka da izmire dugovanja kod banaka, potvrđeno je iz ove institucije.

Kitarovićeva s Guterešom o BiH

Na marginama konferencije Ujedinjenih nacija "Žene na vlasti", hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u utorak je održala bilateralni sastanak s glavnim sekretarom UN-a Antoniom Guterešom, saopšteno je iz njenog kabineta.

UN: Poginulo 19 naših zaposlenih, zastave na pola koplja

ŽENEVA - Prema prvim procenama, 19 zaposlenih u organizacijama koje su povezane sa UN, poginulo je u avionskoj nesreći u Etiopiji, saopštila je Agencija za migraciju UN.

Bolton: Moguć treći samit Trampa i Kim Džong Una

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp je otvoren za treći samit sa liderom Sjeverne Koreje Kim Džong Unom, ali će se možda morati sačekati neko vrijeme da se to desi, izjavio je danas Trampov savjetnik za nacionalnu bezbjednost Džon Bolton.

Pogledajte kako je Kim dočekan u Pjongjangu nakon samita s Trampom

PJONGJANG - Lider Sjeverne Koreje se iz Vijetnama vratio u Pjongjang kao heroj nakon samita sa predsjednikom SAD Donaldom, Trampom koji je završen neuspješno, piše "Biznis insajder".

Tramp: Nisam pričao sa Kimom o vojnim vježbama sa Južnom Korejom

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp odbacio je danas navode da je sa sjevernokorejskim liderom Kim Džong-unom razgovarao o ograničavanju zajedničkih vojnih vježbi sa Južnom Korejom.

Tјelohranitelji glavne zvijezde samita u Vijetnamu

HANOJ - Samit američkog predsјednika Donalda Trampa i lidera Sјeverne Koreje Kim Džong-una završio se neuspјešno, ali su i pored toga pripadnici obezbјeđenja sјevernokorejskog vođe ponovo izazvali najviše pažnje na društvenim mrežama koje su preplavljene njihovim fotografijama i snimcima iz Vijetnama gdјe je samit održan.

Pjongjang predlaže novi sastanak Vašingtonu

PJONGJANG - Sjeverna Koreja predložila je Sjedinjenim Američkim Državama nove razgovore, dan nakon neuspjeha njihovog susreta na vrhu u Hanoju, jer dvije strane žele da ostave vrata otvorena iako čvrsto stoje na svojim pozicijama.

Savjet bezbjednosti odbio i rusku i američku rezoluciju za Venecuelu

ŽENEVA - Savjet bezbjednosti UN odbio je danas i ruski i američki nacrt rezolucije o Venecueli, zacementiravši time globalni razdor po pitanju odnosa prema krizi u ovoj južnoameričkoj državi.

Odbačena i rezolucija Moskve o Venecueli

NJUJORK - Savjet bezbjednosti UN odbacio je ruski prijedlog rezolucije kojim se podržava političko rješenje u Venecueli i vlada venecuelanskog predsjednika Nikolasa Madura kao glavni koordinator međunarodne pomoći.

Najčitanije