UNDP

Za smanjenje aerozagađenja u TK izdvojeno 2, 2 miliona KM

TUZLA- Vlada Tuzlanskog kantona i UNDP danas su u Tuzli potpisali ugovor o zajedničkom finansiranju projekta „Povećanje ulaganja u javne objekte sa niskom stopom emisije ugljika“.

Elektro škola u Banjaluci bogatija za STEM laboratoriju

Elektrotehnička škola "Nikola Tesla" u okviru projekta UNDP-a "Boljom upravom do bržeg ekonomskog rasta" od početka nove školske godine bogatija je za STEM laboratoriju, koja će omogućiti nastavnicima i učenicima bolje uslove za rad.

Dobojski privrednici od podsticaja kupuju nove mašine

DOBOJ - Posljedice pandemije virusa korona tridesetak dobojskih privrednika pokušaće da ublaži sredstvima koja su dobili kroz projekat Gradske uprave i UNDP-a, a novac će, poručuju, iskoristiti za nabavku novih mašina za rad, kojim će, kažu, sačuvati ukupno 68 radnih mjesta.

Golićeva zamolila UNDP da pomognu u rješavanju problema Trgovske gore

BANJALUKA - Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić sastala se danas u svom kabinetu sa rezidentnom predstavnicom Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH Stelianom Nederom, a na sastanku se razgovaralo o dosadašnjoj saradnji UNDP i Ministarstva, započetim i planiranim projektima.

EU stambeno osigurala 2.700 osoba iz BiH

SARAJEVO - U okviru Programa za oporavak od poplava - stambeno zbrinjavanje, koji finansira Evropska unija sa 12,5 miliona evra bespovratnih sredstava, više od 2.700 osoba iz 45 opština i gradova u Bosni i Hercegovini je stambeno zbrinuto, dok su 204 porodice primile pakete pomoći s ciljem ekonomskog osnaživanja.

Trebinje potpisalo finansijski sporazum sa UNDP-om i USAID-om

TREBINJE - U Trebinju je danas potpisan finansijski sporazum ovog grada, Razvojnog programa UN (UNDP) "Via Dinarika" projekta i USAID-a, osmišljenog da kroz afirmaciju "Via dinarike" kao regionalne turističke destinacije poveća konkurentnost BiH u oblasti turizma u prirodi.

Digitalna transformacija u javnom sektoru

U doba četvrte industrijske revolucije tehnologije kao što su vještačka inteligencija, blockchain, virtuelna stvarnost, big data i mnoge druge sada transformiraju društva, privrede, institucije i kompanije širom planete. Vlade diljem svijeta strateški koriste nove tehnologije za fundamentalno unapređenje politika, procesa odlučivanja, javnih usluga i sistema.

"Ježeva kućica" se širi, mjesto za još 50 mališana

Gradska uprava raspisala je tender za opremanje objekta u okviru vrtića "Ježeva kućica", kako bi na jesen bio stavljen u funkciju, a u okviru plana da se do kraja godine otvori ukupno novih 600 mjesta u predškolskim ustanovama.

Golić: Sliv Vrbasa najuređeniji u BiH, zaštićeno 1.700 hektara zemljišta

BANJALUKA - Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić ocijenila je da je sliv rijeke Vrbas najuređeniji u BiH kada je riječ o rizicima od poplava i to zahvaljujući projektu UNDP-a u okviru kojeg su uspostavljeni hidrometeorološka mreža i mjerne stanice koje rano upozoravaju na ovaj rizik.

Čokoladica koja će iskorijeniti siromaštvo

Razvojni program Ujedinjenih nacija i Fondacija "Ferčejn" zajedno su predstavili proizvod za koji se nadaju da će promijeniti poljoprivredu u Južnoj Americi na bolje.

Najčitanije