UNDP

Čokoladica koja će iskorijeniti siromaštvo

Razvojni program Ujedinjenih nacija i Fondacija "Ferčejn" zajedno su predstavili proizvod za koji se nadaju da će promijeniti poljoprivredu u Južnoj Americi na bolje.

U novembru model za sanaciju piralena

BANJALUKA - Do sredine novembra radiće se na pripremi modela lokacije, na osnovu kojeg će se moći utvrditi potencijalne lokacije s povećanim koncentracijama zagađujućih materija i mogućnost njihove migracije kroz zemljište i podzemne vode, kazali su u UNDP-u za "Nezavisne", komentarišući trenutne akcije koje se preduzimju na sanaciji zagađenja u banjalučkom "Incelu".

Podrška za četiri psihijatrijske ustanove u RS

BANJALUKA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić razgovarao je danas u Banjaluci sa novoimenovanim predstavnikom UNDP-a u BiH Stelijanom Nedera o budućoj saradnji i tehničkoj podršci u projektima rekonstrukcije, izgradnje i opremanja četiri psihijatrijske ustanove u Srpskoj.

Cvijanović: Srpska opredijeljena za razvoj i jačanje privrede

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je danas u Banjaluci tokom razgovora sa vršiocem dužnosti rezidentnog predstavnika kancelarije UNDP-a u BiH Suhrobom Hošmuhamedovim da je Srpska opredijeljena za nastavak reformskih procesa s ciljem razvoja i poboljšanja privrednog ambijenta.

Predstavljen projekat "EU for biznis" od 16,1 milion evra

SARAJEVO - U Sarajevu je danas predstavljen projekat "EU for biznis" ukupne vrijednosti 16,1 milion evra namijenjenih za podršku razvoja privatnog sektora u BiH.

BiH 3,8 miliona KM od UNDP-a zbog klimatskih promjena

BANJALUKA - Zeleni klimatski fond (GCF) odobrio je za BiH bespovratna sredstva u iznosu od 2,4 miliona dolara, ili 3,8 miliona KM, za izradu sektorskih strategija adaptacije na klimatske promjene u naredne tri godine - potvrdili su predstavnici UNDP-a na sastanku s ministrom za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenkom Golić.

Rešićeva sa predstavnicima UNDP-a o jačanju mjesnih zajednica

BANJALUKA - Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić, razgovarala je danas sa predstavnicima UNDP (Razvojnog programa Ujedinjenih nacija) oko realizacije projekta koji se tiče jačanja mjesnih zajednica.

Sredstva EU za oporavak od poplava

BANJALUKA - Grad Banjaluka ispunio je uslove i izabran je za učešće u Projektu oporavka od poplava koji finansira EU, a korisnici pomoći za izgradnju i sanaciju uništenih ili oštećenih stambenih objekata biće odabrani posredstvom javnog poziva, koji će biti otvoren od 9. oktobra do 9. novembra.

Prekvalifikacija radne snage u preduzećima

BANJALUKA - UNDP je objavio javni poziv za mala i srednja preduzeća za iskazivanje interesa podrške na sprovođenju projekata unapređenja tehnološke opremljenosti i obuka za prekvalifikaciju i dokvalifikaciju za potrebnu radnu snagu u ovoj i sljedećoj godini.

Potpisan ugovor sa UNDP: Šest kuća za stradale u poplavma

BANJALUKA - Ugovore o osnivanju prava građenja bez naknade s pet odabranih korisnika kojima su kuće uništene u poplavama 2014. godine, a čiju gradnju će finansirati UNDP, potpisao je danas Srđan Amidžić, zamjenik gradonačelnika.

Najčitanije