UNMIK

UN: Nije gotova istraga o prebijanju člana Unmika na Kosovu

NJUJORK - Šef svjetske organizacije Antonio Guteres naveo je, u izvještaju o stanju na Kosovu koji je podijeljen ambasadorima država članica Savjeta bezbjednosti UN, da još nije okončana interna istraga o okolnostima koje su krajem maja dovele do hapšenja i prebijanja dvojice službenika misije UN u maju na Kosovu.

Unmik na Kosovu postao Rusmik

PRIŠTINA - Na više objekata u Prištini osvanuli su grafiti "#UNMIK RUSMIK" kao protest zbog oslobađanja iz pritvora Rusa iz Misije UN na KiM Mihaila Krasnoščekova.

Povrijeđeni Rus krenuo za Beograd iz Kosovske Mitrovice

KOSOVSKA MITROVICA - Službenik UNMIK-a Mihail Krasnoščenkov, koji je pretučen i priveden poslije brutalne akcije specijalaca koje je poslala administracija u Prištini na sjever KiM, danas je oko 13 časova upućen iz kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici ka Beogradu.

Krasnoščenkov: UN pokrenule istragu

BEOGRAD - Pripadnik UNMIK-a ruski državljanin Mihail Krasnoščenkov rekao je da su UN pokrenule istragu poslije policijske akcije tokom koje je ranjen na sjeveru Kosova i Metohije.

Prištinsko tužilaštvo traži ukidanje imuniteta uhapšenom ruskom državljaninu

PRIŠTINA - Glavni tužilac Osnovnog tužilaštva iz Kosovske Mitrovice Šućri Sulja zatražio je od Ministarstva spoljnih poslova samoproglašenog Kosova da ukine diplomatski imunitet pripadniku Unmika, ruskom državljaninu Mihailu Krasnoščenkovu.

Moskva počela istragu o napadu na ruskog člana UNMIK-a

BEOGRAD - Istražni komitet Rusije počeo je provjeru činjenica o napadu na Kosovu i Metohiji na građanina Rusije, člana Misije UN, javio je "Sputnjik".

Haradinaj: Prekinuli smo komunikaciju sa UNMIK-om

PRIŠTINA - Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da je Kosovo prekinulo komunikaciju sa Misijom UN na Kosovu, UNMIK.

Haradinaj: Nema razloga da Unmik ostaje na Kosovu

PRIŠTINA - Kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je danas da nema razloga da Unmik ostane na teritoriji Kosova.

Gutereš razmatra inicijativu kojom se traži povlačenje UNMIKA

NJUJORK - Generalni sekretar UN Antonio Gutereš razmatra američku inicijativu kojom se traži povlačenje Unmika sa Kosova i Metohije, rečeno je agenciji Beta u sjedištu svjetske organizacije u Njujorku.

Ðurić: Hejli traži okončanje mandata UNMIK, Srbija protiv

BEOGRAD - Predstavnica SAD u UN Niki Hejli zatražila je ispred administracije SAD od generalnog sekretara UN "izlaznu strategiju" i okončanje mandata UNMIK-a, izjavio je danas direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić.

Najčitanije