UPRAVA ZA INDIREKTNO OPOREZIVANJE

Najpovoljniji koeficijenti raspodjele prihoda za RS od osnivanja UIO

BANJALUKA - Upravni odbor Uprave za indirektno/neizravno oporezivanje (UO UINO) BiH na današnjoj telefonskoj sjednici usvojio je Odluku o utvrđivanju privremenih koeficijenata raspodjele sredstava sa Jedinstvenog računa za entitete i Brčko Distrikt za period juli - septembar 2021. godine.

Teško do smanjenja troškova za privrednike u slobodnoj zoni

SARAJEVO, BANJALUKA - Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje BiH (UO UIO BiH) razmotriće i analizirati inicijativu Staše Košarca, ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, za pokretanje postupka izmjene i dopune Pravilnika o primjeni Zakona o porezu na dodatu vrijednost, a radi poboljšanja uslova poslovanja i stimulisanja investicija u slobodne zone.

Radnici UIO spremaju štrajk

SARAJEVO, BANJALUKA - Skupština Sindikata radnika Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) Bosne i Hercegovine na sjednici zakazanoj za 22. april, gotovo je sigurno, donijeće odluku o stupanju u štrajk, jer, kako kažu, ne mogu trpjeti ignorantski odnos vlasti prema njima i njihovim minimalnim zahtjevima za poboljšanje statusa zaposlenih.

Pandemija zakotrljala uvoz bicikala u BiH

BANJALUKA - Da u Bosni i Hercegovini raste potražnja za dvotočkašima, govori i podatak da je za sedam mjeseci ove godine uvezeno bicikala u vrijednosti oko 7,8 miliona maraka, što je za 2,6 miliona KM više u odnosu na isti period lani.

Analiza UIO: Prihode iz 2019. stižemo tek 2022?

SARAJEVO, BANJALUKA - Naplata prihoda od indirektnih poreza u ovoj godini u odnosu na prethodnu biće manja za 284 miliona KM, a tek zaključno sa 2022. godinom može se očekivati da prihodi od indirektnih poreza premaše one koji su bili na kraju prošle godine.

Počinju dogovori o funkcijama u Savjetu ministara BiH, Bošnjaci traže UIO

SARAJEVO, BANJALUKA - Nakon što je budžet BiH prošao Predsjedništvo BiH, lideri političkih partija u narednim danima trebalo bi da postignu konačan dogovor u vezi s imenovanjem rukovodilaca institucija BiH, a moguće je da već danas Savjet ministara BiH na dnevni red stavi neka imenovanja koja se već mjesecima povlače sa dnevnog reda.

Korona u maju "pojela" 1,3 milijarde KM potrošnje

SARAJEVO, BANJALUKA - Stanovnici Bosne i Hercegovine u maju ove godine u odnosu na isti mjesec prošle godine potrošili su 1,303 milijarde KM manje, a čak 7.541 PDV obveznik u BiH predao je PDV prijavu sa nulom, što znači da uopšte nisu imali prometa u prošlom mjesecu.

Špediterima nema ko da naplati više od 600.000 maraka

SARAJEVO, BANJALUKA - Iako je kontrolom Uprave za indirektno oporezivanje BiH utvrđeno da su špediteri u BiH za nepune dvije godine "izbjegli" plaćanje 1,7 miliona KM administrativnih taksa, 615.400 KM nema ko da naplati, jer svi peru ruke tvrdeći da nisu nadležni za prinudnu naplatu.

Formalnosti oko sistema elektronske komunikacije zabrinule privrednike

BANJALUKA - Do početka elektronske komunikacije između Uprave za indirektno oporezivanje BiH i privrednika ostalo je nešto više od mjesec dana, a brojnim poreskim obveznicima i dalje nije u potpunosti jasno na koji način će funkcionisati ovaj sistem.

Oduzeta roba vrijednosti 62.000 KM

BANJALUKA - Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH u regionalnom centru Tuzla u devet odvojenih akcija na terenu privremeno su oduzeli raznu robu u vrijednosti 62.000 KM, saopšteno je iz UIO BiH.

Najčitanije