USAID

Projekat "Ekspedicija stećak": Podsticati druženje mladih iz oba entiteta

JABLANICA, ČITLUK - Sve manji broj mladih prelazi tu nevidljivu entitetsku granicu, zbog toga nam je potrebno više projekata kao što je "Ekspedicija stećak", koju sprovodimo u Jablanici i Čitluku.

Mladi posjećuju vjerske objekte i prevazilaze razlike

BANJALUKA - Od svih projekata koje smo u četiri godine postojanja realizovali, mislim da najveći značaj za pomirenje i saradnju u BiH ima onaj kada smo mlade upoznali s različitim religijskim zajednicama.

Plodonosna saradnja pet bh. opština donosi bolji život za sve građane

ČELIĆ, UGLJEVIK - Saradnja pet bh. opština Čelić, Sapna, Teočak (FBiH), Lopare i Ugljevik (RS), koje međusobno graniče, dokaz je da se zajedničkom saradnjom može ostvariti napredak, razvoj opština, ali i bolji život za sve građane.

Rekordan prinos borovnice na bihaćkoj plantaži Sušić

BIHAĆ - U toku je berba borovnice na plantaži Nusreta i Sanele Sušić u blizini Bihaća, a vlasnici kažu kako će ove godine prinos biti rekordan i iznositi oko 12 tona, dok su tokom nekoliko proteklih godina godišnji prinosi bili od pet do šest tona.

Trebinje potpisalo finansijski sporazum sa UNDP-om i USAID-om

TREBINJE - U Trebinju je danas potpisan finansijski sporazum ovog grada, Razvojnog programa UN (UNDP) "Via Dinarika" projekta i USAID-a, osmišljenog da kroz afirmaciju "Via dinarike" kao regionalne turističke destinacije poveća konkurentnost BiH u oblasti turizma u prirodi.

COVID-19 prijeti da izazove krizu s hranom

BRISEL, RIM, NJUJORK - Međunarodne vladine i nevladine organizacije i agencije Ujedinjenih nacija, koje rade na iskorjenjivanju uzroka ekstremne gladi, upozorile su danas da pandemija virusa COVID-19 prijeti da izazove krizu s hranom u najugroženijim zemljama.

Po 10.000 KM za tri preduzetnice iz Berkovića

BERKOVIĆI - Ivana Kojević, Borislavka Lučić i Miljana Kuljić iz Berkovića danas su za pokretanje vlastitog biznisa iz oblasti uslužnih djelatnosti, poljoprivrede i stočarstva dobile po 10.000 KM iz Fonda za podršku razvoju biznisa marginalizovanih grupa žena, saopšteno je iz USAID-ovog programa podrške marginalizivanim ženama.

USAID pomaže ženama da pokrenu biznis

ŽIVINICE - Korisnice Fonda za podršku razvoju biznisa marginaliziranih grupa žena, koji realizuje USAID-ov Program podrške marginaliziranim grupama, u saradnji sa gradom Živinice juče su održale zajednički sastanak sa predstavnicima Ambasade SAD u BiH, USAID-a te lokalne zajednice.

Cvijanović: Institucije RS posvećene provođenju reformi

BANJALUKA - Institucije RS su posvećene daljem provođenju ekonomsko - socijalnih reformi, poboljšanju privrednog ambijenta i životnog standarda svih građana, kazala je predsjednica Srpske Željka Cvijanović.

Višković sa direktoricom USAID-a: Spremni za nastavak partnerstva

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas u svom kabinetu sa novoimenovanom direktoricom Agencije Sjedinjenih Američkih Država za međunarodni razvoj (USAID-a) za BiH Nensi Eslik.

Najčitanije