USB

Donijeta odluka da svi koriste univerzalni punjač

Donijeta je odluka o univerzalnom punjaču, koji će biti USB-C.

Hakeri poštom šalju USB diskove inficirane malverom

FBI je upozorio korisnike u SAD da grupa sajber kriminalaca poštom šalje maliciozne USB flash diskove kompanijama.

Tvorac USB-a: Priključak je prilično iritantan, postoji razlog za to

Koliko ste puta ovo proživjeli: uključujete miš u računar putem USB-a, ne ulazi, okrećete priključak, opet ne ulazi, vratite ga na prvobitni položaj i onda se zbog nekog razloga priključi. Kako stvari stoje, vašu frustraciju deli i sam pronalazač USB-a.

Stiže USB4

Na polju USB tehnologije i rasta brzine transfera konstantno se srećemo sa aktivnim poboljšanjima i unapređenjima.

Stiže novi USB standard

Na polju USB konekcije i generalnog prenosa podataka konstatno dolazi do promjena u vidu poboljšanja i povećanja brzine konekcije, a izgleda da taj napredak ide toliko brzo da nema mnogo vremena da se razmišlja o terminologiji.

Napravljen "zli" USB kabl

Stručnjak za bezbjednost upravo je stvorio "zli" USB kabl koji bežičnim putem može da prihvati komande hakera uz nekoliko tehnoloških modifikacija.

USB dobija zaštitu protiv zlonamjernog koda

Otkako je USB utor u upotrebi, stručnjaci za kompjutersku bezbjednost upozoravaju na mogućnost prenošenja zlonamjernog koda na uređaje već samim priključivanjem zaraženog USB punjača ili uređaja.

Najmanji i najmoćniji USB flash drive na svijetu

Kompanije se svake godine takmiče ko može da "spakuje" više memorije u što manji prostor. Ovogodišnji pobjednik je SanDisk, koji je predstavio minijaturni USB flash drive koji skladišti 1TB memorije!

Najčitanije