USK

Seks-skandal nije smijenio predsjedavajućeg Skupštine USK

BIHAĆ - Predsjedavajući Skupštine Unsko-sanskog kantona Agan Bunić preživio je vanrednu sjednicu Kluba Bošnjaka u ovom zakonodavnom tijelu na kojoj je raspravljano o njegovoj smjeni.

Deponije smeća nerješiv problem u USK

BIHAĆ - Odlaganje i upravljanje čvrstim otpadom najveći je ekološki problem u svih osam općina Unsko-sanskog kantona, a u ovoj oblasti se još primjenjuje zastarjela i neadekvatna tehnologija.

Osipa se članstvo SBB-a u USK: Istupili dva poslanika i ministar

BIHAĆ - Dvoje poslanika u Skupštini USK, Agan Bunić i Ifeta Kadić, istupili su iz članstva Saveza za bolju budućnost BiH, a identičnu odluku donio je i ministar za boračka pitanja u Vladi USK Ermin Zulić.

Naša stranka u USK traži smjenu dva ministra

BIHAĆ - Naša stranka u Unsko-sanskom kantonu zatražila je od premijera i Vlade USK da pokrene proceduru smjene ministra poljoprivrede Sulejmana Kulenovića i ministra obrazovanja Damira Omerdića, i za to dala rok od 10 dana.

Lokalitet Lipa novi smještaj za migrante?

BIHAĆ - Novi smještaj za migrante mogao bi se obezbijediti na lokalitetu Lipa, dvadesetak kilometara od Bihaća, i taj prijedlog je gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić dostavio Vladi Unsko-sanskog kantona.

Zaplijenjen kokain u Bihaću, policija oduzela i porše

BIHAĆ - U akciji koja je pripremana duže vremena, u Bihaću je pronađeno i zaplijenjeno oko 1,5 kilograma kokaina čija se ulična vrijednost procjenjuje na blizu 150.000 KM (oko 77.000 evra).

Srbi neće migrante u Medenom Polju

BIHAĆ, BANJALUKA - Republika Srpska, ali i stanovnici opština u Federaciji BiH, prije svih oni u Bosanskom Petrovcu, neće dozvoliti da se na lokaciji Medenog Polja uspostavi migrantski kamp, najavljujući da će blokadom puta Drvar - Bosanski Petrovac spriječiti eventualno premještanje migranata iz Bihaća.

"Srbi će blokadom puta spriječiti smještanje migranata u Medeno Polje"

BIHAĆ - Srbi će blokadom puta Drvar-Bosanski Petrovac spriječiti eventualno premještanje migranta iz Bihaća u srpsko selo Medeno Polje jer bi realizacija takve odluke predstavljala kršenje Aneksa sedam Dejtonskog mirovnog sporazuma, rekao je Srni predsjednik Odbora za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH (FBiH) Đorđe Radanović.

Migranti u Vučjaku ostali bez vode, od sutra i bez kuhinje

BIHAĆ - U prihvatni kamp za migrante koji se nalazi na lokalitetu Vučjak, desetak kilometara od Bihaća, gradsko preduzeće "Komrad" danas nije dostavilo cisterne s vodom, pa se humanitarna situacija na taj način dodatno zakomplikovala.

Novac za migrante posvađao premijere

BIHAĆ - Premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić izrazio je čuđenje zahtjevom premijera Federacije BiH Fadila Novalića da se četiri miliona maraka koje je federalna vlada doznačila ovome kantonu hitno uplati na račun grada Bihaća.

Najčitanije