USK

Loše vrijeme ugrozilo pčelarsku proizvodnju u USK: Med sve gorči

SANSKI MOST - Nepovoljne vremenske prilike, kišno i vlažno vrijeme te niske temperature ugrozili su proljećnu ispašu pčela te već na početku sezone zabrinule pčelare na području Unsko-sanskog kantona.

Oko 800 migranata zaraženo šugom

BIHAĆ - Zbog povećanog broja migranata koji dolaze na područje Unsko-sanskog kantona sve je teže kontrolisati higijensko-epidemiološku situaciju i ovdašnje zdravstvene ustanove za to jednostavno nemaju kapaciteta, izjavila je ministrica zdravstva u Vladi USK Nermina Ćemalović.

Poplave uzrokovale štetu u poljoprivrednoj proizvodnji: Uništena proljećna sjetva

BIHAĆ - Poplave koje su u proteklih nekoliko dana pogodile Unsko-sanski kanton uzrokovale su ogromnu štetu u poljoprivrednoj proizvodnji, s obzirom na to da su pod vodom bile velike površine zasijane poljoprivrednim kulturama.

Nadležni u USK zaključke o migrantskoj krizi žele da vide u praksi

BIHAĆ - Premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić pozitivno je ocijenio zaključke Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, koji je u ponedjeljak, na svojoj vanrednoj sjednici, raspravljao o migrantskoj krizi u USK, istakavši nadu kako će se oni realizirati i praksi.

Nikad manje prvačića u USK

SANSKI MOST - U prvom upisnom roku za narednu školsku godinu u osnovne škole na području Sanskog Mosta upisana su svega 132 prvačića, što je rekordno mali broj u odnosu na sve ranije godine.

Osobe s invaliditetom satjerane "uz zid"

BIHAĆ - Savez udruženja osoba s invaliditetom USK pokrenuo je kampanju pod nazivom "Uz zid" zbog, kako kažu, ignorantskog i diskriminatorskog ponašanja Vlade USK prema njima.

MUP USK otvorio istragu: Fotografije nastavnika izazvale skandal

​VELIKA KLADUŠA - Ministarstvo unutrašnjih poslova Unskosanskog kantona, po nalogu Tužilaštva USK, vodi istragu protiv E.M., nastavnika u Prvoj osnovnoj školi u Velikoj Kladuši, a njega pojedini roditelji optužuju da je učenicima preko društvenih mreža slao fotografije svoga nagog tijela.

Inspektori "snimili" nelegalne fotografe

BIHAĆ - Uprava za inspekcijske poslove USK obavila je u proteklom periodu, za vrijeme praznika, inspekciju 20 događaja i tom prilikom je evidentirano 12 fotografa koji su radili na crno, bez potrebnih odobrenja i dozvola.

Borenović posjetio migrante u USK: Situacija veoma složena

BANJALUKA - Predsjednik PDP-a Branislav Borenović istakao je danas da je za lakše upravljanje migrantskom krizom neophodno da svi nivoi vlasti u BiH ulože napore i koordinišu aktivnosti sa evropskim institucijama.

Finansijski kolaps prijeti USK-u: 130 godina treba da se isplate presude

BIHAĆ - Zbog dugovanja za sudske presude finansijski kolaps već godinama prijeti Unsko-sanskom kantonu, a na osnovu sadašnje dinamike isplate, trebalo bi 130 godina da se ona izmire, istakao je ministar finansija u Vladi USK Vedran Prša.

Najčitanije