USK

Husein Rošić, premijer USK-a: Ne možemo više čekati na državu

BIHAĆ - Institucije vlasti u Unsko-sanskom kantonu ne mogu više čekati da država riješi problem s izmještanjem migranata iz gradskih sredina i to ćemo morati učiniti vlastitim snagama i sredstvima, rekao je Husein Rošić, premijer USK.

Mektić: EU ne čini ništa da pomogne BiH oko migrantske krize

BIHAĆ - Ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić izjavio je da Evropska unija ne čini ništa da bi pomogla Bosni i Hercegovini u suočavanju s migrantskom krizom a upozorio je i da u Unsko-sanskom kantonu postoje ogromni problemi s lokalnim vlastima s kojima nije moguće postići dogovor o uspostavi privremenog prihvatnog centra u koji bi se smještali migranti koji sada borave u ruševnim zgradama i spavaju po parkovima i na ulicama.

Sindikat policije u USK prijeti štrajkom

BIHAĆ - Sindikat policije u Unsko-sanskom kantonu najavio je mogućnost stupanja u štrajk jer njihovi raniji zahtjevi upućeni Vladi USK nisu riješeni, potvrdio je predsjednik ovog sindikata Mahmut Alagić.

Zdravstveni timovi u USK pomažu migrantima na terenu

BIHAĆ - Medicinski timovi domova zdravlja u Bihaću i Velikoj Kladuši od petka su po četiri sata dnevno angažovani na terenu kako bi pružali zdravstvene usluge migrantima, potvrdio je Hazim Kapić, ministar zdravstva u Vladi USK.

"Migrantska kriza na području USK loše utiče na turizam"

BIHAĆ - Migrantska kriza na području Unsko-sanskog kantona mogla bi se negativno odraziti na ovogodišnju turističku sezonu, a izvjesno je kako će ove godine biti manje turista iz arapskih zemalja nego lani, izjavio je za "Nezavisne" Amarildo Mulić, direktor Nacionalnog parka "Una".

Premijer USK Husein Rošić za "Nezavisne": Uskoro jedinstveni centar za migrante

Mora se zatvoriti granica prema Srbiji i Crnoj Gori, a s tim se složio i ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić, jer upravo iz tog smjera ulazi najveći broj migranata u BiH, rekao je Husein Rošić, premijer USK.

USK na pragu proglašenja epidemije: Među migrantima buknuli ušljivost i svrab

BIHAĆ - Unsko-sanski kanton je na pragu proglašenja epidemije ušljivosti i svraba među migrantima i to će se najvjerovatnije desiti u nekoliko narednih dana, potvrdio je ministar zdravstva u Vladi USK Hazim Kapić.

Inspekcija Unsko-sanskog kantona dobija pojačanje

BIHAĆ - Vlada Unsko-sanskog kantona izdvojiće značajna sredstva za kadrovsko i materijalno ojačavanje inspekcijskih organa kako bi rezultati njihovog rada bili efikasniji nego do sada, potvrdio je Husein Rošić, premijer USK.

Pomoć za zbrinjavanje migranata u USK stigla u zadnji čas

BIHAĆ - Kako bi se u što većoj mjeri pomoglo izbjeglicama i migrantima na području Unsko-sanskog kantona, danas je u Bihaću s radom započeo ured Visokog komesarijata Ujedinjenih nacija za izbjeglice i raseljena lica (UNHCR).

Uskoro u USK: Polaganje vozačkog elektronskim putem

BIHAĆ - Vozački ispiti na području Unsko-sanskog kantona uskoro će se polagati elektronskim putem, čime će se izbjeći nezakonitosti i malverzacije koji su bili učestali u ovom procesu u proteklom periodu.

Najčitanije