USK

Novih sedam pozitivnih osoba na virus korona u USK-u

BIHAĆ - Krizni štab Ministarstva zdravstva Unsko-sanskog kantona (USK) upravo je potvrdio novih sedam pozitivnih testova na virus korona u ovom kantonu.

Vlada USK izdvaja 715.000 KM za potrebe domova zdravlja

BIHAĆ - Vlada Unsko-sanskog kantona (USK) na današnjoj je sjednici donijela odluku kojom će Kantonalno ministarstvo zdravstva, rada i socijalne politike rasporediti 715.000 KM za potrebe domova zdravlja.

Na području USK u izolaciji 715 migranata

BIHAĆ - U migrantskim centrima na području Unsko-sanskog kantona, u izolaciji se nalazi 715 migranata i oni su smješteni u posebne prostorije unutar tih centara, izjavila je Nermina Ćemalović, ministrica zdravstva u Vladi USK.

Još tri osobe s područja USK pozitivne na virus korona, u HNK pet

BIHAĆ/MOSTAR – U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu danas je potvrđeno da su još tri osobe s područja Unsko-sanskog kantona (USK) pozitivne na virus korona. Radi se o dvije osobe iz Bihaća i jednoj iz Velike Kladuše.

Dva nova slučaja virusa korona u USK, ukupno šest

Zabilježena su još dva nova slučaja virusa korona u Unsko-sanskom kantonu (USK),

MUP USK traga za Borisom Duvnjakom

BIHAĆ - Za Borisom Duvnjakom (59) iz Mrkonjić Grada MUP USK raspisao je međunarodnu potjernicu zbog sumnje da je opet počinio prevaru.

Šteta u privredi USK 130 miliona maraka

BIHAĆ - Moguća ekonomska šteta u martu i aprilu, kada se radi o privredi Unsko-sanskog kantona, mogla bi da iznosi i do 130 miliona maraka, smatraju u Privrednoj komori USK.

Uskoro provjere osoba koje su u samoizolaciji u USK

BIHAĆ - Pripadnici higijensko-epidemioloških službi i policije USK uskoro će započeti s nenajavljenim provjerama osoba koje su na područje Unsko-sanskog kantona stigle iz zemalja pogođenih virusom korona i koje bi trebalo da se nalaze u samoizolaciji.

Rast broja slučajeva nasilja u porodici: Potrebne oštrije kazne

BIHAĆ - Broj slučajeva nasilja u porodici na području Unsko-sanskog kantona kontinuirano raste u posljednjoj deceniji, a samo tokom 2019. godine zabilježen je porast broja takvih slučajeva od 27 posto u odnosu na godinu ranije.

Građani razgrabili zaštitne maske u USK

BIHAĆ - U apotekama na području cijelog Unsko-sanskog kantona vlada nestašica zaštitnih maski zbog straha od pojave i mogućnosti širenja virusa korona na ove prostore.

Najčitanije