USK

U akciji "Zamak" uhapšeno šest osoba, zaplijenjena droga i oružje

CAZIN - U akciji kodnog naziva "Zamak" pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Unsko-sanskog kantona (USK) uhapsili su danas šest osoba.

Vlada USK dala zeleno svjetlo za kredit za bolnicu u Bihaću

BIHAĆ - Vlada USK dala je zeleno svjetlo za zaduženje Kantonalne bolnice u Bihaću u iznosu od 13 miliona maraka, kako bi se obezbijedio nesmetan rad i finansijska likvidnost ove zdravstvene ustanove.

Deset uhapšenih u USK zbog malverzacija u zdravstvu

BIHAĆ- Pripadnici Federalne uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova USK uhapsili su danas po naredbi Tužilaštva USK deset osoba na području Bihaća i Cazina zbog sumnje da su počinili organizovani kriminal.

Husein Rošić, premijer USK: Aerodrom u Bihaću nije utopija

Vrijeme je da se politički akteri u Unsko-sanskom kantonu uozbilje, da se prestanu baviti političkim kalkulacijama i politikantstvom, te da se posvete radu i rješavanju gorućih problema, kaže u intervjuu za "Nezavisne novine" premijer USK Husein Rošić.

Sistem za prepoznavanje registarskih tablica: Na licu mjesta "ulovi" nesavjesne vozače

BIHAĆ - Ministarstvo unutrašnjih poslova USK uskoro će staviti u upotrebu najmoderniji sistem koji će vršiti automatsko prepoznavanje registarskih tablica vozila, čime će se značajno unaprijediti i poboljšati bezbjednost u saobraćaju, potvrdio je ministar policije u ovom kantonu Anel Ramić.

Dug Vlade USK premašio 300.000 KM: Studentima prijeti izbacivanje iz soba

BIHAĆ - Zbog dugovanja Vlade USK prema Studentskom centru u Sarajevu postao je upitan smještaj i boravak studenata s područja Unsko-sanskog kantona u studentskim domovima koji pripadaju ovoj ustanovi.

Nedostaje 8.000 đaka, školama prijete katanci

BIHAĆ - Obrazovni sistem na području Unsko-sanskog kantona ugrožen je drastičnim padom broja učenika u osnovnim i srednjim školama, ali i studenata na Univerzitetu u Bihaću, što trenutno predstavlja nerješiv problem.

Privrednicima povoljni krediti

BIHAĆ - Javni poziv privrednicima s područja USK da apliciraju za sredstva koja su obezbijeđena kroz kreditnu liniju Bosna bank international u ukupnom iznosu od 12.490.000 maraka objavljen je danas

U USK ugroženi interesi Srba

SARAJEVO -Vijeće za zaštitu vitalnog interesa Ustavnog suda FBiH odlučilo je da su imenovanja Privremenog upravnog odbora Univerziteta u Bihaću i pojedinih radnih tijela Skupštine Unskosanskog kantona (USK) suprotna nacionalnim interesima srpskog naroda.

Unsko-sanski kanton bez CT aparata

BIHAĆ - Pacijenti na području Unsko-sanskog kantona već nekoliko sedmica lišeni su medicinskih usluga kompjuterizovane tomografije nakon što se pokvario jedini CT aparat u Kantonalnoj bolnici u Bihaću.

Reklame

Najčitanije