USK

Medicinari u USK poniženi predloženim povećanjem plata od 35 KM

BIHAĆ - Nezavisni strukovni sindikat zaposlenih u zdravstvu Unsko-sanskog kantona ocijenio je neprihvatljivim i ponižavajućim prijedlog Vlade USK da im se koeficijent za obračun ličnih dohodaka poveća za 0,1 posto.

Tri migranta protjeruju iz BiH

SARAJEVO - Tri osobe koje su smještene u Imigracioni centar u Istočnom Sarajevu jer predstavljaju bezbjednosnu prijetnju biće protjerane iz BiH, potvrdio je "Nezavisnim" Slobodan Ujić, direktor Službe za poslove sa strancima BiH.

Država preuzela nadzor nad dva migrantska centra

BIHAĆ - Služba za poslove sa strancima BiH preuzela je danas upravljanje centrima "Borići" u Bihaću i "Sedra" u Cazinu, gdje su smještene ranjive grupe migranata, pretežno porodice s djecom.

Migranti ponovo navalili u USK

BIHAĆ - U posljednjih nekoliko dana ponovo je povećan broj migranata koji dolaze na područje Unsko-sanskog kantona i oni se smještaju u privremeni prihvatni centar koji se nalazi na lokalitetu Vučjak, desetak kilometara od Bihaća.

Bavljenje poljoprivredom u USK postalo lutrija

BIHAĆ - Ministarstvo poljoprivrede Unsko-sanskog kantona usvojilo je Strateški plan razvoja agrarnog sektora u naredne tri godine, a glavni cilj je da se zadrži ljudski potencijal i očuva trenutni obim poljoprivredne proizvodnje.

Prosvjetari USK movu školsku godinu počeće generalnim štrajkom

BIHAĆ - Sindikati koji okupljaju prosvjetne radnike na području Unsko-sanskog kantona donijeli su odluku o organizaciji generalnog štrajka, koji će započeti 2. septembra 2019. godine, s početkom nove školske godine.

Subvencijama stimulišu ekonomski rast

​BIHAĆ - Vlada USK osigurala je u budžetu 400.000 maraka i tim sredstvima će tokom 2019. godine subvencionirati kamate subjektima male privrede koji posluju na području Unsko-sanskog kantona, potvrdio je Nijaz Kadirić, kantonalni ministar privrede.

Poginuo vozač kod Cazina, povrijeđen predsjedavajući Skupštine USK

CAZIN - U saobraćajnoj nesreći koja se danas desila u naselju Donja Koprivna u opštini Cazin, jedna osoba je poginula.

Migrantima u USK zabranjeno kretanje noću

BIHAĆ - Migrantima koji borave u prihvatnim centrima na području Unsko-sanskog kantona biće ograničeno kretanje u noćnim satima i to u vremenskom periodu od 22 sati do šest ujutru.

Komesar MUP-a USK najavio uvođenje vanrednog stanja zbog migranata

BIHAĆ, - Komesar Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Unsko-sanskog kantona Mujo Koričić najavio je da će predložiti uvođenje vanrednog stanja, koje podrazumijeva i policijski čas, ukoliko se ozbiljno ne pristupi problemu migrantske krize.

Najčitanije