USK

Šume u USK pune migranata

BIHAĆ- Bezbjedonosna situacija na području Unsko sanskog kantona trenutno je pod kontrolom, mada migranti i dalje pristižu na ove prostore, a mnogi se nalaze u šumama.

Nakon dvije decenije u USK počinje isplata dječjeg dodatka

BIHAĆ - Nakon punih dvadeset godina započeće isplata dječjeg dodatka u Unsko-sanskom kantonu, potvrdila je Nermina Ćemalović, ministrica zdravstva u Vladi USK.

Manje prinose kornišona na području USK ublažava siguran otkup

BIHAĆ - Okončana je berba kornišona na području Unsko-sanskog kantona, a nekoliko stotina poljoprivrednih proizvođača koji se bave ovom vrstom proizvodnje ostvarilo je urod od oko 3.000 tona.

Migranti tvrde da su ih tukli hrvatski graničari

BIHAĆ - Medicinski radnici u Službi hitne pomoći Doma zdravlja u Velikoj Kladuši pružili su sinoć medicinsku pomoć grupi od 14 migranata, koji su im se javili s tjelesnim povredama.

Migranti provaljuju u kuće i vikendice i lože namještaj

BIHAĆ - Bezbjednosna situacija u Unsko-sanskom kantonu, zbog naglog zahlađenja i dolaska kišovitog vremena, mogla bi se značajno pogoršati, s obzirom na to da veliki broj migranata nema riješeno pitanje smještaja.

Migrante prebace u Lipu, oni se pješice vrate u Bihać

BIHAĆ - Pripadnici policije u Bihaću svakodnevno pronalaze i izmještaju migrante iz urbanog područja na lokalitet Lipa, ali većina njih pronalazi način da se vrati u gradsko područje.

Nastavak izmještanja migranata izaziva osude

BIHAĆ - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova USK nastavili su u petak akciju izmještanja migranata iz urbanih dijelova Bihaća na lokalitet prihvatnog kampa Lipa, čime su nastavili u praksi provoditi zaključke Operativne grupe za migrantsku krizu USK.

Cikotić: Izmjestiti migrante iz gradskih sredina

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara BiH Selmo Cikotić izjavio je da je saglasan sa čelnim ljudima Unsko-sanskog kantona da je migrante potrebno izmjestiti iz gradskih sredina.

U Bihaću izbilo više požara, sumnja se na migrante

BIHAĆ - Građani Bihaća su uznemireni jer je izbilo više požara, a policija ne isključuje mogućnost da su podmetnuti.

MUP USK upozorava: Građani meta sajberprevaranata

BIHAĆ - Ministarstvo unutrašnjih poslova USK putem saopštenja za javnost upozorilo je građane da je u proteklom periodu zaprimilo više prijava krivičnog djela prevara izvršenog preko društvenih mreža.

Najčitanije