USK

Dug Vlade USK premašio 300.000 KM: Studentima prijeti izbacivanje iz soba

BIHAĆ - Zbog dugovanja Vlade USK prema Studentskom centru u Sarajevu postao je upitan smještaj i boravak studenata s područja Unsko-sanskog kantona u studentskim domovima koji pripadaju ovoj ustanovi.

Nedostaje 8.000 đaka, školama prijete katanci

BIHAĆ - Obrazovni sistem na području Unsko-sanskog kantona ugrožen je drastičnim padom broja učenika u osnovnim i srednjim školama, ali i studenata na Univerzitetu u Bihaću, što trenutno predstavlja nerješiv problem.

Privrednicima povoljni krediti

BIHAĆ - Javni poziv privrednicima s područja USK da apliciraju za sredstva koja su obezbijeđena kroz kreditnu liniju Bosna bank international u ukupnom iznosu od 12.490.000 maraka objavljen je danas

U USK ugroženi interesi Srba

SARAJEVO -Vijeće za zaštitu vitalnog interesa Ustavnog suda FBiH odlučilo je da su imenovanja Privremenog upravnog odbora Univerziteta u Bihaću i pojedinih radnih tijela Skupštine Unskosanskog kantona (USK) suprotna nacionalnim interesima srpskog naroda.

Unsko-sanski kanton bez CT aparata

BIHAĆ - Pacijenti na području Unsko-sanskog kantona već nekoliko sedmica lišeni su medicinskih usluga kompjuterizovane tomografije nakon što se pokvario jedini CT aparat u Kantonalnoj bolnici u Bihaću.

Bez naknada neće biti ni vozačkih ispita u USK

BIHAĆ - Članovi Komisije za polaganje vozačkih ispita na području Unskosanskog kantona dali su rok od pet dana Vladi USK da im počne isplaćivati dugujuće naknade za njihov rad, dok će u protivnom obustaviti sve aktivnosti u vezi s polaganjem vozačkih ispita.

Skupština USK vanredno zasjeda: Verifikacija diploma jedina tačka

BIHAĆ - Skupština USK će na današnjem zasjedanju razmatrati zakon o verifikaciji diploma učenika koji su okončali školovanje u Srednjoj medicinskoj školi koja djeluje u okviru Katoličkog školskog centra "Ivan Pavao Drugi" u Bihaću.

Gmizavci vrebaju na sve strane u USK-u

​ BIHAĆ - U svim područjima Unskosanskog kantona ove godine bilježi se neuobičajeno veliki broj zmija pa se građanima savjetuje oprez, podaci su veterinarskih stanica.

Pa­ra­doks u USK: Ma­nje uče­ni­ka, a vi­še pros­vje­ta­ra

BI­HAĆ - Iako je u obra­zo­vnim us­ta­no­va­ma na po­dru­čju USK iz go­di­ne u go­di­nu sve ma­nje uče­ni­ka, is­to­vre­me­no se po­ve­ća­va broj pros­vje­tnih ra­dni­ka, po­ka­za­li su re­zul­ta­ti kon­tro­le ko­ju je pro­ve­la in­spe­kci­ja za obra­zo­va­nje u ovom kan­to­nu.

Mljekarima Unsko-sanskog kantona 1,8 miliona KM

BIHAĆ - Vlada Unsko-sanskog kantona uplatila je na račune proizvođača mlijeka u Unsko-sanskom kantonu 1,8 miliona maraka i radi se o poticajnim sredstvima iz kantonalnog budžeta koja su namijenjena ovome vidu poljoprivredne proizvodnje.

Reklame

Najčitanije