USK

Srednjoškolci u USK se vratili u školske klupe

BIHAĆ - Učenici srednjih škola u Unsko-sanskom kantonu danas su se vratili u školske klupe.

Funkcioneri dužni da prijave i poklone

BIHAĆ - Vlada Unsko-sanskog kantona na posljednjoj sjednici je utvrdila i u skupštinsku proceduru poslala Nacrt zakona o prijavljivanju i postupku provjere podataka o imovini nosilaca javnih funkcija u Unsko-sanskom kantonu.

Raspisana potjernica za Bišćaninom koji je ubio oca iz nehata

BIHAĆ - Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona raspisalo je međunarodnu potjernicu za 34-godišnjim Alvinom Kajtazovićem iz Bihaća koji je osuđen za ubistvo svoga oca Seada koje je počinio 15. oktobra 2017. godine.

Vlada USK traži neometano odvijanje nastave

​BIHAĆ - Situacija u vezi s generalnim štrajkom prosvjetnih radnika na području Unsko-sanskog kantona sve se više komplikuje, a Vlada USK je zadužila Ministarstvo obrazovanja da pozove sve direktore osnovnih i srednjih škola da uspostave neometano odvijanje nastavnog procesa već od početka naredne sedmice.

Ni sudska zabrana ne zaustavlja štrajk prosvjetara u USK

BIHAĆ - Članovi sindikata prosvjetnih radnika na području Unsko-sanskog kantona danas su odlučili da nastave generalni štrajk, koji su počeli prije dvije sedmice, i pored odluke Općinskog suda u Bihaću prekinu štrajk te da počne odvijanje nastave.

Vlada tužila sindikate obrazovanja u USK

BIHAĆ - Vlada USK odlučila je tužiti sindikate prosvjetnih radnika koji su prije deset dana organizovali generalni štrajk radnika u obrazovanju ovog kantona, te je preko Kantonalnog pravobranilaštva uputila tužbe Općinskom sudu u Bihaću.

Direktori škola guše štrajk u USK-u

​BIHAĆ - Sindikati radnika u obrazovanju USK optužili su direktore pojedinih školskih ustanova u Unsko-sanskom kantonu da vrše mobing nad zaposlenicima i traže od njih da se potpisima izjasne o tome da li su za generalni štrajk koji je zakazan za sutra.

Mladim ljekarima u USK odmah šansa za stažiranje

BIHAĆ - Vlada Unsko-sanskog kantona donijela je odluku da se mladim ljekarima, odmah po završetku studija, omogući da bez čekanja stažiraju i stiču neophodna iskustva u ovdašnjim zdravstvenim ustanovama.

Komisija USK-a: Prvo procjena situacije u zdravstvu, pa reforme

BIHAĆ - Komisija za reformu zdravstva, koju je oformila Vlada Unsko-sanskog kantona, započela je danas aktivnosti s ciljem da se detaljno snimi stanje u ovdašnjem zdravstvu te predlože reformske mjere.

Prosvjetnim radnicima omogućena prekvalifikacija

BIHAĆ - Vlada Unsko-sanskog kantona će prosvjetnim radnicima koji su proglašeni tehnološkim viškom omogućiti proces prekvalifikacije kako bi se pokušao ublažiti ovaj problem, izjavio je ministar obrazovanja u Vladi USK Damir Omerdić.

Najčitanije