USK

Potvrđena optužnica: Izgradili igralište na mjestu dalekovoda

BIHAĆ - Općinski sud u Bihaću potvrdio je optužnicu Tužilaštva USK protiv Zlatana Tajića, Amira Nefića i pravnog lica "Aqua projekt" zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nesavjesnog rada u službi.

Rekordni prinosi kornišona, urod s jednog dunuma zemljišta tri do četiri tone

BIHAĆ - Berba kornišona na području Unsko-sanskog kantona je u toku, a proizvođači će, kako sada stvari stoje, ubrati rekordne količine ove poljoprivredne kulture.

Dugovanja porodiljama u USK se popela na četiri miliona KM

BIHAĆ - Dugovanja na ime porodiljskih naknada u Unsko-sanskom kantonu dostigla su cifru od četiri miliona maraka, a finansijska kriza zbog pandemije virusa korona onemogućila je ove godine njihovu redovnu isplatu.

Policija u USK snimaće sve pozive građana

BIHAĆ-Ministarstvo unutrašnjih poslova USK osiguralo je u svim dežurnim službama policijskih stanica na području Unsko sanskog kantona registrofone, odnosno uređaje koji će snimati i arhivirati sve pozive građana prema dežurnom broju 122, ali isto tako i komunikaciju rukovodnih radnika sa policijskim patrolama na terenu.

Pandemija skresala budžetske prihode u USK

BIHAĆ - Ekonomske posljedice izazvane pandemijom virusa korona osjetno su se odrazile na stanje javnih finansija u Unsko-sanskom kantonu.

Cvijanović: Povratnici u USK trpe veliki pritisak migrantske krize

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izrazila je zabrinutost zbog činjenice da povratnička populacija u Unsko-sanskom kantonu trpi veliki pritisak migrantske krize u BiH, te naglasila da to dodatno otežava položaj povratnika na tom području.

Rekordan prinos borovnice na bihaćkoj plantaži Sušić

BIHAĆ - U toku je berba borovnice na plantaži Nusreta i Sanele Sušić u blizini Bihaća, a vlasnici kažu kako će ove godine prinos biti rekordan i iznositi oko 12 tona, dok su tokom nekoliko proteklih godina godišnji prinosi bili od pet do šest tona.

Testiranje na koronu čeka dozvolu Ministarstva zdravstva USK

BIHAĆ - Kantonalna bolnica u Bihaću posjeduje aparat za testiranje uzoraka na virus korona, ali njega nije moguće staviti u funkciju bez odgovarajuće dozvole i odobrenja Ministarstva zdravstva USK.

Zaplijenjeno 50 kilograma marihuane u Unsko-sanskom kantonu

BIHAĆ - U policijskoj akciji kodnog naziva "Bure", koja je provedena u utorak i srijedu, zaplijenjeno je 50 kilograma marihuane koja je bila upakovana i pripremljena za dalju distribuciju, a procjenjena vrijednost ove količine narkotika na tržištu iznosi 500.000 maraka.

Pretresi u USK zbog proizvodnje i prodaje droge

SARAJEVO - Pripadnici MUP-a Unsko-sanskog kantona sprovode opsežnu akciju na području Bihaća, Cazina i Velike Kladuše u vezi sa proizvodnjom i stavljanjem u promet droge.

Najčitanije