USK

Pčelari USK traže pomoć: Prinosi meda mogli bi biti manji i za 80 odsto

BIHAĆ - Pčelari na području Unsko-sanskog kantona nikada nisu bili u težem položaju jer su nepovoljne vremenske prilike već dovele u pitanje cjelokupnu ovogodišnju proizvodnju.

Za podršku maloj privredi 1,9 miliona maraka

BIHAĆ - Za podršku maloj privredi u ovoj kalendarskoj godini Vlada USK osigurala je 1,9 miliona maraka, a cilj poticajne politike je jačanje konkurentnosti subjekata, podrška novoosnovanim subjektima te podrška tradicionalnim i starim zanatima.

Nezadovoljni prosvjetari u USK žele svoje vakcine

BIHAĆ - Sindikati radnika u obrazovanju USK negoduju zbog zastoja u vakcinisanju prosvjetnih radnika protiv korona virusa te ističu kako nisu ispoštovana ranija obećanja koja su im data da će biti u vrhu prioriteta kada se radi o ovom procesu.

Mještani u strahu, divlji migrantski kampovi niču na sve strane

BIHAĆ - Dolaskom proljeća i poboljšanjem vremenskih prilika aktivirani su divlji kampovi u šumama na području Bihaća i Velike Kladuše, gdje migranti borave u šatorima i improvizovanim nastambama.

Ratare u USK muči poskupljenje, nadaju se pomoći vlasti

BIHAĆ - Predstojećom proljetnom sjetvom na području Unsko-sanskog kantona biće obuhvaćeno više od 30.000 hektara zemljišta, što je na nivou prošlogodišnje sjetve, koja je bila rekordna.

USK prijeti kolaps, plate pod upitnikom

BIHAĆ - Unsko-sanskom kantonu prijeti finansijska blokada ukoliko do kraja marta ne bude usvojen budžet za tekuću godinu, upozorio je Vedran Prša, ministar finansija u Vladi USK.

Njive propalih zadruga niko ne obrađuje

BIHAĆ - Ogromne površine poljoprivrednog zemljišta u USK koje je nekada bilo u vlasništvu propalih zemljoradničkih zadruga su neiskorištene i propadaju umjesto da se obrađuju.

Migranti preplavili ulice u USK

BIHAĆ - Smještajni kapaciteti za migrante na području Unsko-sanskog kantona u potpunosti su popunjeni i nema mjesta za prihvat novih korisnika, potvrdio je premijer USK Mustafa Ružnić.

Uskoro registracija migranata u Lipi

BIHAĆ - U narednih nekoliko dana započeće evidencija i izdavanje identifikacionih kartica za oko hiljadu migranata koji su smješteni u prihvatnom kampu Lipa nadomak Bihaća, potvrdili su u Službi za poslove sa strancima BiH, koja upravlja pomenutim kampom.

Nova agencija za migrante preskupa i promašena investicija

SARAJEVO - Pored upravnih organizacija poput Granične policije BiH i Službe za poslove sa strancima, Ministarstvo bezbjednosti BiH ima sektore za imigraciju i za azil, a koji se sastoje od ukupno pet odsjeka, te bi nova agencija koja bi se bavila pitanjem migranata bila nepotreban, a veliki trošak, smatraju stručnjaci.

Najčitanije