USK

Dogovor o platama otkazao štrajk

BIHAĆ - Sindikat liječnika i stomatologa u Unsko-sanskom kantonu obavijestio je javnost kako je postignut konačan dogovor s Vladom USK o svim spornim pitanjima i da neće biti najavljenog generalnog štrajka.

Manjim naknadama protiv lažnih bolovanja

BIHAĆ - Vlada USK je donijela odluku kojom se za 20 posto umanjuju naknade za bolovanje zaposlenicima koji rade u obrazovanju na području ovog kantona, potvrdio je kantonalni ministar za obrazovanje Muhamed Ramić.

Veće cijene u USK za koncesije za struju i mineralne sirovine

BIHAĆ - Vlada USK donijela je odluku o povećanju cijena koncesionih naknada za proizvodnju električne energije i iskorištavanje mineralnih sirovina na području Unsko-sanskog kantona, potvrdio je Samir Sedić, ministar privrede USK.

Potrebe drvoprerađivača dvostruko veće od ponude

BIHAĆ - Ovogodišnje potrebe drvoprerađivača u Unsko-sanskom kantonu za sirovinom veće su dva i po puta od količine koju preduzeće "Unsko-sanske šume" može da im isporuči na osnovu njihovog godišnjeg plana proizvodnje.

Maloljetnice sve češće bježe od kuće da bi se udale: Šest slučajeva za mjesec dana

BUŽIM - Pripadnici policije u Bužimu, skupa sa zaposlenicima Centra za socijalni rad, obavili su razgovor sa 15-godišnjakinjom iz tog grada koja je otišla od kuće i potom stupila u izvanbračnu zajednicu s B.M. (22).

Prosvjetari prijete novim tužbama

BIHAĆ - Sindikati prosvjetnih radnika u Unsko-sanskom kantonu najavili su podizanje tužbi protiv Vlade USK zbog nepoštivanja sudskih presuda koje se odnose na isplate zaostalih dugovanja radnicima u obrazovanju.

Uprkos povećanju izvoza u USK ekonomska situacija i dalje teška

BIHAĆ - Privreda Unsko-sanskog kantona bilježi povećanje izvoza u protekloj godini za 14 posto u odnosu na 2016. godinu, dok se istovremeno bilježi pad fizičkog obima industrijske proizvodnje za 2,5 posto, podaci su Privredne komore USK.

O 50 djece brinu samo tri vaspitačice

BIHAĆ - Dječji vrtići na području Unsko-sanskog kantona suočavaju se s nedostatkom vaspitača, što se direktno odražava na kvalitet rada s najmlađima, zaključeno je na sastanku direktora osam predškolskih ustanova u ovome kantonu.

Bolnica u Bihaću novim kreditom vraća stare dugove

BIHAĆ - Skupština Unsko-sanskog kantona većinom glasova poslanika na vanrednoj sjednici donijela je odluku o kreditnom zaduženju Kantonalne bolnice u Bihaću u visini od 13 miliona maraka.

Ljekari i stomatolozi u USK obustavili rad: "Bijeli mantili" traže veće plate

SARAJEVO - BIHAĆ - Liječnici i stomatolozi u Unsko-sanskom kantonu stupili su u generalni štrajk koji će trajati sve dok Vlada USK ne uvaži i ispuni njihove zahtjeve, izjavio je Nedim Kurtagić, predsjednik Sindikata liječnika i stomatologa USK.

Najčitanije