USK

Raspust u USK produžen za sedam dana

BIHAĆ - Školska godina u Unsko-sanskom kantonu biće nastavljena 27. januara ove godine, odlučilo je Ministarstvo obrazovanja USK i o tome obavijestilo sve školske ustanove na području USK.

Pod lupom sve više diploma

BIHAĆ - Ministarstvo obrazovanja USK zaprimilo je u proteklih nekoliko mjeseci više od osamdeset zahtjeva za provjeru validnosti diploma građana koji su pohađali obrazovne ustanove u ovome kantonu, a Kantonalna uprava za inspekcijske poslove u svim ovim slučajevima provodi istražne radnje.

Nova tri tendera za izgradnju solarnih elektrana

BIHAĆ - Sve je više ozbiljnih investitora koj su zainteresovani za energetske projekte u oblasti iskorištavanja solarne energije, a u narednih nekoliko mjeseci Ministarstvo privrede USK planira raspisati tri tendera za izgradnju solarnih elektrana.

U USK fali zavarivača i bravara

BIHAĆ - Metalska industrija je u posljednjoj deceniji najbrže rastuća privredna grana u Unsko-sanskom kantonu, ali se u posljednjih nekoliko godina suočava s gubitkom kvalitetne radne snage.

U planu veće plate za policiju u USK

BIHAĆ - Ministarstvo unutrašnjih poslova USK će u ovoj godini uložiti značajna sredstva u opremanje policije i nabavku neophodnih sredstava za rad, a planira se i povećanje plata za sve policijske službenike.

Odlazak građana stvorio rupu u budžetu za zdravstvo

BIHAĆ - Najveći problem s kojim se trenutno suočava zdravstveni sistem u Unsko-sanskom kantonu je drastičan pad broja zdravstvenih osiguranika, izjavila je Nermina Ćemalović, ministrica zdravstva u Vladi USK.

Smanjen priliv migranata na područje USK

BIHAĆ - Osjetno je smanjen priliv migranata na područje Unsko-sanskog kantona, ali ih i dalje dnevno dolazi između 40 i 50, potvrdio je portparol MUP-a USK Ale Šiljdedić.

Vlasti USK žele iseliti višak migranata iz "Bire"

BIHAĆ - Nakon izmještanja migranata iz prihvatnog kampa Vučjak na dvije lokacije nadomak Sarajeva, Vlada USK će tražiti da se prekobrojni migranti koji borave u prihvatnom centru "Bira" također smjeste u centre van USK.

Premijer USK pozvao da se zatvori istočna granica BiH

BIHAĆ - Premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić rekao je danas da je uspješno izvršeno izmještanje migranata sa lokacije Vučjak kod Bihaća, javljaju federalni mediji.

BH novinari: Medijima obezbijediti informacije o izmještanju migranata

SARAJEVO - Upravni odbor Udruženja/udruge BH novinari poziva Vladu i Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko - sanskog kantona (MUP USK), kao i Međunarodnu organizaciju za migracije (IOM) da omoguće sigurno i slobodno izvještavanje svim medijima o premještanju migranata iz kampa Vučjak i sa drugih lokacija u USK.

Najčitanije