USK

O 50 djece brinu samo tri vaspitačice

BIHAĆ - Dječji vrtići na području Unsko-sanskog kantona suočavaju se s nedostatkom vaspitača, što se direktno odražava na kvalitet rada s najmlađima, zaključeno je na sastanku direktora osam predškolskih ustanova u ovome kantonu.

Bolnica u Bihaću novim kreditom vraća stare dugove

BIHAĆ - Skupština Unsko-sanskog kantona većinom glasova poslanika na vanrednoj sjednici donijela je odluku o kreditnom zaduženju Kantonalne bolnice u Bihaću u visini od 13 miliona maraka.

Ljekari i stomatolozi u USK obustavili rad: "Bijeli mantili" traže veće plate

SARAJEVO - BIHAĆ - Liječnici i stomatolozi u Unsko-sanskom kantonu stupili su u generalni štrajk koji će trajati sve dok Vlada USK ne uvaži i ispuni njihove zahtjeve, izjavio je Nedim Kurtagić, predsjednik Sindikata liječnika i stomatologa USK.

U akciji "Zamak" uhapšeno šest osoba, zaplijenjena droga i oružje

CAZIN - U akciji kodnog naziva "Zamak" pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Unsko-sanskog kantona (USK) uhapsili su danas šest osoba.

Vlada USK dala zeleno svjetlo za kredit za bolnicu u Bihaću

BIHAĆ - Vlada USK dala je zeleno svjetlo za zaduženje Kantonalne bolnice u Bihaću u iznosu od 13 miliona maraka, kako bi se obezbijedio nesmetan rad i finansijska likvidnost ove zdravstvene ustanove.

Deset uhapšenih u USK zbog malverzacija u zdravstvu

BIHAĆ- Pripadnici Federalne uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova USK uhapsili su danas po naredbi Tužilaštva USK deset osoba na području Bihaća i Cazina zbog sumnje da su počinili organizovani kriminal.

Husein Rošić, premijer USK: Aerodrom u Bihaću nije utopija

Vrijeme je da se politički akteri u Unsko-sanskom kantonu uozbilje, da se prestanu baviti političkim kalkulacijama i politikantstvom, te da se posvete radu i rješavanju gorućih problema, kaže u intervjuu za "Nezavisne novine" premijer USK Husein Rošić.

Sistem za prepoznavanje registarskih tablica: Na licu mjesta "ulovi" nesavjesne vozače

BIHAĆ - Ministarstvo unutrašnjih poslova USK uskoro će staviti u upotrebu najmoderniji sistem koji će vršiti automatsko prepoznavanje registarskih tablica vozila, čime će se značajno unaprijediti i poboljšati bezbjednost u saobraćaju, potvrdio je ministar policije u ovom kantonu Anel Ramić.

Dug Vlade USK premašio 300.000 KM: Studentima prijeti izbacivanje iz soba

BIHAĆ - Zbog dugovanja Vlade USK prema Studentskom centru u Sarajevu postao je upitan smještaj i boravak studenata s područja Unsko-sanskog kantona u studentskim domovima koji pripadaju ovoj ustanovi.

Nedostaje 8.000 đaka, školama prijete katanci

BIHAĆ - Obrazovni sistem na području Unsko-sanskog kantona ugrožen je drastičnim padom broja učenika u osnovnim i srednjim školama, ali i studenata na Univerzitetu u Bihaću, što trenutno predstavlja nerješiv problem.

Reklame

Najčitanije