UVOZ

Pandemija nije ugrozila ispijanje kafe

BANJALUKA, SARAJEVO - Da kafa i dalje zauzima visoko mjesto na listi toplih napitaka među stanovnicima BiH, pokazuje podatak da su na domaće tržište za pet mjeseci ove godine uvezene oko 483 tone kafe više nego lani u istom periodu.

Rast izvoza za 24,9 odsto i uvoza za 14,8 odsto

BANJALUKA - Republika Srpska je u prva četiri mjeseca ove godine u spoljotrgovinskom poslovanju sa inostranstvom ostvarila izvoz od 1,307 milijardi KM ili više za 24,9 odsto nego u istom periodu prošle godine, saopštio je Republički zavod za statistiku.

Povećana vrijednost izvoza u prošloj godini

BIJELJINA - Privrednici u Bijeljini ostvarili su u prošloj godini izvoz od 162,6 miliona KM, što je rast od 14,7 miliona KM u odnosu na godinu ranije, navodi se u izvještaju gradskog Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije.

Pojedinci ne osjećaju krizu: Za dva Lamborghinija iskeširali milion KM

BANJALUKA, SARAJEVO - Da pojedinim bh. građanima i pored pandemije uzrokovane virusom korona cvjetaju ruže u biznisu, potvrđuje i podatak da su za prva tri mjeseca ove godine uvezena dva Lamborghinija vrijedna po oko pola miliona KM.

Uprkos pandemiji povećan uvoz automobila u Bosnu i Hercegovinu

BANJALUKA, SARAJEVO - Tržište automobila u BiH polako se oporavlja, uprkos pandemiji uzrokovanoj virusom korona, o čemu govori i najnoviji podatak da je u prva tri mjeseca ove godine uvezeno skoro 1.000 novih i polovnih vozila više nego u istom periodu lani.

Pandemija umanjila žeđ za stranom vodom

BANJALUKA, SARAJEVO - Nakon nekoliko godina konstantnog rasta uvoza vode u BiH, u prošloj godini zabilježen je pad uvoza za više od 25 miliona KM nego godinu dana ranije te, kako kažu ekonomisti, sigurno je da je pandemija virusa korona donekle ugasila žeđ bh. građana za inostranom vodom.

U Srpskoj pokrivenost uvoza izvozom 93 odsto

BANJALUKA - Republika Srpska je u januaru u spoljnotrgovinskom poslovanju sa inostranstvom ostvarila ukupan obim robne razmjene nešto veći od 338 miliona dolara, dok je pokrivenost uvoza izvozom bila 93,1 odsto, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.

Ništa od prelevmana na uvoz mesa

SARAJEVO - Vijeće ministara BiH nije podržalo uvođenje prelevmana na svježe i rashlađeno juneće i svinjsko meso.

Inspekcija RS zabranila uvoz više od 20 tona mandarina iz Turske

Fitosanitarna inspekcija Republike Srpske zabranila je uvozniku čije je sjedište u Federaciji BiH (FBiH) uvoz 20.950 kilograma mandarina porijeklom iz Turske zbog povećanog sadržaja pesticida.

BiH pred uvođenjem zaštitnih mjera na uvoz mesa

SARAJEVO - Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH ovih dana uputiće Vijeću ministara prijedlog Vlade Republike Srpske o uvođenju zaštitnih mjera na uvoz svježeg i rashlađenog goveđeg i svinjskog mesa, potvrdili su "Nezavisnim" u ovom ministarstvu.

Najčitanije