Uber

Odbili da voze slijepu ženu 14 puta, moraju da plate milion dolara

Američkoj kompaniji Uber je naloženo da plati 1,1 milion dolara slijepoj ženi kojoj je ta kompanija 14 puta odbila vožnju.

Njemačka ambasadorka najavila pomoć bh. zdravstvu

BANJALUKA, SARAJEVO - BiH se do sada dobro nosi sa izazovima virusa korona, ali zdravstvo se približava krajnjoj granici izdržljivosti, rekla je za "Nezavisne" Margret Uber, njemačka ambasadorka u BiH, i najavila da će Njemačka pružiti pomoć BiH između ostalog i kroz donaciju respiratora.

Njemačka će bolnicama u BiH donirati 12 respiratora

SARAJEVO - Vlada Njemačke doniraće bolnicama u BiH 12 respiratora, vrijednosti 350.000 evra, saopšteno je iz Ambasade Njemačke u BiH.

Istorijsko suđenje za smrt pješaka prouzrokovanu vozilom bez vozača

FENIKS - U američkoj saveznoj državi Arizoni doći će do istorijskog suđenja jer je vozilo bez vozača /autonomno vozilo/ ubilo pješaka, što je prva takva saobraćajna nesreća do sad.

Košarac i Uber o vizama detaširanih radnika iz BiH u Njemačkoj

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac razgovarao je u Sarajevu sa ambasadorom Njemačke u BiH Margaret Uber o rješavanju pitanja pribavljanja viza detaširanih radnika iz BiH u Njemačkoj.

Radmanović očekuje pomoć Njemačke i EU u borbi protiv kovida-19

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović primio je danas ambasadora Njemačke u BiH Margret Uber, a jedna od tema bila je pandemija virusa korona. Radmanović je rekao da očekuje pomoć Njemačke i EU.

Margret Uber u kolumni za "Nezavisne": Budućnost zapadnog Balkana je u EU

Njemačka danas od Hrvatske preuzima predsjedavanje Savjetom Evropske unije, a tim povodom u kolumni za "Nezavisne" Margret Uber je istakla da je zapadnom Balkanu mjesto u u EU.

Uber za tri minuta otpustio 3.500 radnika

Pandemije virusa COVID-19 pogodila je ekonomski mnoge djelatnosti, a danas je američka međunarodna kompanija Uber, koja ima mobilnu aplikaciju putem koje organizuje prevoz putnika, otpustila 3.500 ljudi. Ova vijest, koju prenosi portal Europatoday, o smanjenju broja radnih mjesta, sama po sebi je težak udarac za otpuštene, ali još više je šokantna to što je kompanija odlučila da to saopšti ljudima putem video-konferencije. Poruka zaposlenim da od danas više nemaju posao trajala samo tri minuta.

Uber očekuje pad kvartalnog prihoda za 17 miliona dolara

Američka kompanija za usluge prevoza na poziv putem mobilne aplikacije Uber Technologies Inc, procjenjuje da će joj prihodi za prvi kvartal ove godine, zbog pandemije virusa korona, biti manji za 17 miliona dolara i da će iznositi 22 miliona dolara.

Tegeltija: BiH ima ograničeni bezbjednosni i humanitarni kapacitet

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija danas je u Sarajevu ambasadoru Njemačke Margret Uber ukazao na probleme sa kojima se BiH suočava kada je riječ o migrantskoj krizi, navodeći da BiH raspolaže ograničenim bezbjednosnim, humanitarnim i smještajnim kapacitetima.

Najčitanije