Ubistva

Tinejdžer gurnuo dijete sa 10. sprata, optužen za pokušaj ubistva

Britanska policija optužila je sedamnaestogodišnjaka za pokušaj ubistva dječaka (6), kojeg je gurnuo sa platforme 10. sprata u londonskoj galeriji Tejt Modern.

Nevjenčanu suprugu sjekirom udario u glavu

Pedesetjednogodišnji muškarac iz Bihaća u subotu kasno poslijepodne sjekirom je teško povrijedio svoju 38-godišnju nevjenčanu suprugu, a ovo krivično djelo okvalifikovano je kao pokušaj ubistva.

Ispitan Srećko Trifković: Ročište o pritvoru iza zatvorenih vrata

BANJALUKA – Ročište za određivanje pritvora Srećku Trifkoviću iz Pala koji je osumnjičen u slučaju ubistva Banjalučanina Damira Ostojića Šijana (43) i pokušaj ubistva njegove supruge Sandre Jošić u banjalučkom Okružnom sudu danas je bilo zatvoreno za javnost.

Kako bi izgledao svijet da je uspio atenat na Hitlera 1944. godine?

Prije 75 godina, 20. jula u četvrtak malo iza podneva, nije lako zamisliti kako je moralo biti grofu Klausu fon Staufenbergu. 37-godišnji pukovnik Vermahta, stajao je mirno uz veliki teški konferencijski masivni hrastov sto u konferencijskoj dvorani "Vučje jazbine" u Istočnoj Pruskoj, a sa druge strane Adolf Hitler držao se za glavu dok su mu generali objašnjavali da mu je Crvena armija dobrim dijelom pomela snage i nadirala prema granici s Poljskom.

Marko Čolić zatražio slobodu

BANJALUKA - Odbrana je uložila žalbu na odluku kojom je Marku Čoliću (32) iz Banjaluke produžen pritvor, dok banjalučko Okružno javno tužilaštvo najavljuje žalbu na presudu kojom je ovaj bokser osuđen na četiri godine robije za pokušaj ubistva Vladimira Kovačevića (37), novinara RTV BN i portala Gerila.info.

Čoliću četiri godine robije za pokušaj ubistva novinara Kovačevića

BANJALUKA - Marko Čolić (32) iz Banjaluke osuđen je na četiri godine robije za pokušaj ubistva Vladimira Kovačevića (37), novinara RTV BN i portala gerila.info.

Srbin pokušao ubiti zemljaka na Malti

Jedan Srbin pokušao je da ubije svog zemljaka u Bugibi na Malti.

Nakon dva dana predao se osumnjičeni za ranjavanje dvojice sugrađana

ZENICA - Nakon što je policija MUP-a Zeničko-dobojskog kantona tragala za muškarcem koji je nožem nanio teške tjelesne povrede dvojici sugrađana, S.K. (40) se sam predao policijskim službenicima u četvrtak u jutarnjim satima.

Osumnjičeni za pokušaj ubistva Banjalučanina u pritvoru mjesec dana

ISTOČNO SARAJEVO - Okružni sud u Istočnom Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor sedmorici osumnjičenih koji se dovode u vezu sa pokušajem ubistva Banjalučanina Slobodana Vasiljevića, javlja Srna.

Htio da ih zapali: Posuo benzinom ženu i djecu, na sreću zakazao upaljač

Drama koja se prije desetak dana dogodila u porodičnoj kući u Ferdinandovcu kod Đurđevca samo je pukim slučajem završila bez tragedije, otkrila je istraga koju protiv muškarca (38) provodi Opštinsko državno tužilaštvo u Koprivnici (Hrvatska), piše "danica.hr".

Najčitanije