Udžbenici

Udžbenici i školski pribor za djecu iz hraniteljskih porodica

Za djecu iz hraniteljskih porodica dodijeljena je jednokratna novčana pomoć u nastojanju da se dodatno popularizuje ovaj najhumaniji način zbrinjavanja djece, rekli su u Gradskoj upravi.

Udžbenici i školski pribor za učenike romske nacionalne manjine

PRIJEDOR - Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković uručio je danas prijedorskom Udruženju Roma poklon pakete za učenike romske nacionalnosti, što je godinama redovna aktivnost Gradske uprave početkom školske godine.

Udžbenici za novu školsku godinu u knjižarama, po istoj cijeni

ISTOČNO SARAJEVO - Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo odštampao je i dostavio svim svojim knjižarama u Republici Srpskoj udžbenike za školsku 2020/2021. godinu po istoj cijeni kao prethodne godine, izjavio je Srni direktor Zavoda Bojan Đenić.

Pomama za udžbenicima i školskim priborom

BANJALUKA, BIJELJINA, TREBINJE - Pred početak nove školske godine 1. septembra, u knjižarama širom Republike Srpske velika je pomama za udžbenicima i školskim priborom.

Opština Novi Grad će obezbijediti besplatne udžbenike

Opština Novi Grad obezbijediće, na osnovu evidencije Centra za socijalni rad, udžbenike za djecu sa poteškoćama u razvoju, rečeno je Srni u opštinskom Odjeljenju za društvene djelatnosti.

Korona odgodila kupovinu udžbenika

BANJALUKA, GRADIŠKA - Iako je prethodnih godina u ovom periodu u knjižarama širom Republike Srpske vladala pomama za kupovinom knjiga i školskog pribora, ove godine to nije slučaj jer, kako ističu iz knjižara, ove godine je manje interesovanje za kupovinu udžbenika upravo zbog nepredvidive epidemiološke situacije izazvane virusom korona.

Besplatni udžbenici za višečlane, hraniteljske i romske porodice

BANJALUKA - Besplatne udžbenike za narednu školsku 2020/2021. godinu grad će i ove godine obezbijediti za djecu iz višečlanih, hraniteljskih i romskih porodica.

Vlada RS za besplatne udžbenike izdvaja tri miliona KM

BANJALUKA - Za besplatne udžbenike za sve učenike prvog i drugog razreda osnovnih škola, te učenike od trećeg do devetog razreda koji su treće i svake naredno dijete u višečlanim porodicama Vlada Srske će za ovu godinu izdvojiti tri miliona KM.

Đenić: Uspješno se provodi proces digitalizacije udžbenika u RS

ISTOČNO SARAJEVO - Zavod za udžbenike i nastavna sredstva uspješno provodi proces digitalizacije koji je prije nepunih godinu dana počeo u Republici Srpskoj, rekao je vršilac dužnosti direktora Zavoda Bojan Đenić.

Trivić: Za jedan predmet dovoljni udžbenik i sveska

BANJALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić ocijenila je da su za jedan predmet dovoljni udžbenik i sveska, a da će ostalo biti dostupno učenicima u digitalizovanoj formi.

Najčitanije