Udžbenici

Trivić: Za jedan predmet dovoljni udžbenik i sveska

BANJALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić ocijenila je da su za jedan predmet dovoljni udžbenik i sveska, a da će ostalo biti dostupno učenicima u digitalizovanoj formi.

Besplatni udžbenici za srebreničke učenike iz siromašnih porodica

SREBRENICA - Opština Srebrenica obezbijediće za predstojeću školsku godinu besplatne udžbenike za učenike iz socijalno ugroženih porodica, rekao je Srni načelnik opštinskog Odjeljenja za društvene djelatnosti i javne servise Bego Bektić.

Knjige na ćirilici za srpske porodice na prostoru Glamoča

GLAMOČ – Manastirskoj biblioteci manastira Veselinje kod Glamoča, Natalija Trivić, ministar prosvjete i kulture RS, poklonila je knjige na ćirilici koje će biti na raspolaganju djeci srpskih porodica koje žive na ovom prostoru.

Roditelji uveliko rezervišu udžbenike

BANJALUKA - Potražnja za udžbenicima za osnovnu i srednje škole uveliko je počela u knjižarama širom Republike Srpske, a mnogi roditelji požurili su da obezbijede sve potrebno za svoje školarce na vrijeme, pa su tako već rezervisali knjige.

Djeca iz hraniteljskih porodica u Banjaluci dobijaju udžbenike

BANJALUKA - Grad Banjaluka obezbijediće i ove godine udžbenike za djecu iz višečlanih i romskih porodica, a prvi put od predstojeće školske godine ovu vrstu pomoći dobiće i djeca iz hraniteljskih porodica, saopšteno je iz Gradske uprave.

Pomoć roditeljima, spremni besplatni udžbenici

BANJALUKA - U narednoj školskoj godini biće obezbijeđeno oko 19.000 kompleta besplatnih udžbenika za osnovce u RS, i to za učenike prvog razreda oko 9.300, a za učenike drugog razreda 9.700, dok će prvi put biti dodijeljeni i udžbenici osnovcima i srednjoškolcima koji su ostvarili pobjednička mjesta na republičkim takmičenjima.

Udžbenici veliki trošak za višečlane porodice

BANJALUKA - Iako raspust traje još skoro mjesec i po dana, roditelji su već počeli sa nabavkom udžbenika za narednu školsku godinu za svoje školarce, a posebnu brigu ovo zadaje roditeljima koji imaju više djece.

Za besplatne udžbenike učenicima prvog i drugog razreda 978.350 KM

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske usvojila je danas Informaciju o obezbjeđivanju besplatnih udžbenika za učenike prvog i drugog razreda osnovnih škola, za šta je predviđeno 978.350 KM.

Ristović: Cijena udžbenika neće se mijenjati

ISTOČNO SARAJEVO - Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske aktivno radi na pripremi i štampi udžbenika za osnovnu i srednju školu za školsku 2019/2020. godinu, čija će cijena ostati na nivou prošlogodišnje, potvrdio je Srni direktor ovog zavoda Rade Ristović.

Parlament Srpske daje podršku nabavci besplatnih udžbenika

BANJALUKA - Klubovi poslanika SNSD-a, DNS-a, SP-a, Demosa i Ujedinjene Srpske predložili su zaključke prema kojima Narodna skupština obavezuje Vladu Republike Srpske da u budžetu za 2020. godinu, u skladu sa mogućnostima, planira sredstva za obezbjeđenje besplatnih udžbenika za socijalno osjetljive kategorije učenika koji pohađaju osnovnu školu u Srpskoj.

Najčitanije