Udžbenici

Besplatni udžbenici za višečlane, hraniteljske i romske porodice

BANJALUKA - Besplatne udžbenike za narednu školsku 2020/2021. godinu grad će i ove godine obezbijediti za djecu iz višečlanih, hraniteljskih i romskih porodica.

Vlada RS za besplatne udžbenike izdvaja tri miliona KM

BANJALUKA - Za besplatne udžbenike za sve učenike prvog i drugog razreda osnovnih škola, te učenike od trećeg do devetog razreda koji su treće i svake naredno dijete u višečlanim porodicama Vlada Srske će za ovu godinu izdvojiti tri miliona KM.

Đenić: Uspješno se provodi proces digitalizacije udžbenika u RS

ISTOČNO SARAJEVO - Zavod za udžbenike i nastavna sredstva uspješno provodi proces digitalizacije koji je prije nepunih godinu dana počeo u Republici Srpskoj, rekao je vršilac dužnosti direktora Zavoda Bojan Đenić.

Trivić: Za jedan predmet dovoljni udžbenik i sveska

BANJALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić ocijenila je da su za jedan predmet dovoljni udžbenik i sveska, a da će ostalo biti dostupno učenicima u digitalizovanoj formi.

Besplatni udžbenici za srebreničke učenike iz siromašnih porodica

SREBRENICA - Opština Srebrenica obezbijediće za predstojeću školsku godinu besplatne udžbenike za učenike iz socijalno ugroženih porodica, rekao je Srni načelnik opštinskog Odjeljenja za društvene djelatnosti i javne servise Bego Bektić.

Knjige na ćirilici za srpske porodice na prostoru Glamoča

GLAMOČ – Manastirskoj biblioteci manastira Veselinje kod Glamoča, Natalija Trivić, ministar prosvjete i kulture RS, poklonila je knjige na ćirilici koje će biti na raspolaganju djeci srpskih porodica koje žive na ovom prostoru.

Roditelji uveliko rezervišu udžbenike

BANJALUKA - Potražnja za udžbenicima za osnovnu i srednje škole uveliko je počela u knjižarama širom Republike Srpske, a mnogi roditelji požurili su da obezbijede sve potrebno za svoje školarce na vrijeme, pa su tako već rezervisali knjige.

Djeca iz hraniteljskih porodica u Banjaluci dobijaju udžbenike

BANJALUKA - Grad Banjaluka obezbijediće i ove godine udžbenike za djecu iz višečlanih i romskih porodica, a prvi put od predstojeće školske godine ovu vrstu pomoći dobiće i djeca iz hraniteljskih porodica, saopšteno je iz Gradske uprave.

Pomoć roditeljima, spremni besplatni udžbenici

BANJALUKA - U narednoj školskoj godini biće obezbijeđeno oko 19.000 kompleta besplatnih udžbenika za osnovce u RS, i to za učenike prvog razreda oko 9.300, a za učenike drugog razreda 9.700, dok će prvi put biti dodijeljeni i udžbenici osnovcima i srednjoškolcima koji su ostvarili pobjednička mjesta na republičkim takmičenjima.

Najčitanije