Udar

Trampov savjetnik imao srčani udar

VAŠINGTON - Glavni ekonomski savjetnik američkog predsjednika Donalda Tampa, Leri Kadlou, imao je u SAD "veoma blag" srčani napad, saopštila je danas Bijela kuća.

“Udar mača”, velika vojna vježba NATO u baltičkim državama

VILJNJUS - Oko 18.000 vojnika iz 19 zemalja članica NATO učestvuju u godišnjoj vojnoj vježbi koja je počela u Poljskoj i baltičkim državama.

"Udar sablje": Amerika prebacuje hiljade vojnika i vojnu tehniku u Istočnu Evropu

VAŠINGTON - Sjedinjene Američke Države su započele prebacivanje trupa iz Belgije u Istočnu Evropu u okviru operacije „Atlantska odlučnost“, javio je portal „Difens njuz“ pozivajući se na portparola američkih oružanih snaga u Evropi.

Privedena 33 pripadnika turske vojske, još 68 pred hapšenjem

ANKARA - Turske vlasti privele su danas 33 pripadnika vazduhoplovstva zbog navodnih veza sa sveštenikom Fetulahom Gulenom koga Ankara krivi za pokušaj vojnog udara u julu 2016. godine, piše list "Hurijet".

Razvedeni imaju veći rizik od srčanog i moždanog udara

Prema novom istraživanju, oženjeni ljudi koji su imali srčani udar imaju veću šansu da će preživjeti drugi srčani ili moždani udar nego oni razvedeni.

Ljubavni ugrizi mogu uzrokovati srčani i moždani udar

Možda izgledaju naivno, ali su ponekad neželjeni efekti "ljubavnih ugriza" prilično loši. Zapravo, "šljive" su najčešća seksualna povreda. One se izazivaju prekomjernim sisanjem ili griženjem mekih dijelova na tijelu, naročito na vratu ili na unutrašnjosti bedra.

Pet neočekivanih razloga koji mogu da dovedu do srčanog udara

Loša ishrana i previše vremena povedenog u izležavanju ispred TV ekrana, uz pivo ili sokove i grickalice, siguran su način za priličan porast rizika od srčanog udara.

NASA: "Potencijalno opasan" asteroid ide ka Zemlji

NASA je primijetila asteroid koji će danas proći dovoljno blizu zemlje da se svrsta u kategoriju "potencijalno opasnih“, piše Mirror.

Obdukcija je potvrdila: Astori umro od srčanog udara

Kapitan Fiorentine Davide Astori umro je od zatajenja rada srca, potvrdila je obdukcija nad tijelom italijanskog fudbalera.

Nagli pad temperature izaziva srčani udar

Hladno vrijeme i nagli pad temperature mogu da izazovu srčani udar, rezultati su najnovijeg istraživanja.

Najčitanije