Udar

Tenkovi na ulicama Zimbabvea: Vradžbine dovele do vojnog puča?

U Zimbabveu je počeo vojni puč, javljaju mediji, pozivajući se na objave lokalnih stanovnika na društvenim mrežama.

Da nije bilo udara asteroida, ne bi bilo ljudi

TOKIO - LJudi ne bi postojali na Zemlji da nije bilo udara asteroida prije 66 miliona godina na području današnjeg Meksika, koji je potpuno uništio dinosauruse, smatraju naučnici.

Bivši belgijski fudbaler preminuo od udara groma

Belgiju su u jednom danu pogodile dvije loše vijesti. Nakon smrti Josipa Vebera, nekadašnjeg hrvatskog i belgijskog fudbalera, koji je dugo vodio borbu s teškom bolešću, stigla je nova tragična informacija.

Tragedija na fudbalskom terenu: Mladi fudbaler preminuo na treningu

Džoel Lobanzo (17), junior belgijskog Rojal Antverpa, umro je od posljedica srčanog udara u noći sa srijede na četvrtak, objavio je klub na zvaničnim internet stranicama.

Srpski rukometni golman se probudio iz kome

Srpski rukometni golman Slaviša Đukanović, koji je u ponedjeljak doživio infarkt, probudio se iz kome u koju je pao u utorak.

Srpski rukometni golman doživio infarkt na treningu, bori se za život?

Srpski rukometni golman Slaviša Đukanović doživio je srčani udar na treningu svog kiluba Aiksa, zbog čega je hitno prebačen u bolnicu u Marseju.

Svjetski dan borbe protiv opasnog oboljenja: Moždani udar ne bira ni godine ni pol

BANJALUKA - Visok krvni pritisak, pušenje, alkohol, dijabetes, nedovoljna fizička aktivnost, gojaznost, nepravilna ishrana su faktori rizika moždanog udara, a pravovremenim pregledom, prema riječima stručnjaka, moguće ga je spriječiti u velikom procentu, čak do 60 odsto.

U RS godišnje 4.500 novooboljelih lica od moždanog udara

BANJALUKA - U Republici Srpskoj godišnje ima 4.500 novooboljelih lica od moždanog udara i zato je veoma važan preventivni pregled kojim se može spriječiti ovo oboljenje, izjavio je danas u Banjaluci vršilac dužnosti generalnog direktora Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske (UKC) Vlado Đajić.

Turskim pučistima doživotna robija

ANKARA - Sud u Turskoj izrekao je danas kazne doživotnog zatvora grupi od 31 osobe koje su proglašene krivima za pokušaj ubistva predsjednika Redžepa Tajipa Erdoana tokom prošlogodišnjeg pokušaja vojnog udara, prenose agencije.

Osnovne razlike između srčanog udara i srčanog zastoja

Srčani udar i zastoj srca su dva potpuno različta stanja koji mnogi ne razlikuju. Pročitajte koja je glavna razlika između njih i saznajte osnovne simptome.

Reklame

Najčitanije