Udar

Prištinski udar koštaće Srbiju petinu BDP-a

Direktor za naučno-istraživački rad Ekonomskog instituta, Ivan Nikolić, kaže da ako bi mjere Prištine na dodatno uvećanom porezu od 100 odsto na proizvode iz Srbije ostale na snazi narednih godinu dana, procjena je da bi to smanjilo projektovani rast BDP-a Srbije za petinu.

Austrijski ambasador operisan u Tuzli: Dali su mi još jedan rođendan

Austrijski ambasador u BiH Martin Pamer operisan je u Centru za srce BH u Tuzli.

Nova hapšenja u Turskoj zbog vojnog udara

ANKARA - Turske vlasti su u petak u Istanbulu uhapsile nekoliko univerzitetskih profesora i istaknutih osoba civilnog društva, pišu mediji dok ne jenjava sporna represija uvedena nakon pokušaja državnog udara prije dvije godine.

Presuda za vojni udar: Turski novinar osuđen na 19 godina zatvora

Sud u Turskoj osudio je novinara Alija Unala na 19 godina zatvora optuživši ga da je bio vođa u mreži koja je izvela neuspjeli vojni udar u julu 2016. godine, javila je agencija Anadolija.

Moždani udar - bolest koja udara iznenada čak i zdrave

BANJALUKA, TUZLA - Moždani udar mi se desio prošle godine na ulici, bila sam na službenom putu, ruke su mi se oduzele i nisam mogla da govorim, ali sam sve vrijeme bila svjesna, ispričala nam je u Banjaluci Ognjena Šurlan povodom obilježavanja Svjetskog dan borbe protiv moždanog udara.

Metoda koja može da predvidi srčani udar

Naučnici sa Oksforda ističu da se novom metodom analize snimaka napravljenih kompjuterizovanom tomografijom /CT/ može utvrditi kojim pacijentima prijeti srčani udar, i to godinama ranije nego što se dogodi.

Tragedija u Kneževu: Dječaka ubila struja

​KNEŽEVO - Četrnaestogodišnji dječak poginuo je na izletištu Paunovica, nadomak Kneževa, kada ga je udarila struja, saznaju "Nezavisne".

Električara udarila struja

Muškarac E. H. zadobio je teške tjelesne povrede nakon što ga je udarila struja u zeničkom naselju Banlozi

Životno ugrožena: Djevojčica povrijeđena od strujnog udara u Čapljini prebačena u Zagreb

ČAPLJINA - Dvanaestogodišnja djevojčica E. A. K. koja je preksinoć teško povrijeđena od strujnog udara na željezničkoj pruzi u Stijenama u Čapljini, prebačena je na dalje liječenje u Zagreb, potvrdili su iz Kabineta za informisanje SKB Mostar.

Da li ste sigurni od udara groma u automobilu?

Nestabilno vrijeme i skoro svakodnevna jaka kiša, grmljavina, sijevanje munja otvaraju pitanje sigurnosti ljudi na različitim mjestima.

Najčitanije