Udruženje književnika

Udruženje književnika apeluje da Incko povuče sporni zakon

BANJALUKA - Upravni odbor Udruženja književnika Republike Srpske apelovao je da odlazeći visoki predstavnik još jednom razmotri odluku i povuče sporni zakon koji svojom isključivošću ugrožava osnovna ljudska prava i slobode i stvara uslove za još veće podjele i udaljavanja naroda.

Udruženje književnika RS proglasilo Handkea počasnim članom

Udruženje književnika Republike Srpske uputilo je danas piscu Peteru Handkeu pismo, gdje navode da su ovom nobelovcu odlučili da dodjele najviše priznanje ovog Udruženja.

Banjalučki književnici će nesuglasice rješavati na sudu?

BANJALUKA - Na vanrednoj sjednici Skupštine Udruženja književnika Republike Srpske (UK RS), Podružnica Banjaluka, održanoj u vikendu iza nas u Vijećnici Kulturnog centra Banski dvor, većinom glasova opozvan je dosadašnji predsjednik Podružnice Sreten Vujković.

Saopšteni dobitnici nagrade "Radoje Domanović"

Nagrada "Radoje Domanović" Udruženja književnika Srbije za ukupan doprinos srpskoj književnoj satiri pripala je Radomiru Putnikoviću (Beograd, 1936), književniku iz Londona, i Momčilu Stojanoviću (Tabanovce, 1939), književniku iz Beograda, saopštio je žiri.

Traže bolje uslove za pisce i vraćanje statusa od posebnog značaja

BANJALUKA - Trenutno Udruženje književnika Republike Srpske (UK RS) djeluje bez ikakvih sredstava. Ne znam kome to odgovara? Da li je potrebno udruženje književnika ovome društvu? Da li su potrebni pisci, najdirektniji zaštitnici pisma ćirilice i srpskog jezika?

Najčitanije