Ugljen dioksid

Genetsko modifikovanje drveća spasava Zemlju?

Naučnici vjeruju da bi genetskim modifikovanjem drveća mogli da riješe klimatske probleme.

Jedina pozitivna strana kovida - rekordan pad emisije gasova

Pandemija kovid-19 izazvala je zdravstvenu, socijalnu i ekonomsku krizu širom svijeta, ali je imala i jedan pozitivan efekat - rekordno smanjenje emisije ugljen-dioksida.

IEA: Svjetske emisije ugljen-dioksida smanjene

Svjetske emisije ugljen-dioksida (CO2) prošle godine su pale na 33 gigatone zahvaljujući korištenju obnovljivih energija i uprkos svjetskom ekonomskom rastu od 2,9 odsto, objavila je Međunarodna agencija za energiju (IEA).

Oslo smanjuje emisije ugljen-dioksida za 95 odsto

OSLO - Glavni grad Norveške Oslo objavio je danas da je postavio cilj da do 2030. godine smanji emisije ugljen-dioksida za 95 odsto.

LIVE SCI: Pretvaranje ugljen-dioksida u novac

Naučnici iz cijelog svijeta sastaće se u Njemačkoj kako bi poboljšali načine da zarade od ugljen-dioksida.

Planeta nikad zagađenija: Ugljen dioksid na nezabilježenoj visini

Naučnici u Sjedinjenim Američkim Državama zabilježili su najviši nivo ugljen dioksida koji zagreva planetu od kada se uopšte mjeri njegov nivo u atmosferi Zemlje.

Pretvaraju ugljen dioksid u stijenu

REJKJAVIK - Naučnici na Islandu vrše transformaciju ugljen-dioksida u stijene, čime čiste atmosferu od štetenih emisija ovog gasa, koji izaziva globalno zagrijavanje.

Britanski naučnici optužuju Kinu za povećanje ugljen-dioksida

LONDON - Britanski naučnici optužuju Kinu zbog pogoršanja ekološke situacije i činjenice da će prisustvo ugljen-dioksida na globalnom nivou do kraja ove godine porasti za dva odsto.

Najčitanije