Ugljevik

Za vikend sajam šljive, voćnih rakija i meda

UGLJEVIK - U Ugljeviku će sutra i u nedjelju, 18. avgusta biti održan Festival šljive, voćnih rakija i meda na kojem se očekuje više od 80 učesnika iz Srbije i Republike Srpske, najavljeno je iz opštinske uprave.

Školu plivanja završilo 100 djece

UGLJEVIK - Na ugljevičkim bazenima danas je uspješno završena besplatna škola plivanja za stotinu djece uzrasta pet do 10 godina sa područja ove opštine.

Za 320 penzionera po 100 km pomoći

​UGLJEVIK - Načelnik Ugljevika Vasilije Perić danas je, zajedno sa predsjednikom Udruženja penzionera iz ove opštine Mlađom Tomićem, uručio po 100 KM pomoći za 320 penzionera, za šta je izdvojeno ukupno 32.000 KM.

Otvoren 10. Međunarodni festival folklora

UGLJEVIK - Nastupom ansambala iz Rusije, Meksika, Kazahstana i domaćina Kulturno-umjetničkog duštva (KUD) "Rudar", u Ugljeviku je večeras počeo 10. Međunarodni festival folklora.

Međunarodni festival folklora od sutra u Ugljeviku

​UGLJEVIK - U Ugljeviku će sutra početi deseti Međunarodni festival folklora na kojem će do subote, 13. jula, učestvovati ansambli iz Rusije, Kazahstana, Meksika, Perua, Srbije i Republike Srpske.

Vjetar oborio drvo na školskom igralištu

UGLJEVIK - U centru Ugljevika je tokom olujnog nevremena oboreno drvo na školskom igralištu, rečeno je Srni u opštinskoj upravi.

Pet majevičkih opština ostvarilo saradnju za primjer

Šef Misije OSCE-a u BiH Brus Berton pohvalio je saradnju pet majevičkih opština iz Republike Srpske i Federacije BiH na zajedničkom projektu razvoja turizma u ovoj regiji, navodeći da je to primjer koji treba da slijede i druge lokalne zajednice.

Usljed kiše prekinuta putna komunikacija u Ugljeviku, most potonuo

UGLJEVIK - U naselju Donja Krćina kod Ugljevika danas je, usljed obilne kiše, prekinuta putna komunikacija zbog potonuća mosta i oštećenja nasipa uz rijeku Domanu.

Ukrali auto pa sletjeli

BIJELJINA - Ugljevičani čiji su inicijali N.J. (32) i B.P. (30) uhapšeni su nakon štu su ukrali automobil golf dva kojim su sletjeli sa kolovoza, saopšteno je iz Policijske uprave Bijeljina.

Načelnik Ugljevika: Izgraditi repliku rodne kuće Filipa Višnjića

UGLJEVIK - Načelnik Ugljevika Vasilije Perić rekao je da je ova opština u mjesnoj zajednici Gornja Trnova pokrenula projekat uređenja prostora na kojem bi bila izgrađena replika rodne kuće Filipa Višnjića i da bi dobro bilo kada bi im u tom projektu pomogla Vlada Srbije.

Najčitanije