Ugljevik

RiTE Ugljevik postaje najčistija elektrana u regionu

UGLJEVIK - U Rudniku i termoelektrani (RiTE) "Ugljevik" danas je u probni rad pušten sistem za odsumporavanje vrijedan 80 miliona evra koji ovog energetskog giganta Republike Srpske čini najčistijom elektranom u regionu.

Otkriveno ilegalno priređivanje igara na sreću u Vlasenici i Ugljeviku

BANJALUKA - Inspektori Odjeljenja za inspekcijski nadzor Republičke uprave za igre na sreću, u saradnji sa inspektorima Poreske uprave Republike Srpske – Područni centri Zvornik i Bijeljina, otkrili su 20. novembra godine neovlašteno priređivanje igara na sreću na području opština Vlasenica i Ugljevik.

Obilježeno 120 godina rudarstva u Ugljeviku

UGLJEVIK - Veliki poslovni jubilej Rudnika i termoelektrane (RiTE) Ugljevik - 120 godina rudarstva u ovom kraju obilježen je večeras svečanom akademijom uoči krsne slave preduzeća Svetog Stefana Dečanskog -Mratindana.

Podrška lokalne zajednice pčelarima

UGLJEVIK - Načelnik Ugljevika Vasilije Perić sastao se danas sa članovima Udruženja "Majevička košnica" i najavio veću podršku lokalne zajednice pčelarima koji u ovoj opštini imaju 2.500 pčelinjih društava.

Za vikend sajam šljive, voćnih rakija i meda

UGLJEVIK - U Ugljeviku će sutra i u nedjelju, 18. avgusta biti održan Festival šljive, voćnih rakija i meda na kojem se očekuje više od 80 učesnika iz Srbije i Republike Srpske, najavljeno je iz opštinske uprave.

Školu plivanja završilo 100 djece

UGLJEVIK - Na ugljevičkim bazenima danas je uspješno završena besplatna škola plivanja za stotinu djece uzrasta pet do 10 godina sa područja ove opštine.

Za 320 penzionera po 100 km pomoći

​UGLJEVIK - Načelnik Ugljevika Vasilije Perić danas je, zajedno sa predsjednikom Udruženja penzionera iz ove opštine Mlađom Tomićem, uručio po 100 KM pomoći za 320 penzionera, za šta je izdvojeno ukupno 32.000 KM.

Otvoren 10. Međunarodni festival folklora

UGLJEVIK - Nastupom ansambala iz Rusije, Meksika, Kazahstana i domaćina Kulturno-umjetničkog duštva (KUD) "Rudar", u Ugljeviku je večeras počeo 10. Međunarodni festival folklora.

Međunarodni festival folklora od sutra u Ugljeviku

​UGLJEVIK - U Ugljeviku će sutra početi deseti Međunarodni festival folklora na kojem će do subote, 13. jula, učestvovati ansambli iz Rusije, Kazahstana, Meksika, Perua, Srbije i Republike Srpske.

Vjetar oborio drvo na školskom igralištu

UGLJEVIK - U centru Ugljevika je tokom olujnog nevremena oboreno drvo na školskom igralištu, rečeno je Srni u opštinskoj upravi.

Najčitanije