Ugostitelji

Horeka: Naći adekvatan omjer pomoći i dopuštenja rada, sutra novi početak

BANJALUKA - Udruženje ugostitelja Horeka RS apelovalo je danas na nadležne organe da zajednički sa svakim sektorom pronađu rješenje u funkcionisanju i da se nađe adekvatan omjer pomoći i dopuštenja rada ugostitelja.

Horeka: Ugostiteljstvo na izdisaju, ne snosimo odgovornost za proteste

BANJALUKA - Udruženje poslodavaca ugostiteljstva i turizma Republike Srpske "Horeka" saopštilo je da je ugostiteljstvo došlo do samog izdisaja nakon najnovijih mjera otvaranja svih privrednih djelatnosti, osim ove, te da su iscrpili sve mogućnosti pregovora s Vladom Republike Srpske.

Vlada RS donijela Uredbu o raspodjeli sredstava ugostiteljima

Vlada Republike Srpske, na današnjoj sjednici, donijela je Uredbu o postupku dodjele sredstava ugostiteljima koji pružaju uslugu smještaja, turističkim agencijama i izvođačima umjetnosti za saniranje finansijskog gubitka zbog posljedica pandemije virusa korona za period oktobar - decembar 2020. godine.

Šurlan: Ne dozvoljavamo da preko nas bilo ko prikuplja političke poene

BANJALUKA - Član Upravnog odbora Udruženja poslodavaca ugostitelja i turizma "Horeka" Vladan Šurlan rekao je Srni da je cilj današnjeg protesta ugostiteljskih radnika bio da se pronađe zajedničko rješenje problema u kojem se ova djelatnost našla, te da se ovo udruženje ograđuje od bilo kakvih političkih konotacija.

Protest ugostitelja i u Istočnom Sarajevu: 1.000 radnika bi moglo ostati bez posla

ISTOČNO - Ugostitelji su danas su u Istočnom Sarajevu protestovali zbog odluke Republičkog kriznog štaba da se zbog epidemiološke situacije zabrani rad ugostiteljskih objekata na sedam dana, ocjenjujući da će ova mjera trajati duže i da će se zbog toga stotine radnika naći na birou i bez ikakvih primanja.

Ugostiteljima u RS restriktivnije mjere neprihvatljive

BANJALUKA - Udruženje"HoReCa" smatra neprihvatljivim donošenje restriktivnijih mjera koje bi se odnosile na sektor ugostiteljstva i turizma bez obzira da li se radilo o skraćivanju radnog vremena ili zabrani rada.

Ugostitelji u FBiH traže da Vlada proglasi vanredno stanje

SARAJEVO - Četiri sarajevska udruženja koja okupljaju ugostitelje, male biznise, muzičare, zanatlije i hotelijere najavili su za četvrtak, 11. mart, novi protest, ukoliko Vlada Kantona Sarajevo večeras do 20.00 časova ne donese odluku da proglasi vanredno stanje i uvede četrnaestodnevno potpuno zatvaranje Kantona.

Protestovali sarajevski ugostitelji: Kupite vakcine

SARAJEVO - Oko 40 građana, uglavnom ugostitelja, okupilo se večeras ispred zgrade Kantona Sarajevo kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog nove odluke kantonalne vlade o zatvaranju granica Kantona od petka do ponedjeljka.

Hrvatski ugostitelji odustali od otvaranja objekata

ZAGREB - Vlasnici oko 5.000 ugostiteljskih objekata u Hrvatskoj odustali su od namjere da danas otvore objekte, a Bernard Tkalčec, koji se bavi seoskim turizmom, kaže da ugostitelji nisu uspjeli da se ujedine oko te odluke.

Pojedini hrvatski ugostitelji otvoriće objekte uprkos zabrani?

ZAGREB - Neki ugostitelji i vlasnici teretana u Hrvatskoj najavili su da će u ponedjeljak, 1. februara, otvoriti svoje objekte, uprkos zabrani Štaba civilne zaštite.

Najčitanije