Ugostiteljstvo

Katanac na lokale koji ne poštuju mjere

BANJALUKA - Ugostiteljima, trgovcima i drugima koji pružaju usluge mogao bi biti zabranjen rad i do 15 dana ako inspekcija utvrdi da ne poštuju mjere koje su propisane zbog virusa korona.

Dodatni čas ugostiteljima kucnuo prekasno

BANJALUKA, BIJELJINA - Nedavno produženo radno vrijeme do ponoći ugostiteljima nije donijelo veliki napredak i osjetno povećanje prihoda te, kako tvrde ugostitelji, pozitivniji efekat bi bio da se radno vrijeme produžilo još 1. avgusta.

Manji promet u ugostiteljstvu u RS: Potop u kafanama

BANJALUKA, PRIJEDOR - Da je epidemija virusa korona dobrano uzdrmala ugostiteljstvo pokazuje i podatak da je promet u ovoj privrednoj djelatnosti u Republici Srpskoj u prvom tromjesečju ove godine u odnosu na isti period lani manji za 17,9 odsto.

Grad Banjaluka: Ugostiteljima simbolična naknada za ljetne bašte

BANJALUKA - Svi ugostitelji u Banjaluci, do kraja godine, plaćaće simboličnu naknadu za zauzimanje otvorenih i zatvorenih bašta, kako bi im se pomoglo da lakše prebrode posljedice epidemije korona virusa. U prosjeku, ugostitelji će plaćati po simboličnu jednu marku za zauzimanje javnih površina na kojim drže ljetnje terase.

Pad prometa u ugostiteljskim objektima u Crnoj Gori od 50 do 80 odsto

PODGORICA - Promet u ugostiteljskim objektima u Crnoj Gori je, u zavisnosti od kategorije objekta i strukture gostiju, manji 50 do 80 odsto u poređenju sa prošlom godinom, a pojedini ugostitelji nisu ni otvorili svoje objekte, izjavio je predsjednik budvanskog Udruženja ugostitelja Vido Markićević.

Jamajka obučava besplatno onlajn vodiče i ugostitelje

Jamajka je pokrenula besplatnu online obuku za turističke radnike i najavila značajna ulaganja u svoj turistički sektor s obzirom da na to je teško pogođen pandemijom virusa korona, a čini značajan udio u BDP-u ove ostrvske države.

Hotelima rezervacije otkazuju i za oktobar

SARAJEVO, BANJALUKA - Krizom koju je izazvala pandemija kovida-19 u BiH su, između ostalih grana, snažno pogođene i oblasti turizma i ugostiteljstva.

U sektoru ugostiteljstva zadovoljni setom mjera koje je donijela vlast

BANJALUKA, PRIJEDOR - Ugostitelji u RS zadovoljni su mjerama vlasti za prevazilaženje krize nastale zbog virusa korona, jer, kako kažu, da nisu dobili pomoć od nadležnih, ne bi bili u mogućnosti sami da prebrode ovu tešku situaciju.

Apel ugostiteljskih radnika Vladi RS: Traže da preuzmu isplatu plata

Udruženje radnika ugostiteljstva i turizma Republike Srpske je u ime svih radnika i privrednika iz ovog sektora zvanično uputilo zahtjev Vladi Republike Srpske, tj. nadležnom Ministarstvu trgovine i turizma RS, sa prijedlogom mjera u cilju rasterećenja realnog sektora.

"Omogućiti isplatu plata u aprilu i sačuvati radna mjesta"

​BANJALUKA – Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, rekao je da su usljed pandemije virusa korona značajno pogođeni ugostiteljstvo i turizam te da su preduzete mjere koje će omogućiti isplatu plata u aprilu za one koji su najviše pogođeni, te da je učinjeno sve da se sačuvaju radna mjesta.

Najčitanije