Ugostiteljstvo

Plate u ugostiteljstvu skočile samo četiri marke

BANJALUKA - U prosjeku, plate u Srpskoj su u proteklih godinu dana povećane za 36 maraka, sa 958 na 994, što zavisi od oblasti do oblasti, pa su, recimo, zaposleni u ugostiteljstvu i hotelijerstvu osjetili rast na tekućim računima od svega četiri KM.

Ugostitelji na mukama zbog manjka radnika tokom ljetne sezone

SARAJEVO, BANJALUKA - Poslodavci u ugostiteljstvu i turizmu u Bosni i Hercegovini tokom ljetne sezone muku muče sa pronalaskom radnika jer masovno odlaze na more raditi zbog veće zarade.

Austrija: Ugostiteljstvo otvoreno uz disciplinu gostiju

BEČ - Veliko popuštanje epidemioloških mjera u Austriji, koje se sprovodi od prošle srijede, najviše je obradovalo ugostitelje, ali i njihove goste.

"Crnogorsko ugostiteljstvo na kiseoniku, ubrzo će biti na respiratoru"

Ugostiteljska djelatnost je trenutno na kiseoniku, a ako aktuelne mjere protiv pandemije virusa korona potraju, biće ubrzo i na respiratoru, poručuju iz "Udruženja ugostitelja Crne Gore".

Hrvatski ugostitelji odustali od otvaranja objekata

ZAGREB - Vlasnici oko 5.000 ugostiteljskih objekata u Hrvatskoj odustali su od namjere da danas otvore objekte, a Bernard Tkalčec, koji se bavi seoskim turizmom, kaže da ugostitelji nisu uspjeli da se ujedine oko te odluke.

Pojedini hrvatski ugostitelji otvoriće objekte uprkos zabrani?

ZAGREB - Neki ugostitelji i vlasnici teretana u Hrvatskoj najavili su da će u ponedjeljak, 1. februara, otvoriti svoje objekte, uprkos zabrani Štaba civilne zaštite.

Zatvoreno ugostiteljstvo ugrožava snabdjevače

Zatvoreno ugostiteljstvo i hotelijerstvo, usljed pandemije virusa korona, ugrožava rad ne samo restorana, kafića, hotela, već i njihove snabdjevače - pekare, mesare, konditore i druge.

Smanjenje stope PDV-a najkonkretnija pomoć ugostiteljstvu i turizmu

BANJALUKA - Poslodavci iz oblasti ugostiteljstva i turizma tvrde da bi smanjenje stope PDV-a za ove oblasti bilo najkonkretnija mjera pomoći, jer su prihodi drastično smanjeni.

Katanac na lokale koji ne poštuju mjere

BANJALUKA - Ugostiteljima, trgovcima i drugima koji pružaju usluge mogao bi biti zabranjen rad i do 15 dana ako inspekcija utvrdi da ne poštuju mjere koje su propisane zbog virusa korona.

Dodatni čas ugostiteljima kucnuo prekasno

BANJALUKA, BIJELJINA - Nedavno produženo radno vrijeme do ponoći ugostiteljima nije donijelo veliki napredak i osjetno povećanje prihoda te, kako tvrde ugostitelji, pozitivniji efekat bi bio da se radno vrijeme produžilo još 1. avgusta.

Najčitanije