UiO

U državnu kasu slilo se 538 miliona KM više nego lani

SARAJEVO - Prihodi od indirektnih poreza za četiri mjeseca ove godine iznosili su tri milijarde i pet miliona KM i veći su za 538 miliona KM ili 21,82 odsto u odnosu na isti period 2021. godine, kada su iznosili dvije milijarde i 467 miliona KM, saopšteno je iz Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH.

Prekinut štrajk UIO BiH

BANJALUKA - Štrajkački odbor Sindikata Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH donio je danas jednoglasnu odluku o prestanku štrajka upozorenja zaposlenih u UIO BiH.

Ukoliko se Sindikat UIO BiH ne dogovori s Tegeltijom, slijedi generalni štrajk

SARAJEVO, BANJALUKA - Sindikat radnika Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH sutra će razgovarati sa Zoranom Tegeltijom, predsjedavajućim Savjeta ministara BiH, u vezi sa štrajkom i zahtjevima koje imaju, a u slučaju nepostizanja dogovora, nije isključena mogućnost i generalnog štrajka u ovoj instituciji.

Oduzeli patike "Najk" i motor za čamac

SARAJEVO - Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH na putu Orašje-Srebrenik, gdje se nalazi tržnica Arizona, kao i na graničnim prelazima Rača, Orašje, Karakaj, te carinskoj ispostavi Doboj i Bijeljina, oduzeli su raznu robu vrijednu 119.000 KM.

Carinici u znak protesta pretresaju svako vozilo

​SARAJEVO, BANJALUKA - Radnici Uprave za indirektno oporezivanje BiH stupili su u štrajk upozorenja, koji će trajati svakog dana od 12 do 14 časova, a istovremeno u tom periodu biće pregledavano svako putničko i teretno vozilo koje ulazi u BiH, što će sasvim sigurno izazvati ogromne gužve na graničnim prelazima, posebno u vrijeme vaskršnjih praznika, ukoliko se zahtjevi Sindikata ne ispune.

Radnici UIO BiH počeli štrajk

SARAJEVO, BANJALUKA - Radnici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH stupili su danas u štrajk upozorenja koji će trajati svakog dana od 12 do 14 časova.

"Nezavisne" saznaju: UIO dala negativno mišljenje za PDV i akcize

SARAJEVO - Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH dala je negativno mišljenje na predložene izmjene Zakona o akcizama i Zakona o PDV-u.

Izmjene i dopune zakona o akcizama i PDV-u u UO UIO BiH

SARAJEVO - Iz Doma naroda BiH su danas na adresu Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje BiH stigle izmjene i dopune Zakona o akcizama u BiH i Zakona o PDV-u kako bi Upravni odbor dao mišljenje na tekstove ta dva zakona, saznaju "Nezavisne".

Prihodi veći za 248 miliona KM

BANJALUKA - Prihodi od indirektnih poreza u prva dva mjeseca 2022. godine iznosili su milijardu i 423 miliona KM i veći su za 248 miliona KM ili 21,14 % u odnosu na isti period 2021. godine kada su iznosili 1 milijardu i 175 miliona KM.

Prikupljeno 709 miliona KM prihoda

BANJALUKA - Uprava za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH je u januaru ove godine prikupila 709 miliona KM prihoda od indirektnih poreza ili više za 153 miliona KM nego u januaru prošle godine, saopšteno je iz UIO.

UIO: Prikupljen rekordan iznos poreza

BANJALUKA - Uprava za indirektno oprezivanje (UIO) BiH prikupila je rekordnih osam milijardi i 445 miliona KM prihoda od indirektnih poreza u 2021. Godini, saopšteno je iz UIO.

Oduzeto 280 kg duvana vrijednog više od 50.000 KM

SARAJEVO - Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO), Regionalnog centra Mostar, oduzeli su, u mjestu Čelebići, 280 kg sitno rezanog duvana u vrijednosti 50.400 KM, saopšteno je iz UIO BiH.

UIO BiH oduzeo robu vrijednu oko 76.000 KM

SARAJEVO - Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) na Graničnom prelazu Izačić i na graničnim prelazima koje pokriva Regionalni centar Tuzla oduzeli su raznu robu u vrijednosti od oko 76.000 KM, saopšteno je iz UIO BiH.

Oduzeto 670 kg duvana vrijednog oko 114.000 KM

SARAJEVO - Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO), Regionalni centar Sarajevo, u nekoliko odvojenih akcija u saradnji sa policijom i SIPA oduzeli su 670 kg sitno rezanog duvana ukupne tržišne vrijednosti u iznosu od 113.900 KM.

Rekordni prihodi od indirektnih poreza

BANJALUKA - Prihodi od indirektnih poreza u Bosni i Hercegovini za period januar - novembar 2021. godine iznosili su sedam milijardi i 664 miliona KM i veći su za milijardu i 66 miliona KM ili 16,15% u odnosu na isti period 2020. godine kada su iznosili šest milijardi i 598 miliona KM, pokazuju podaci Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Najčitanije