Ujedinjene Nacije

Godišnjica upozorenja UN o opasnostima osiromašenog uranijuma na KiM

BIJELJINA - Ujedinjene nacije /UN/ saopštile su na današnji dan 2001. godine da su "pronađeni dokazi o radioaktivnosti na osam od 11 testiranih područja na Kosovu".

UN: Temperature bi mogle da pređu ključni prag do 2024.

ŽENEVA - Svjetska meteorološka organizacija upozorila je danas da bi globalne temperature na godišnjem nivou u narednih pet godina, prvi put, mogle da pređu ključni prag od 1,5 stepeni Celzijusa.

UN: Lideri G20 da usvoje "ratni plan" i izbjegnu apokalipsu

NJUJORK - Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Guteres pozvao je danas lidere G20 najvećih industrijskih zemalja svijeta da usvoje "ratni plan", koji uključuje paket ekonomskih stimulacija od više biliona dolara za zemlje u razvoju.

Sjeverna Koreja upozorila UN

NJUJORK - Sjeverna Koreja je upozorila Savjet bezbjednosti UN da će svaka diskusija tog tijela o stanju ljudskih prava u toj azijskoj zemlji biti "ozbiljna provokacija" i da će Pjongjang "snažno odgovoriti".

Počela sjednica Savjeta bezbjednosti o Kosovu i Metohiji

NJUJORK - U Njujorku je počela sjednica Savjeta bezbjednosti UN o Kosovu i Metohiji na kojoj se raspravlja o izvještaju generalnog sekretara UN.

UN: SAD, Britanija i Francuska možda saučesnici u zločinima u Jemenu

ŽENEVA - Amerika, Velika Britanija i Francuska možda su saučesnici u ratnim zločinima počinjenim u Jemenu, jer su naoružavali i pružali obavještajne podatke i logistiku koaliciji predvođenom Saudijskom Arabijom kojom su u sklopu ratne taktike izgladnjivani civili, saopšteno je danas iz UN.

Međunarodne snage u Avganistanu ubile više civila nego talibani

KABUL - U napadima američkih i provladinih snaga u Avganistanu poginulo je više civila nego u udarima talibana i nekih drugih pobunjeničkih grupacija, navodi se u izvještaju misije UN u Avganistanu (UNAMA).

Govor potpredsjednika "28. Juna" u UN: Dolazim iz zemlje koja je bombardovala samu sebe

ŽENEVA - Potpredsjednik organizacije "28. Jun" Milo Dubak održao je govor u Ujedinjenim Nacijama u Ženevi gdje je oštro osudio NATO bombardovanje Jugoslavije nedelju prije dvadesetogodišnjice ovog događaja.

Vučić: Kosovo ne može u UN bez saglasnosti Srbije, Kine i Rusije

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Kosovo ne može da postane članica Ujedinjenih nacija bez saglasnosti Srbije, Rusije i Kine.

Da li je Hruščov zaista lupao cipelom u UN?

Nikita Hruščov, jedan od najoriginalnijih sovjetskih lidera, poznat po čudnim izjavama, impulsivnosti i gestikulaciji, ipak nije otišao tako daleko da skine cipelu i lupa njome po govornici ili stolu Generalne skupštine UN.

Najčitanije