Ujedinjeni Arapski Emirati

U Tivat uplovila najveća privatna jahta na svijetu "Azam"

TIVAT - Najveća privatna jahta na svijetu - "Azam", duga 180 metara, uplovila je jutros u marinu Porto Montenegro u Tivtu.

UAE briše 100 miliona dolara duga hiljadama građana

ABU DABI - Fond za poravnanje dugova u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) objavio je planove o otpisu kredita vrednih 361 milion dirhama (98,3 miliona dolara) koje je podiglo više od 3.300 državljana te zemlje, izvijestila je državna novinska agencija VAM.

Katar zabranio uvoz iz Saudijske Arabije, UAE, Bahreina i Egipta

DOHA – Katar je saopštio da će zabraniti uvoz proizvoda iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Saudijske Arabije, Bahreina i Egipta, gotovo godinu dana nakon što su te države nametnule embargo Kataru, javlja "Sinhua".

U požaru stradalo sedmoro djece

DUBAI - Policija u istočnom regionu Ujedinjenih Arapskih Emirata saopštila je da je sedmoro djece poginulo kada je izbio požar u kući dok su ukućani spavali.

Tunišanke spremale teroristička djela u UAE?

TUNIS - Ujedinjeni Arapski Emirati imaju informaciju da bi tuniske državljanke ili žene koji putuju sa tuniskim pasošima mogle da počine "teroristička dela" u toj zemlji Persijskog zaliva, javila je danas tuniska državna novinska agencija.

Rusija s Emiratima gradi putnički avion

Rusija je inicirala preliminarne razgovore s Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) o zajedničkoj proizvodnji civilnih aviona u regiji Persijskog zaljeva, objavio je čelnik ruske državne kompanije.

BiH prodaje gorivo Ujedinjenim Arapskim Emiratima

Bosna i Hercegovina izvezla je u prošloj i ovoj godini naftnih derivata u vrijednosti od 159,7 miliona KM, a među zemljama u koje se gorivo izvozi nalazi se i jedna od naftom najbogatijih zemalja na svijetu – Ujedinjeni Arapski Emirati.

Destinacije koje morate posjetiti u Emiratima

Planine, pješčane dine, plaže, bogati zeleni parkovi, prašnjava sela, stare kuće, živopisni sukovi, ali i moderni šoping molovi i visoki neboderi, čine kaleidoskop ponuda za turiste. UAE se razvijaju tolikom brzinom da postaju jedna od najpopularnijih turističkih destinacija na svijetu. Ovo su mjesta gdje se nalaze neka od najljepših hotelskih odmarališta, a mnogi turisti im se iz godine u godinu s radošću vraćaju.

Ministar: UAE nisu odgovorni za hakovanje

DUBAI - Ujedinjeni Arapski Emirati nisu odgovorni za hakovanje katarskih vebsajtova što je podstaklo izbijanje krize u odnosima sa Dohom, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Anvar Gargaš.

UAE hakovali Katar kao temelj za diplomatsku krizu?

VAŠINGTON - Ujedinjeni Arapski Emirati navodno su naložili hakovanje naloga katarske vlade na društvenim mrežama, kako bi lažne izjave katarskog emira, Šeika Tamima Bin Hamad al Tanija, bile objavljene, što je dovelo do diplomatske krize, navodi Washington Post citirajući neimenovane izvore iz bezbjednosnih službi SAD.

Najčitanije