Ukrajina

Stranka Zelenskog vodi na parlamentarnim izborima u Ukrajini

KIJEV - Stranka "Sluga naroda", koju vodi aktuelni ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski, osvojila je najviše glasova na parlamentarnim izborima održanim u nedelju, pokazuju preliminarni podaci.

Novu ukrajinsku Vladu formiraju stranke glumca i rok zvijezde?

Predsjednik Ukrajine Vladimir Zelenski pozvao je lidera partije "Golos" i solistu poznate ukrajinske rok grupe "Okean Elzi" Svjatoslava Vakarčuka da se sastanu kako bi razgovarali o formiranju koalicije u Vrhovnoj radi.

Stranka Vladimira Zelenskog vodi na izborima u Ukrajini

KIJEV - Stranka Sluga naroda, čiji je lider ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski, vodi na današnjim parlamentarnim izborima sa osvojenih 43,9 odsto glasova, rezultati su izlaznih anketa.

Skromna izlaznost na ukrajinskim izborima

KIJEV - Izlaznost na prijevremenim parlamentarnim izborima, koji se danas održavaju u Ukrajini i traju do 15 časova bila je 34,7 odsto, saopštila je Centralna izborna komisija.

U Ukrajini se održavaju prijevremeni parlamentarni izbori

KIEV - U Ukrajini se danas održavaju prijevremeni parlamentarni izbori na kojima se očekuje da će stranka ukrajinskog predsjednika Vladimira Zelenskog osvojiti većinu glasova.

Putin želi obnoviti odnose između EU i Rusije preko Fon der Lejen

MOSKVA - Odnosi između Rusije i Evropske unije napeti su od ruskog aneksiranja Krima prije pet godina

Postignut sporazum o razmjeni zarobljenika između Rusije i Ukrajine

KIJEV - Ukrajina i Rusija postigle su sporazum da se u narednih mjesec dana izvrši razmjena zarobljenici koji su zatvoreni tokom sukoba u Donbasu, izjavio je zvaničnik kancelarije ukrajinskog predsjednika Vadim Pristajko.

Rusija i Ukrajina se spremaju za veliku razmjenu zarobljenika

MOSKVA - Zvaničnici u Rusiji i Ukrajini najavili su da se dvije zemlje pripremaju za veliku razmjenu zarobljenika.

Helikopter se srušio u Ukrajini, pilot poginuo

Jedna osoba je poginula kada se srušio helikopter u ukrajinskom regionu Sumi, rekao je portparol ukrajinske službe za vanredne situacije.

Zbog Putina pogodili televiziju raketom

Sjedište jedne ukrajinske televizijska stanice u Kijevu napadnuto je ručnim raketnim bacačem poslije najave te televizije da će emitovati dokumentarac sa intervjuom ruskog predsjednika Vladimira Putina, javile su danas ukrajinske vlasti.

Najčitanije