Ukrajina

Boing 737 oboren sa dvije rakete

TEHERAN - Iranska Organizacija za civilnu avijaciju potvrdila je u preliminarnom izvještaju da su dva projektila ispaljena na ukrajinski putnički avion koji je oboren ranije ovog mjeseca.

Kanada će porodicama žrtava ukrajinskog aviona isplatiti po 19.200 dolara

OTAVA - Kanada će isplatiti po 19.200 dolara porodicama 57 svojih državljana koji su izgubili život u padu aviona Ukrainian Airlinesa, kao i porodicama 29 poginulih koje imaju stalno prebivalište u Kanadi.

Iran daje Ukrajini snimke iz oborenog aviona

KIJEV - Iranski predstavnik otputovaće u Ukrajinu sljedeće sedmice povodom istrage o oborenom putničkom avionu u blizini Teherana prošle sedmice, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Vadim Prišteko.

Premijer Ukrajine podnio ostavku

KIJEV - Ukrajinski premijer Oleksij Hončaruk podnio je ostavku u pismu, a predsjednik Vladimir Zelenski će to razmotriti, saopšteno je danas iz kancelarije ukrajinskog predsjednika.

Države traže odštetu od Irana zbog rušenja ukrajinskog aviona

LONDON – Države čiji su državljani poginuli u nedavnom iranskom rušenju putničkog aviona ukrajinske kompanije danas su usaglasile zajedničku listu od pet ključnih stvari koje traže od vlasti Irana, uključujući i isplatu odšteta porodicama stradalnika.

Uletio s klupe i nokautirao protivničkog rvača

Rvački duel između Gruzije i Ukrajine na turniru slobodnim stilom pretvorio se u razračunavanje pesnicama, potom i u masovnu tuču gotovo svih aktera obje selekcije.

Objavljen novi snimak: Ukrajinski "boing" pogodile dvije rakete

NJUJORK - Američki list "Njujork tajms" objavio snimak na kom se vidi kako iranske protivvazduhoplovne snage ispaljuju dvije rakete na ukrajinski avion "boing 737".

Kijev zatražio crne kutije

KIJEV - Kancelarija ukrajinskog državnog tužioca zatražila je od Irana da joj dostavi crne kutije iz aviona "boing 737" koji je oboren u blizini Teherana.

Uhapšena osoba koja je objavila snimak obaranja aviona

TEHERAN - Pripadnici Iranske revolucionarne garde uhapsili su lice koje je na internetu objavilo video-snimak trenutka kada projektil pogađa ukrajinski avion, koji je prošle sedmice oboren blizu Teherana, javila je iranska agencija Fars.

Iran: Identifikovana tijela 100 žrtava iz oborenog aviona

TEHERAN - Do sada je identifikovano 100 osoba poginulih u oborenom ukrajinskom avionu u Iranu, saopštio je danas šef tužilaštva u Teheranu Mohamad Šariari.

Najčitanije