Ukrajina

Srušio se vojni avion na istoku Ukrajine, pronađeno više od 20 tijela

U padu ukrajinskog vojnog aviona na sjeveroistoku zemlje poginulo su najmanje 22 osobe, saopštile su vlasti.

Lideri protesta u Bjelorusiji prešli u Ukrajinu

MINSK - Članovi bjeloruskog opozicionog Koordinacionog savjeta prošli su danas kontrolni punkt na granici sa Ukrajinom, izjavio je portparol bjeloruske Državne granične komisije Anton Bičkovski.

Kuleba: Ukrajina ne prekida veze sa Bjelorusijom, pravi pauzu

Ukrajina neće prekinuti diplomatske veze s Bjelorusijom, već će "napraviti pauzu" u njihovom razvoju dok se unutrašnja situacija u Bjelorusiji ne stabilizuje, izjavio je danas ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitri Kuleba.

Julija Timošenko u teškom stanju, stavljena na respirator

KIJEV - Nekadašnja premijerka Ukrajine Julija Timošenko, kod koje je nedavno ustanovljeno da je inficirana korona virusom, nalazi se u teškom stanju.

Lukašenko: Niko ne čeka Bjelorusiju i Ukrajinu u EU i NATO

MINSK - Niko ne čeka ni Bjelorusiju ni Ukrajinu u EU i NATO, izjavio je danas predsjednik Belorusije Aleksandar Lukašenko na sastanku nacionalnog Savjeta bezbjednosti.

Ukrajina povukla ambasadora iz Bjelorusije na konsultacije

KIJEV - Ukrajina je povukla ambasadora iz Bjelorusije radi konsultacija o procjeni daljih bilateralnih odnosa dvije zemlje u novoj realnosti, rekao je danas ukrajinski šef diplomatije Dmitro Kuleba.

Većina Ukrajinaca: Ruski ne bi trebalo da bude zvaničan jezik

KIJEV - Više od 64 odsto Ukrajinaca vjeruje da bi zvanični jezik trebalo da bude samo ukrajinski, a da ruski smije da se koristi slobodno, bez ograničenja, pokazali su rezultati ankete.

Nova talačka kriza u Ukrajini: Napadač oslobodio taoca i pobjegao u šumu

KIJEV - Naoružani muškarac koji je ranije oteo policajca u ukrajinskom gradu Poltavi ostavio je automobil i taoca, te pobjegao u šumu, saopštila je danas policija.

Postignut sporazum o potpunom prekidu vatre na istoku Ukrajine

KIJEV - Pregovarači iz Ukrajine, Rusije i OEBS-a postigli su sporazum o potpunom prekidu vatre između ukrajinskih i profederalnih snaga na istoku Ukrajine od ponedjeljka 27. jula, saopšteno je iz kancelarije ukrajinskog predsjednika Vladimira Zelenskog.

Zelenski brani odluku o ispunjenju bizarnog zahtjeva otmičara

KIJEV - Ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski stao je danas u odbranu svoje odluke da ispuni bizaran zahtjev otmičara i objavi preporuku da svi treba da pogledaju određeni dokumentarni film čime je okončana dvanaestočasovna opsada autobusa i oslobođeni taoci u gradu Lucku.

Najčitanije