Ukrajina

Otet ukrajinski avion u Kabulu

Ukrajinski avion koji je stigao u Avganistan da bi evakuisao Ukrajince otele su nepoznate osobe i odletjele u Iran, rekao je danas zamjenik ministra spoljnih poslova Jevgeni Jenin.

Zelenski smijenio šefa oružanih snaga

KIJEV - Ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski otpustio je danas šefa oružanih snaga Ruslana Komčaka, rekao je danas njegov portparol, navodeći kao razlog tenzije između oružanih snaga i Ministarstva odbrane.

Putin: Sve sam više uvjeren, Donbas Kijevu nije potreban

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin objavio je članak o Ukrajini, o odnosima Moskve i Kijeva, Donbasu, ali i o porijeklu ruskog i ukrajinskog naroda, odnosno o tome da su i Rusi i Ukrajinci jedan narod, jedna cjelina, kao i "da to nije plod nekakve konjukture, već njegovo lično ubjeđenje".

Lukašenko naložio zatvaranje granice prema Ukrajini

MOSKVA - Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko naložio je danas zatvaranje granice sa Ukrajinom, pokušavajući da blokira priliv oružja pučistima koje su otkrile njegove službe bezbjednosti, javila je bjeloruska državna novinska agencija BelTA.

Ukrajina prvi put u istoriji u četvrtfinalu Evropskog prvenstva

Ukrajina je prvi put u istoriji izborila četvrtfinale Evropskog prvenstva.

Pentagon najavio 150 miliona vojne pomoći Ukrajini

VAŠINGTON - Pentagon je najavio da je izdvojen novi paket za vojnu pomoć Ukrajini vrijedan 150 miliona dolara.

Bajden Zelenskom: Zalagaću se za suverenitet Ukrajine

VAŠINGTON - Američki predsjednik Džozef Bajden rekao je juče u telefonskom razgovoru ukrajinskom predsjedniku Vladimiru Zelenskom da će se zalagati za ukrajinski suverenitet i teritorijalni integritet uoči samita s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Moskva ne odustaje od prenosa gasa kroz Ukrajinu

Rusija ne namjerava da odustane od prenosa gasa ka Evropi preko Ukrajine, rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Rusija ukida sporazum o turizmu sa Ukrajinom

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da je sporazum o saradnji u oblasti turizma sa Ukrajinom raskinut.

Putin izrazio spremnost za razgovore sa Zelenskim

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je danas da je Rusija spremna da primi ukrajinskog predsjednika Vladimira Zelenskog radi razgovora u Moskvi, kada god to njemu odgovara.

Najčitanije