Ukrajina

Bajden Zelenskom: Zalagaću se za suverenitet Ukrajine

VAŠINGTON - Američki predsjednik Džozef Bajden rekao je juče u telefonskom razgovoru ukrajinskom predsjedniku Vladimiru Zelenskom da će se zalagati za ukrajinski suverenitet i teritorijalni integritet uoči samita s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Moskva ne odustaje od prenosa gasa kroz Ukrajinu

Rusija ne namjerava da odustane od prenosa gasa ka Evropi preko Ukrajine, rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Rusija ukida sporazum o turizmu sa Ukrajinom

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da je sporazum o saradnji u oblasti turizma sa Ukrajinom raskinut.

Putin izrazio spremnost za razgovore sa Zelenskim

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je danas da je Rusija spremna da primi ukrajinskog predsjednika Vladimira Zelenskog radi razgovora u Moskvi, kada god to njemu odgovara.

Uhapšen ukrajinski diplomata u Rusiji

MOSKVA - Ruska Federalna služba bezbjednosti (FSB) uhapsila je u Sankt Peterburgu ukrajinskog diplomatu Oleksandra Sosonjuka, prenijela je danas agencija Intefaks saopštenje FSB-a.

Zelenski tražio razgovore s Putinom o eskalaciji sukoba u Ukrajini

KIJEV - Ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski zatražio je razgovore s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom o eskalaciji sukoba na istoku Ukrajine, ali još nije dobio odgovor, izjavila je danas portparolka ukrajinskog predsjednika Julija Mendel.

Zelenski: SAD će čuvati Ukrajinu od ruske agresije

KIJEV - Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski danas je poslije razgovora sa predsjednikom SAD Džozefom Bajdenom rekao da mu je američki kolega poručio da Vašington neće napustiti Ukrajinu suočenu sa "ruskom agresijom".

Vozio pijan i zabio se u MiG-29

Nesvakidašnja saobraćajna nesreća u kojoj je folksvagen naletio na borbeni avion.

RSB privela 14 pristalica ukrajinskih neonacista

MOSKVA - Ruska federalna služba bezbednosti (FSB) privela je u Gelendžiku i Jaroslavlju 14 pripadnika ukrajinske neonacističke organizacije MKU, čiji je lider prošle godine pozivao na terorističke napade u Rusiji.

U Ukrajini od danas novo zaključavanje

KIJEV - U Ukrajini je danas stupilo na snagu novo nacionalno "zaključavanje" radi suzbijanja korona virusa, koje podrazumijeva zatvaranje škola, restorana i teretana, zabavnih centara i zabranu okupljanja.

Najčitanije