Ukrajina

Ukrajina poziva Rusiju da obezbijedi prekid vatre u Donbasu

BEOGRAD - Ukrajina je danas pozvala Rusiju da ispuni bezbjednosne obaveze prema Minskim sporazumima i obezbijedi trajni prekid vatre u Donbasu.

Ukrajina granatirala Donjeck

Ukrajinska vojska granatirala je okolinu Donjecka i Gorlovke iz minobacača, saopšteno je iz Centra za kontrolu i koordinaciju primirja samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR).

Ukrajina dobila novog premijera

KIJEV - Ukrajinski parlament imenovao je Denisa Šmigala za novog premijera, nakon što je Oleksij Hončaruk u ponedjeljak podnio ostavku.

Prvi slučaj virusa korona u Ukrajini

BEOGRAD - Ukrajina je prijavila prvi slučaj zaraze, a riječ je o čoveku koji je u Ukrajinu došao iz Italije, preko Rumunije.

"Šteta što nemamo atomsku bombu da je bacimo na Rusiju"

MOSKVA / KIJEV - Poslanik ukrajinske Rade Nikita Poturajev kaže da mu je žao zbog toga što Ukrajina ne može da baci na Rusiju atomsku bombu.

"Ukrajina kao da je iz srednjeg vijeka"

Ukrajina liči na srednjovjekovnu Evropu, izjavio je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.

Autobus sa evakuisanim Ukrajincima iz Kine zasuli kamenicama

KIJEV - Ukrajinci evakuisani iz Kine zbog virusa korona odvedeni su u sanatorijum u gradu Novi Sanžari, a stanovnici tog grada pokušali su da zaustave prolazak autobusa i zasuli ih kamenicama.

Haos: Ukrajinci evakuisane iz Kine zasuli kamenjem

Ukrajinci evakuisani iz Kine odvedeni su u sanatorijum u gradu Novi Sanžari uz viku demonstranata koji su autobuse zasuli kamenjem.

Crna kutija iz ukrajinskog aviona ostaje u Iranu

DUBAI - Oštećenu crnu kutiju iz ukrajinskog putničkog aviona koji je iranska protivazdušna odbrana greškom oborila u januaru ove godine, Iran ne namjerava da preda ni jednoj drugoj zemlji uprkos spoljnim pritiscima, saopštio je zvanični Teheran.

Zelenski organizuje sastanak Savjeta bezbjednosti zbog Donbasa

KIJEV - Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski organizovaće danas sastanak ukrajinskog Savjeta bezbjednosti zbog situacije u Donbasu.

Najčitanije