Ukrajina

U Ukrajini od danas novo zaključavanje

KIJEV - U Ukrajini je danas stupilo na snagu novo nacionalno "zaključavanje" radi suzbijanja korona virusa, koje podrazumijeva zatvaranje škola, restorana i teretana, zabavnih centara i zabranu okupljanja.

Pokrenuta istraga o ilegalnoj vakcinaciji u Ukrajini

KIJEV - Ukrajinska policija i zvaničnici zdravstvenih službi pokrenuli su istragu o izvještajima da su pojedini građani ilegalno vakcinisani protiv kovida 19 vakcinama koje nisu zvanično odobrene, rekao je danas premijer Denis Šmigal.

U požarima u Ukrajini preminulo devet ljudi, 14 povrijeđeno

U šumskim požarima koji su zahvatili Lugansku oblast na istoku Ukrajine život je izgubilo devet ljudi, dok je 14 osoba hospitalizovano, prenio je Reuters.

Srušio se vojni avion na istoku Ukrajine, pronađeno više od 20 tijela

U padu ukrajinskog vojnog aviona na sjeveroistoku zemlje poginulo su najmanje 22 osobe, saopštile su vlasti.

Lideri protesta u Bjelorusiji prešli u Ukrajinu

MINSK - Članovi bjeloruskog opozicionog Koordinacionog savjeta prošli su danas kontrolni punkt na granici sa Ukrajinom, izjavio je portparol bjeloruske Državne granične komisije Anton Bičkovski.

Kuleba: Ukrajina ne prekida veze sa Bjelorusijom, pravi pauzu

Ukrajina neće prekinuti diplomatske veze s Bjelorusijom, već će "napraviti pauzu" u njihovom razvoju dok se unutrašnja situacija u Bjelorusiji ne stabilizuje, izjavio je danas ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitri Kuleba.

Julija Timošenko u teškom stanju, stavljena na respirator

KIJEV - Nekadašnja premijerka Ukrajine Julija Timošenko, kod koje je nedavno ustanovljeno da je inficirana korona virusom, nalazi se u teškom stanju.

Lukašenko: Niko ne čeka Bjelorusiju i Ukrajinu u EU i NATO

MINSK - Niko ne čeka ni Bjelorusiju ni Ukrajinu u EU i NATO, izjavio je danas predsjednik Belorusije Aleksandar Lukašenko na sastanku nacionalnog Savjeta bezbjednosti.

Ukrajina povukla ambasadora iz Bjelorusije na konsultacije

KIJEV - Ukrajina je povukla ambasadora iz Bjelorusije radi konsultacija o procjeni daljih bilateralnih odnosa dvije zemlje u novoj realnosti, rekao je danas ukrajinski šef diplomatije Dmitro Kuleba.

Većina Ukrajinaca: Ruski ne bi trebalo da bude zvaničan jezik

KIJEV - Više od 64 odsto Ukrajinaca vjeruje da bi zvanični jezik trebalo da bude samo ukrajinski, a da ruski smije da se koristi slobodno, bez ograničenja, pokazali su rezultati ankete.

Najčitanije