Ukrajina

Ukrajina upozorila: Rusi pri kraju s gomilanjem snaga

Ukrajina je upozorila da je Rusija "gotovo završila" s gomilanjem vojske na granici. Širi se strah da bi ruski predsjednik Vladimir Putin mogao pokrenuti invaziju u bilo kojem trenutku, piše CNN.

Bijela kuća: Rusija bi u svakom trenutku mogla napasti Ukrajinu

WASHINGTON - Portparolka Bijele kuće Jen Psaki izjavila je da Sjedinjene Američke Države (SAD) upozoravaju na mogući napad Rusije na Ukrajinu i da ponovo poručuju da će se Moskva suočiti sa žestokim sankcijama ako se to dogodi.

Zanijer: I najmanja iskra može izazvati rat

BEČ - Ukoliko se situacija u vezi s Ukrajinom bude pogoršala sve je moguće, a tako i vojna reakcija NATO, ocijenio je bivši generalni sekretar OEBS Lamberto Zanijer.

Američki senator: Putin je napravio grešku karijere

KIJEV - Dvostranačka grupa senatora iz SAD obećala je prilikom posjete Kijevu oružje Ukrajini, uz upozorenje Vladimiru Putinu, ruskom predsjedniku, da ne pokreće ofanzivu na tu zemlju.

Britanija isporučuje Ukrajini novi raketni sistem

​Velika Britanija isporučiće Ukrajini novi protivoklopni raketni sistem koji će pomoći da se povećaju odbrambeni kapaciteti Ukrajine koja je, kako je danas to formilisao britanski ministar odbrane Ben Volas, ''suočena sa prijetećim ponašanjem Rusije''.

Bijela kuća: Rusija stvara izgovor za napad na Ukrajinu

VAŠINGTON - Američki obavještajni zvaničnici došli su do saznanja da Rusija nastoji da stvori izgovor za svoje trupe da napadnu Ukrajinu, kao i da je Moskva već razmjestila svoje operativce za akcije na istoku Ukrajine, tvrdi Bijela kuća.

Veliki hakerski napad na ukrajinska ministartva i agencije

KIJEV - Ukrajinsko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da su u velikom hakerskom napadu koji se dogodio noćas oboreni veb sajtovi nekoliko ministarstva i više drugih vladinih agencija.

Ubjedljiv trijumf rukometaša Srbije protiv Ukrajine

Rukometna reprezentacija Srbije savladala je večeras Ukrajinu 31:22 (17:11) u prvom kolu C grupe na šampionatu Evrope.

Zaboravljene krize - patnja u tišini

Brojne krize događaju se daleko od očiju svjetske javnosti. Posljedica toga je manje pomoći ugroženom stanovništvu. Humanitarna organizacija CARE predstavila je deset zemalja u krizi o kojima se u 2021. nije izvještavalo.

Najčitanije