Ukrajina

"Ukrajina se priprema za rat s Rusijom, vratićemo Krim"

KIJEV - Ratna mornarica Ukrajine priprema se za vojne operacije sa Rusijom i namjerava da vrati Krim, izjavio je komandant mornarice, kontraadmiral Aleksej Neižpapa za list "Dumska".

Novi alarmantan rekord zaraze u Ukrajini

KIJEV - Ljekari u Ukrajini registrovali su novih 1.109 slučajeva virusa korona u prethodna 24 časa, saopštio je Nacionalni savjet za bezbjednost i odbranu.

Ukrajina traži pomoć od EU i NATO

KIJEV - Ukrajina je danas od EU i NATO zatražila pomoć da se izbori sa posljedicama velikih poplava na zapadu te zemlje.

Zelenski plaća svoju i kaznu kafića gdje je uslužen tokom zabrane

KIJEV - Ukrajinski predsjednik Volodomir Zelenski rekao je danas da će nadoknaditi štetu kafiću u gradu Hmelnitski koji je novčano kažnjen jer su tu posluženi on i njegova pratnja tokom blokade uvedene zbog pandemije virusa korona.

Ukrajina objavila nepoznate podatke o nesreći u Černobilju

Arhiva Službe bezbjednosti Ukrajine i Ukrajinski institut za nacionalno sećanje skinuli su oznaku tajnosti sa dokumenata o izgradnji nuklearne elektrane u Černobilju i nesreći koja se tamo dogodila.

"Aligator", nova ukrajinska teška snajperska puška

Snajpeks (Snipex), ukrajinska firma specijalizovana za dizajniranje i proizvodnju teških, dalekometnih (antimaterijalnih) pušaka, nedavno je predstavila novi proizvod. Radi se o pušci obrtno-čepne akcije u kalibru 14,5x114mm, sa odvojivim kutijastim okvirom, nazvanoj "Aligator".

Supruga Zelenskog pozitivna na virus korona

KIJEV - Supruga ukrajinskog predsjednika Olena Zelenska prebačena je u bolnicu jer je zaražena virusom korona i njeno zdravstveno stanje je stabilno, saopšteno je iz kancelarije Volodimira Zelenskog, čiji su rezultati na prisustvo oboljenja negativni.

Ukrajina bilježi najveći rast broja zaraženih korona virusom

KIJEV - Ukrajina bilježi najveći porast broja zaraženih korona virusom već treći dan zaredom, saopštilo je danas ukrajinsko Ministarstvo zdravlja.

Zvicer se oporavio i napustio bolnicu

PODGORICA - Radoje Zvicer, vođa kavačkog kriminalnog klana, koji je ranjen 26. maja oporavio se i napustio bolnicu u Kijevu, saznaje podgorička Pobjeda.

Zelenski kažnjen zbog kršenja vanrednih mjera

Ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski izjavio je danas da je kažnjen novčano zbog kršenja mere uvedene radi sprečavanja širenja virusa kovid 19.

Najčitanije